Προτάσεις για φωτογραφικές τσάντες

Παιδιά καλησπέρα. Να σας ενημερώσω για την εμπειρία μου που αφορά την τσάντα Vanguard Up-Rise 45, μετά από ένα μήνα χρήσης το velcro άρχισε να ξηλώνεται στις ραφές. Πήρα την αντιπροσωπία τηλέφωνο (Σαλκοφώτ ΑΕ) και μου ειπαν οτι... δεν μπορούν να κάνουν κάτι!!! Περί εγγύησης δεν ισχύει τίποτα έστω και αν την έχω μόνο 27 ημέρες! Ο τύπος μου είπε πήγαινε και ράψε την!

UPDATE: Τελικά μίλησα με τον διευθυντή πωλήσεων (ευγενέστατος) και μου είπε ότι θα την αντικαταστήσει! Τέλος καλό λοιπόν!

Τώρα που φόρτωσα κάπως τον εξοπλισμό μου, δηλαδή: Pen EP-1, τέσσερις φακοί, adapter MMF2, gorilla μεσαίο, φορτιστής και σκέπτομαι κι ένα μικρό φλάς (για την ημέρα να εξηγούμαστε... ), συν τα ψιλοσυμπράγκαλα, πήγα κατόπιν προτροπής του vasada και είδα αυτή την Tenba:http://www.tenba.com/products/Messenger-Small-Photo-Laptop-Bag.aspx

Εξαιρετική, αυτοί που την σχεδίασαν ξεζουμίσαν το μυαλό τους, και σίγουρα ασχολούνται με την φωτογραφία και οι ίδιοι... Επί πλέον όταν δεν την χρησιμοποιείς για τα φωτογραφικά σου, είναι πολύ καλή σαν επαγγελματική. Η κατασκευή δείχνει πολύ ανθεκτική, και το μόνο που με χάλασε ήταν η αντιμετώπιση στο Public Συντάγματος... "μας έχει μείνει μόνο μια και μάλλον δεν θα ξαναφέρουμε αυτή την μάρκα". Και τιμούλα στα 92 , όταν με λίγο ψάξιμο την είδα στα 66 ...

Εγώ έχω πάρει μια Lowepro Pro Runner 200AW από το ebay (κάπου 60 νομίζω). Είμαι πολύ ευχαριστημένος! Έχει κορυφαία ποιότητα και είναι αρκετά ευρύχωρη για το μέγεθός της. Την έχω φορτώσει με D300, 80-200, SB-800, 18-55 χωρίς πρόβλημα. Επίσης μου αρέσει το πολύ βολικό σύστημα που έχει για το τρίποδο, αλλά και οι πολλές θηκούλες που έχει για κάρτες μνήμης, manuals κλπ. Το μόνο για το οποίο έχω μετανιώσει που δεν πήρα μια μεγαλύτερη -από αυτές που είναι και για laptop πχ- είναι το γεγονός ότι δε χωράει τα περιοδικά μου για τις διακοπές.. :p

Απάντηση: Re: Προτάσεις για φωτογραφικές τσάντες

Τώρα που φόρτωσα κάπως τον εξοπλισμό μου, δηλαδή: Pen EP-1, τέσσερις φακοί, adapter MMF2, gorilla μεσαίο, φορτιστής και σκέπτομαι κι ένα μικρό φλάς (για την ημέρα να εξηγούμαστε... ), συν τα ψιλοσυμπράγκαλα, πήγα κατόπιν προτροπής του vasada και είδα αυτή την Tenba:http://www.tenba.com/products/Messenger-Small-Photo-Laptop-Bag.aspx

Εξαιρετική, αυτοί που την σχεδίασαν ξεζουμίσαν το μυαλό τους, και σίγουρα ασχολούνται με την φωτογραφία και οι ίδιοι... Επί πλέον όταν δεν την χρησιμοποιείς για τα φωτογραφικά σου, είναι πολύ καλή σαν επαγγελματική. Η κατασκευή δείχνει πολύ ανθεκτική, και το μόνο που με χάλασε ήταν η αντιμετώπιση στο Public Συντάγματος... "μας έχει μείνει μόνο μια και μάλλον δεν θα ξαναφέρουμε αυτή την μάρκα". Και τιμούλα στα 92 , όταν με λίγο ψάξιμο την είδα στα 66 ...

Είναι πολύ καλά σχεδιασμένη. Το μόνο μειονέκτημα που έχει επειδή την κοιτούσα κι εγώ κάποτε για αγορά είναι ότι δεν έχει φερμουάρ για να κλείνει από πάνω και να προστατεύεται ο εξοπλισμός από τη σκόνη.

Βλέπω στα specifications 15.5 laptop. Εχει δοκιμάσει κανείς 15.6 αν χωράει στριμωγμένο?

Όσο αφορά tenba έχω πολύ καλή εμπειρία. Πολύ καλή κατασκευή και ποιοτική.
Έχω πάρει αυτή: http://www.tonnage.gr/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=106_423_483_628&products_id=162
Την πήρα στο public κατόπιν παραγγελίας (την παρέλαβα μετά από 1-2 βδομάδες).
Αλλιώς μπορείς να την παραγγείλεις απευθείας από τον αντιπρόσωπο στην Ελλάδα (www.tonnage.gr)

Τελικά χθες έκανα μια βόλτα στα φωτομάγαζα του κέντρου, και ψώνισα μια Olympus E-System Compact II. Για 29 μάλλον είναι ευκαιρία, αλλά πέραν της τιμής είναι μαζεμένη, ευρύχωρη και πηγαίνοντας την μια βόλτα, αρκετά βολική:

attachment.php

attachment.php
[/IMG]

Δείχνει αρκετά ανθεκτική, ο χρόνος θα δείξει. Μειονέκτημα ότι φωνάζει "κλέψε με, είμαι φωτογραφική τσάντα" :flipout:

Attachments

• ΓŽΒ€ΓΖ’ΓŽΒ¬ΓŽΒ½Γβ€žΓŽΒ±ΓŽΕ‘ΓŽΒ»ΓŽΒ΅ΓŽΒΉΓΖ’Γβ€žΓŽΒ?.jpg
    ΓŽΒ€ΓΖ’ΓŽΒ¬ΓŽΒ½Γβ€žΓŽΒ±ΓŽΕ‘ΓŽΒ»ΓŽΒ΅ΓŽΒΉΓΖ’Γβ€žΓŽΒ?.jpg
    96.9 KB · Views: 251
  • ΓŽΒ€ΓΖ’ΓŽΒ¬ΓŽΒ½Γβ€žΓŽΒ±ΓŽβ€˜ΓŽΒ½ΓŽΒΏΓŽΒΉΓβ€‘Γβ€žΓŽΒ?.jpg
    ΓŽΒ€ΓΖ’ΓŽΒ¬ΓŽΒ½Γβ€žΓŽΒ±ΓŽβ€˜ΓŽΒ½ΓŽΒΏΓŽΒΉΓβ€‘Γβ€žΓŽΒ?.jpg
    108.7 KB · Views: 251
Αυτό με τις κλοπές πάντως είναι ένα θέμα.
Όλο και πυκνώνουν αναφορές για επιθέσεις σε φωτογράφους με στόχο το εξοπλισμό τους. Είχε γράψει και ο Βλάσης παλιότερα για πόλεις εκτός Ελλάδας που έχουν αναφερθεί ουκ ολίγες.
Φίλος το περασμένο καλοκαίρι στη Βαλένθια της Ισπανίας απέφυγε κυριολεκτικά στο τσακ οργανωμενη επίθεση από τρία άτομα μέρα μεσημέρι. Τους είδε να τον πλησιάζουν από διαφορετικές κατευθύνσεις με γρήγορο βήμα ένω έστηνε το τριπόδι του σε ένα μεγάλο πάρκο. Ευτυχώς αντέδρασε αμέσως, σήκωσε το τριπόδι όπως ήταν με τη μηχανή πάνω και έτρεξε προς τον κόσμο.

Σαφώς και είναι θέμα... Γι αυτό και τα περισσότερα σοβαρά γραφεία ταξιδίων ενημερώνουν ανάλογα με την χώρα και την περιοχή. Από κει και πέρα βέβαια πρέπει να προσέχουμε κι εμείς τους εαυτούς μας, αλλά το μέρα-μεσημέρι...

'Οπως επίσης και μια δική μου εμπειρία που νομίζω την έχω ξαναγράψει πιο πάνω.
Οι τσάντες πλάτης, που εγω χρησιμοποιώ πλέον γιατί μου φαίνονται πολύ βολικές, θέλουν διπλή προσοχή. Στο Μοναστηράκι μια Κυριακή με κόσμο όταν την έβγαλα από την πλάτη να αλλάξω φακό είδα το φερμουάρ μισο-ανοιγμένο προφανώς από κάποιον που πρσπάθησε να βάλει χέρι χωρίς να το πάρω χαμπάρι. Είμαι σίγουρος ότι το είχα κλέισει καλά.

Καλησπέρα
έχει αρχίσει να ψήνεται στο μυαλό μου η αγορά τσάντας για τη μηχανή. Αυτή τη στιγμή εξυπηρετούμαι (?) με μια τσάντα βιντεοκάμερας sony αγορασμένη στα 90s. Μειονέκτημά της ότι έχει ουσιαστικά μόνο 2 θήκες και το χειρότερο πως πλέον δε χωράει όλους τους φακούς και αν στριμώξω πράγματα μέσα χτυπιούνται κατά τη μεταφορά.
ενδεικτική φωτογραφία του εξοπλισμού που θέλω να έχω μαζί μου.

Uploaded with ImageShack.us

Χοντρικά στο μυαλό μου έχω πως δε θέλω να δώσω (αν γίνεται) πάνω απο 40 ευρώ. για πείτε καμιά ιδέα

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Προτάσεις για φωτογραφικές τσάντες

500 ευρω για τσαντα??
δεν τα δινω καλυτερα για κανενα φακο-bye-

Η συγκεκριμένη τσάντα έχει στην Αμερική στο bhphotovideo 280 δολάρια.
Στην Ελλάδα που θα έπρεπε να κοστίζει 210 Euro έχει 500?????
Έχουμε τρελαθεί τελείως.
Εγώ τσάντες ψωνίζω από Αμερική, Γερμανία.
Μέσα στον μήνα θα φέρω 2 τσάντες από Γερμανία και θα ανεβάσω φωτογραφίες:
TAMRAC Evolution 8 (Model 5788),
KATA Pro-Light Beetle-282 PL Backpack.

γεια σας και απο εμενα.......απο τα πρωτα μου post στο club...
εχει περιπου ενα μήνα που παρελαβα την Κata DC443....μπορω να πω οτι ειμαι γενικα ευχαριστημενος απο την τσαντα...
απο χωρους
Σώμα με φακο
ή 2 φακους ή εναν φακο και ενα Φλας....για παραπάνω δεν ειναι....
και μια ερωτηση που θελω να κανω...
πως ειναι καλυτερα να εχω τοποθετημενη την μηχανη στην τσαντα;με τον φακο προς τα κατω;

Last edited: