Προτάσεις για φθηνό και καλό δικάναλο?

dimitris_av

AVClub Enthusiast
9 January 2011
1,158
Κηφισια Αττικής
Καλημέρα σας παιδιά καινούριος στο site μας και χαρούμενος που βρήκα ανθρώπου να μοιραστούμε τισ ιδέες μας. Σχετικά με το θέμα του καλού και φθηνού θα ήθελα να μου πείτε καμια ιδέα για στερεοφωνικό ενισχυτή μέχρι 400 ευρώ εγώ έχω σαν ιδέα τον advance acoustic map101, τον harman kardon 3390 και τον marantz 6003. έχετε υπόψιν σας κατι άλλο καλύτερο. Θα ξεχωρίζατε κάποιον απο τους προαναφερθέντες? Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας. Καλή χρονιά.

Καλωσόρισες φίλε!

Για πές τι ηχεία έχεις και σε τι χώρο θα παίζει το σύστημά σου;

Καλησπέρα φίλε μου τα ηχεία που έχω είναι χειροποίητα και αρκετά παλιάς κατασκευής. Δεν είναι κάτι αξιόλογο αλλά είχαν φτιαχτεί με μεράκι και τα κρατάω για συναίσθηματικούς λόγους μιάς και ανταποκρίνονται αρκετά στα ακούσματά μου. Κατασκευάστηκαν όταν είμουν πολύ μικρός και για το λόγο αυτό δεν υπάρχουν τεχνικά χαρακτιριστικά για να σε διαφωτίσω. Πρόκειται για ηχείο 30χ60χ25 με μεταλικό τουίτερ, κώνο μεσαίων από πεπιεσμένο χαρτόνι με διάμετρο 12 εκατοστά και ηχείο χαμηλών 24 εκατοστών απο συνθετικό υλικό (δεν γνωρίζω αν υπήρχε πολυπροπυλένιο τότε αλλά του μοιάζει). Δεν είμαι και πολύ σχετικός απ ότι κατάλαβες. Ο χώρος είναι ένα δωμάτιο 15 τ.μ. απλά ο ενισχυτής που είχα ήταν φτιαγμένος απο τον ίδιο και μου κάνει "νερά" γι' αυτό θέλω κάτι καινούριας τεχνολογίας. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.

Καλή χρονιά φίλε Δημήτρη... καλή χρονιά και σ' εσένα Διονύση!

από τη λίστα σου έχω ακούσει μόνο marantz... θα κρατούσα όμως τον advance acoustic και θα προσέθετα και τον 326bee της nad. για τους aa έχω ακούσει και διαβάσει τα καλύτερα (και εντός του φόρουμ). με nad έχω ζήσει πάνω από 10ετία και ήμουν όχι απλά ευχαριστημένος, αλλά υπερευτυχισμένος με όσα μου προσέφερε (και όσα έδωσα για να τον αποκτήσω). "σκυλιά", καλόηχοι και φθηνοί.
η κυρίως πρότασή μου πάντως -δεδομένου ότι τα ηχεία σου είναι unspecified- είναι να ακούσεις όσα περισσότερα μηχανήματα μπορείς, είτε από την ήδη υπάρχουσα λίστα σου, είτε από τις προτάσεις που θα γραφτούν εδώ ;)

Σ'ευχαριστώ πολυ και εγώ τον advance acoustic τον επέλεξα λόγω του high bias που έχει και λειτουργεί σε τάξη Α για τα πρώτα watt. έχει επίσης και main in και pre out που τον καθιστούν εκμεταλεύσιμο και με άλλα μηχανήματα με μελλοντική χρήση. Ο Harman Kardon έχει και αυτός main in και pre out και ξεχωριστό sub out. Επιπλέον έχει ραδιοφωνικό δέκτη που δεν έχουν οι άλλοι, και σαν ποιότητα κατασκευής είναι καλοί για τα χρήματά τους. Τώρα τους NAD δεν τους έχω ακούσει για να ξέρω. Θα τους μελετίσω και θα δώ ευχαριστώ για το ενδιαφέρον πάντως να είστε καλά.

Πριν επιλέξεις να σκεφτείς και την ποιότητα κατασκευής. Τα advance acoustics, δεν με πείθουν με τιποτα. μάλιστα έχω πετύχει 2 κομματια advance acoustics σαν demo σε μαγαζια και είχαν προβλημα. (cd player που ηθελε σφαλιαρα για να ανοιξει και να κλεισει στην αιθουσα high end του saturn, σε σταθερη θεση μη νομιζεις οτι το εφερναν τιποτα βολτες).
αν μη τι αλλο ο 3390 ειναι θηριο που αξιζει τα λεφτα του. (τον ειχα)

Απάντηση: Re: Προτάσεις για φθηνό και καλό δικάναλο?

Δες και αυτόν στα 700Ε

φίλε fragoulisnaval, εκτός απ' το ότι είναι τελικός, διπλασιάζεις σχεδόν το μπάτζετ του Δημήτρη. ο ίδιος έχω ένα σετ προ-τελικού των 5 χιλιάδων που, αν δεις το σασί και τις επαφές, θα γελάσεις. είχα και ολοκληρωμένο στο 1/3 της τιμής που ήταν κυριολεκτικά τανκ και πανέμορφος... από ήχο όμως, σε σύγκριση με το σετ προ-τελ, ούτε συζήτηση.
καλώς ή κακώς σ' αυτό το ρημάδι το χόμπυ κάνουμε και συμβιβασμούς... ιδιαίτερα όσοι δεν έχουμε δισκοπάθεια από το βάρος στις τσέπες ;)

φιλικά (πάντα...)

Re: Απάντηση: Re: Προτάσεις για φθηνό και καλό δικάναλο?

φίλε fragoulisnaval, εκτός απ' το ότι είναι τελικός, διπλασιάζεις σχεδόν το μπάτζετ του Δημήτρη. ο ίδιος έχω ένα σετ προ-τελικού των 5 χιλιάδων που, αν δεις το σασί και τις επαφές, θα γελάσεις. είχα και ολοκληρωμένο στο 1/3 της τιμής που ήταν κυριολεκτικά τανκ και πανέμορφος... από ήχο όμως, σε σύγκριση με το σετ προ-τελ, ούτε συζήτηση.
καλώς ή κακώς σ' αυτό το ρημάδι το χόμπυ κάνουμε και συμβιβασμούς... ιδιαίτερα όσοι δεν έχουμε δισκοπάθεια από το βάρος στις τσέπες ;)

φιλικά (πάντα...)

Sorry νόμιζα ότι ήταν το ολοκληρωμένο αδερφάκι του....Εγώ που το άκουσα στον αντιπρόσωπο δεν μου άφησε κακές εντυπώσεις για τα λεφτά που ζητάει. Βέβαια είναι κάτω από το ψιχολογικό όριο του χιλιάρικου αλλά ΙΜΗΟ για ένα entry level σύστημα είναι καλύτερος από δικάναλους marantz, denon, klp στα ίδια λεφτά.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Προτάσεις για φθηνό και καλό δικάναλο?

Sorry νόμιζα ότι ήταν το ολοκληρωμένο αδερφάκι του....Εγώ που το άκουσα στον αντιπρόσωπο δεν μου άφησε κακές εντυπώσεις για τα λεφτά που ζητάει. Βέβαια είναι κάτω από το ψιχολογικό όριο του χιλιάρικου αλλά ΙΜΗΟ για ένα entry level σύστημα είναι καλύτερος από δικάναλους marantz, denon, klp στα ίδια λεφτά.

συμφωνώ, αλλά μέχρι 400 ευρώ έγραψε ο φίλος. μην το ξεψυχήσουμε το ψυχολογικό όριο που έθεσε! :D

Πριν επιλέξεις να σκεφτείς και την ποιότητα κατασκευής. Τα advance acoustics, δεν με πείθουν με τιποτα. μάλιστα έχω πετύχει 2 κομματια advance acoustics σαν demo σε μαγαζια και είχαν προβλημα. (cd player που ηθελε σφαλιαρα για να ανοιξει και να κλεισει στην αιθουσα high end του saturn, σε σταθερη θεση μη νομιζεις οτι το εφερναν τιποτα βολτες).
αν μη τι αλλο ο 3390 ειναι θηριο που αξιζει τα λεφτα του. (τον ειχα)

Δεν γνωρίζω αν είναι όπως τα λές, βασικά τον είχα στα υπόψην και μόλις διάβασα το τεύχος Δεκεμρίου του "Εικόνα ηχος" τον είχε σε δοκιμή με ηχεία βάσης. μίλαγε με πολύ καλά λόγια ο συντάκτης του περιοδικού και τον είχε και προτινόμενο. Τί να πώ δεν περίμενα να μπερδευτώ τόσο με τρία μονο μοντέλα...

Απάντηση: Re: Προτάσεις για φθηνό και καλό δικάναλο?

Δεν γνωρίζω αν είναι όπως τα λές, βασικά τον είχα στα υπόψην και μόλις διάβασα το τεύχος Δεκεμρίου του "Εικόνα ηχος" τον είχε σε δοκιμή με ηχεία βάσης. μίλαγε με πολύ καλά λόγια ο συντάκτης του περιοδικού και τον είχε και προτινόμενο. Τί να πώ δεν περίμενα να μπερδευτώ τόσο με τρία μονο μοντέλα...

Άμα είναι να μπερδευτείς, μην ανησυχείς, μπερδεύεσαι και με ένα μόνο!
Για μένα πάντως μπέρδεμα δεν υπάρχει. Απλώς να ακούσεις (και να δεις) όσα περισσότερα μπορείς από τα υποψήφια της λίστα σου (ή και άλλα ακόμα, αν προκύψουν)... διότι ο καθένας μας εδώ ή στα περιοδικά μπορεί να λέει ό,τι του αρέσει. Το θέμα όμως είναι τί αρέσει σε σένα! ;)

Τα ηχεία σου είναι βαριά; Έχεις μεταφορικό μέσο;

Τα ηχεία μου είναι βαριά και έχω και μεταφορικό μέσο, σαν ύστατη προσπάθεια θα κάνω αυτό που λές, απλά πίστευα να μπορούσα να βγάλω άκρη χωρίς κουβάλημα. Ξέρεις βασικά τι νομίζω οτι και τα τρία μοντέλα της λίστας μου είναι εισαγωγικά για κάθε εταιρία, τώρα στην εισαγωγική κατηγορία δεν θα δεις και μεγάλες διαφορές στο ματσάρισμα με οποιοδήποτε (μοναδικό) ζευγάρι ηχείων. Τα κριτίρια τότε θα είναι η ποιότητα κατασκευής (αντοχη στο χρόνο και σε συνεχες παιξημο), πλήθος και ποιότητα συνδέσεων καθώς και επιπλέον "καλούδια" που μπορεί κάποιος να έχει. Δεν νομίζω αν συνδέσω τα ηχεία μου και με τους τρεις συγκεκριμένους να δω μεγάλες διαφορές. Ως και καθόλου μη σου πώ. Τώρα να συγκρίναμε έναν φθηνό, έναν λαμπάτο και ένα σετ προ-τελικόυ άνω των 1500 ευρώ να σου πώ ναί να το ψάξω περισσότερο.

Κάθε εταιρεία έχει λίγο-πολύ τον ήχο της. Τώρα για το πόσο μεγάλη διαφορά μπορεί να έχουν οι εισαγωγικοί τους ενισχυτές (ίδιας κατηγορίας τιμής), θα σε γελάσω... Ένας εισαγωγικός nad σε σχέση με τον αντίστοιχο primare, έχουν αρκετές διαφορές, τόσο στον ήχο όσο και στην ποιότητα των υλικών, αλλά και μια μάλλον χαώδη διαφορά στην τιμή.
Δεν το παίρνεις απόφαση να πας καμια βολτίτσα να ακούσεις και να τσεκάρεις ιδίοις όμμασι αυτά που έχεις επιλέξει; Έστω και χωρίς τα ηχεία σου, μια που είναι βαριά...
Α, και τον εισαγωγικό nad μην τον ξεγράφεις. Παίρνεις πολλά γι' αυτά που ζητάνε για να τους αποκτήσεις. 16 χρόνια ανοιχτό τον είχα τον δικό μου και δεν ζήτησε ποτέ τίποτα. Και είναι και nad όπως και να το κάνουμε... ;)

Re: Απάντηση: Προτάσεις για φθηνό και καλό δικάναλο?

Κάθε εταιρεία έχει λίγο-πολύ τον ήχο της. Τώρα για το πόσο μεγάλη διαφορά μπορεί να έχουν οι εισαγωγικοί τους ενισχυτές (ίδιας κατηγορίας τιμής), θα σε γελάσω... Ένας εισαγωγικός nad σε σχέση με τον αντίστοιχο primare, έχουν αρκετές διαφορές, τόσο στον ήχο όσο και στην ποιότητα των υλικών, αλλά και μια μάλλον χαώδη διαφορά στην τιμή.
Δεν το παίρνεις απόφαση να πας καμια βολτίτσα να ακούσεις και να τσεκάρεις ιδίοις όμμασι αυτά που έχεις επιλέξει; Έστω και χωρίς τα ηχεία σου, μια που είναι βαριά...
Α, και τον εισαγωγικό nad μην τον ξεγράφεις. Παίρνεις πολλά γι' αυτά που ζητάνε για να τους αποκτήσεις. 16 χρόνια ανοιχτό τον είχα τον δικό μου και δεν ζήτησε ποτέ τίποτα. Και είναι και nad όπως και να το κάνουμε... ;)

Τον τσέκαρα φίλε μου τον NAD που μου είπες και είδα οτι δεν έχει phono input που το χρειάζομαι για τα βινύλιά μου, αν είναι και τον επιλέξω έχεις να προτίνεις phono stage χαμηλού budget μην ξεπαραδιαστούμε στο σύνολο....

Καλή χρονιά φίλε Δημήτρη... καλή χρονιά και σ' εσένα Διονύση!

από τη λίστα σου έχω ακούσει μόνο marantz... θα κρατούσα όμως τον advance acoustic και θα προσέθετα και τον 326bee της nad. για τους aa έχω ακούσει και διαβάσει τα καλύτερα (και εντός του φόρουμ). με nad έχω ζήσει πάνω από 10ετία και ήμουν όχι απλά ευχαριστημένος, αλλά υπερευτυχισμένος με όσα μου προσέφερε (και όσα έδωσα για να τον αποκτήσω). "σκυλιά", καλόηχοι και φθηνοί.
η κυρίως πρότασή μου πάντως -δεδομένου ότι τα ηχεία σου είναι unspecified- είναι να ακούσεις όσα περισσότερα μηχανήματα μπορείς, είτε από την ήδη υπάρχουσα λίστα σου, είτε από τις προτάσεις που θα γραφτούν εδώ ;)

Καλή χρονιά και σε σένα!

Το phono stage της NAD είναι μια χαρά.

:a0210:

...και σε πολύ λογική τιμή απ' όσο θυμάμαι.

(Δημήτρη, αν τελικά προχωρήσεις τον nad, δώσε μας μια τιμή και εντυπώσεις. Απ' ότι βλέπω έχει αλλάξει και η αντιπροσώπευση, και τολμώ να πω -κι ας "καρφωθώ"- πως είμαι πολύ χαρούμενος γι' αυτό -αν και δεν γνωρίζω τον νέο αντιπρόσωπο)

Καλή χρονιά και σε σένα!

Νά 'σαι καλά Διονύση! Υγεία πάνω απ' όλα, και ό,τι άλλο επιθυμεί η ψυχή σου!

Last edited:
Παίδες, Ο NAD 326ΒΕΕ είναι στα 459 ευρώ και το phono stage της NAD οχι το τελευταίο μοντέλο το PP3 αλλά το ανανεωμένο 2 (NAD PP2i) είναι στα 89 ευρώ στο progressive.gr Το σύνολο μας κάνει 548 ευρώ. Επίσημο αντιπρόσωπο εδώ στην Αθήνα δεν βρήκα μέσω του επίσημου site της εταιρίας. Αυτά....:2thumb22sup: