Στους ποδηλατικούς αγώνες μέχρι τώρα κουβαλάω μαζί μου τη μηχανή με φορεμένο έναν από τους 16-35 f/4, 24-70 f/2.8 και 70-200 VRII και τους άλλους δύο στην Retrospective 20. Συνήθως περπατάω πάνω κατω στη διαδρομή του αγώνα όταν πρόκειται για κάποιο σιρκουί, ή βρίσκομαι πάνω σε κάποια μοτοσικλέτα ή μέσα σε αυτοκίνητο στις άλλες περιπτώσεις. Η τελευταία περίπτωση είναι η πιο απλή, μια και έχω και χώρο και άνεση να κουβαλάω όσο εξοπλισμό θέλω, να τον έχω απλωμένο μέσα στο αυτοκίνητο και να αλλάζω φακούς χωρίς καμμία δυσκολία.
Στις άλλες δύο περιπτώσεις (που είναι και οι συνηθέστερες) η λύση της Retrospective 20 παρ' όλο που σίγουρα βολεύει περισσότερο από οποιοδήποτε backpack, δεν είναι η ενδεδειγμένη. Και αν σε αγώνες με διάρκεια έως μία ώρα, το βάρος δεν αποτελεί πρόβλημα, σε περιπτώσεις 3 και 4 ωρών η τσάντα γίνεται ασήκωτη και ο ώμος σταδιακά... τσακίζεται. Επιπλέον, δεν εξυπηρετεί τόσο όσο θα ήθελα και στην αλλαγή φακών!
Για αυτούς τους λόγους παρήγγειλα και αναμένω μέσα στην επόμενη εβδομάδα κάποια εξαρτήματα από το modular σύστημα Street & Field της Lowepro. Συγκεκριμένα, τη Light Utility Belt, τη Lens Exchange 200 AW, τη Lens Exchange 100 AW και τη Light Utility Bag 100 AW. Προτίμησα το σύστημα της Lowepro έναντι αυτού της Think Tank εξαιτίας του all weather καλύμματος που διαθέτουν όλες οι τσάντες της σειράς της πρώτης, σε αντίθεση με μια απλή "water repellent" επίστρωση που διαθέτουν αυτές της δεύτερης.
Το μεγάλο μειονέκτημα της Lowepro, και συγκεκριμένα του Lens Exchange 200 AW φαίνεται να είναι ότι δε χωράει ο 70-200 με το hood κανονικά φορεμένο, αλλά θεωρώ ότι κάποια λύση θα βρω! Εν αναμονή λοιπόν και αν υπάρχει ενδιαφέρον, όλο και κάτι σαν mini review θα γράψω!