Προτάσεις για φωτογραφικές τσάντες

Think Tank και ξερό ψωμί (για μένα). Ακριβές αλλά αξίζουν.
Νομίζω η Retrospective 7 θα σου είναι πιο άνετη, σε περίπτωση που θες να βάλεις και άλλα μέσα.
Η σειρά City Walker είναι πιο "καθημερινή"!

Think Tank και ξερό ψωμί (για μένα). Ακριβές αλλά αξίζουν.
Νομίζω η Retrospective 7 θα σου είναι πιο άνετη, σε περίπτωση που θες να βάλεις και άλλα μέσα.
Η σειρά City Walker είναι πιο "καθημερινή"!

Καλημέρα!
Κι εγώ την 7 ζαχαρώνω και θα την ήθελα στο "πέτρινο" χρώμα...Έχω ξετινάξει τα βίντεο reviews στο YouTube.
Αγοράζεις από κάπου συγκεκριμένα (στην ιστοσελίδα του αντιπροσώπου δεν την είδα) ή να ψωνίσουμε από amazon μεριά?

Αναζήτηση στο Idealo.de και απ'οπου μου τη βγάλει φθηνότερα. Την 7 την πήρα από το γερμανικό Amazon. Είναι πολλά τα μεταφορικά όμως...

Παντως καλο ειναι να μην μπερδευουμε το τι χωραει μια τσαντα με προσεγμενη διαρυθμιση και καλο τακτοποιημα και το τι χωραει και μπορεις να το χρησιμοποιεις εν κινησει...

πχ. και στη δικη μου ρετροσπεκτιβ 10, χωρανε χιλια δυο, αλλα οταν ειμαι στο δρομο και θελω να βαζω-βγαζω τη μηχανη ή να αλλαξω φακο χωρις να ην αφησω στο εδαφος τοτε το πραγμα αλλαζει...

Παντως καλο ειναι να μην μπερδευουμε το τι χωραει μια τσαντα με προσεγμενη διαρυθμιση και καλο τακτοποιημα και το τι χωραει και μπορεις να το χρησιμοποιεις εν κινησει...

πχ. και στη δικη μου ρετροσπεκτιβ 10, χωρανε χιλια δυο, αλλα οταν ειμαι στο δρομο και θελω να βαζω-βγαζω τη μηχανη ή να αλλαξω φακο χωρις να ην αφησω στο εδαφος τοτε το πραγμα αλλαζει...

Προσωπικά, και τα δύο σεταπ τα έχω δοκιμάσει, και είναι πλήρως λειτουργικά. Χωρίς να αφήσω την τσάντα κάτω. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος, νομίζω, για να προτιμήσει κάποιος τσάντα ώμου αντί για τσάντα πλάτης.

Καλημέρα!
Κι εγώ την 7 ζαχαρώνω και θα την ήθελα στο "πέτρινο" χρώμα...Έχω ξετινάξει τα βίντεο reviews στο YouTube.
Αγοράζεις από κάπου συγκεκριμένα (στην ιστοσελίδα του αντιπροσώπου δεν την είδα) ή να ψωνίσουμε από amazon μεριά?

Την ειδα σημερα στη photovizion.
Τιμη δεν ηξερε αυτος που την εμπορευοταν επειδη μολις την εφερε απο οτι μου ειπε...

Καλημέρα!

Δυστυχώς μου την έφερε μια φίλη από Σουηδία, οπότε δεν ξέρω και πολλές λεπτομέρειες...

Έχω μια δύσκολη αποστολή!

Θέλω ένα σακίδιο δράσης. Χρειάζομαι ένα σακίδιο πλάτης που να με συνοδεύει σε διάφορες δραστηριότητες outdoor, κυρίως σκί, αλλά καί καλοκαιρινές. Γενικά ανθεκτικό.
Είναι απαραίτητο εκτός απο τον φωτογραφικό εξοπλισμό να έχει και χώρο και δυο τρείς προμήθειες που χρειάζεσαι στο βουνό. Και να υπάρχει γρήγορη πρόσβαση στην μηχανή, χωρίς να πρέπει να βγάλεις τελείως την τσάντα να την ανοίξεις τελείως κλπ. Την έλλειψη την αντιλήφθηκα φέτος στην Αυστρία. Είχα πάρει ένα απλό σακίδιο πλάτης και είχα προσθέσει insert μέσα στα οποία είχα βάλει τον εξοπλισμό (ΝΕΧ7 με φακό, Νίκον F90x με 50αρη, GoPro, και έναν ακόμα έξτρα φακό ή φλας). Το πρόβλημα ήταν ότι όποτε ήθελα να βγάλω μια φωτογραφία έπρεπε να σταματήσω, να βγάλω την τσάντα, να την ανοίξω και να βγάλω απο τα βάθη την μηχανή. Έ, δεν το έκανα συχνά και έχασα πολλές στιγμές έτσι.

Οπότε θέλω μια τσάντα που να παρέχει γρήγορη πρόσβαση, να είναι άνετη για φόρεμα αρκετές ώρες σε σπορ, και να έχει και λίγο χώρο.

Καλή φαίνεται αυτή! Δεν ξέρω μόνο πόσο άνετο και αντοχής είναι αυτό το σύστημα με τα λουριά που αλλάζουν..

Σκεφτόμουν αρχικά μια απο τις παρακάτω, αλλά και η ΚΑΤΑ πρέπει να κάνει...

http://theskiphotographer.com/2010/11/03/check-f-stop-tilopa-bc-backpack-loka-satori/

http://www.bhphotovideo.com/c/product/768092-REG/Lowepro_LP36354_PAM_Photo_Sport_200_AW.html

Πρέπει να τις δώ απο κόντα...

Για να έχεις γρήγορη πρόσβαση στον εξοπλισμό χωρίς χρειάζεται να βγάλεις την τσάντα πρέπει να έχεις sling τσάντα που βγάζουν αρκετές εταιρείες.

Η Kata 3N1-25PL είναι μια καινούργια Sling & Backpack τσάντα πλάτης- ώμου. Ένα είδος τσάντας, που προσπαθεί να συνδυάσει τα καλά των 2 κατηγοριών (εύκολη πρόσβαση στον εξοπλισμό και άνετη μεταφορά) αλλά σε πιο μικρό μέγεθος. Κουβαλιέται με 3 διαφορετικούς τρόπους.
Backpack (τα λουριά σταυρωτά η κανονικά μπροστά) αριστερό sling, δεξί sling.
Το κυριότερο την κουβαλάς σαν backpack με 2 λουριά σταυρωτά μπροστά και με μια κίνηση απελευθερώνεις το ένα από τα 2 (ανάλογα με την διάταξη που έχεις μέσα) και την φέρνεις μπροστά αλλά sling.

Το βασικότερο είναι ότι έχει απίστευτη κατασκευή….

Δες εδώ.
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/6773-Προτάσεις-για-φωτογραφικές-τσάντες/page59

Sling αποκλειστικά δεν θέλω. Δεν είναι σταθερές στις συνθήκες που την χρειάζομαι. Ούτε το σκέτο σακίδιο είναι σταθερό αν δεν έχει λουρί μπροστά στον θώρακα και στην μέση.
Αυτό που χρειάζομαι είναι να μπορώ να βγάλω το ένα λουρί απο τον ώμο, να γυρίσω την τσάντα μπροστά και να βγάλω την μηχανή από το πλάι.

Εσύ είσαι ευχαριστημένος απο την στήριξη της? Είναι εξίσου βασικό να κάθεται καλά με το να έχω γρήγορη πρόσβαση, γιατί όπως είπα την θέλω κυρίως για να την φοράω στο σκι στις καταβάσεις και άλλες παρόμοιες δραστηριότητες.

Μήπως κάτι που δένει στη μέση θα σε βόλευε καλύτερα? Μήπως μια ζώνη από αυτές που προσαρμόζονται οι θήκες των φακών. Η ΝΕΧ δεν έχει δα και όγκο, ούτε οι φακοί σου.

Πχ κάτι τέτοιο http://store.lowepro.com/beltpacks/photo-runner-100

Θα υπάρχουν και άλλων εταιρειών φαντάζομαι.

Ή απλά βάζεις στη ζώνη μαι delta της Billingham
http://www.billingham.co.uk/acatalog/Delta_Pocket.html

Και πιο κλασάτο πράμα, που επίσης μπαίνει -και- σε ζώνη:
L10039901.jpg

BI-STA-KT-02.jpg

2012-12-25+19.30.11.jpg

Τις ξέρω ναι, αλλά δεν με βολεύει κάτι τέτοιο γιατί δεν θέλω να κουβαλάω μόνο την μηχανή. Πρέπει να κουβαλάει γενικά τις προμήθειες μια ημέρας και σε αυτά και την μηχανή.
Τώρα είχα μαζί στην τσάντα εκτός από τα φωτογραφικά, εξτρα γάντια/σκούφο, νερό, φαγητό, έξτρα μπαταρίες για τον ασύρματο, ένα στεγνό φλις, χάρτες, φακό, κατσαβίδι και μάλλον χρειαζόμαστε και ένα φτυάρι χιονοστιβάδας. Απλά σε όλα αυτά θέλω να έχει και έναν μικρό χώρο γρήγορης πρόσβασης για να έχω μέσα την μηχανή. Γιαυτό μου αρέσει πολύ αυτή η F stop Tilopa που έβαλα, γιατί έχει τέτοιους χώρους. Αλλά δεν έχει quick access στο πλάι σαν την ΚΑΤΑ που πρότεινε ο udt71 (Πώς σε λένε αλήθεια??? :p). Μου αρέσει αυτή, αλλά δεν ξέρω πόσο σταθερή είναι. Φαίνεται αρκετά πάντως, και έχει και χώρους για άλλα πράγματα.

Ναι βρε πουλίμ', εννοώ πέρα από το σακίδιο πλάτης που έχεις για τα προσωπικά σου είδη, να έχεις και ένα τέτοιο μικρό πράγμα περασμένο στη ζώνη, μπροστά ή στο πλάι, για τα φωτογραφικά, άμεσα προσβάσιμο.

Απάντηση: Re: Προτάσεις για φωτογραφικές τσάντες

Αλλά δεν έχει quick access στο πλάι σαν την ΚΑΤΑ που πρότεινε ο udt71 (Πώς σε λένε αλήθεια??? :p). Μου αρέσει αυτή, αλλά δεν ξέρω πόσο σταθερή είναι. Φαίνεται αρκετά πάντως, και έχει και χώρους για άλλα πράγματα.

Νίκος.....