Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Προτάσεις για φωτογραφικές τσάντες
Με την Tempa cooper 8 που έβαλες με έκαψες και θέλω να την πάρω τώρα!! Πανέμορφη....αν την πάρεις πρώτος πες μας εντυπώσεις!!!
Την εχω την τσαντα, για αυτο εγραψα τις εντυπωσεις στο παραπανω post! Ειναι οτι καλυτερο και ποιοτικοτερο εχω δει και παρα πολυ πρακτικη. Προσωπικη αποψη παντα. Και απο εμφανιση οπως ειπα 10/10 , δεν την κανεις με τπτ φωτογραφικη τσαντα.
Στις Tenba Cooper δεν μου αρέσει που έχει φερμουάρ στην εξωτερική πλευρά.
Ο οδηγός του φερμουάρ μπορεί να γρατσουνίσει τη μηχανή, είτε έτσι όπως την κρατάμε εκτός τσάντας, είτε κατά το άνοιξε-κλείσε της τσάντας.
Επίσης η χρήση τεράστιων κομματιών velcro με τον χαρακτηριστικό ενοχλητικό θόρυβο στο άνοιξε-κλείσε. Eίναι τόσο δυνατός ο θόρυβος που αναγκάζεσαι να χρησιμοποιείς τη στενή πρόσβαση με το επάνω φερμουάρ χωρίς να ανοίξεις το φλαπ (γδέρνοντας μηχανή και φακό με τα δόντια του φερμουάρ).
Στο 1:33 ακούμε τον ήχο του velcro στην Cooper 8:
https://www.youtube.com/watch?v=5KMQQB7jnYc
Και στο 2:35 αντίστοιχα στη Messenger:
https://www.youtube.com/watch?v=s8P_xh-f-_Q
Επειδη την εχω, τα velcro δεν ειναι καθολου τεραστια αλλα νορμαλ μεγεθους αλλα το σημαντικοτερο ειναι οτι τραβωντας προς τα κατω και σπρωχνοντας το καλλυμα προς τα πισω, γινονται
σχεδον αθορυβα. Δεν εχουν καμμια σχεση με τα κοινα velcro, αν τα δεις απο κοντα το καταλαβαινεις κατευθειαν
Το αναγραφει αλλωστε και στα features στο επισημο site
http://www.tenba.com/uk/products/tenba-cooper-8.aspx#Features
[
- Special quiet velcro closure enables flap to be opened with nearly silent operation by pulling down before pulling away from the bag. ]
Επιπλεον η αμεση προσβαση με φερμουαρ στο πανω μερος για να μην χρειαζεται να ανοιγεις το φλαπ ειναι ολα τα λεφτα και απιστευτα χρησιμο-πρακτικο, οντας ενα χαρακτηριστικο που δεν βρισκεις σε αλλη τσαντα τετοιου τυπου [
- Quick Accessβ’ top zipper allows secure exchange of cameras and lenses without opening the front flap. ]
Τον φοβο μην γρατζουνιστει η οθονη της μηχανης (επειδη την βαζω να κοιταει προς τα κατω και ετσι κοιταει η οθονη προς τα πανω) αρχικα τον ειχα κι εγω αλλα
πρακτικα ειναι αδυνατο να συμβει ετσι οπως ειναι κατασκευασμενη η τσαντα. Πρεπει να την δει απο κοντα καποιος για να καταλαβει τι εννοω. Βεβαια κι εγω για να ειμαι 1000000% σιγουρος (παρολο που
δεν υπαρχει οπως ειπα περιπτωση να γινει ζημια) φωλιαζω το λουρι της μηχανης απο την πανω μερια το οποιο ουτως η αλλως καπου θα επρεπε να μπει
Αν καποιος εχει αυτο τον φοβο, μπορει να κανει το ιδιο, ή να τοποθετησει αλλιως την καμερα πχ κάθετα, ή με μια απλη πατεντα αν φοβαται τοσο πολυ να καταργησει το φερμουαρ τοποθετωντας-εφαρμόζοντας πχ καποιο υφασμα εσωτερικα του φλαπ.
Αλλα θα χαλαγε ενα απο τα καλυτερα χαρακτηριστικα αυτης της τσαντας και πραγματικα δεν βρισκω κανενα λογο να το κανει!
Ακριβη τσαντα βεβαια, αλλα θεωρω οτι τα αξιζει τα λεφτα της. Ο αμεσος ανταγωνιστης της νομιζω ειναι η think tank retrospective 5, η οποία ειναι ομως ακριβοτερη και προσωπικα (παντα γιατι αυτο ειναι και υποκειμενικό) την θεωρω αρκετα υποδεεστερη και σε εμφανιση αλλα και σε πρακτικοτητα.
Οσον αφορα την dna messenger 8 στα 70-80 ευρω που την βρισκει κανεις απο Ελλαδα, θεωρω οτι δεν εχει αντιπαλο. Αν βεβαια του αρεσει κι εμφανισιακα