Προτάσεις για φωτογραφικές τσάντες

Re: Απάντηση: Re: Προτάσεις για φωτογραφικές τσάντες

Έξυπνος σχεδιασμός τσάντας από τη Leica, για την καινούρια Q.
Θα ταιριάζει ελπίζω και με την α7s + Loxia50.

leica-q-tagestasche.jpg

19504_Leica_Day_Bag_top_1024x1024.jpg

και εγώ θέλω το ίδιο,
άντε να χωράει και ένας δεύτερος μεασίου μεγέθους φακός

Kata Lite 431 DL για πολύ μικρή, LowePro Apex AW120 για λίγο μεγαλύτερη. Η πρώτη χωράει mirrorless με κιτ και ψιλοπράγματα, η δεύτερη τα ίδια+ δεύτερο φακό μεγαλούτσικο (ή μια GM1 με τον 12-32). Υπάρχει και αντίστοιχη της AW120 σε Kata, η 433 DL με εξωτερικές τσέπες. Όλες έχουν και αδιάβροχο κάλυμμα καθώς και "θηλιά" για την ζώνη. Υπόψιν ότι επειδή η manfroto αγόρασε την kata, σε ξένα μαγαζιά ξεστοκάρουν σε τιμές χώμα, π.χ. http://www.amazon.de/gp/product/B007JVRZ0Q/ref=olp_product_details?ie=UTF8&me= υπολογίστε +μεταφορικά 8-12 αλλά ακόμα κι έτσι είναι (δυστυχώς) 50% κάτω από Ελλαδιστάν...

edit: η 431 στα 14+8= 22 http://www.amazon.fr/dp/B00801N97W/?tag=halfsizeme05-21 εδώ ξεκινάει στα 34...

edit2: σήμερα η 431 στα 5,88+8=13,88 στο από πάνω link...

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Φωτογραφικός εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές!

εγω παντως προς ενημερωση εχω φορτώσει την πορτοκαλι LOWEPRO 200 photosport με ολο τον m43 εξοπλισμο και παει παντου παραλία βουνό πεζοπορία κλπ. χωρις να αγκομαχά, ειμαι πολυ ευχαριστημενος, στο πανω διάζωμα οπου υπαρχει χώρος για ρούχα εχω βαλει ισα-ισα την Lowe Hybrid 537 για εξτρα προστασία των φακών που εχω βαλει εκει .... και φυσικα εχω και το iPad μαζι προστατευμένο στην θέση που περνει το φλασκι νερού ....

Κωστή εχεις τις ίδιες τσάντες δοκιμασε το αν θελησεις καποια στιγμη να παρεις πολλα πραγματα μαζι ....

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Φωτογραφικός εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές!

στο πανω διάζωμα οπου υπαρχει χώρος για ρούχα εχω βαλει ισα-ισα την Lowe Hybrid 537 .

Το μεγάλο κομμάτι από τα δύο που αποτελείται φαντάζομαι, έξυπνη λύση. Αυτό το είχα κάνει όταν πήγα Ιταλία αλλά σε ένα 15ετιας σακίδιο πλάτης Marlboro (το οποίο έχει φοβερή ποιότητα , ακόμη σαν καινούριο είναι) .

Την 200aw ακόμη την έχω με το ταμπελάκι επάνω , όπως είχα γράψει μετά το φιάσκο των δύο ακυρωμένων παραγγελιών (όπου μετά από δύο περίπου μήνες αναμονής πήγα Ιταλία με το σακίδιο που προανέφερα) την παρήγγειλα για την επόμενη εκδρομή (πρώτα ο Θεός) όταν και όπου γίνει και φυσικά είναι όπως την αγόρασα .

Ε καλα και εμενα η πρωτη δεν ήρθε ποτε αλλα η δευτερη έφτασε 2 ημερες πριν φύγω για Μήλο , μολις σε 10 ημερες απο την Κίνα....

Ε καλα και εμενα η πρωτη δεν ήρθε ποτε ...

Εμ δεν ακούς (διαβάζεις) , στα είχα πει (γράψει):

Δεν νομίζω να σου έρθει , έλεγξε μετά από 20 ημέρες εάν υπάρχει ακόμη ο πωλητής ώστε να μην χάνεις χρόνο για την επιστροφή των χρημάτων.

Δε βαριέσαι τέλος καλό όλα καλά , μακάρι να μπορούμε να ξεφεύγουμε να τις ευχαριστηθούμε .

Θα ηθελα μια αποψη για φωτογραφικη τσαντα που να χωραει τα ακολουθα:

Sony A7II
55F1.8
70-200F4
Sony Flash
ισως και μελλοντικα τον 16-35F4..

Εχω δει την Transit Sling 250AW Camera Bag, ισως και να μην τα χωραει ολα...

Καλησπέρα, θα ήθελα να ακούσω τις προτάσεις σας για τους παρακάτω συνδυασμούς.

Α) ΕΜ10 με τον κιτ συν έναν pancake και μια δεύτερη μπαταριά.

Β) όλα τα παραπάνω συν έξτρα έναν φακό ακόμα (πχ 40-150) φορτιστή καλώδια και ένα gorila tripod (εάν έμενε και λίγο χώρος για ένα πορτοφολάκι καλά θα ήταν)

Διάβασα ποιο πάνω για τις Kata 431-433 και LowPro Apex 120, καλύπτουν αυτές τις προδιαγραφές μου να κοιτάξω και σε τίποτε άλλο;

Re: Απάντηση: Προτάσεις για φωτογραφικές τσάντες

Προσφατα επεσε στην αντιληψη μου αυτο το site καθως εψαχνα για μια μικρη τσαντα για εξορμησεις στην πολη με την α7. Το προβλημα ειναι οτι δεν εχει κυκλοφορησει ακομα... https://www.indiegogo.com/projects/camslinger-streetomatic-street-photography-bag#/story

Μηπως υπαρχει διαθεσιμο κατι αντιστοιχο;

καλησπέρα σας. Θα ήθελα να ρωτήσω εάν έχει κανείς σας τροποποιήσει τσάντα ώμου σε φωτογραφική. 'Εχω μιακανάβινη και σκεφτόμουν να αγοράσω κάποια εσωτερικά προστατευτικά, όπως αυτά που έχει η think tank, τα οποία αφαιρούνται. Ξέρετε πως λέγονται ώστε να κάνω αναζήτηση; Η μηχανή που θα χρησιμοποιώ θα είναι η Ricoh GR με το flash της + τον αντάπτορα σε mm. Ενδοχομένως στο μέλλον και μια xt1 η οποία μάλλον μου έχει γίνει ψύχωση με κάποιον takumar.

waterproof padded camera insert divider

Της Wotancraft εγώ χρησιμοποιώ, όπως αυτό το small:
http://www.wotancraft.com/product.php?pid=133&lan=_en

Σε ευχαριστώ. Μάλλον θα πάω σε λύση pouch neoprene γιατί η τσάντα μου έχει μικρό βάθος. Κάτι σαν και αυτό
http://www.ebay.com/itm/4-pcs-DSLR-...-USA-SELLER-/330902934246?hash=item4d0b5a12e6
Αν υπάρχουν ήδη τσάντες τα insert padded είναι καλή λύση, ειδικά για πεζοπορία που έψαχνα αρχικά.
Ωραίο και αυτό που πρότεινες και θα έκανε μάλλον δουλειά αφού δεν πρέπει το βάθος του να είναι σταθερό αλλά τσιμπημένη τιμή για μένα τώρα.

καλησπέρα σας. Θα ήθελα να ρωτήσω εάν έχει κανείς σας τροποποιήσει τσάντα ώμου σε φωτογραφική...

Καλησπέρα

Εχω μετατρέψει την τσάντα ώμου σε φωτογραφική, απλά γιατί ήθελα να χωράει Laptop/iPad/DSLR στα ταξίδια στο εξωτερικό. Αγόρασα από το ebay την εσωτερική θήκη στις διαστάσεις της τσάντας μου και έναν χρόνο τώρα είναι μια χαρά. Στο προτείνω ανεπιφύλακτα. Το εσωτερικό εαν θυμάμαι το πλήρωσα 10 και χωράει την μηχανή και έναν μεγάλο φακό.

Καλησπέρα

Εχω μετατρέψει την τσάντα ώμου σε φωτογραφική, απλά γιατί ήθελα να χωράει Laptop/iPad/DSLR στα ταξίδια στο εξωτερικό. Αγόρασα από το ebay την εσωτερική θήκη στις διαστάσεις της τσάντας μου και έναν χρόνο τώρα είναι μια χαρά. Στο προτείνω ανεπιφύλακτα. Το εσωτερικό εαν θυμάμαι το πλήρωσα 10 και χωράει την μηχανή και έναν μεγάλο φακό.

Δυστυχώς όταν έψαχνα για κάτι αντίστοιχο δεν το είχα σκεφτεί και κατέληξα σε αγορές δυο ακριβών τσαντών.
Πρώτα με την think tank retrospective 40 να χρησιμοποιείτε πλέον μόνο για αποθήκευση. Μια χαρά τσάντα είναι βέβαια, απλά δεν κάνει για εμένα. Παραείναι μεγάλη για καθημερινή χρήση δεν εξυπηρετεί σε ταξίδια χωρίς ιχ. Την έχω χρησιμοποιήσει μόνο σε ένα ταξίδι με ιχ έχοντας και δεύτερη τσάντα μαζί μου. Με αρνητικό το ότι όταν γεμίσει δεν είναι και εύκολο να την κουβαλάς. Συν ότι δεν μπορώ να την πουλήσω, παραείναι καλή για να την σκοτώσω για ένα 100 ή λιγότερο.
Δεύτερη αγορά για μεταφορά εξοπλισμού μαζί και με υπολογιστή ήταν η shape shifter. Αρνητικό ότι δεν μπορείς να έχεις φακό κουμπωμένο στην μηχανή για άμεση χρήση αλλά χωράει πολύ εξοπλισμό συν φορητό υπολογιστή. Άνετη για πολύωρη χρήση μέσα στην πόλη και σε ταξίδια, βέβαια για πεζοπορία / ορειβασία δεν κάνει. Βασικό θετικό για εμένα το ότι στις συναυλίες, βγάζοντας την μηχανή, μαζεύει και γίνεται πολύ λεπτή, κάτι το οποίο εξυπηρετεί όταν δεν έχω που να την αφήσω ή όταν θα χρειαστεί να στριμωχτώ. Το οποίο ουσιαστικά είναι και αυτό που χρυσοπλήρωσα αφού και αυτή ήταν ακριβή και η συχνότητα παρουσίας σε συναυλίες βαίνει μειούμενη. Τουλάχιστον την χρησιμοποιώ καθημερινά, έχοντας τον φορητό για την δουλειά και την κ5+ 50-135 + ricoh αλλά σίγουρα δεν μπορώ να την χαρακτηρίσω value for money αγορά

Τώρα που προέκυψε ανάγκη για την ricoh επιτέλους σκέφτηκα πρώτα να αξιοποιήσω ότι έχω και μετά να ψάξω για νέα αγορά.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Βέβαια, βοήθησε και το ότι πλέον, τουλάχιστον στα ταξίδια χωρίς την πολυτέλεια του Ι.Χ. έχω καταλήξει στον συνδυασμό Ricoh + Κ5 με pentax 50-150 ενώ παλιότερα έπαιρνα μαζί μου ολόκληρη την <<προίκα μου>>, όπως θα θυμάται και ο Παναγιώτης από το την εξόρμηση στο Άγιο Όρος. ίσως να προστεθεί μελλοντικά και η fuji xt1 +16-55, επειδή δεν βάζω και εύκολα μυαλό.
Ελπίζω από την συζήτηση να βοηθηθεί και κάποιος μελλοντικός αγοραστής.
Ευχαριστώ για τον χρόνο και τις συμβουλές σας Costas_ & tzo.

Καλησπέρα.
Τελικά έραψα εσωτερικά δυο pouch neoprene τα οποία ήδη τα είχα. Στο ένα βάζω την μηχανή με τον φακό κουμπωμένο και στο άλλο το φλας. Και έχω χύμα και ένα τρίτο μικρό αν χρειαστεί να βγάλω τον φακό. Υποθέτω μια βασική ασφάλεια θα την προσφέρει. Τώρα μένει ένα φτηνό αδιάβροχο κάλυμμα για παν ενδεχόμενο, ευκαιρία να αξιοποιήσω και μια παλιά ψιλοδιαλυμένη ορειβατική μεμβράνη που έχω.
Ευχαριστώ.