Προτάσεις για HiFi συστημα

Απ' ό,τι βλέπω άρχισαν ήδη τα ταιριάσματα, ένεκα συγχώνευσης... :p

Εγκυρες πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για τα καλύτερα ταιριάσματα, τουλάχιστον στα μικρότερα του Grand Utopia μοντέλα, Στέργιε...

Ας ελπίσουμε κάποια στιγμή να ακούσουμε αυτό το συνδυασμό....

Μάλλον θα ξαναπάω αύριο, αμα είναι θα δώ ακριβώς το στήσιμο και τα επιμέρους στοιχεία κ θα ενημερώσω...
Ενημερωτικά ο συγκεκριμένος χώρος του σατουρν εκτός απο τα συγκεκριμένα, έχει ακόμα δυο μικρότερα Utopia, έχει ενα ζεύγος Electra, τους Ναυτίλους B&W και καμια δεκαριά ακόμα αντίστοιχα και άλλους τόσους ενισχυτές, cd και πικαπ... Ωραίος χώρος που ξεχειλίζει απο ωραία μουσική...

.......
Προβληματίζομαι αν με συμφέρει να πάρω μια εξωτερική κάρτα ήχου για το λαπτοπ ή κάποια συσκευή που να συνδέεται με τον ενισχυτή και να τραβάει το υλικό ασύρματα απο το λαπτοπ...

.......

Για Logitech Squeezbox σε βλεπω.

Κατα τα αλλα ξερεις καλα οτι σε αυτα τα πραγματα δεν υπαρχει ανω οριο. Μην ξαναμπεις σε αυτο το κ@λομαγαζι, εκτος αν ερθει η ωρα να ψωνισεις.

Δεν φταίω εγώ, αλήθεια λέω...

Πιο πάνω δεν πάω πάντως. Νομίζω αρκεί. Τώρα θα κοιτάξω να τα συμπληρώσω σιγά σιγά με τα σωστά περιφεριακα.
Ένα tuner, ενα πικαπ, το squeezbox ή κάτι αντίστοιχο κλπ. Το θέμα ήταν να μπεί ενας σωστός κορμός πάνω στον οποίο θα μπορώ μετά να χτίσω.

Εγκυρες πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για τα καλύτερα ταιριάσματα, τουλάχιστον στα μικρότερα του Grand Utopia μοντέλα, Στέργιε...

Ας ελπίσουμε κάποια στιγμή να ακούσουμε αυτό το συνδυασμό....

Να δω εδώ τι θα γίνει με τους αντιπροσώπους... Ορφέας ή Audio Visual; Την Κική ή την Κοκό; :D

Απάντηση: Re: Προτάσεις για HiFi συστημα

Άμα ακούσεις και τους Ναυτίλους, σε βλέπω να μαζεύεις λεφτά μετά για hi-end σύστημα... :rofl:

Χα! Αφού σου είπα μαζεύω για αμάξι... Λες να ψεκάσω το Τουαρεγκ για δυο ηχεία?
:firstprize:

Εξελιξεις βλεπω εχουμε... :D

Τα 726v δεν τα εχω ακουσει... Εχω ακουσει ομως τα 807v. Να πω την αμαρτια μου, εχω το προαισθημα οτι δεν θα καλοματσαρουν με τον ΧΤΖ.
Φοβαμαι δηλ λιγο το τουιτερ και τις εντασεις (αν μπορεις ομως να τα ακουσεις μαζι, δεν το συζηταω... μη χασεις την ευκαιρια).
Απο αυτα στα οποια φαινεται οτι καταληγεις, θα επιδιωκα να ακουσω το συνδυασμο ΧΤΖ ενισχυτη και ηχειων...
Ο Νικος βεβαια εχει δικιο στο οτι αλλιως παιζει ενα συστημα στην εκθεση, και αλλιως στο χωρο μας, αλλα τι να κανουμε... οι περισσοτεροι ετσι ψωνιζουμε.
Χωρια που καποιες φορες τυγχανει να παιζουν καλυτερα στο χωρο μας... :flipout:

ΧΤΖ με Focal καλυτερα οχι. Ο ενισχυτης ειναι πολυ "ανοιχτος" μεσουψηλα και υψηλα και τα ηχεια ειναι γνωστα και για πολλους κατακριτεα για την μεγαλη εκταση στα πριμα κ την αποδοση του βηρυλλιου. Καλυτερα ουδετερο ηχειο.

Δλδ? Πώς διαπιστώνω αν ένα ηχείο είναι ουδέτερο? Όταν τα άκουσα πάντως στην έκθεση μου άρεσαν, αλλά ήταν με άλλο ενισχυτή... Για να τα ακούσω μαζί θα πρέπει να αγοράσω τα ηχεία και μετά να πάρω τον ενισχυτή σπίτι για δοκιμή. Αλλά υποτίθεται οτι ψάχνουμε ηχεία για τον ενισχυτή και όχι το αντίθετο!

Ο φόβος είναι οτι θα έχουν πιο δυνατή παρουσία στα ψηλά απο ότι στα χαμηλά αν κατάλαβα καλά? Ή εννοείτε κάτι άλλο?

Αν πας σε Focal, ισως να ήθελες να ακούσεις και τα 816 W. Αρκετά καλά ηχεία πρέπει να είναι στα ίδια περίπου λεφτά με τα 826V. Τα άκουσα βέβαια με musical fidelity m3i αλλά έπαιζαν αρκετά καλά και δεν "τσίριζαν" στις ψιλές.

Δλδ? Πώς διαπιστώνω αν ένα ηχείο είναι ουδέτερο? Όταν τα άκουσα πάντως στην έκθεση μου άρεσαν, αλλά ήταν με άλλο ενισχυτή... Για να τα ακούσω μαζί θα πρέπει να αγοράσω τα ηχεία και μετά να πάρω τον ενισχυτή σπίτι για δοκιμή. Αλλά υποτίθεται οτι ψάχνουμε ηχεία για τον ενισχυτή και όχι το αντίθετο!

Ο φόβος είναι οτι θα έχουν πιο δυνατή παρουσία στα ψηλά απο ότι στα χαμηλά αν κατάλαβα καλά? Ή εννοείτε κάτι άλλο?

τα Focal εχουν μια ιδιαιτερη αναπαραγωγη των υψηλων λογω του τουιτερ βηρυλλιου, ειναι αρκετα εντονα κ μεταλλικα να το θεσω καπως. Αν ειναι κ ο ενισχυτης πολυ ανοιχτος ψηλα, τοτε το φαινομενο ενισχυεται κ το τελικο αποτελεσμα ειναι ο πολυ λαμπρος χαρακτηρας, ακομα ποιο λαμπρος, εως κουραστικος.

Κανε την αγορα ενος εκ των δυο και μετα δοκιμαζεις. Αν παρεις ενισχυτη θα δοκιμασεις ηχεια πανω του, αν παρεις ηχεια θα δοκιμασεις ενισχυτες πανω τους.

Απάντηση: Re: Προτάσεις για HiFi συστημα

Δλδ? Πώς διαπιστώνω αν ένα ηχείο είναι ουδέτερο? Όταν τα άκουσα πάντως στην έκθεση μου άρεσαν, αλλά ήταν με άλλο ενισχυτή...

Διαπιστώνεις ότι ένα ηχείο είναι ουδέτερο όταν κάθε ηχογράφηση είναι διαφορετική, όταν δεν παρατηρεις κάτι κοινό σε αυτά που ακούς, αυτός είναι ο χαρακτήρας του συστήματος.

τα Focal εχουν μια ιδιαιτερη αναπαραγωγη των υψηλων λογω του τουιτερ βηρυλλιου, ειναι αρκετα εντονα κ μεταλλικα να το θεσω καπως. Αν ειναι κ ο ενισχυτης πολυ ανοιχτος ψηλα, τοτε το φαινομενο ενισχυεται κ το τελικο αποτελεσμα ειναι ο πολυ λαμπρος χαρακτηρας, ακομα ποιο λαμπρος, εως κουραστικος.

Κανε την αγορα ενος εκ των δυο και μετα δοκιμαζεις. Αν παρεις ενισχυτη θα δοκιμασεις ηχεια πανω του, αν παρεις ηχεια θα δοκιμασεις ενισχυτες πανω τους.
Ναχεις υποψιν οτι για πολυωρες ακροασεις η σωστη εστω αναπαραγωγη
των υψηλων κουραζει!
Δωσε σημασια στις μεσαιες συχνοτητες,αν ειναι καλες το ηχειο δεν κουραζει.
Επισης αν εχεις συνοδευτικη την μουσικη σε αλλες δραστηριοτητες
δωσε σημασια πως παιζει σε χαμηλες εντασεις!
Το ηχειο κατα την προσωπικη μου αποψη διαμορφωνει τον χαρακτηρα
ενος συστηματος κατα 70 εως 80% αρκει να ταιριαστει ηλεκτρικα
με αντιστοιχο ενισχυτη.
Μην τσιμπας με τα καλωδια!!!
Δωσε οσο μπορεις μεγαλυτερο ποσοστο απο τα χρηματα σου
στα ηχεια,σχεδον καθε ευρω διαφορα θα την ακουσεις!
Μονο προσεξε αν το μεγεθος ταιριαζει στον χωρο σου,
οπως επισης κρισιμη ειναι και η τοποθετηση τους!

Οκ! Καταλαβα τώρα. Όπως είπε κ ο Στεργιος έχωκαταλήξει στον ενισχυτή. Τα παιδια εδω γραφουνε καλά λογια εχει κ ΔΑΚ, εχει κ δυναμη. Κ πάνω απο ολα βαριεμαι να μπω παλι σε διαδικασια αναζητησης...

Στα ηχεια εχω κολλησει κ να πω την αληθεια, πλησιαζω σε σημειο κορεσμου. Γιαυτο κ με δεδομενο οτι μου αρεσαν τα συγκεκριμενα τα σκεφτομαι σοβαρά. Με αυτα που μου λετε βεβαια με βαζετε σε σκέψεις. Υπάρχει κ ομοφωνια!

Απο την άλλη οταν τα άκουσα δεν τα βρηκα καθολου ενοχλητικα. Καθε αλλομου άρεσε η καθαροτητα τους, αλλα με αλλο ενισχυτη...

Κ βεβαια μπαίνει πάλι το ερώτημα αν όχι αυτά, ποια; Θα μου πείς, δες πρωτα αν ο ΧΤΖ αντιπροσωπος εδώ εχει και τα ηχεια. Αλλα με βαση οσα εχω δει στο σαιτ του πολυ αμφιβαλλω...

Κανόνισα την Δευτέρα ακρόαση στην έκθεση του ενισχυτή και των ηχείων 99.36 (τα είχε τελικά) και αν μου αρέσει αυτό που θα ακούσω θα φύγω μαζί τους.

Ευτυχώς (εεεε?) έχω εφημερία το ΣουΚου και δεν θα έχω χρόνο να νιώσω ανυπομονησία μεχρι τότε...