Προτάσεις για φωτογραφικές τσάντες

Re: Απάντηση: Προτάσεις για φωτογραφικές τσάντες

Όχι, συμφέρει μόνο αν παραμείνει 22 τελική (με δωρεάν μεταφορικά σε γερμανική διεύθυνση μέσω mailboxde.com).

Aλλιώς με 24,50 την παίρνεις από ebay.

Bestek=Caden

http://www.ebay.com/itm/Caden-F1-Vi...DSLR-Nikon-Sony-Canon-KHAKI-IUS-/152168343264

Re: Απάντηση: Προτάσεις για φωτογραφικές τσάντες

Μηπως εχετε να μου προτεινετε τσαντα που να εχει χωρο για mirrorless plus 2 φακους και επαρκη χωρο για προσωπικα ειδη, για χρηση σε ποδηλατο?

Φέτος πήρα στις διακοπές αυτή: http://www.ebay.com/itm/Lowepro-Photo-Hatchback-16L-AW-DSLR-Camera-Photo-Bag-Backpack-Galaxy-Blue-/301980109196?hash=item464f6ac98c:g:V6EAAOSwQupXV-b3. Εντυπώσεις;

Στα θετικά οι πάρα πολλές (για μένα) θήκες για μικροπράγματα, ξεχωριστοί χώροι για μηχανή/φακούς και προσωπικά είδη, εύκολη παραμετροποίηση του εσωτερικού της τσάντας σε 1 ή 2 όγκων καθώς και της θήκης της μηχανής, αυτόνομη "θήκη" για τη μηχανή και τους φακούς που βγαίνει με μια κίνηση και αφήνει την τσάντα... ως απλή τσάντα, ενσωματωμένο αδιάβροχο, καλό πιάσιμο/δέσιμο στο σώμα με πολλαπλούς ιμάντες και καλή εργονομία/εφαρμογή στην πλάτη με περιθώριο αναπνοής και καλή ποιότητα (στα μάτια μου) του εξωτερικού υλικού και της γενικής κατασκευής που δείχνει στιβαρή και σου δίνει την αίσθηση πως ο εξοπλισμός σου προστατεύεται επαρκώς κυρίως από το γεγονός πως καλύπτεται από την πλάτη από τη μια και από μαξιλαράκι-εξωτερικές θήκες από την άλλη.

Στα αρνητικά το γεγονός πως η πρόσβαση στη μηχανή είναι από την πίσω πλευρά - δηλαδή στην πλάτη και το υλικό του κυψελωτού τμήματος και ιδιαίτερα στους ώμους που ήταν κάπως "άγριο" για γυμνό δέρμα και ενοχλούσε. Με μπλούζα δεν είχα πρόβλημα.

Τώρα στα ίδια λεφτά δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι καλύτερο αλλά εγώ έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος.
Κουβαλούσα άνετα μια PEN με 4 φακούς, 2 κάρτες, 2 extension tubes και extra μπαταρία στο κάτω μέρος και 1-2 tablet, power bank, κινητό, φορτιστή, πορτοφόλι, 1-2 βιβλία, νερό, γυαλιά, κλειδιά κ.τ.λ
Αν δεν αλλάζεις συνέχεια φακούς είναι μια χαρά.

Απάντηση: Re: Προτάσεις για φωτογραφικές τσάντες

Πολυ καλη τσαντα πλάτης για τις επικυνδυνες πόλεις .... με τον περιορισμό παντα της πρόσβασης στους φακούς..

Να σου πω, αυτός ήταν ο βασικός λόγος αγοράς της μετά από ένα ταξίδι φέτος το Πάσχα σε Μιλάνο - Βενετία που γινόταν χαμός στα τουριστικά και το μυαλό μου ήταν συνεχώς στους ελαφροχέρηδες...

έχει αρκετό χώρο; Ψάχνω μια για να βάλω όλα τα εξαρτήματα της gopro μου μαζι με τη κάμερα.

Η συγκεκριμενη ειναι απο αυτες που εχω υποψη μου, με "χαλαει" μονο το γεγονος οτι θα πρεπει να την βγαλεις απ την πλατη και να την φερεις μπροστα σου για να βγαλεις την μηχανη, χανοντας χρονο.

εγω εχω αυτη...https://www.manfrotto.com/grey-sling-for-dslr-camera-and-personals. 52 ευρω την εχω παρει.

με εχει βολεψει και για προσωπικα αντικειμενα και θηκη για τριποδο.η μηχανη μπαινει σε μια θηκη ξεχωριστη που βγαινει και χωραει ενα μικρο φακο επιπλεων.αν θες και αλλους φακους θα τους εχεις μεσα στην τσαντα χυμα η με καποιο αλλο τροπο...

ειναι τυπου sling.οταν θες να βγαλεις την μηχανη την φερνεις μπροστα χωρις να χρειαστει να βγαλει την τσαντα.βολευει αρκετα!

Απάντηση: Re: Προτάσεις για φωτογραφικές τσάντες

Η συγκεκριμενη ειναι απο αυτες που εχω υποψη μου, με "χαλαει" μονο το γεγονος οτι θα πρεπει να την βγαλεις απ την πλατη και να την φερεις μπροστα σου για να βγαλεις την μηχανη, χανοντας χρονο.

Αν δεν κανω λαθος δεν την κατεβάζεις την τσαντα κάτω, απλα την βγαζεις και την φέρνεις μπροστα και συγκρατείται απο τον ιμάντα της μέσης , αν δεν ειναι παραφορτωμένη λειτουργεί το συστημα, ετσι ηταν τουλαχιστον η δικη μου Loweoroo flipside 400 που την ειχα παρει κυριως για ασφαλεια αλλά την πουλησα γιατι ηταν υπερβολικα μεγαλη, την αντικατέστησα με το μοντελο sport 200 που εχει 2 διαφορετικα διαμερίσματα, ενα πλαϊνό για φωτογραφικά και ενα απο πανω για ρουχα κλπ. , εγω και στο πανω πρόσθεσα εξτρα divider ή βαζω μια μικρή kata που εχω και επεκτείνω τις αποθηκευτικές ικανότητες του σακιδίου, στην θεση της πλάτης που περνει φλασκι βαζω το ταμπλετ, έχει πολλες θήκες για μικροαντικείμενα και για να κρύψεις χρηματα, πορτοφόλι, χαρτια κλπ. , ειναι πολυ ελαφρυ, το έχω χρησιμοποιησει με φουλ εξοπλιςμο κοντα στα 7 κιλά και για τρέξιμο χωρις προβλημα γιατι εχει ιμάντα μέσης και στήθους και ειναι ιδανικο για ποδηλατο, ski κλπ. Το μονο μειονεκτημα του αν το παραφορτωσεις θελει καλο ζύγισμα στον εξοπλισμό για να μην πεφτει πολυ βαρος στους ιμάντες πλάτης που δεν εχουν φαρδιά προστασία.

Last edited:
Η συγκεκριμένη έχει ιμάντες και θεωρητικά ο τρόπος που περιγράφει ο kbouk λειτουργεί αλλά εγώ ποτέ δεν την δούλεψα έτσι.

Εν τω μεταξύ έχω και ένα extra divider και ενώ αρχικά χρησιμοποιούσα τον κάτω χώρο για τον εξοπλισμό, μετά το άλλαξα, έβαλα πάνω τη μηχανή και τους φακούς για εύκολη πρόσβαση και κάτω τα προσωπικά είδη.

Όσον αφορά την GoPro τι ακριβώς εννοείς με "όλο τον εξοπλισμό";
Έχεις θήκη και κανένα μικρό τριποδάκι ή κουβαλάς κανένα drone μαζί;
Αν δεν έχεις πολλούς φακούς και άλλα διάφορα ίσως χωρέσουν όλα στο κάτω διαμέρισμα. Αλλιώς βάζεις κάτω μηχανή + φακούς + extra και πάνω την GoPro με τα δικά της.

Τις διαστάσεις της μπορείς να τις βρεις και αν δεν σου κάνει κοίτα και το μεγαλύτερο μοντέλο των 22 λίτρων.

Αγόρασα πρόσφατα άλλη μια τσαντούλα για να μπορέσω να έχω σε μια τσάντα 2 μηχανές (Olympus em10II Και Panasonic G6). Ποιο συγκεκριμένα πήρα μια Evecase Large Vintage Messenger Digital SLR Camera Case στα 27 ευρώ.

https://www.amazon.co.uk/gp/product/B00NF859YG/ref=oh_aui_detailpage_o00_s00?ie=UTF8&psc=1

Είναι μια τσαντούλα αρκετά όμορφη και στιβαρή με καραβόπανο και ποιοτικά φερμουάρ και με σχετικά μικρό βάρος. Εχει ποιοτικό ιμάντα με όλα τα κινούμενα μέρη να είναι από μέταλλο. Εχει ένα κύριο τμήμα που χωρίζεται για αποθήκευση των φακών/μηχανών κλπ. έχει μια μπροστινή θήκη που έχει ενσωματωμένη μέσα άλλη μια μικρή θηκούλα με φερμουάρ, 2 πλαϊνές θήκες και μια πίσω για αποθήκευση tablet 8 ιντσών. Ο εσωτερικός χώρος είναι από υλικό αρκετά μαλακό στην υφή. Συνολικά η τσάντα είναι σχετικά μαζεμένη και αρκετά προσεγμένη. Το μόνο αρνητικό που της προσάπτω είναι ότι τα πλαστικά κλιπσάκια που κλείνουν τον κύριο τμήμα δεν μοιάζουν αρκετά στιβαρά και γενικά δεν κλείνουν όσο εύκολα θα ήθελα. Ισως και το γεγονός ότι δεν συνοδεύεται με κάποιο αδιάβροχο κάλυμμα.
Γενικότερα στην φώτο παρακάτω που θα δείτε έχω βάλει μέσα την Olympus em10II με το grip της και τον 25mmf1,7 φορεμένο, την Panasonic g6 με τον panasonic 12-60 φορεμένο. Eχω μέσα επίσης το flash olympus FL-600R, τον φακό Olympus 9-18, και χωράει μέσα άνετα και τον φακό olympus 45mmf1,8 που δεν τον έχω μέσα στην συγκεκριμένη φωτογραφία. Φυσικά χωράει και 2 strap που έχω και στις διάφορες εξωτερικές θήκες χωράει επίσης ένα σωρό αξεσουάρ, από φορτιστές και Tablet 8 ιντσών μέχρι μπαταρίες.
Συνολικά για τα λεφτά της την θεωρώ τσάμπα πράγμα καθώς ειδικά στην Ελλάδα είναι αδύνατον να βρεις τέτοια τσάντα με τέτοια τιμή...

Υ.Γ. Πάντως και μια βροχούλα που έφαγε άντεξε μια χαρά καθώς το καραβόπανο που έχει είναι αρκετά ανθεκτικό και δεν απορροφάει εύκολα το νερό...

Attachments

• IMG_20161007_140327.jpg
    IMG_20161007_140327.jpg
    213 KB · Views: 280
  • IMG_20161007_140407.jpg
    IMG_20161007_140407.jpg
    142 KB · Views: 280
  • IMG_20161007_140446.jpg
    IMG_20161007_140446.jpg
    151.8 KB · Views: 279
Εχυαριστώ!
Ναι το κίτρινο είναι κάπως...άλλα επι το πλείστον είναι κλειστή οπότε δεν με ενοχλεί ιδιαίτερα...

To κίτρινο εσωτερικό βοηθά πολύ στο να βρίσκεις εύκολα τα φωτογραφικά αξεσουάρ (ψιψιψίνια και κοκοκόψαρα :flipout:) που είναι σχεδόν όλα μαύρα.

Ωραια τσαντα και καλη τιμη, αλλα μολις βλεπω πλαστικα κλιπς και κιτρινα pads με πιανει αλλεργια.

Υπαρχει και αλλη λυση αν θελει καποιος να κανει οικονομια, παιρνεις μια shoulder bag της αρεσκειας σου οποια σου αρεσει (που πολυ πιθανο ειναι να εχες ηδη) οπως πχ http://www.ebay.com/itm/Men-Canvas-...hash=item41b25f2126:m:m2SSxopRzLoEhDtiwHpSfkA που ειναι και της μοδας και πολυ ομορφες ειναι τυπου retro canvas.

και μετα παιρνεις και κατι τετοιο http://www.ebay.com/itm/MATIN-Exten...674191?hash=item2a4dd8b50f:g:v9IAAOSwpDdVCqBH (τα matin ειναι ποιοτικα, υπαρχουν και φθηνοτερα ) και εισαι ετοιμος!