Tyler ? Durden
Supreme Member
...νομιζω οτι η λυση του πεντακαναλου ειναι πιο ακριβη γιατι εκει θες 500 για τον ενισχυτη κ 5 ηχεια (συν το sub) αντι για 2. Για να αγορασεις ενα tuner θες γυρω στα 150 ευρω..
Μα δεν σκοπεύω να πάρω 5+1 ηχεία, παρα μόνο 2 και αμα χρειάζεται και sub. Βλάκεία λες τότε ο 5καναλος ε?
καλησπερα, αυτο βασικα δεν ισχυει. Αν ο προσανατολισμος του συστηματος ειναι ακροαση μουσικης καλυτερα να πας σε δικαναλο, το οποιο σαφως και μπορει να διαχειριστει ψηφιακες πηγες. Με εναν ενισχυτη σαν τον ΧΤΖ Α100 D3 με ενσωματωμενο dac, και πεντε ψηφιακες εισοδους εισαι μια χαρα. Και αυτο που θα ακους δεν θα χει καμια σχεση ουτε με ΟΝΚΥο ουτε με κανεναν πολυκαναλο.
Με 2 καλα δαπεδου θα γεμιζεις το χωρο σου ανετα και θα γλιτωσεις χρηματα απο την αγορα των υπολοιπων ηχειων.
http://shop.xtz.se/bild-ljud/xtz/forstarkare/XTZ-Class-A-100-D3-Silver
αργοτερα αν θελεις προσθετεις κ sub κ το κανεις 2.1, αν κ δεν θα χρειαστει
Η απορία που μου προκαλεί το δίλλημα είναι μάλλον η εξής:
Ο δικάναλος τα καταφέρνει καλύτερα στο HomeCinema απο ότι ο πολυκάναλος στην μουσική? Μάλλον ναι τελικά, ειδικά αν μιλάμε αποκλειστικά για 2 ηχεία.
Οσο για Yamaha R-500 και DAC Wolfson... :chinscratch: Εχω την αισθηση οτι δεν θα συγκρινονται...
Το Wolfson το ειχα, και υστερα απο εκτεταμενες συγκρισεις δεν εχω και πολλα καλα να γραψω, ειδικα για τη μαμισια βερσιον του (σορρυ Φραγκ)
Όχι γιατί ο πολυκάναλος έχει DSP ακόμα και για τα δύο ηχεία.
Μπέρδεμα ε;
Ο δικάναλος είναι καλύτερος για μουσική και ο πολυκάναλος για ταινίες. Από κει και πέρα σιγούρεψε ότι θα έχεις καλή πηγή στον δικάναλο για τη μουσική.
Tyler, τα δυο μηχανακια εχουν "κοντινα" χαρακτηριστικα αλλα μια καποια διαφορα στην τιμη.
Αν ειναι να φτασει στον Onkyo, γιατι να μην παει για τον ΧΤΖ που ειναι δοκιμασμενη λυση, με σαφως καλυτερα χαρακτηριστικα, και ξερουμε σιγουρα οτι θα του αναστησει τις πηγες;
Φραγκ, θενξ για την αφεση... Σε περιμενω με το πετραχηλι και το τουρμπινοφορο ντακ!
Οι πηγές μου δεν είναι και ιδιέτερα καλές... Ραδιόφωνο, mp3 απο το λαπτοπ, και απλά CD απο την συλλογή μου.
Καλή λύση είναι και οι ενισχυτές με DAC που σου πρότειναν πιο πριν τα παιδιά. Επίσης και αυτό που λεει ο wahrheit242 για έναν καλύτερο ολοκληρωμένο που θα αναστήσει τις πηγές είναι σωστό.
Να σου πω τι θα έκανα εγώ. Εφ' όσον μιλάμε για δύο ηχεία (άντε ίσως και sub) δε θα πολυασχολιόμουν με το HDMI αφού αυτό έχει νόημα στον ήχο στα πολλά ηχεία. Θα πήγαινα σε έναν καλό δικάναλο όπως ο XTZ και κάποια στιγμή αργότερα ίσως πρόσθετα και ένα DAC. Για τη διαχείριση του sub (όταν και αν υπάρξει) υπάρχουν κάμποσοι τρόποι να δουλέψει ακόμα και με δικάναλο ενισχυτή χωρίς pre-out.
o XTZ εχει ενσωμετωμενο DAC το οποιο απο προσωπικη πειρα σε Α-Β δοκιμη, αναφερω οτι απογειωνει ενα MAC και ενα DVD που κουμπωθηκε πανω. Επιπλεον εχει κ εξοδο sub-out σταθερης τασης, αρκετα χαμηλης θα λεγα.
Με βλέπω να μπαίνω σε έξοδα... Τα 40W του ΟΝΚΥΟ μου φαίνονται λίγα. Όχι τόσο για τον τωρινό μου χώρο αλλά για τον επόμενο. Και οτι παίρνω σύστημα με ορίζοντα 10ετίας... Οπότε ίσως αξίζει να δώσω τα 300Ε παραπάνω και να πάρω κατι πραγματικά καλό χωρίς συμβιβασμούς (εντός ορίων γιατί ταβάνι σε αυτά δεν υπάρχει απο ότι έχω δει... χεχε)
Απλά δεν θα τα πάρω όλα μαζί, θα πάρω αυτόν πρώτα και τον επόμενο μήνα τα ηχεία... Οι εφημερίες να είναι καλά...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.