Προτάσεις για φωτογραφικές τσάντες

Είχα πάρει την αντίστοιχη στη σειρά πολύ φθηνά γύρω στα 60-70 ευρω , μην περιμένεις την ποιότητα αυτών που σου έβαλα πιο πάνω

την έχω ακόμα γιατί μετατρέπεται σε τρεις τσάντες , ωμου/slingbag με ένα ιμάντα , χειραποσκευή , backpack με 2 ιμάντες , αλλά γρατσουνίστηκε πολύ εύκολα το εξωτερικό της χωρίς να φάει ζόρι (στο κασελακι της μηχανής έμπαινε) , ενω μου βγήκε και αρκετά μικρή για αυτά που ήθελα να μεταφέρω καθημερινά . Την έχω παρκάρει και την χρησιμοποιώ με λίγο βάρος ως slingbag γιατί και οι ιμάντες της δεν είναι αρκετά παχιοί και αν την φορτώσεις αρκετά ψιλό κουράζει (ειδικά η δικη σου που φαίνεται να πέρνει περισσότερα και μάλλον έχει παρόμοιους ιμάντες).

Last edited:
Μια σχετικά καλη προσφορά (με το ίδιο μάλλον πρόβλημα στους ιμάντες αν φορτωθεί πολύ και την εχεις πολλές ώρες), έχει δυο διαμερίσματα, το κάτω ανοίγει και από το πλάι (και όλο) και βγαζεις μηχανή με ένα τηλεφακό γύρω στα 25-28 εκ μήκος συνολο , οριακά την ΟΜ1 με τον 100-400 μου. Το πάνω βάζεις οτι θες ή χώνεις και άλλο insert και κανενα φακό ακόμη. Παίρνει στην πλάτη ταμπλετ/ Έχει μπόλικες θήκες και γενικά είναι πιο ευρύχωρη από την άλλη που μου έβαλες.

Edit
Την παρήγγειλα αφού διάβασα και καναδυο review . Θα αργήσει να έρθει ομως γύρω στις 11 Δεκέμβρη μου έδωσε παράδοση.

Last edited:
  • Like
Reactions: takisot
Καλή δείχνει , πιο ποιοτική από την άλλη που μου έβαλες και σε λογική τιμή. Δες αν σε βολεύει η χωρητικότητα.

Το τσαντάκι το δίνει στις πιο μεγάλες

• Like
Τέλεια , καλές βόλτες ευχομαι

όταν παραλάβεις , την γεμίσεις και κανείς την πρώτη βόλτα σου μας μεταφέρεις ολοκληρωμένα τις εντυπώσεις σου στο νήμα που έχουμε για τις τσάντες.

• Like
Θέλω μια πλατης πουνα χωράει μια sony a6700 με 3-4 φακους (εναν 70-350, οι αλλοι prime), κανενα iPad, ενα gimbal και τα ρεστα.
Τα στριμώχνω και τώρα σε μια τέτοια, αλλά ψάχνω κάτι καλύτερο.

αμ δεν σε προλαβαινει κανεις .

Δεν πειραζει καλη επιλογη εκανες η pgytech ειναι κορυφαια εταιρεια και διαρκως ανερχομενη.

Ισως στην θεση σου να κοιταζα και την OnegoAir που ειναι λιγο της αισθητικης της peakdesign και εχει βελτιωθει απο το πρωτο μοντελο που ειχαν βγαλει.

• Like
Ισως στην θεση σου να κοιταζα και την OnegoAir που ειναι λιγο της αισθητικης της peakdesign και εχει βελτιωθει απο το πρωτο μοντελο που ειχαν βγαλει.
Την είδα, αλλά δεν με τρέλανε το design της.

Ειναι ιδιαιτερο ειναι η αληθεια. Αν εμοιαζε περισσοτερο στην peak design θα την ειχα παρει αλλα αυτο το προστατευτικο πετο δεν μου πολυαρεσε και εμενα .

Παντως στην περιπτωση σου ισως ηταν καλυτερη λυση η πιο μεγαλη με το τσαντακι μεσα (εχω τον μπαμπα της εγω και οταν χρειαστηκε να βαλω μικρο drone μεσα βολεψε πολυ μιας και επαιρνα στην βολτα μονο το τσαντακι που ανοιγει και αυτο απο την μερια του δινοντας λιγο χωρο ακομα

Ειναι ιδιαιτερο ειναι η αληθεια. Αν εμοιαζε περισσοτερο στην peak design θα την ειχα παρει αλλα αυτο το προστατευτικο πετο δεν μου πολυαρεσε και εμενα .

Παντως στην περιπτωση σου ισως ηταν καλυτερη λυση η πιο μεγαλη με το τσαντακι μεσα (εχω τον μπαμπα της εγω και οταν χρειαστηκε να βαλω μικρο drone μεσα βολεψε πολυ μιας και επαιρνα στην βολτα μονο το τσαντακι που ανοιγει και αυτο απο την μερια του δινοντας λιγο χωρο ακομα

Την είδα τη μεγάλη αλλά παραείναι ογκώδης και ενδέχεται να μην χωράει κάτω από το κάθισμα του αεροπλάνου.

Εάν θέλουμε μια backpack τσάντα για να μεταφέρουμε τον εξοπλισμό μας από το σημείο Α στο Β θεωρώ ότι οι περισσότερες θα κάνουν την δουλειά.
Τα <<προβλήματα/ προβληματισμοί>> ξεκινούν όταν θέλουμε και κάποια επιπλέον χαρακτηριστικά, θέματα που αντιμετώπισα σε πρόσφατο ταξίδι με αεροπλάνο.
Για παράδειγμα πλαϊνή πρόσβαση, οργάνωση για διάφορα accessories, να χωράει και μη φωτογραφικά ή ογκώδη εξοπλισμόά και να είναι και άνετη για πολύωρη μεταφορά αλλά όχι ογκώδης και ότι άλλη ανάγκη μπορεί να έχει ο κάθε χρήστης.
Προσωπικά, την πρόσβαση στις peak design όπως και στην Lowepro Fastpack BP 250 AW III της θεωρώ προβληματικές. όταν πρέπει να ανοίγεις ολόκληρα κομμάτια. Κύρια εάν χρειάζεται να το κάνεις συχνά. Ειδικά, για μικρό εξοπλισμό όπως τα λιλιπούτεια panasonic (12-35mm, 35-100mm,20mm με gx8 + ricoh gr) που έχω τώρα για ταξίδια αλλά και για κάθε μέρα όλο και συχνότερα.
Επίσης, θα απέρριπτα τσάντες που ανοίγουν από μπροστά καθώς έτσι εάν ενδεχομένως να χρειαστεί να ακουμπήσεις σε βρωμιά το μέρος που θα λερώσει είναι αυτό που θα φορέσεις μετά στην πλάτη.
Έχοντας την shimoda action εκτίμησα το ότι το πίσω μέρος ανοίγει στο πλάι, το βρίσκω πιο πρακτικό από το να ανοίγει κατά μήκος αυξάνοντας έτσι το μέγεθος.
Αν δεν είχα ήδη αρκετές και μου περίσευαν χρήματα για αστική χρήση/ ταξίδια θα πήγαινα για την shimoda urban καθώς συγκεντρώνει πολλά δικά μου θέλω.

Στα θετικά το ότι στους ιμάντες στο επάνω μέρος έχει λουράκια που ρυθμίζεις το μήκος και επίσης δεν ρίχνουν όλο το βάρος στους ιμάντες. Βολικό όταν η τσάντα έχει η βάρος.
Επίσης, πολύ καλή και μινιμαλ λύση για ταξίδια η f-stop dalston για μικρό σχετικά εξοπλισμό. Έχω το αντίστοιχο σλινγκ.
Εξαιρετική κατασκευή, ελαφριά 0,7, διακριτική και όχι ιδιαίτερα ογκώδης και με πλαινή πρόσβαση. Λίγο περίεργη η πρόσβαση αλλά ασφαλής. Αρνητικό δεν έχει εξωτερικές θήκες, λουριά και σχετικά λεπτούς ιμάντες και πάνελ πλάτης.
ίσως την χτυπήσω από παραεισγωγή για το επόμενο ταξίδι γιατί για 160 την θεωρώ ακριβή για το πορτοφόλι μου.

Last edited:
Την είδα τη μεγάλη αλλά παραείναι ογκώδης και ενδέχεται να μην χωράει κάτω από το κάθισμα του αεροπλάνου.
Κατω απο το καθισμα δεν χρειαστηκε ποτε να την βαλω παντα στα ντουλαπακια απο πανω την βαζω μιας και ειναι η βασικη μου χειραποσκευη.

Ειναι πολυ ποιοτικες παντως και με πολλες παραλλαγες εσωτερικης διαρθρωσης

• Like
Reactions: chocbhed
Κατω απο το καθισμα δεν χρειαστηκε ποτε να την βαλω παντα στα ντουλαπακια απο πανω την βαζω μιας και ειναι η βασικη μου χειραποσκευη.

Ειναι πολυ ποιοτικες παντως και με πολλες παραλλαγες εσωτερικης διαρθρωσης

Εγώ την βάζω πάντα κάτω από το κάθισμα για το εισιτήριο επιτρέπει μια καμπίνας και μια χειραποσκευή (backpack).

Εάν θέλουμε μια backpack τσάντα για να μεταφέρουμε τον εξοπλισμό μας από το σημείο Α στο Β θεωρώ ότι οι περισσότερες θα κάνουν την δουλειά.
Τα <<προβλήματα/ προβληματισμοί>> ξεκινούν όταν θέλουμε και κάποια επιπλέον χαρακτηριστικά, θέματα που αντιμετώπισα σε πρόσφατο ταξίδι με αεροπλάνο.
Για παράδειγμα πλαϊνή πρόσβαση, οργάνωση για διάφορα accessories, να χωράει και μη φωτογραφικά ή ογκώδη εξοπλισμόά και να είναι και άνετη για πολύωρη μεταφορά αλλά όχι ογκώδης και ότι άλλη ανάγκη μπορεί να έχει ο κάθε χρήστης.
Προσωπικά, την πρόσβαση στις peak design όπως και στην Lowepro Fastpack BP 250 AW III της θεωρώ προβληματικές. όταν πρέπει να ανοίγεις ολόκληρα κομμάτια. Κύρια εάν χρειάζεται να το κάνεις συχνά. Ειδικά, για μικρό εξοπλισμό όπως τα λιλιπούτεια panasonic (12-35mm, 35-100mm,20mm με gx8 + ricoh gr) που έχω τώρα για ταξίδια αλλά και για κάθε μέρα όλο και συχνότερα.
Επίσης, θα απέρριπτα τσάντες που ανοίγουν από μπροστά καθώς έτσι εάν ενδεχομένως να χρειαστεί να ακουμπήσεις σε βρωμιά το μέρος που θα λερώσει είναι αυτό που θα φορέσεις μετά στην πλάτη.
Έχοντας την shimoda action εκτίμησα το ότι το πίσω μέρος ανοίγει στο πλάι, το βρίσκω πιο πρακτικό από το να ανοίγει κατά μήκος αυξάνοντας έτσι το μέγεθος.
Αν δεν είχα ήδη αρκετές και μου περίσευαν χρήματα για αστική χρήση/ ταξίδια θα πήγαινα για την shimoda urban καθώς συγκεντρώνει πολλά δικά μου θέλω.

Στα θετικά το ότι στους ιμάντες στο επάνω μέρος έχει λουράκια που ρυθμίζεις το μήκος και επίσης δεν ρίχνουν όλο το βάρος στους ιμάντες. Βολικό όταν η τσάντα έχει η βάρος.
Επίσης, πολύ καλή και μινιμαλ λύση για ταξίδια η f-stop dalston για μικρό σχετικά εξοπλισμό. Έχω το αντίστοιχο σλινγκ.
Εξαιρετική κατασκευή, ελαφριά 0,7, διακριτική και όχι ιδιαίτερα ογκώδης και με πλαινή πρόσβαση. Λίγο περίεργη η πρόσβαση αλλά ασφαλής. Αρνητικό δεν έχει εξωτερικές θήκες, λουριά και σχετικά λεπτούς ιμάντες και πάνελ πλάτης.
ίσως την χτυπήσω από παραεισγωγή για το επόμενο ταξίδι γιατί για 160 την θεωρώ ακριβή για το πορτοφόλι μου.
Ολα αυτα μας απασχολουν τους πρισσοτερους και γιαυτο δεν υπαρχει η τελεια τσαντα και εχουμε 3-4 για διαφορετικες καταστασεις. Π.Χ. Για βουνο ειχα την sport της Lowepro , παναλαφρη στο 1 κιλο , αδιαβροχη , με ειδικη θηκη για ποτιστηρι νερου και ενα σωροι ιμαντες να κρεμασεις οτι θελεις. Δεν μπορουσες ομως να την πας πουθενα αλλου απο εμφανιση ενω και οι ιμαντες σε μπερδευουν αν δεν εχεις κατι να τους βαλεις . Οποτε αλλη τσαντα για δρομο , αλλη για ταξιδι με αρκετο εξοπλισμο, αλλη για βουνο , αλλα για βραδυνη εξοδο minimal κλπ. κλπ.

το βαρος εως 1.5 κιλο το πολυ αδεια τη θεωρω σουπερ απαραιτητη για εμενα με τα προβληματα που εχω μυοσκελετικα καθως και την πλαινη προσβαση γιαυτο και στην νεα Pro σειρα της Lowepro Fastpack BP 250 AW III που ειναι και σχετικα ευρυχωρη υπαρχει η δυνατοτητα να ανοιξει κανεις με ασφαλεια μονο τη μιση απο το πλαι για να παρεις την μηχανη ή καποιο φακο αν τον εχεις με φορά προς το πλαι ή να ανοιξει ολο το κατω μισο για ευκολο φορτωμα - ξεφορτωμα αν την ακουμπησεις κατω για πιθανη αλλαγη φακων απο 3-4 επιλογες που συνηθως εχω μαζι ή ενα δευτερο μικρο σωμα. Η ασφαλεια του να σου την ανοιξουν σε στριμωξιδι ειναι σηματικος παραγων επιλογης (λκαι προβληματισμος για τη συγκεκριμένη) αλλα αν μεταθεσεις πισω το βασικο ανοιγμα στην πλατη για ασφαλεια ειναι τελειως δυσχρηστο για αμεση προσβαση.

1732368580010.jpeg

Το πανω διαμερισμα το θελω παντα διαχωρισμενο/διαιρουμενο και αναλογα που πηγαινω ή θα εχει καποια συμπληρωματικα ρουχα , αξεσουαρ κλπ ή θα φιλοξενει δευτερο μικρο insert - τσαντα για βραδυνη βολτα με μια μηχανη - 2 φακους οταν η υπολοιπη τσαντα μενει ξενοδοχειο. Στον ιμαντα αν ειναι φαρδυς μπαινει παντα ενα κλιπ της Peak design για να μπορω να ξεκουρασω τα χερια μου απο την μηχανη σωμα που κρατω ή να εχω ταυτοχρονα εκει μια δευτερη επιλογη απο ενα αλλο σωμα με ενα μικρο φακο αλλης εστιακης Απαραιτητη προυποθεση η τσαντα να δεχεται ταμπλετ 12 ιντσων σε προστατευμενη θηκη.

Αλλο που θελω να εχει απαραιτητα καποια θηκη για πορτοφολι - τηλεφωνο κλπ. που να μην εχει καποιος δυνατοτητα να βαλει χερι. Καλο σχετικα πατωμα ωστε αν την ακουμπας κατω σε βρεγμενο ή λασπωμενο χωρο να μπορεις να την καθαρισεις ευκολα. Απαραιτητα ευρυχωρος ιμαντας μεταφορας επανω και ιδανικα να εχει τη δυνατοτητα να δεθει σε χερουλι βαλιτσας για ευκολη μεταφορά.

Που πασχουν οι περισσοτερες αν βρεις ολα αυτα παραπάνω ? Στους ιμαντες που δεν ειναι ανετοι και ρυθμιζομενοι για πολλες ωρες και σε κοβουν αν την φορτωσεις πολυ , στη θεση του βαρους που δεν ερχεται σωστα στην μεση - πλατη, στο υλικο - αερισμο της πλατης γιατι το υλικο πλατης δεν ειναι ανετο, ορθοπεδικο και αναπνεομενο κ.α Αλλο σημειο τριβης ειναι τα φερμουαρ που πρεπει να τα βρισκεις ευκολα το βραδυ , να ειναι αδιαβροχα και να μην δυσκολευεσαι να τα ανοιξεις μετα απο λιγο καιρο.

Κανεις τη σουμα σε αυτα και σε καμποσα ακομη και βλεπεις οτι τελεια τσαντα δεν υπαρχει ή αν υπαρχει καποια που συνδιαζει τα περισσοτερα ειναι πανακριβη

Last edited:
  • Like
Reactions: takisot and toupia

Για αυτο και οι κατασκευαστες στραφηκαν σιγα σιγα σε τσαντες που ανοιγουν ποικιλοτροπως.

πχ η πολυ ποιοτικη στις κατασκευες της tenba πλεον το "δημοφιλες" της backpack το διαθετει και με ανοιγμα στο πλαι και απο πανω .

1732371368458.png

Edit : ξαναδιάβασα το σχόλιο σου και κατάλαβα πως μάλλον αναφερόσουν στην f-stop για παραεισαγωγή και όχι στην Shimoda Urban, οπότε άκυρο το σχόλιο.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

PILOT 7L & 10L Premium Quality Messenger Bags for Photographers by Wotancraft​

Mark Galer's Alpha Creative Skills

Ο κύβος ερρίφθη, παράγγειλα την PGYTECH OneMo Lite.
Εντυπώσεις όταν παραλάβω.
Ευχαριστώ για τη βοήθεια!
Η τσαντουλα ήρθε και οι πρώτες εντυπώσεις είναι πολύ θετικές.
Πανάλαφρη και παρά το μικρό της μέγεθος, χωράει πολύ πράγμα.
Κατόρθωσα να βάλω την sony με τον τηλεφακο, 3 φακους, drone, χειριστηριο, μπαταριες, φιλτρα, φανακι κλπ + το χ gimbal στο μπροστινο τμήμα ενω χωραει και το μεγαλο iPad.
Ανοίγει από το πλάι για εύκολη πρόσβαση στη κάμερα.
Το πόσο αντοχή έχει και πόσο αναπαυτική είναι, θα το διαπιστώσω στη πορεία.
Πάντως είναι αυτό που έψαχνα.
IMG_1477 Large.jpeg
IMG_1478 Large.jpeg
IMG_1480 Large.jpeg
IMG_1481 Large.jpeg
IMG_1479 Large.jpeg