Re: Απάντηση: Προτάσεις για φωτογραφικές τσάντες
Καλησπέρα
Εχω μετατρέψει την τσάντα ώμου σε φωτογραφική, απλά γιατί ήθελα να χωράει Laptop/iPad/DSLR στα ταξίδια στο εξωτερικό. Αγόρασα από το ebay την εσωτερική θήκη στις διαστάσεις της τσάντας μου και έναν χρόνο τώρα είναι μια χαρά. Στο προτείνω ανεπιφύλακτα. Το εσωτερικό εαν θυμάμαι το πλήρωσα 10 και χωράει την μηχανή και έναν μεγάλο φακό.
Δυστυχώς όταν έψαχνα για κάτι αντίστοιχο δεν το είχα σκεφτεί και κατέληξα σε αγορές δυο ακριβών τσαντών.
Πρώτα με την think tank retrospective 40 να χρησιμοποιείτε πλέον μόνο για αποθήκευση. Μια χαρά τσάντα είναι βέβαια, απλά δεν κάνει για εμένα. Παραείναι μεγάλη για καθημερινή χρήση δεν εξυπηρετεί σε ταξίδια χωρίς ιχ. Την έχω χρησιμοποιήσει μόνο σε ένα ταξίδι με ιχ έχοντας και δεύτερη τσάντα μαζί μου. Με αρνητικό το ότι όταν γεμίσει δεν είναι και εύκολο να την κουβαλάς. Συν ότι δεν μπορώ να την πουλήσω, παραείναι καλή για να την σκοτώσω για ένα 100 ή λιγότερο.
Δεύτερη αγορά για μεταφορά εξοπλισμού μαζί και με υπολογιστή ήταν η shape shifter. Αρνητικό ότι δεν μπορείς να έχεις φακό κουμπωμένο στην μηχανή για άμεση χρήση αλλά χωράει πολύ εξοπλισμό συν φορητό υπολογιστή. Άνετη για πολύωρη χρήση μέσα στην πόλη και σε ταξίδια, βέβαια για πεζοπορία / ορειβασία δεν κάνει. Βασικό θετικό για εμένα το ότι στις συναυλίες, βγάζοντας την μηχανή, μαζεύει και γίνεται πολύ λεπτή, κάτι το οποίο εξυπηρετεί όταν δεν έχω που να την αφήσω ή όταν θα χρειαστεί να στριμωχτώ. Το οποίο ουσιαστικά είναι και αυτό που χρυσοπλήρωσα αφού και αυτή ήταν ακριβή και η συχνότητα παρουσίας σε συναυλίες βαίνει μειούμενη. Τουλάχιστον την χρησιμοποιώ καθημερινά, έχοντας τον φορητό για την δουλειά και την κ5+ 50-135 + ricoh αλλά σίγουρα δεν μπορώ να την χαρακτηρίσω value for money αγορά
Τώρα που προέκυψε ανάγκη για την ricoh επιτέλους σκέφτηκα πρώτα να αξιοποιήσω ότι έχω και μετά να ψάξω για νέα αγορά.
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
Βέβαια, βοήθησε και το ότι πλέον, τουλάχιστον στα ταξίδια χωρίς την πολυτέλεια του Ι.Χ. έχω καταλήξει στον συνδυασμό Ricoh + Κ5 με pentax 50-150 ενώ παλιότερα έπαιρνα μαζί μου ολόκληρη την <<προίκα μου>>, όπως θα θυμάται και ο Παναγιώτης από το την εξόρμηση στο Άγιο Όρος. ίσως να προστεθεί μελλοντικά και η fuji xt1 +16-55, επειδή δεν βάζω και εύκολα μυαλό.
Ελπίζω από την συζήτηση να βοηθηθεί και κάποιος μελλοντικός αγοραστής.
Ευχαριστώ για τον χρόνο και τις συμβουλές σας Costas_ & tzo.