Προτάσεις για φωτογραφικές τσάντες

Εννοεις το 43?
Δειχνει οτι χωραει πολυ πραμα, το οποιο δεν ειμαι διατεθημενος να γεμισω, και φοβαμαι οτι θα δειχνει αδεια σα σακκουλα.
Anyway, πρεπει να την δω απο κοντα
Γεμίζουν τσάκα τσάκα , είδη εγώ που κουβαλάω φορτιστές μπαταρίες και αναγνώστη κάτρών μνήμης είναι σχεδών full , ειλικρινά σου λέω θα έπαιρνα την 43 , αλλά όπως είπες δες τες πρώτα.

Στο ποδήλατο την χρησιμοποιώ κι εγώ (το καλοκαίρι μπορεί να την παίρνω -αφού αφαιρώ εννοείται το φωτογραφικό insert) αντί χαρτοφύλακα, χιαστί ο μεγάλος τελαμώνας και η τσάντα πλαγίως και προς τα πίσω. Η τσάντα έχει πλάτος αλλά όχι μεγάλο βάθος, κι έτσι μένει στη θέση της και δεν κουνιέται πέρα δώθε σαν όγκος (καμία σχέση με τις κοντόχοντρες τετραγωνισμένες ώμου πχ lowepro) Σαν ταχυδρομική....
Snowboard ντε έχω κάνει....

Εγκω ντε εχω κανει ποδηλατο :flipout:

Αστειευομαι φυσικα.

Με ενδδιαφερει ομως κυριως για το σνοουμπορντ, και βασικα πρεπει να εχει (τουλαχιστον) σκληρη πλατη

Αυτό το στύλ που προτείνει ο send είναι καλό αλλά η τσάντα όχι απλά ακριβή αλλά πανάκριβη.Αν έπαιρνα τώρα τσάντα πάντως θα έπαιρνα την ίδια σε μεγαλύτερο μέγεθος.Αν μπορούσα να διαθέσω αυτά που ζητάει η τσάντα του send , θα το έβλεπα σοβαρά.

Δεν είναι και τόσο ακριβή λύση εάν σκεφτούμε τι δίνουμε για εξοπλισμό.

133 λίρες, περίπου 158 ευρώ + μεταφορικά
http://www.warehouseexpress.com/buy-billingham-hadley-large-khaki-tan/p11473

Εγώ πήρα αυτή αλλά από retailer για 120 λίρες κομπλέ με μεταφορικά (140 ευρώ μου βγήκε) και έδωσα και άλλα 30 για το insert της Hadley από το ebay. Με το πλεονέκτημα ότι είναι weatherproof, είναι σάντουιτς καμβά με ενδιάμεσο μουσαμά.

Έχω την Vanguard Uprise 43. Όταν κοιτούσα την 34 μου φάνηκε μικρή. Η 43 τελικά ήταν ότι έπρεπε και το sling με βόλεψε πολύ μια και μπορείς πραγματικά να βγάλεις την μηχανή χωρίς να βγάλεις την τσάντα (έστω και με λίγη-πραγματικά όμως λίγη δυσκολία αν φοράς χίλια ρούχα τον χειμώνα). Σε εκδρομή που πήγα μου έλυσε τα χέρια. Αυτά που έχω είναι Nikon D90, 2 φακούς ο ένας prime, φλας, φορτιστές, καλώδια και χώρο στο επάνω μέρος (μαζί με ένα φορτιστή για ΑΑ που κουβαλάω) για μια compact και πορτοφόλι, γυαλιά, τσιγάρα, κλειδιά...
Το θέμα ίσως είναι για κάποιον που θέλει να κουβαλάει και τρίποδο που σε κάποιες άλλες τσάντες μπορεί να δεθεί εξωτερικά.

Σκοπεύω να πάρω την Vanguard Uprise 45 , έχω την Olympus E-520 και εκτιμώ ότι θα με βολέψει, για 3 φακούς φορτιστές, καλώδια και ίσως και αργότερα κάποιο τρίποδο.

Πηρα την ΤΕΝΒΑ Μessenger small, σε χρωμα μωβ.

Την εχω γεμισει, αλλα δεν την εχω κυκλοφορησει.
Χωραει δυο σωματα με 70-200 και 24-70 φορεμενους με τα χουντ αναποδα, 3 μικρους φακους ακομα και ενα φλας.

Αν βγαλεις τη θηκη για τα φωτογραφικα, μενει η θηκη για το λαπτοπ (μεχρι 15αρι) που ειναι ραμμενη και ενα μεγαλο διαμερισμα, που ομως δεν εχει αφρωδη μονωση, ειναι σκετο υφασμα. Το ιδιο και το καπακι της.

Γενικως, το βαρος αυτο μαζι με λαπτοπ αν και το χωραει οριακα, δειχνει οτι ειναι λιγο μεγαλο για την κατασκευη της. Φυσικα ειναι και πολυ μεγαλυτερο απο οσο μπορω να κουβαλησω στον ωμο για ωρα, Δηλαδη πρωτα θα υστερησει ο ανθρωπος και μετα η τσαντα. Και για 75 ευρω, ειναι μαλλον πολυ καλη.

Προσθετω για την ενλογω τσαντα, οτι ανακαλυψα μια νεα χρηση της, σημαντικη για ορισμενους.

Οι περισσοτερες τσαντες εκστρατειας για μωρουδιακα, εχουν ενα μεγαλο διαμερισμα και τσεπακια. Το αποτελεσμα ειναι πρεπει να την αδειασεις για να βρεις τα κατω κατω. Τα δε τσεπακια ειναι πολυ μικρα, ουσιαστικα οχι χρησιμα. Ετσι δεν εχεις ευκολα ελεγχο για το τι υπαρχει μεσα, ωστε να αναπληρωσεις οσα λειπουν. Ειδικα εγω βαριεμαι τη διαδικασια, και τελικως μερικες φορες λειπουν πραγματα.

Η ΤΕΝΒΑ Μessenger εκτελει αριστα χρεη τσαντας ειδων μωρου. Τα εσωτερικα διαμερισματα ειναι πολυ καταλληλα, για τα διαφορα απαραιτητα.
- Σε ενα ή δυο χωρανε τροφες, νερα, γαλατα κτλ.
- Στο τριτο χωρανε ρουχαλακια.
- Στη θηκη του λαπτοπ, ολα τα σχετικα με το αλλαγμα. Σελτεδακι, μωρομαντηλα, πανες, μικρη συσκευασια κρεμας....
Στο χωρο που σιγουρα θα περισσεψει, βαζεις και κανενα παιχνιδακι ή βιβλιο.

Τα εχω δοκιμασει, δεν τα εχω χρησιμοποιησει. Μιλαμε ομως για υπεροχή εναντι του ανταγωνισμου.

Η αγορά μικρής/καθημερινής φωτογραφικής τσάντας ώμου που να μην "φωνάζει"
από μακρυά κλέψε με, που με βασάνιζε αρκετό καιρό, τελικά έγινε :Banane0:

Κατέληξα στην Crumpler New Delhi 230 που είναι η μικρότερη της σειράς.

Link εδώ -> New Delhi

Κάτοχος των παρακάτω:

Σώμα : Sony NEX-3
Φακοί : kit 18-55mm, Jupiter 50mm και Voigtlander nokton 35mm

Πάμε και στο φωτο-review τώρα ...

PART 1

Ξεκινάμε με το πως φαίνεται πάνω μας γεμάτη

Εξωτερική εμφάνιση

συνεχίζεται ...

PART 3

Τι μπορεί να χωρέσει σαν καθημερινή τσάντα;

1) Sony NEX-3+18-55mm
2) flash Sony NEX
3) θήκη γυαλιών
3) compact ψηφιακή μέσα στη θήκη της
4) φορτιστή+καλώδιο Sony NEX
5) αποσμητικό(!)
6) κλειδιά αυτοκινήτου και σπιτιού
7) τσιγάρα+αναπτήρα
8) κινητό

Photos ...

Αλλά έχουμε και την πάνω θήκη ;)

9) card reader
10) flashάκι
11) στυλό/μαρκαδοράκι
12) extra μνήμες
13) hands free

Photos ...

και δεν έχω βάλει τίποτα στις μπροστά θήκες (part 2, 2 τελευταίες εικόνες)!!!

συνεχίζεται ... ;)

και τέλος ...

PART 4

Καλά όλα αυτά αλλά φωτογραφική και φακούς χωράει;;;

Σώμα : Sony NEX-3
Φακοί : kit 18-55mm, Jupiter 50mm και Voigtlander nokton 35mm

(τα χρώματα στις photos δεν είναι καλά γτ είναι από το κινητό ;) )

Η τσάντα είναι εκπληκτική. Είναι γερή, άνετη για καθημερινή χρήση και χωράει πολλά πράγματα.

Η τιμή της δεν είναι 119 αλλά 59 , μιας και όταν πήγα στο κατάστημα μου είπαν ότι έχει 50% έκπτωση.
Δεν ξέρω εάν είναι μόνιμη έκπτωση. Λογικά ναι.

Η αγορά έγινε από το επίσημο κατάστημα Crumpler στην Ελλάδα το οποίο βρίσκεται στην Αθήνα στη Στουρνάρη 22
και έχει ποοοοολλές τσάντες ...

crumpler_shop_stournari.gif

Ελπίζω να μην κούρασα :) ... Ότι απορίες έχετε, ρωτήστε με ;)

Last edited:
Μπραβο, πολυ ωραια παρουσιαση.

Ωραια τσαντα, οχι πολυ μικρη παντως... αλλα ιδανικη για πολυ καουβαλημα.

Η εκπτωση ισχυει και για αλλες τσαντεσ ?

Σε ευχαριστώ Γιάννη :)

Πιστεύω είναι το κατάλληλο μέγεθος για τσάντα ώμου που να χωράει μηχανή με φακό πάνω + 2 ακόμα φακούς.
Με πολλά ζόρια άντε έναν ακόμα φακό ;)

Επίσης να προσθέσω ότι κάθετε πολύ ωραία και απαλά στον ώμο λόγο του "προστατευτικού"

Εγώ ρώτησα για 2 τσάντες. για την New Delhi και για την Messenger Boy.
Η Messenger Boy είχε 35% έκπτωση. Αυτή
είναι λίγο πιο μικρή και πιο μαζεμένη από την New Delhi γιατί δεν έχει στο εσωτερικό της "βαλιτσάκι", αλλά η New Delhi
(λόγω βαλιτσακίου) είναι πιο στιβαρή σε χτυπήματα κτλ ...

Με ένα τηλεφωνάκι πάντως θα μάθεις τι παίζει με τις εκπτώσεις ;)

Crumpler Shop Athens Stournari Str. 22
10682 Athens
T: +30 210 3301652
F: +30 210 3301680
www.crumpler.eu
Opening Hours:
Monday/Wednesday/Saturday: 09:00-16:00
Tuesday/Thursday/Friday: 09:00-21:00

:a0210:

Last edited:
Για πείτε λίγο τη γνώμη σας. Το τσαντάκι που έχω τώρα για την DSLR (Α350) είναι μικρό και παίρνω μαζί μου κάποια βασικά μόνο. Για ορισμένες περιπτώσεις είναι αρκετό αλλά για ορισμένες όχι (κυρίως μακρινό ταξίδι). Θέλω λοιπόν να πάρω και μία τσάντα στην οποία θα μπορώ να βάλω μέσα όλο τον εξοπλίσμό (3 φακούς, φλας, φίλτρα, μπαταρίες, τηλεχειριστήριο, φορτιστές κτλ). Μετά από μια μικρή αναζήτηση είδα τσάντες που έχουν θέση και για λαπτοπ (netbook στην περίπτωση μου) το οποίο είναι ιδανικό (θα έχω όλα μου τα πράγματα σε μια τσάντα) και από αυτές έχω ξεχωρίσει την Lowepro Fastpack 250 (η οποία δείχνει και μαζεμένη σε μέγεθος).
Ποία η άποψη σας για την συγκεκριμένη? Θα με καλύψει ή υπάρχει περίπτωση να βγεί μικρή? Κάποια εναλλακτική πρόταση?

Θα σου έλεγα να κοιτάξει και την σειρά Cupcake της Crumpler.

Cupcake Half Photo Backpack

Cupcake Full Photo Backpack

Όπως θα είδες παραπάνω αγόρασα πρόσφατα τσάντα ώμου της crumpler και είμαι φουλ ευχαριστημένος.

Πάρε ένα τηλεφωνάκι στο κατάστημα να ρωτήσεις για τις τιμές τους, γιατί λογικά έχουν έκπτωση, και μπορεί να έχουν και 50% ;)

Αν σου αρέσουν πάντα ;)

Για να πω την αλήθεια δεν με ενθουσιάζει. Και ποιο μικρή μου δείχνει σε χώρους και λίγο ποιο πιεσμένη είναι η κατάσταση στο εσωτερικό της.
Κάποια άλλη πρόταση?
Καμία γνώμη για την Lowepro Fastpack 250 που μου αρέσει?