Προτάσεις για φωτογραφικές τσάντες

Καλησπερα σε ολους και καλη χρονια.

Εγω αποκτησα προσφατα την lowerpo nova 180aw πολυ καλη τσαντουλα,με αρκετο χωρο (για αυτα που θελω εγω),πολυ βολικη και αριστη ποιοτητα..!!!

Έχω την 140 για την Olympus e-pm1 και έχω βάλει μέσα τη μηχανή με τους δύο φακούς και όλα τα καλώδια κλπ.
Είμαι πολύ ευχαριστημένος.

Προσωπικά είμαι της φιλοσοφίας ότι η σωστή τσάντα για τη φωτογραφική δεν πρέπει να φαίνεται ότι είναι τσάντα φωτογραφικής (βασικότατο για ασφάλεια).
Και το δεύτερο που έχω καταλάβει είναι ότι ποτέ δεν θα είμαστε ευχαριστημένοι από μία και μόνο τσάντα...

Για την αποθήκευση στο σπίτι έχω μια mini lowepro πλάτης και ένα κάρο μικρά τσαντάκια που έρχονται με τους φακούς.
Για τις βόλτες μου έχω μια crumpler ώμου μαύρη (η αγαπημένη μου) και τη μεσαία ώμου του National Geographic την οποία πλέον χρησιμοποιώ μόνο σαν χαρτοφύλακα για το γραφείο :D
Φοβερή ποιότητα όλες τους.

Από άλλες μάρκες αυτή που θα πρότεινα είναι της Kata. Φοβερή ποιότητα και το κίτρινο στην επένδυση βοηθάει πάρα πολύ στο να βρίσκεις πράματα.

Εδώ και μέρες ψάχνω μία σαν αυτή αλλά με διπλό ιμάντα ώμου . Όχι πάνω από 40cm ύψος .

Σε ταξίδι που ήμουν για λίγες μέρες η δική μου την οποία και θα πουλήσω με κούρασε στον ώμο (ολοήμερη χρήση) με τον μονό ιμάντα , ενώ χρειαζόμουν και επιπλέον χώρο για άνορακ το οποίο κρατούσα στο χέρι τελικά , γυαλιά και κάτι άλλα ψιλά .

Last edited:
Re: Απάντηση: Προτάσεις για φωτογραφικές τσάντες

Εδώ και μέρες ψάχνω μία σαν αυτή αλλά με διπλό ιμάντα ώμου . Όχι πάνω από 40cm ύψος .

Σε ταξίδι που ήμουν για λίγες μέρες η δική μου την οποία και θα πουλήσω με κούρασε στον ώμο (ολοήμερη χρήση) με τον μονό ιμάντα , ενώ χρειαζόμουν και επιπλέον χώρο για άνορακ το οποίο κρατούσα στο χέρι τελικά , γυαλιά και κάτι άλλα ψιλά .

αν θέλεις μια φιλική συμβουλή οι sling τσάντες έστω και με δυο λουριά δεν είναι για πολύωρη χρήση. Ή έστω για χρήση 2-3 ωρών αλλά να είσαι ξεκούραστος και να έχεις βγει χαλαρά για φωτοβόλτα. Για οτιδήποτε πιο σοβαρό (π.χ. τουριστικό ταξίδι) κουράζουν. Θα πρότεινα να πάρεις μια τσάντα πλάτης που να έχει δου τμήματα, ένα για φωτογραφικά κι ένα για οτιδήποτε άλλο. Ή έστω μόνο για φωτογραφικά, αλλά να χωρά το διπλάσιο όγκο φωτογραφικών από αυτό που ήδη έχεις. Υπάρχουν πολλές καλές λύσεις και δεν είναι απαραίτητο να φθάσεις τα 100 ευρώ, το αντίθετο θα έλεγα. Πρώτο σου μέλημα είναι να έχει καλά λουριά στους ώμους και μια αποδεκτή ζώνη μέσης.

Έτσι ακριβώς είναι αυτή που παραθέτω πιο πάνω αλλά με ένα λουρί , η μισή με θέσεις για μηχανή και εξαρτήματα και η άλλη με θέση για τα υπόλοιπα . Μέχρι 50 ευρώ (ίσως και λίγο παραπάνω) μπορώ να διαθέσω , δεν με ενδιαφέρει να είναι επώνυμη.

Ο ξεναγός πχ είχε μια πλάτης περίπου 40Χ30Χ20 και είχε μέσα τα απαραίτητα για την ημέρα ,φεύγαμε από το hotel στις 08:00 και γυρνούσαμε το απόγευμα .
Τον έβλεπα που ήταν άνετος και με τα χέρια ελεύθερα , σε σχέση με εμένα που είχα το άνορακ στο ένα χέρι και το νου μου στην τσάντα που περπατώντας σιγά σιγά γλίστραγε από τον ώμο , χώρια που με έκοβε κάπως μετά από λίγη ώρα και να σου η αλλαγή ώμου που δεν ήταν απλή καθώς έπρεπε να βγάλω την μηχανή από τον λαιμό πρώτα διότι μπερδεύονταν με τον ιμάντα της τσάντας . Ταλαιπωρία σου λέω .

Re: Απάντηση: Προτάσεις για φωτογραφικές τσάντες

Έτσι ακριβώς είναι αυτή που παραθέτω πιο πάνω αλλά με ένα λουρί , η μισή με θέσεις για μηχανή και εξαρτήματα και η άλλη με θέση για τα υπόλοιπα . Μέχρι 50 ευρώ (ίσως και λίγο παραπάνω) μπορώ να διαθέσω , δεν με ενδιαφέρει να είναι επώνυμη.

Ο ξεναγός πχ είχε μια πλάτης περίπου 40Χ30Χ20 και είχε μέσα τα απαραίτητα για την ημέρα ,φεύγαμε από το hotel στις 08:00 και γυρνούσαμε το απόγευμα .
Τον έβλεπα που ήταν άνετος και με τα χέρια ελεύθερα , σε σχέση με εμένα που είχα το άνορακ στο ένα χέρι και το νου μου στην τσάντα που περπατώντας σιγά σιγά γλίστραγε από τον ώμο , χώρια που με έκοβε κάπως μετά από λίγη ώρα και να σου η αλλαγή ώμου που δεν ήταν απλή καθώς έπρεπε να βγάλω την μηχανή από τον λαιμό πρώτα διότι μπερδεύονταν με τον ιμάντα της τσάντας . Ταλαιπωρία σου λέω .

ποτέ μα ποτέ δεν θα κουβαλάς τη μηχανή στο λαιμό. Θα αποκτήσεις πολύ εύκολα πρόβλημα το οποίο κατά πάσα πιθανότητα δεν θα ξεπεράσεις ποτέ παρά μόνο με εγχείρηση. Σε αυτά συμφωνούν γνωστοί μου ορθοπαιδικοί, νευρολόγοι και νευροχειρούργοι. Αν θέλεις τα ονόματά τους σου τα στέλνω με ΠΜ. ΌΛη τη χρονιά πέρυσι γυρνούσαμε σε τέτοιους γιατρούς λόγω σοβαρού προβλήματος στον αυχένα της συζύγου μου, επομένως τα είπαμε καλά...

Το καλύτερο είναι τσάντα πλάτης και αν πρόκειται για πολλές ώρες με ζώνη μέσης και τη μηχανή στον ώμο.

Σε ευχαριστώ για την συμβουλή και θα την έχω υπ 'όψιν αν ξαναπάρω κάποια στιγμή dslr , αλλά τώρα για pen pm1 με τον 14-42 δεν τίθεται νομίζω θέμα .

Απάντηση: Re: Απάντηση: Προτάσεις για φωτογραφικές τσάντες

Το καλύτερο είναι τσάντα πλάτης και αν πρόκειται για πολλές ώρες με ζώνη μέσης και τη μηχανή στον ώμο.

Βλάση πες μου σε παρακαλώ (η όποιος άλλος έχει άποψη) τι θα επέλεγες από τις παρακάτω :

Fastpack-200 1.2 Kg χωρίς ζώνη μέσης .

Fastpack-250 με ζώνη , επιπλέον θήκη πίσω για laptop (δεν μου χρειάζεται παρά μόνο για κανένα μπλουζάκι διπλωμένο) αλλά 1.6 Kg

Σε μη επώνυμο για φθηνότερο (αν και η πρώτη από amazon είναι στα 54 ευρώ) δεν έχω βρει κάτι σε παρόμοιο σχέδιο , το συγκεκριμένο βολεύει για βάλε βγάλε της μηχανής χωρίς να βγει από την πλάτη τελείως η τσάντα .

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Προτάσεις για φωτογραφικές τσάντες

Βλάση πες μου σε παρακαλώ (η όποιος άλλος έχει άποψη) τι θα επέλεγες από τις παρακάτω :

Fastpack-200 1.2 Kg χωρίς ζώνη μέσης .

Fastpack-250 με ζώνη , επιπλέον θήκη πίσω για laptop (δεν μου χρειάζεται παρά μόνο για κανένα μπλουζάκι διπλωμένο) αλλά 1.6 Kg

Σε μη επώνυμο για φθηνότερο (αν και η πρώτη από amazon είναι στα 54 ευρώ) δεν έχω βρει κάτι σε παρόμοιο σχέδιο , το συγκεκριμένο βολεύει για βάλε βγάλε της μηχανής χωρίς να βγει από την πλάτη τελείως η τσάντα .

καλησπέρα,

θα σου απαντήσω με επιφύλαξη. Η επιφύλαξη προκύπτει από το γεγονός ότι κουβαλώ από το 1987 πάντα μαζί μου κάποια τσάντα. Ούτε για μπάνιο στη θάλασσα δεν πάω χωρίς να κουβαλώ μια τσάντα, είτε με μπανιερά είτε με μηχανές. Έχω και χαρτοφύλακα και ορειβατικό σακίδιο. Άρα για μένα η έννοια κουβαλώ είναι μέρος του εαυτού μου, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με όλο τον κόσμο.

Η σειρά fastpack έχει εξαιρετικές τσάντες και μου αρέσουν πολύ. Η διαφορά τους είναι η ζώνη και 4 εκ, βάθος, που οφείλονται αποκλειστικά στη θήκη για το λάπτοπ. Αν θα χρησιμοποιείς την τσάντα για μικρές βόλτες χωρίς τίποτε άλλο πάρε τη μικρή. Αν όμως θέλεις να κάνεις και πολύωρες διαδρομές ή θα βάλεις μέσα στην τσάντα κι αλλα πράγματα (π.χ. κάποιο παιδικό παιχνίδι, μπουκάλια νερού (εγώ κουβαλώ μέχρι 4 του 0,5 κάθε φορά που είμαστε σε βόλτα το καλοκαίρι) τότε πάρε τη μεγάλη. Η ζώνη θα σε βοηθήσει σε οτιδήποτε πάνω από μια ώρα ή πάνω από 4 κιλά (μαζί με την τσάντα). Όμως αν δεν σου χρειάζεται ή αν δεν θέλεις να τη χρησιμοποιείς θα κρέμεται κάτω....

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Προτάσεις για φωτογραφικές τσάντες

1.8kg τελικά αλλά κάθεται καλά και άνετα στην πλάτη .......... άδεια .
Ακόμη δεν τη φόρτωσα , το όνομα αυτής National Geographic Medium Backpack , οι επιπλέον θήκες αρκετές να χωρέσουν όλα τα μικροαντικείμενα μιας εκδρομής και όχι μόνο .
Στιβαρή αρκετά τσάντα με ιμάντες και ραφές που εμπνέουν σιγουριά . Φωτογραφίες της εδώ .
Για όσους δεν έχουν όρεξη να ανοίξουν τα λινκ για τις φωτογραφίες

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Και ένα πιο αναλυτικό ως προς τον χώρο για την μηχανή μιας και είναι το βασικό

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Καλησπέρα σε όλους. Είμαι καινούριος στο forum και φανατικός ερασιτέχνης της φωτογραφίας. Θα μπορούσατε να μου προτείνετε μια τσάντα για μηχανή DSLR, ένα φακό 17-50, ένα ακόμη 55-250 και φλάς 430ΕΧ; Ίσως να πάρω και ένα σταθερό 50mm αργότερα. Προτιμώ όχι τσάντα πλάτης.
Εστίασα στην εταιρεία Lowerpro (θέλω κάποια που να μην χαλάει, δηλ. να μην σκίζεται ο ιμάντας με τα χρόνια κλπ).
Αλλά ανοιχτός σε κάθε πρόταση από τις έμπειρες απόψεις σας.

Καλησπέρα σε όλους. Είμαι καινούριος στο forum και φανατικός ερασιτέχνης της φωτογραφίας. Θα μπορούσατε να μου προτείνετε μια τσάντα για μηχανή DSLR, ένα φακό 17-50, ένα ακόμη 55-250 και φλάς 430ΕΧ; Ίσως να πάρω και ένα σταθερό 50mm αργότερα. Προτιμώ όχι τσάντα πλάτης.
Εστίασα στην εταιρεία Lowerpro (θέλω κάποια που να μην χαλάει, δηλ. να μην σκίζεται ο ιμάντας με τα χρόνια κλπ).
Αλλά ανοιχτός σε κάθε πρόταση από τις έμπειρες απόψεις σας.

ποσό;

θέλει ώμου; περαστή με λουρί; μέσης;

Εχω μια σλινγκσοτ 100 της lowepro και μετα απο 3 χρονια συνεχους χρησης ειναι σαν καινουργια. Πιστευω χωραει τον εξοπλισμο σου, αλλα δεν ειναι καθαροαιμη ωμου. Ειναι ομως πολυ βολικη και ανετη στη χρηση και στη μεταφορα. Επισης ειναι οικονομικη, τουλαχιστον το μικροτερο μοντελο, 102 νομιζω λεγεται τωρα και βγαινει περιπου στο 50ρι απο το ebay αν οχι φτηνοτερα...

H Lowepro Slingshot 102 AW φαίνεται πολύ καλή, ευχαριστώ για τη συμβουλή σου. Από ΕΒΑΥ είναι ο μοναδικός τρόπος να την πάρω φθηνά, αν και 50άρι δεν το βλέπω..

Προμηθεύτηκα πρόσφατα μια ThinkTank City Walker 10. Απλά απίστευτη...
Διάβαζα καλά λόγια αλλά ήμουν και λίγο σκεπτικός. Μόλις όμως την πήρα στα χέρια μου κατάλαβα!!!

Καλορίζικη! Είναι καταπληκτικές οι άτιμες! Ηδη σκέφτομαι να αντικαταστήσω τις Lowepro πλάτης με παρόμοιες της Think Tank.

Προς το παρόν, απέκτησα πριν λίγες μέρες την 3η :damnyou: μου Retrospective, την 7 (μετά την 5 και την 20 που ήδη έχω).

Ιδανικό ταίρι για την D600 με φορεμένο τον 16-35, τον 50 1.4g, τον 85 1.8d, ένα SB800 και μια θήκη φίλτρων σαν αυτή. Χωράει άνετα άλλος ένας prime, μπορεί και δύο*. Και βέβαια ενα κάρο ακόμα ψιλολόγια (κλειδιά, στικάκια, κινητά κλπ). Επιπλέον, έχει θήκη για tablet ή MacBook Air. Αντικατέστησε την 5 ως καθημερινή τσάντα μου.

Κατασκευαστικά είναι άψογη με το γνωστό σούπερ άνετο pad στο λουρί, μεγάλα και ποιοτικά φερμουάρ, και κορυφαίο ύφασμα και ραφή. Επίσης συνοδεύεται από rain cover, αν και μέχρι ένα λογικό ψιλόβροχο (σαν αυτό υπό το οποίο θα περπατούσαμε χωρίς ανάγκη ομπρέλας) είμαι σίγουρος ότι δεν υπάρχει πρόβλημα.

Δε διαθέτει ποδαράκια ενώ η μαύρη έκδοση (που προτίμησα αυτή τη φορά αντί για την pinestone) φαίνεται να λερώνεται λίγο πιο εύκολα (λογικό όμως και αναμενόμενο όπως παρατήρησε η συμβία με έντονο ύφος όταν είδε ότι πήρα ΚΙ ΑΛΛΗ τσάντα χωρίς μάλιστα να ρωτήσω τη γνώμη της :smash:).

*Η τσάντα είναι σε θέση να φιλοξενήσει full-frame μηχανή με φορεμένο έναν 24-70 και στις άλλες δύο θέσεις έναν 70-200 και έναν 14-24 (για παράδειγμα).

Last edited:
Μιας και με ενδιαφέρει κι εμένα η αγορά της - είμαι ανάμεσα στην Retrospective 7 την CityWalker 20 και την Vanguard Heralder 33 - θα ήθελα την γνώμη σας παρακαλώ!
Πρόσφατα στρίμωξα εναν 50αρη 1.4 σε μια μικρή Lowerpro πάνω στην D600 με battery grip και την έπαθα την ζημιά...οπότε δεν με παίρνει άλλο χωρίς καλή τσάντα.
Θέλω να χωρέσουν μια 600D με battery grip και τον 18-200, ένας 50mm και ενας Sigma 10-20mm περιστασιακά.