Προτάσεις για φωτογραφικές τσάντες

Ισχύει... σε εμφάνιση τα περισσότερα σακίδια είναι λίγο πιο ιδιαίτερα, ειδικά τα νεότερα κινέζικα τα οποία ενώ είναι ποιοτικά έχουν ένα στυλ πιο πολύ για gadgets. Εντούτοις παραμένουν οικονομικές σχετικά επιλογές.

Πέραν του κλασικού peak design sling/messnger δε μου έρχεται κάποιο από τα νεότερου τύπου σακίδια που να είναι εμφανίσιμο για τα δικά μου γούστα, ποιοτικό ενώ δεν κάνει μπαμ ότι είναι για φωτογραφικό εξοπλισμό. Αν καταλαβαίνω καλά θα σου ταίριαζε κάτι όπως το Think Tank Retrospective, αλλά το βρίσκεις δύσκολα. Υπάρχει μια αγγελία στο Vendora (όχι δική μου) για το 30αρι στα 90 ευρώ αλλά νομίζω θα σου πέσει μεγάλο για τον εξοπλισμό σου.

Πολύ ωραία είναι της Wotancraft αλλά κάπως τσουχτερά στην τιμή.

• Like
Reactions: dimitris.v
Πέραν του κλασικού peak design sling/messnger δε μου έρχεται κάποιο από τα νεότερου τύπου σακίδια που να είναι εμφανίσιμο για τα δικά μου γούστα, ποιοτικό ενώ δεν κάνει μπαμ ότι είναι για φωτογραφικό εξοπλισμό. Αν καταλαβαίνω καλά θα σου ταίριαζε κάτι όπως το Think Tank Retrospective, αλλά το βρίσκεις δύσκολα. Υπάρχει μια αγγελία στο Vendora (όχι δική μου) για το 30αρι στα 90 ευρώ αλλά νομίζω θα σου πέσει μεγάλο για τον εξοπλισμό σου.
Ακριβώς..
Πολύ ωραία είναι της Wotancraft αλλά κάπως τσουχτερά στην τιμή.
Όπως και τα billingham..
Βρήκα στη ντουλάπα ένα παλιό nikon cf-eu14 που είχα αφαιρέσει τα σήματα της εταιρείας, να δω για αρχή αν με βολεύει αυτό το στυλ. Ότι άλλο βρίσκω που να μου αρέσει είναι στα 150€+.

• Like
Reactions: pifilos
Ακριβώς..

Όπως και τα billingham..
Βρήκα στη ντουλάπα ένα παλιό nikon cf-eu14 που είχα αφαιρέσει τα σήματα της εταιρείας, να δω για αρχή αν με βολεύει αυτό το στυλ. Ότι άλλο βρίσκω που να μου αρέσει είναι στα 150€+.
Προωπικά τσάντες τύπου billingham Wotancraft δεν τις θεωρώ και τόσο διακριτικές.
Αν και έχω πολλές τσάντες τσαντάκια για πιο ουδέτερο έχω καταλήξει σε F-stop Dalston.
Μεταχειρισμένο το βρήκα σε νορμαλ σχετική τιμή.
Για καθημερινή χρήση δεν φαίνεται σαν φωτογραφική τσάντα.
Έχει τα θετικά του και τα αρνητικά του αλλά λόγω του ότι ελαφρύ για καθημερινή χρήση, ακόμη και παραλία, με έχει βολέψει.
Είχα και το πιο μικρό sling αλλά δεν με βόλεψε, αν και εκείνο είχε ιμάντες και για μικρό τρίποδο.
Επίσης, βολικό και διακριτικό είναι και το Pgytech Onego Bag Storage Pouch, αν και λίγο δύσχρηστο το λουρί του.
Με βόλεψε και το εσωτερικό του για μικρό μπουκάλι νερό.
Επίσης, για ταξίδι μπαίνει εύκολα σε βαλίτσα και χρήση στον τόπο προορισμού.

• Like
Reactions: dimitris.v
Επίσης, βολικό και διακριτικό είναι και το Pgytech Onego Bag Storage Pouch, αν και λίγο δύσχρηστο το λουρί του.
Με βόλεψε και το εσωτερικό του για μικρό μπουκάλι νερό.
Επίσης, για ταξίδι μπαίνει εύκολα σε βαλίτσα και χρήση στον τόπο προορισμού.
Αυτό όντως θα ήταν πολύ καλό, αν ήταν με κανονικό λουρί.

Μια χαρά αλλά γιατί εν έτει 2026 δεν προσαρμόζουν τους ιμάντες ωστέ να δέχονται κάποιο camera clip του στυλ peak design capture ; Δεν είναι μόνο για να κρεμάσεις τη μηχανή αλλά και για μια gopro π.χ. Τόσες ωραίες τσάντες βγαίνουν και σχεδόν καμία δεν έχει αυτό το χαρακτηριστικό. Δεν είναι κάτι άγνωστο πλέον πως ο κόσμος χρησιμοποιεί τέτοια εξαρτήματα ειδικά σε τσάντες που έχουν και ζώνη μέσης άρα θεωρητικά προορίζονται και για μια πιο outdoor χρήση / ημιπεζοπορική - ημιεκδρομική.

Γιατι θεωρητικα σου προσφερουν το πακετο για να μεταφερεται η καμερα με ασφαλεια και να βγαινει αμεσα και ευκολα εξω για χρηση και μετα παλι μεσα.

Δεν εχει νοημα να κρεμας εκτος την καμερα σου εχοντας την βγαλει απο μεσα απο την τσαντα .

Πέραν του ότι άμα δεν είχε νόημα δε θα υπήρχαν τέτοια αξεσουάρ, είναι αφάνταστα άβολο να μπαινοβγαίνει η μηχανή συνεχώς ξεκρεμωντας την τσάντα.

Δε νοείται να κάνεις βόλτα σε ορεινό/εξοχικό κομμάτι και να κάνεις αυτό το πράγμα συνεχώς. Τουλάχιστον όχι στην εποχή μας. Και αυτή η τσάντα για τέτοια χρήση προορίζεται.

Δεν είναι η μόνη λύση τα clips βέβαια. Υπάρχουν και άλλες επιλογές είτε αυτό είναι ένας άνετος φαρδύς ιμάντας ή στυλ blackrapid. Ωστόσο τα clips είναι η πιο εύκολη λύση χωρίς να πιάνει χώρο.

Επίσης μπορείς να κρεμάσεις μια GoPro για να καταγράφεις τη διαδρομή δεν είναι μόνο για μια μεγάλη μηχανή. Εν πάση περιπτώσει δεν είναι κάτι να έχει ένα εσωτερικό κομμάτι υφάσματος πάνω στον ιμάντα για να μπορείς να βάλεις ένα clip με άνεση. Anyway προτιμήσεις...

• Like
Reactions: kbouk
Μα αυτες οι τσαντες δεν ειναι για να τις βγαζεις για να βγαλεις την καμερα.

Γλυστρουν στο πλαι σου ή μπροστα σου για να σου εκθεσουν σε αμεση επαφη το ανοιγμα εξοδου της καμερας.

Ειναι μιας συγκεκριμενης λογικης αυτες οι τσαντες.

Ναι το ξέρω. Έχω παρόμοια την Gitzo Century οπότε αντιλαμβάνομαι τη φιλοσοφία, για αυτό είπα ξεκρεμώντας. Παραμένει μια δύσχρυστη πρακτική όταν γίνεται συχνά.

Από τη στιγμή που η τσάντα έχει ιμάντα μέσης αυτό σημαίνει πως 1) προορίζεται για χρήση με σχετικά μεγάλο βάρος ώστε εκείνο να μεταφέρεται κυρίως στη λεκάνη αντί για μόνο τους ώμους, 2) πρέπει να λυθεί ο ιμάντας για να μπορείς να γύρεις την τσάντα στο πλάι. Οπότε αν έχεις μεγάλο βάρος το συνεχές ξεκρέμασμα - γύρισμα είναι κουραστικό και πρέπει να λύνεις τον ιμάντα μέσης. Με ένα clip όλα είναι πιο εύκολα.

Υ.Γ. δε λέω ότι δεν μπορείς να βάλεις clip όπως είναι, αλλά 1) σε αρκετές τσάντες είναι παχύς ο ιμάντας και είτε δεν κουμπώνει καλά είτε μπορεί να προκαλέσει και φθορά στην τσάντα και 2) καταλήγει το clip να πιέζει το στέρνο. Με εξαρχής προσαρμοσμένο σημείο στον ιμάντα πάνω στο οποίο θα κουμπώνει το clip ξεμπερδεύεις.

Είναι πολύ χρήσιμο το clip στον ένα ιμάντα του backbag , πάντα εκεί το έχω προσαρμοσμένο. Παρότι η τσάντα μου έχει τη δυνατότητα να γλιστρήσει και να βρω μια μηχανή μέσα από αυτή συνήθως είμαι με την μηχανή στο χέρι και υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που θες τα χέρια σου στιγμιαία ελεύθερα.

Ειδικά σε πεζοπορία για να ανέβεις κάπου κλπ. , για να αλλάξεις φακό κλπ. Φυσικά ανεκτίμητη είναι η χρήση του όταν κυκλοφορείς με 2 μηχανές , η μία είναι σε πλαϊνό ιμάντα και η άλλη στο clip και χρησιμοποιείς όποια θέλεις . Ετσι κάνω χρήση την υπέρυθρη ΕΜ1.2 παρέα με την νορμαλ μηχανή που χρησιμοποιώ. Ακόμα κι όταν έχω την FF μαζί (S1R) με ένα φακό για τοπίο ή ευρωνιο για αρχιτεκτονικό έχω στο clip μια m43 με ένα ζουμ τηλεφακό για ότι προκύψει πιο μακριά .

Η σκέψη να έχει μια ενίσχυση ο ιμάντας για clip είναι πολύ σωστή , παιδεύτηκα να βάλω το δικό μου και δεν είναι και σίγουρο το κουμπωμα , έχει σουφρώσει ο ιμάντας. Θα περίμενα να το σκεφτούν οι εταιρίες που βγάζουν τέτοια αξεσουάρ και τσάντες

• Like
Από τη στιγμή που η τσάντα έχει ιμάντα μέσης αυτό σημαίνει πως 1) προορίζεται για χρήση με σχετικά μεγάλο βάρος ώστε εκείνο να μεταφέρεται κυρίως στη λεκάνη αντί για μόνο τους ώμους, 2) πρέπει να λυθεί ο ιμάντας για να μπορείς να γύρεις την τσάντα στο πλάι.

Οχι δεν ειναι για μεγαλο βαρος αυτες οι τσαντες απαραιτητα αλλα για μεγαλους ογκους και κυριως μακριους φακους ισως.

H δε κινηση σε αυτους τους σχεδιασμους οσο παει και γινεται απλουστερη

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Το κυριοτερο ειναι οτι η καμερα ειναι σε συνεχη προστασια οταν δεν ειναι σε χρηση. Αντε να σκονταψεις πχ και να πεσεις με την καμερα πιασμενη εξωτερικα....

Αυτες οι τσαντες φτιαχτηκαν ειδικα για αυτους που δεν θελουν να περπατανε με την καμερα εκτεθειμενη.

Οσες φορές έχω σκοντάψει είναι όταν φωτογραφίζω έχω την μηχανή στο μάτι και κάνω μικρή κίνηση και δεν έχω προσέχει λακούβα, σκαλοπάτι κλπ. Οχι όταν περπατώ . Αν έβαζα στην τσάντα την μηχανή σε πόλη που επισκέπτομαι και κάνω 10-15 χιλ. μέσα της για να την εξερευνήσω θα έβγαζα φωτό το εσωτερικό μέρος της τσάντας μόνο.

Στην τσάντα η μηχανή μπαίνει όταν κάθομαι να ξεκουραστώ σε ένα καφέ, σε ένα εστιατόριο κλπ. Και με βροχή και με χιόνι έξω την έχω , γιαυτό πληρώνουμε τις στεγανοποιησεις εξτρα και διαλέγουμε τέτοιες μηχανές. Αυτό δεν σημαίνει ότι τις κακομεταχειρίζομαι αλλά είναι εργαλείο και έτσι το αντιμετωπίζω.

Στο βουνό σε ευκολα μονοπάτια με παρέα που δεν σταματάει κάθε φορά που εσύ θες να βγάλεις φωτο να βγαλεις μηχανή απο τσάντα έχεις στο χέρι σου ένα μπατον για ασφάλεια, την μηχανή στον ιμάντα στο clip και όταν βλέπεις κάτι ενδιαφέρον στη διαδρομή κάνεις ένα κλικ σε σταθερό σημείο χωρίς να μετακινεισαι και προχωράς . Αν το μονοπάτι είναι δύσβατο ή πας κάπου συγκεκριμένα για φωτογράφηση μπαίνει τσάντα.

Δεύτερη περίπτωση που μπαίνει τσάντα σε πόλη βράδυ σε επικίνδυνες συνοικίες, πρόσφατα στη Νάπολη που χάθηκα μέσα σε στενά σε πολύ επικυνδυνο σημείο της πόλης την έχωσα τσάντα.

Οι περιορισμοί πάντα υπάρχουν και διαλέγεις ανάλογα με την εμπειρία σου την κατάλληλη χρήση της μηχανής. Συνήθως πέσιμο μου έχει συμβεί εκεί που δεν το περιμένω στο ίσιο (που δεν δίνω προσοχή) και όχι εκεί που προσέχω στα δύσκολα.

• Like
Οχι δεν ειναι για μεγαλο βαρος αυτες οι τσαντες απαραιτητα αλλα για μεγαλους ογκους και κυριως μακριους φακους ισως.

H δε κινηση σε αυτους τους σχεδιασμους οσο παει και γινεται απλουστερη

Το κυριοτερο ειναι οτι η καμερα ειναι σε συνεχη προστασια οταν δεν ειναι σε χρηση. Αντε να σκονταψεις πχ και να πεσεις με την καμερα πιασμενη εξωτερικα....

Αυτες οι τσαντες φτιαχτηκαν ειδικα για αυτους που δεν θελουν να περπατανε με την καμερα εκτεθειμενη.

Άμα θες να καταφύγεις σε τέτοια λύση όπως στο βίντεο παραπάνω (η οποία κατά τη γνώμη μου είναι κακή υλοποίηση) υπάρχουν και καλύτερες επιλογές όπως στο παρακάτω βίντεο που και πάλι κουραστικό είναι αλλά σίγουρα πολύ πολύ καλύτερο.

Από εκεί και πέρα όπως λέει και ο kbouk παραπάνω αυτό το βάλε-βγάλε συνεχώς όταν κάνεις μεγάλες αποστάσεις συνήθως καταλήγει στο να μη χρησιμοποιηθεί ο εξοπλισμός ή να σιχτηρίζεις. Το λέω εκ πείρας γιατί σιχτήρισα. Τέλος πάντων μην αναλώνω το νήμα παραπάνω, καταθέσαμε τις απόψεις μας, δεκτές όλες, εν τέλει είναι ό,τι βολεύει τον καθένα.

• Like
Reactions: kbouk