Προτάσεις για φωτογραφικές τσάντες

Απάντηση: Re: Απάντηση: Προτάσεις για φωτογραφικές τσάντες

Αν με πειράζει το φερμουάρ στις Tenba, τι να πω για τις διακοσμητικές αγκράφες της Billigham.
Φυσικά δεν ανοίγει το flap από τις αγκράφες αλλά θηλυκώνει στις μεταλλικές μπίλιες πιο πάνω.
Και όταν ανοίγεις το flap οι μεταλλικές μπίλιες εκτοξεύονται με δύναμη στον αέρα. Μια να φάει η μηχανή ή o φακός, καθάρισε.
billingham-hadley-pro-18.jpg

Την εχω την συγκεκριμενη τσαντα (μοντελο Hadley Large) παρα πολλά χρόνια και δεν υπαρχει περιπτωση να συμβει αυτο που περιγραφεις, τιποτε δεν εκτοξεύεται .... Εισαι απλα υπερβολικός ..... εκτος και αν πλέκουμε δικα μας σεναρια βλέποντας φωτογραφιες ...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Προτάσεις για φωτογραφικές τσάντες

Έχω τσάντες με αγκράφες, δεν μιλώ από φαντασία. Δεν χρειάζεται να είναι Billigham για να πειστώ ότι δεν θέλω αγκράφες στη φωτογραφική μου τσάντα.

Ανάλογα και τη χρήση που κάνει ο καθένας. Την τσάντα δεν την έχω μόνο στο πλάι και προς τα πίσω για όταν περπατάω μόνο. Θα τη φέρω και μπροστά μου όρθιος για να αλλάξω φακό, θα την αφήσω και δίπλα μου όταν κάτσω κάπου. Δεν μπορώ και δεν θέλω να έχω συνέχεια τον νου μου μη γδάρουν οι αγκράφες τον εξοπλισμό μου.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Προτάσεις για φωτογραφικές τσάντες

Ελα τωρα δηλαδη εμεις αλλάζουμε τους φακους ξαπλωτοί ή δεν αφήνουμε κάτω τις τσαντες και τις εχουμε συνεχεια επ ωμου, επιλογη σου φυσικα ειναι να μην παρεις τσαντα με φερμουάρ ή αγκράφες αλλά αυτα που γραφεις ειναι υπερβολικα, κινδυνεύει ενας φακος ή μια μηχανη να χτυπήσει απο απροσεξία του χρηστη απο χίλια δυο πραγματα όχι απο ιπτάμενες τσάντες και αν στο κάτω κάτω υπαρχει τέτοιος προβληματισμός υπαρχει και η επιλογη μηχανών και φακών που να αντέχουν περισσότερο σε τέτοιου είδους καταστασεις ...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Προτάσεις για φωτογραφικές τσάντες

Έχω ακούσει τον χαρακτηριστικό ήχο ''τοκ'' από μεταλλικό πείρο από πτερύγιο τσάντας που ανοίγοντάς το απότομα χτύπησε τη μηχανή, όπως επίσης και αγκράφα να ακουμπάει την οθόνη του iPad.

Τι να μου αρέσει από αγκράφες; Αναγνωρίζω την ομορφιά τους, αλλά διακοσμητικά μέταλλα δεν έχουν θέση κατά τη γνώμη μου δίπλα σε φωτογραφικό εξοπλισμό.

Ενταξει κι εγω θεωρω ακρως υπερβολικα αυτα που λεει ο tzo αλλα ειναι δικαιωμα του βεβαια να μην του αρεσουν/βολευουν τετοιου τυπου τσαντες.
Βαση πιθανοτητων πολυ πιο ευκολο ειναι να γινει ζημια σε σωματα φακους κλπ απο πτωσεις και απο αλλες απροσεξιες παρα απο μια αγκραφα ή φερμουαρ. Ειδικοτερα, φερμουαρ εχουν οι περισσοτερες τσαντες κ τσαντακια πασης φυσεως απο ταξιδιωτικα μεχρι οτι παει ο νους, αυτο δε σημαινει οτι θα κανουν ζημια στα πραγματα που εσωκλειουν. Οτι και να ειναι αυτα, απο κινητα τηλεφωνα αξίας εως χαρτομαντηλα.

Βεβαια ο φιλος tzo (κι ο καθε tzo) μπορει να ειναι πολυ πιο σχολαστικος απο καποιον αλλο στο να προσεχει τα πραγματα του και αυτο ειναι δεν ειναι κακο.
Υπερβολικοτατο και ισως και μάταιο στα ματια μου μεν, σεβαστό δε.

Κι εγω ειμαι σχολαστικος και ισως "ψειρας" σε καποια πραγματα αλλα αυτα μου ακουγονται και μενα ακρως υπερβολικα. Πχ για επιστρεψουμε στο θεμα μας, ο μονος λογος που δεν θα με βολευαν οι αγκραφες ειναι επειδη θελει καποια εστω και μικρη διαδικασια στο ανοιξε-κλεισε. Κατα τα αλλα ειναι ομορφες και ασφαλιζουν μια χαρα το κλεισιμο της τσαντας. Καπου ειχε παρει το ματι μου τσαντα με τετοια αγκραφα η οποια ηταν ομως διακοσμητικη κι ανοιγε πιο κατω με κλιπς. Πολυ ωραια πατεντα!

Καπου ειχε παρει το ματι μου τσαντα με τετοια αγκραφα η οποια ηταν ομως διακοσμητικη κι ανοιγε πιο κατω με κλιπς. Πολυ ωραια πατεντα!
Ετσι ειναι και των Billinham εχουν διπλή λειτουργια και δεν ειναι απαραιτητο να την ανοίξεις παρα μονάχα για να προσαρμόσεις το ποσο ψηλα θα καθεται το flap...

Αν ηταν να προσεχουμε τα πάντα επρεπε να ειχαμε δωσει απαγορευτικό σε ολες τις ρετρο σχεδιάσεις μηχανών που εχουν μεταλλικά στοιχεια που μπορει ενας φακος τυχαια να ακουμπήσει.

Εκει που θελει ομως προσοχη και θα συμφωνησω μαζι του ειναι σε οτι ερχεται σε επαφη εσωτερικα με τον φωτογραφικο εξοπλισμό φερμουάρ κλπ και ειδικα στις σκληρές πλαστικές παχιές επενδύσεις που εχουν πολλες τσαντες και μαλιστα επώνυμες που με την συνεχη τριβή προκαλούν γδαρσίματα και απώλεια χρωματος κατι που μαλιστα το συνηδητοποεις οταν πλεον έχει συμβει.

Re: Απάντηση: Προτάσεις για φωτογραφικές τσάντες

Οι αγκράφες είναι διακοσμητικές στη συντριπτική πλειοψηφία των τσαντών, είτε οι τσάντες είναι φωτογραφικές είτε γενικής χρήσης.
Μου αρέσουν, αλλά τις αντιπαθώ για τα φωτογραφικά.
Billigham δεν θα χρησιμοποιούσα, ακόμη και να μου τη χάριζαν.
Κάτι που μπορώ να αποφύγω, το αποφεύγω, και αυτό είναι οι αγκράφες.

Τα χρατς επίσης τα αποφεύγω λόγω του ενοχλητικού τους θορύβου και προτιμώ τους εσωτερικούς κρυφούς μαγνήτες, από τα πτερύγια μεγάλων τσαντών μέχρι και στο πιο μικρό τσαντάκι για κόμπακτ.

Τα φερμουάρ είναι αναγκαία, αλλά τους οδηγούς τους θέλω μακριά από την οθόνη της μηχανής. Δεν θέλω να κλείνω την τσάντα με τη μηχανή κάθετα και να ξέρω ότι στην εσωτερική πλευρά του πάνω μέρους έχει ένα χαζοτσεπάκι με απροστάτευτο μεταλλικό οδηγό. Σε τέτοια σημεία θέλω να υπάρχουν πλαστικού τύπου οδηγοί. Καθόλου μεταλλικοί. Τι να τον κάνεις τον μεταλλικό οδηγό σε τσεπάκι για κάρτες μνήμης ή φίλτρα;

Last edited:
Απάντηση: Re: Προτάσεις για φωτογραφικές τσάντες

H δικια μου δεν εχει τετοιο θεμα επίσης , ειναι σε καφε εκδοση και η γατα μου αφηνει παντου τριχουλες αλλα η τσαντα δεν εχει δειξει επιρρεπης στο να τις μαζευει ...

Re: Απάντηση: Re: Προτάσεις για φωτογραφικές τσάντες

Το υλικό είναι αυτό που μαζεύει χνούδι, σε ανοιχτό χρώμα απλά δεν φαίνεται.
Και το υλικό που μαζεύει χνούδι αντίστοιχα δύσκολα καθαρίζεται.

Δεν το λέω κι αυτό από τη φαντασία μου, μια έρευνα στο google "Βilligham lint magnet" βγάζει αναφορές από χρήστες.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Προτάσεις για φωτογραφικές τσάντες

Δεν χρειαζεται να κανω ερευνα για κατι που βλεπω ο ιδιος, σε μαυρο και μια μικρη σκονη φαινεται, εννοειται οτι θα γίνει κ...ς μια μαυρη τσαντα απο καμβα σε εργοταξιο ή στην ερημο ή και στην παραλια, προσωπικα ποτε δεν θα την επερνα, στην αλλη Billinham προτιμησα το nytex πολυ πιο ελαφρυ απο τον καμβα, οτι ακουμπα πανω του γλιστραει, αδιαβροχο επισης και σε Tan χρωμα η τσαντα ειναι επισης ομορφη (το μονο της πλην οτι μπορει να ζαρωσει πιο ευκολα).

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Προτάσεις για φωτογραφικές τσάντες

Eπειδή δεν βλέπεις με γυμνό μάτι σε ανοιχτόχρωμη τσάντα τι έχει μαζέψει πάνω της, δεν σημαίνει ότι είναι και καθαρή.

Το να μαζεύει χνούδι/σκόνη/τρίχες το υλικό της τσάντας (με τον αντίστοιχα δύσκολο καθαρισμό της) είναι μειονέκτημα. Απλά στη μαύρη το βλέπεις κιόλας συνέχεια, και καλύτερα όντως να το αποφύγει αυτό το χρώμα ο υποψήφιος αγοραστής canvas τσάντας Billigham.

Το ελαστικοποιημένο νάυλον (nytex) το έχει καταργήσει η εταιρία από το 2006.
Έκτοτε χρησιμοποιεί το υλικό "Fibernyte" εναλλακτικά του κλασικού καμβά.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Προτάσεις για φωτογραφικές τσάντες

Μα ακριβως για αυτο μιλάω και επιμένω γιατι ειμαι παλιος χρηστης (πριν το 2006) και τις εχω παει παντου σε ταξίδια, αεροπλάνα, τις εχω αφησει κάτω (προσεκτικα παντα) και αυτα που γραφεις ειναι απλα αυτα που διαβάζεις καπου ... Ποτε μα ποτε δεν εχει χρειαστει να καθαρισω τον καμβά απο τρίχες και σκόνες και οπως τον προσέχω ειναι σχεδον σαν καινουργιος... Αυτο που ειναι σιγουρο προβλημα ειναι τυχον στάμπες απο υγρά κλπ. που παρόλο την αδιαβροχοποιηση θέλουνε ειδικο καθαρισμό με σαπούνι ... Γδαρσίματα, σχισίματα απο κακη χρηση ή απο τρίψιμο της τσαντας σε επιφάνειες , εκει τοπικά αν ο καμβάς κανει γρεζι μπορει να παρουσιαστουν θεματακια, μετα απο 10 χρονια χρησης εγω δεν εχω, αν θελεις στην στελνω με κουριερ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και την ψαχνεις με μεγενθυτικο φακό...

Και φυσικα δεν προσπαθώ να σε πείσω (ουτε 50 σελιδες επιχειρηματολογία δεν πιανει σε εσενα) αλλα εχεις την τάση να θελεις να κανεις και το μαυρο άσπρο (ουτε καν γκρι)... Και καπου εδω τελείωσα ..... όπως έλεγε και το δελτίο καιρού κάποτε:smash: ...

Ηρεμια παιδες

Λοιπον πισω στο θεμα των φερμουαρ της tenba, μιας και μου εβαλε την ιδεα ο tzo ξανατσεκαρα σημερα σχολαστικα την τσαντα και ειδα οτι παρολο που ο εξοπλισμος δεν μπορει να ακουμπησει στα φερμουαρ, η κατασκευαστρια εταιρεια εχει φροντισει και για αυτο!
Δηλαδη στην εσωτερικη πλευρα των φερμουαρ εχει καποιου ειδους μαλακη επενδυση οποτε πλεον ουτε καν θεωρητικα μπορει να υπαρξει κινδυνος

Με το βελακι δειχνω εσωτερικα το φερμουαρ της γρηγορης προσβασης (quick access)
e1fe7a9871aa7d5f35c1abb001321d3e.jpg

μια πιο κοντινη
2457585a6aed69bf295bccb1a7853c0a.jpg

Επιπλεον ξεχασα να αναφερω πως για μεγαλυτερη ασφαλεια οπως τυχον κλοπη, ή νερα κλπ επειδη το φλαπ θεωρητικα δεν ειναι αρκετο για να ασφαλισει τα αντικειμενα, υπαρχει κι αλλο ενα εξτρά κλεισιμο με φερμουαρ το οποιο βεβαια δεν ειναι υποχρεωτικο (μπορεις να μην το χρησιμοποιεις και διπλωνει σε δυο μερη εσωτερικα χωρις να ενοχλει καπου) και ειδα οτι και σε αυτο το φερμουαρ εσωτερικα υπαρχει η επενδυση για προστασια των αντικειμενων σε περιπτωση επαφης!

Δειτε τις φωτο παρακατω για να καταλαβετε. Γενικα εχει πολυ μελετη η τσαντα σε πραγματα που δεν παει ο νους σου. Πχ χοντρο δερμα στο κατω μερος για να κραταει το σχημα και να μην ταλαιπωρειται οταν την αφηνεις στα βραχια και αλλες τετοιες λεπτομερειες που μονο λεπτομερειες δεν ειναι.

42e039e67ecf368f6e6b244e5e36a5c0.jpg

0693d48b97c9a6b716e610df90cbf4d7.jpg

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Προτάσεις για φωτογραφικές τσάντες

Μα ακριβως για αυτο μιλάω και επιμένω γιατι ειμαι παλιος χρηστης (πριν το 2006) και τις εχω παει παντου σε ταξίδια, αεροπλάνα, τις εχω αφησει κάτω (προσεκτικα παντα) και αυτα που γραφεις ειναι απλα αυτα που διαβάζεις καπου ... Ποτε μα ποτε δεν εχει χρειαστει να καθαρισω τον καμβά απο τρίχες και σκόνες και οπως τον προσέχω ειναι σχεδον σαν καινουργιος... Αυτο που ειναι σιγουρο προβλημα ειναι τυχον στάμπες απο υγρά κλπ. που παρόλο την αδιαβροχοποιηση θέλουνε ειδικο καθαρισμό με σαπούνι ... Γδαρσίματα, σχισίματα απο κακη χρηση ή απο τρίψιμο της τσαντας σε επιφάνειες , εκει τοπικά αν ο καμβάς κανει γρεζι μπορει να παρουσιαστουν θεματακια, μετα απο 10 χρονια χρησης εγω δεν εχω, αν θελεις στην στελνω με κουριερ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και την ψαχνεις με μεγενθυτικο φακό...

Και φυσικα δεν προσπαθώ να σε πείσω (ουτε 50 σελιδες επιχειρηματολογία δεν πιανει σε εσενα) αλλα εχεις την τάση να θελεις να κανεις και το μαυρο άσπρο (ουτε καν γκρι)... Και καπου εδω τελείωσα ..... όπως έλεγε και το δελτίο καιρού κάποτε:smash: ...

H αντοχή των Billingham είναι δεδομένη, δεν τη σχολίασα κάπου.
Τις αγκράφες σχολίασα και το ότι είναι μαγνήτης χνουδιού/τριχών το υλικό του καμβά, όπως επιβεβαιώνουν τόσες και τόσες αναφορές από κατόχους.
Δεν μπορεί το υλικό σε μαύρο χρώμα να είναι μαγνήτης και σε καφέ χρώμα όχι, απλά δεν φαίνονται.
Το νέο υλικό Fibernyte αναφέρουν οι κάτοχοι ότι είναι καλύτερο σε αυτόν τον τομέα.
Οι στάμπες που αφήνουν τα υγρά στον καμβά είναι ακόμη ένα θέμα, και αφού χρειάζεται ειδικός καθαρισμός με σαπούνι το τοποθετώ κι αυτό στα μειονεκτήματα του καμβά.
Δεν αποκλείεται να έχει βελτιωθεί και αυτό με το Fibernyte.

(Για τσάντες μιλάμε, δεν χρειάζεται να πετάς ειρωνείες επί του προσωπικού.)

Γενικα εχει πολυ μελετη η τσαντα σε πραγματα που δεν παει ο νους σου.

Ευχαριστώ για τις φωτό, ναι, αυτό εννοώ φροντίδα της εταιρίας στις λεπτομέρειες.

Με την πρώτη ευκαιρία θα πάρω κι εγώ μια Tenba, αφού φαίνονται πολύ προσεγμένες κατασκευές, και σε προσιτή τιμή.

Π.χ. μου αρέσει που προεξέχει εκτός τσάντας το τέλος του φερμουάρ, έτσι ώστε όταν είναι ανοιγμένο το φερμουάρ, ο οδηγός του φερμουάρ βρίσκεται έξω και μακριά από το άνοιγμα της τσάντας και ταυτόχρονα η τσάντα ανοίγει πιο διάπλατα έτσι, ώστε να μπαινοβγαίνει πιο άνετα η μηχανή μέσα.

42e039e67ecf368f6e6b244e5e36a5c0.jpg

Last edited:
Tα "silent velcro" μεγάλη υπόθεση. Θα μειώσουν την αντιπάθειά μου στα velcro.
Mειώνεται πολύ ο ενοχλητικός θόρυβος του χρατς.

Στο βίντεο των DNA Messenger ακούγεται καλά η διαφορά.

Στο 3:07 με απότομα άνοιγμα ο θόρυβος του velcro είναι ανυπόφορος.
Στο 2:59 με πίεση πρώτα προς τα κάτω του silent velcro η διαφορά είναι πολύ μεγάλη.

https://www.youtube.com/watch?v=vhKx3jBNFEk

Απάντηση: Re: Προτάσεις για φωτογραφικές τσάντες

Σε βλεπω εχεις ψηθει :D
Αυτη ειναι η dna και υπαρχει ετοιμοπαραδοτη σε τιμη σουπερ απο Ελλαδα!

Τα silent vecro σου επιβεβαιωνω κι εγω ανεξαρτητα απο το βιντεο πως οταν συνηθισεις τον τροπο, θα το κανεις αυτοματα, και δεν θα ακουγεται σχεδον τιποτα.

Μεταξυ cooper και dna, η πρωτη ειναι ακριβοτερη, εχει περισσοτερους χωρους, διαφορετικη σχεδιαση και ακριβοτερα υλικα κατασκευης (για να δικαιολογηθει και η τιμη) ενω η δευτερη θα ελεγα περισσοτερο vfm με μικρες ουσιαστικες διαφορές (εχει λιγοτερους χωρους κλπ) .
Μετα ειναι και θεμα γουστου εμφανισιακα, πχ εγω επειδη ειδα και τις 2 απο κοντα η cooper μου αρεσε αρκετα περισσοτερο, η dna ειναι λιγο πιο μοντερνα θα ελεγα σε σχεδιαση. Αυτα ειναι γουστα ομως, και οι δυο ειναι πολυ καλη επιλογη. Η dna εκτος των silent vecro εχει και εξτρα ασφαλεια στα ακρα σαν μαγνητακια!

Re: Απάντηση: Re: Προτάσεις για φωτογραφικές τσάντες

Όχι απλά ακριβότερη, αλλά αναλόγως μοντέλου μέχρι και υπερδιπλάσια η τιμή της Cooper έναντι της DNA.

Π.χ. η Cooper 15 250 , ενώ η DNA 15 μόλις 100 .

Επειδή με ενδιαφέρει και μένα η συγκεκριμένη, που βρίσκουμε την DNA 15 με 100 ευρώ?