Προτάσεις για HiFi συστημα

...νομιζω οτι η λυση του πεντακαναλου ειναι πιο ακριβη γιατι εκει θες 500 για τον ενισχυτη κ 5 ηχεια (συν το sub) αντι για 2. Για να αγορασεις ενα tuner θες γυρω στα 150 ευρω..

Μα δεν σκοπεύω να πάρω 5+1 ηχεία, παρα μόνο 2 και αμα χρειάζεται και sub. Βλάκεία λες τότε ο 5καναλος ε?

Αν δεν σκοπεύεις να χρησημοποιήσεις 5 ηχεία ναι.....

Οι δικάναλοι (ακόμα και οι εισαγωγικοί) έχουν και sub out οπότε.....

Δεν σκοπεύω να βάλω επιπλέον ηχεία όχι. Θέλω να τον χρησιμοποιώ για ταινίες σίγουρα, όπως και για παιχνίδια (περίπου το 50% της χρήσης του όπως το μέτρησα αυτούς τους μήνες) αλλά θέλω να μείνω στα 2 ηχεία.
Αυτό που με τράβηξε στον πολυκάναλο ήταν οτι μπορούσα να συνδέσω εκεί μέσω HDMI PS3, Laptop, TV και λοιπά αλλά απο ότι είδα απο την πρόταση του Tyler δεν είναι η μόνη μου εναλλακτική. Βέβαια ο συγκεκριμένος όσο ωραίος και αν είναι, είναι μάλλον πολύ ακριβός για μένα. Και χωρίς tuner.
H λύση του Yamaha R500 με το DAC που βγαίνει κοντά στα 500 πώς την βλέπετε?

Απάντηση: Re: Προτάσεις για HiFi συστημα

καλησπερα, αυτο βασικα δεν ισχυει. Αν ο προσανατολισμος του συστηματος ειναι ακροαση μουσικης καλυτερα να πας σε δικαναλο, το οποιο σαφως και μπορει να διαχειριστει ψηφιακες πηγες. Με εναν ενισχυτη σαν τον ΧΤΖ Α100 D3 με ενσωματωμενο dac, και πεντε ψηφιακες εισοδους εισαι μια χαρα. Και αυτο που θα ακους δεν θα χει καμια σχεση ουτε με ΟΝΚΥο ουτε με κανεναν πολυκαναλο.

Με 2 καλα δαπεδου θα γεμιζεις το χωρο σου ανετα και θα γλιτωσεις χρηματα απο την αγορα των υπολοιπων ηχειων.

http://shop.xtz.se/bild-ljud/xtz/forstarkare/XTZ-Class-A-100-D3-Silver

αργοτερα αν θελεις προσθετεις κ sub κ το κανεις 2.1, αν κ δεν θα χρειαστει

Να ευλογησω τα γενια μου τωρα;;; :D
Τρομερο μηχανημα ο Α100 D3, και σε τιμη χωμα!

Οσο για Yamaha R-500 και DAC Wolfson... :chinscratch: Εχω την αισθηση οτι δεν θα συγκρινονται...
Το Wolfson το ειχα, και υστερα απο εκτεταμενες συγκρισεις δεν εχω και πολλα καλα να γραψω, ειδικα για τη μαμισια βερσιον του (σορρυ Φραγκ :p)

Τι σχεση εχουν βρε freund οι ψηφιακες πηγες με τον AV ενισχυτη; Δεν το καταλαβα... :stupido3:

Οτι θελω να συνδέω το PS3 για τις ταινίες και τα παιχνίδια, το Laptop για ταινίες και μουσική, το iPhone για μουσική κλπ. Είχα την (μαλλον λανθασμένη) εντύπωση οτι ένας AV receiver χειρίζεται καλύτερα τις διάφορες αυτές επιλογές. Αυτό που κατάλαβα είναι οτι ναι μεν προσφέρει πολλές επιλογές και ευκολίες αλλά οι συμβιβασμοί στο θέμα της μουσικής είναι αρκετά μεγάλοι για κάποιον που δεν σκοπεύει να αξιοποιήσει πρωτίστως τις Home Cinema δυνατότες.

Η απορία που μου προκαλεί το δίλλημα είναι μάλλον η εξής:
Ο δικάναλος τα καταφέρνει καλύτερα στο HomeCinema απο ότι ο πολυκάναλος στην μουσική? Μάλλον ναι τελικά, ειδικά αν μιλάμε αποκλειστικά για 2 ηχεία.

Η απορία που μου προκαλεί το δίλλημα είναι μάλλον η εξής:
Ο δικάναλος τα καταφέρνει καλύτερα στο HomeCinema απο ότι ο πολυκάναλος στην μουσική? Μάλλον ναι τελικά, ειδικά αν μιλάμε αποκλειστικά για 2 ηχεία.

Όχι γιατί ο πολυκάναλος έχει DSP ακόμα και για τα δύο ηχεία. ;)

Μπέρδεμα ε;

Ο δικάναλος είναι καλύτερος για μουσική και ο πολυκάναλος για ταινίες. Από κει και πέρα σιγούρεψε ότι θα έχεις καλή πηγή στον δικάναλο για τη μουσική.

Re: Απάντηση: Re: Προτάσεις για HiFi συστημα

Οσο για Yamaha R-500 και DAC Wolfson... :chinscratch: Εχω την αισθηση οτι δεν θα συγκρινονται...
Το Wolfson το ειχα, και υστερα απο εκτεταμενες συγκρισεις δεν εχω και πολλα καλα να γραψω, ειδικα για τη μαμισια βερσιον του (σορρυ Φραγκ :p)

Σε συγχωρώ..........Εξάλλου από την μαμίσια version μόνο το κουτί έχει μείνει χαχα!

-bye-

Όχι γιατί ο πολυκάναλος έχει DSP ακόμα και για τα δύο ηχεία. ;)

Μπέρδεμα ε;

Ο δικάναλος είναι καλύτερος για μουσική και ο πολυκάναλος για ταινίες. Από κει και πέρα σιγούρεψε ότι θα έχεις καλή πηγή στον δικάναλο για τη μουσική.

Οι πηγές μου δεν είναι και ιδιέτερα καλές... Ραδιόφωνο, mp3 απο το λαπτοπ, και απλά CD απο την συλλογή μου.

Tyler, τα δυο μηχανακια εχουν "κοντινα" χαρακτηριστικα αλλα μια καποια διαφορα στην τιμη.
Αν ειναι να φτασει στον Onkyo, γιατι να μην παει για τον ΧΤΖ που ειναι δοκιμασμενη λυση, με σαφως καλυτερα χαρακτηριστικα, και ξερουμε σιγουρα οτι θα του αναστησει τις πηγες;

Φραγκ, θενξ για την αφεση... Σε περιμενω με το πετραχηλι και το τουρμπινοφορο ντακ!

Re: Απάντηση: Προτάσεις για HiFi συστημα

Tyler, τα δυο μηχανακια εχουν "κοντινα" χαρακτηριστικα αλλα μια καποια διαφορα στην τιμη.
Αν ειναι να φτασει στον Onkyo, γιατι να μην παει για τον ΧΤΖ που ειναι δοκιμασμενη λυση, με σαφως καλυτερα χαρακτηριστικα, και ξερουμε σιγουρα οτι θα του αναστησει τις πηγες;

Φραγκ, θενξ για την αφεση... Σε περιμενω με το πετραχηλι και το τουρμπινοφορο ντακ!

Ποση διαφορα στην τιμη, o ΟΝΚΥΟ εχει 400 ευρω εδω. Τον αναφερω γιατι ο φιλος δεν μπορει να φτασει σε τετοια ποσα που αντιστοιχουν στον ΧΤΖ. Και γω αυτον θα παιρνα ασυζητητι.

Απλα ο ONKYO ειναι η πιο ολοκληρωμενη λυση με την χαμηλοτερη τιμη. Ασε που εκει στο Germany τα Klipsch ειναι φτηνα, και με ενα ζευγαρακι οχταιντσα RB-81 θα πεφτουν σαγονια..

Το μόνο που πρέπει να υπολογίσεις είναι ότι δεν θα βρεις κανένα DAC ή στερεοφωνικό ενισχυτή με είσοδο HDMI. Αν δεν σε απασχολεί αυτό και μπορείς να αξιοποιήσεις τις οπτικές και ομοαξονικές, ένας στερεοφωνικός με ενσωματωμένο DAC θα σε βολέψει μια χαρά. Η αγορά έχει αρκετά παραδείγματα πια (να προσθέσω και τον Advance στην λίστα), αλλά μάλλον ο Onkyo είναι από τις πιο οικονομικές επιλογές. Δυστυχώς το φρούτο (στερεοφωνικός με ντακ) είναι πολύ φρέσκο και δύσκολα θα βρεις σε μεταχειρισμένο ή σε προσφορά.

Οι πηγές μου δεν είναι και ιδιέτερα καλές... Ραδιόφωνο, mp3 απο το λαπτοπ, και απλά CD απο την συλλογή μου.

Καλή λύση είναι και οι ενισχυτές με DAC που σου πρότειναν πιο πριν τα παιδιά. Επίσης και αυτό που λεει ο wahrheit242 για έναν καλύτερο ολοκληρωμένο που θα αναστήσει τις πηγές είναι σωστό.

Να σου πω τι θα έκανα εγώ. Εφ' όσον μιλάμε για δύο ηχεία (άντε ίσως και sub) δε θα πολυασχολιόμουν με το HDMI αφού αυτό έχει νόημα στον ήχο στα πολλά ηχεία. Θα πήγαινα σε έναν καλό δικάναλο όπως ο XTZ και κάποια στιγμή αργότερα ίσως έβαζα και ένα DAC. Για τη διαχείριση του sub (όταν και αν υπάρξει) υπάρχουν κάμποσοι τρόποι να δουλέψει ακόμα και με δικάναλο ενισχυτή χωρίς pre-out.

Last edited:
Καλή λύση είναι και οι ενισχυτές με DAC που σου πρότειναν πιο πριν τα παιδιά. Επίσης και αυτό που λεει ο wahrheit242 για έναν καλύτερο ολοκληρωμένο που θα αναστήσει τις πηγές είναι σωστό.

Να σου πω τι θα έκανα εγώ. Εφ' όσον μιλάμε για δύο ηχεία (άντε ίσως και sub) δε θα πολυασχολιόμουν με το HDMI αφού αυτό έχει νόημα στον ήχο στα πολλά ηχεία. Θα πήγαινα σε έναν καλό δικάναλο όπως ο XTZ και κάποια στιγμή αργότερα ίσως πρόσθετα και ένα DAC. Για τη διαχείριση του sub (όταν και αν υπάρξει) υπάρχουν κάμποσοι τρόποι να δουλέψει ακόμα και με δικάναλο ενισχυτή χωρίς pre-out.

o XTZ εχει ενσωμετωμενο DAC το οποιο απο προσωπικη πειρα σε Α-Β δοκιμη, αναφερω οτι απογειωνει ενα MAC και ενα DVD που κουμπωθηκε πανω. Επιπλεον εχει κ εξοδο sub-out σταθερης τασης, αρκετα χαμηλης θα λεγα.

o XTZ εχει ενσωμετωμενο DAC το οποιο απο προσωπικη πειρα σε Α-Β δοκιμη, αναφερω οτι απογειωνει ενα MAC και ενα DVD που κουμπωθηκε πανω. Επιπλεον εχει κ εξοδο sub-out σταθερης τασης, αρκετα χαμηλης θα λεγα.

Τέλεια! :grinning-smiley-043

Με βλέπω να μπαίνω σε έξοδα... Τα 40W του ΟΝΚΥΟ μου φαίνονται λίγα. Όχι τόσο για τον τωρινό μου χώρο αλλά για τον επόμενο. Και οτι παίρνω σύστημα με ορίζοντα 10ετίας... Οπότε ίσως αξίζει να δώσω τα 300Ε παραπάνω και να πάρω κατι πραγματικά καλό χωρίς συμβιβασμούς (εντός ορίων γιατί ταβάνι σε αυτά δεν υπάρχει απο ότι έχω δει... χεχε)

Απλά δεν θα τα πάρω όλα μαζί, θα πάρω αυτόν πρώτα και τον επόμενο μήνα τα ηχεία... Οι εφημερίες να είναι καλά...

Ρε συ Αλεξ.

Δεν εχω διαβασει τη συζητηση πολυ προσεκτικα.

Αλλα τι τον θες τον πολυκαναλο?

Ειδικα αν δεν θελεις να βαλεις πανω απο 2 ηχεια. Παρε ενα στερεοφωνικο ενισχυτη και δυο ηχεια, αναλογα με τον προυπολογισμο σου.

Θα κάνεις ενα αξιοπρεπες συστημα που θα σου μεινει για χρονια. Θα ευχαριστιεσαι τη μουσικη σου, θα ακους καλα τις ταινιες και τα παιχνιδια. Ουτε τρελα Watt σου χρειαζονται ουτε πολλα καναλια. Ενα φθηνο DAC και καθαρισες.

Με βλέπω να μπαίνω σε έξοδα... Τα 40W του ΟΝΚΥΟ μου φαίνονται λίγα. Όχι τόσο για τον τωρινό μου χώρο αλλά για τον επόμενο. Και οτι παίρνω σύστημα με ορίζοντα 10ετίας... Οπότε ίσως αξίζει να δώσω τα 300Ε παραπάνω και να πάρω κατι πραγματικά καλό χωρίς συμβιβασμούς (εντός ορίων γιατί ταβάνι σε αυτά δεν υπάρχει απο ότι έχω δει... χεχε)

Απλά δεν θα τα πάρω όλα μαζί, θα πάρω αυτόν πρώτα και τον επόμενο μήνα τα ηχεία... Οι εφημερίες να είναι καλά...

οσον αφορα τα watt, αν συνδυασεις τον ενισχυτη με ενα πολυ ευαισθητο ηχειο οπως πχ της Klipsch, δεν εχεις προβλημα να καλυψεις μεγαλους χωρους. Αν μπορεις βεβαια να πας σε μεγαλυτερο budget, εχεις περισσοτερες επιλογες. Παρεπιπτωντος ο ΟΝΚΥΟ ειναι 2χ50 εργαστηριακα μετρημενα βατ.

Καλησπέρα Αλέξη.

Κάνε αυτό που σου λένε τα παιδιά. Μ' έναν XTZ κι ένα καλό ζευγαράκι ηχεία (ίσως και πάλι XTZ, να έχεις και σίγουρο matching) θα είσαι άρχοντας. Αργότερα, παίρνεις κι ένα DAC και περνάς PS3 κλπ από εκεί με οπτική ή coaxial και είσαι ΟΚ.