Προτάσεις για HiFi συστημα

Να πώ την αλήθεια μπερδεύτηκα λίγο με την κουβέντα καθώς απο τα τεχνικά που αναφέρονται δεν έχω ιδέα. Απο τα ψηφιακά έχω να κερδίσω ακόμα και αν οι πηγές είναι κατα κύριο λόγο αναλογικές ή μόνο αν συνδέω το PC και την τηλεόραση/ps3?
Θα προτιμούσα να αποφύγω τα τεράστια ηχεία δαπέδου πάντως καθώς ο χώρος είναι αρκετά μικρός.

Η απόσταση ακρόασης είναι πάντως πάνω απο 2,5 μέτρα. Γύρω στα 3,5 μέτρα είναι περίπου.
Ο χώρος στην αθέατη πλευρά είναι ελάχιστο λιγότερος καθώς στην δεξιά πλευρά (όχι στην πλευρά της σοφίτας που είναι ίδια σε όλη την πλευρά) βγαίνει μια "κολώνα" κόβωντας 30πόντους περίπου.
Θα μπορούσα να το δοκιμάσω πάντως να δώ. 3 έπιπλα είναι όλα και όλα, εύκολα τα μετακινείς...

Να ευχαριστήσω και για τα καλά λόγια για τον χώρο. Λόγω φόρτου εργασίας γίνεται σιγά σιγά και κομμάτι κομμάτι η διαμόρφωση αλλά ως τώρα είμαι πολύ ευχαριστημένος με το σαλονάκι μου. Ο ελεύθερος χρόνος είναι τόσο ελάχιστος που τουλάχιστον θέλω να τον περνάω κάπου ευχάριστα...

οι συνδυασμοι Dac με ενεργα ηχεια, (ηχεια που εχουν εσωματωμενο ενισχυτη δηλαδη) βολευουν οταν εχεις να συνδεσεις ψηφιακες πηγες μεσω οπτικης κ ομοαξονικης εξοδου. Τετοιες ειναι cdplayers, media players, ps3. Αυτες ομως συνδεονται κλασσικα κ σε εναν κανονικο ενισχυτη.

Κοιτα, επειδη η εμπειρια σου ειναι μικρη με τετοια μηχανηματα, για να μην μπερδευεσαι ξεκινα με ενα κλασσικο setup ενισχυτη-ηχειων και καποιας πηγης. Ηχεια βασεις σου εχουν προταθει, ειναι πολυ καλα κ σε ηχο και για τις αναγκες του χωρου σου. Παρε και εναν ραδιοενισχυτη που θα χει και ραδιο και ολες τις ευκολιες συμδεσης κ του sub out αλλα και τον τηλεχειρισμο που ειναι απαραιτητος.

Αν μπορεις να ανεβασεις μια φωτο της αθεατης πλευρας του δωματιου, θα μπορουσαμε να σου πουμε αν τελικα ειναι καλυτερα η τοποθετηση των μηχανηματων να γινει εκει.

Το ξερω σε κουρασαμε, η κουβεντα καποιοα στιγμη εγινε πιο τεχνικη και απομακρυνθηκε απο το ζητουμενο σου.

Ψυχραιμια , τα πραγματα ειναι πολυ πιο ευκολα απ οτι φαινεται.-bye-

Καθόλου δεν με κουρασατε φίλε μου, κάθε άλλο. Απλά έπρεπε να κάνω την άγνοια μου γνωστή ώστε να ξέρετε με τί έχετε να κάνετε... χεχε

Θα κοιτάξω να ανεβάσω και μια φωτό απο την άλλη πλευρά. Έχω μια πιο παλιά εδώ, αλλα δεν ξέρω αν φαίνεται καλά...

οπως το βλεπω το πραγμα στην φωτο, αυτη η πλευρα ειναι μαλλον καλυτερη γιατι δεν εχει πορτα, και ισως το μηκος της πλευρας να ναι λιγο μεγαλυτερο απο αυτο της απεναντι. Απλα το δεξι ηχειο που θα ειναι προς την κεκλιμενη πλευρα του τοιχου, θα πρεπει να χει λιγο πιο μεσα απο την γωνια.

Το ισοσκελές τρίγωνο ακρόασης να βγαίνει 3.5 μέτρα μου φαίνεται αρκετά δύσκολο αλλά αν το έχεις μετρήσει.
Από ότι βλέπω ασχολείσαι με μουσική οπότε μια λάθος επιλογή θα κτυπά πολύ στα αυτιά σου.

3,5 μετρα είναι η απόσταση απο το έπιπλο που βρίσκεται η τηλεόραση μέχρι το σημείο που κάθομαι συνήθως στον καναπέ απέναντι (στον αθέατο τοίχο). Ακόμα και στην πιο "αισιόδοξη" περίπτωση δεν πέφτει κάτω απο τα 3μ. Τις μετρήσεις τις είχα κάνει πρόσφατα όταν κοίταγα για την αγορά της τηλεόρασης.

Ευχαριστούμε για τη φωτο Άλεξ ;)

Είχα έννοια μη δω καμιά πόρτα κουζίνας ή υπνοδωματίου κι από εκείνη την πλευρά, αλλά ευτυχώς ΟΚ.
Τα κάνουν αυτά οι Γερμανοί, τουλάχιστον στο κτίριο που έμενα ο ίδιος μέχρι πρότινος...

Νομίζω ότι θα είσαι μια χαρά στήνοντας εκεί. Η δε απόσταση της θέσης ακρόασης δεν μου φαίνεται "βουνό".
Στην τελική φέρνεις τον καναπέ λίγο πιο μπροστά (πιο κοντά στα ηχεία δηλαδή, ώστε να πετυχεις το ισόπλευρο τρίγωνο),
και πιάνεις μ' ένα σμπάρο - τρία τρυγόνια (θέση ακρόασης, πόρτα ελεύθερη με μικρό διάδρομο, και "αέρα" πίσω σου).

Ναι ξέρω, όταν έψαχνα σπίτι το είχα δεί σε αρκετά... Άσχημο, αλλά απο την άλλη κερδίζεις τα τετραγωνικά του διαδρόμου που σε εμενα πάνε χαμένα.

Το ΣουΚου μάλλον θα έχω λίγο χρόνο παραπάνω και θα δοκιμάσω την αλλαγή. Θα πάω και μια βόλτα απο τα διάφορα μαγαζιά και θα αναφέρω αποτελέσματα.

Sehr Schön! Καλή διαρύθμιση και καλές ακροάσεις λοιπόν!

θα είμαστε stand by για τις εντυπώσεις σου... ;)

Δοκίμασα την αλλαγή στον χώρο το πρώι και τελικά δεν βολεύει για πολλούς και διάφορους λόγους. Η κατανομή των αμετακίνητων σημείων και επίπλων σχεδόν υπαγορεύει την διευθέτηση με την μορφή που έχει τώρα.
Κρίμα γιατί ήταν ωραία ιδέα...

Δοκίμασα την αλλαγή στον χώρο το πρώι και τελικά δεν βολεύει για πολλούς και διάφορους λόγους. Η κατανομή των αμετακίνητων σημείων και επίπλων σχεδόν υπαγορεύει την διευθέτηση με την μορφή που έχει τώρα.
Κρίμα γιατί ήταν ωραία ιδέα...

δεν πειραζει, απλα θα βαλεις ενα στοπ στην πορτα για να μην ανοιγει τερμα, και θα βαλεις το ηχειο σε αποσταση 30cm απο τον πισω τοιχο τουλαχιστον. Βεβαιως αυτο θα το δεις και με δοκιμες οταν ερθει η ωρα.

Η πόρτα έτσι κιαλλιώς (τουλάχιστον τώρα τον χειμώνα, το καλοκαίρι είδωμεν...) μένει κλειστή γιατί οι απώλειες θέρμανσης στον διάδρομο είναι μεγάλες.

Ευχαριστώ και πάλι για την βοήθεια! Όταν με το καλό έχω νέα θα αναφέρω!

Απάντηση: Re: Προτάσεις για HiFi συστημα

δεν πειραζει, απλα θα βαλεις ενα στοπ στην πορτα για να μην ανοιγει τερμα, και θα βαλεις το ηχειο σε αποσταση 30cm απο τον πισω τοιχο τουλαχιστον. Βεβαιως αυτο θα το δεις και με δοκιμες οταν ερθει η ωρα.

Genau :a0210:

Εν σοφία δεν εποίησες (ουδεμία) πισωριφλεξάτη πρόταση (μια μόνο από τις 4 φοβάμαι λίγο, αλλά θα δούμε...)

Η πόρτα έτσι κιαλλιώς (τουλάχιστον τώρα τον χειμώνα, το καλοκαίρι είδωμεν...) μένει κλειστή γιατί οι απώλειες θέρμανσης στον διάδρομο είναι μεγάλες.

Ευχαριστώ και πάλι για την βοήθεια! Όταν με το καλό έχω νέα θα αναφέρω!

Με 4 μήνες φθινόπωρο και 6 χειμώνα δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα... :D Κλειστή θα μένει!

Άντε, με το καλό να ακούσεις, και σε περιμένουμε στον τάκο για αναφορά εντυπώσεων!

Καλησπέρα!

Σχεδόν ένα χρόνο μετά και ακόμα δεν έχω προχωρήσει στην αγορά συστήματος. Οι λόγοι πολλοί...

Τελευταία σκέφτομαι να το κάνω το βήμα, αλλά τώρα έχουν αλλάξει λίγο οι προτεραιότητες μου. Κοιτάω για έναν AV Receiver ώστε να αξιοποιήσω και τον συνδιασμό τηλεόραση/playstation όπως και τις ψηφιακές πηγές μουσικής.

Ένας που μου αρέσει και είναι βασικός υποψήφιος είναι ο Onkyo TX-NR509/609. Έχει αρκετά καλούδια που μου αρέσουν.
Το Audyssey αν κάνει αυτό που λέει είναι ωραίο, το οτι μπορώ να στείλω σήμα στον παλιό ενισχυτή που θα βάλω σε άλλο χώρο, το οτι συνδέω iPhone με USB χωρίς ειδικό ντοκ, και γενικά φαίνεται ικανοποιητικός για έναν στην ουσία πρωτάρη όπως εγώ.

Το ερώτημα είναι το εξής. Προχθές σε μια βόλτα στο Saturn της γειτονιάς μου είδα οτι ανακαινίζουν τους σχετικούς χώρους και δίνουν σε χαμηλότερες τιμές τα διάφορα εκθεσιακά τους. Εκεί έχουν έναν Onkyo TX708 στα 500 απο τα αρχικά 780Ε.

Αν θεωρήσουμε οτι είναι σε καλή κατάσταση και έρχεται και με εγγύηση, αξίζει η αγορά του σε σχέση με τους άλλους? Θα καταλάβω την διαφορά ή τσάμπα θα δώσω τα παραπάνω λεφτά?

Wie gehts βρε παλληκαρι; Σε χασαμε!

Χμ, βλεπω οτι το 80-20 εγινε 20-80! Συμβαινουν αυτα, δυστυχως ομως δεν μπορω να σε βοηθησω, μια που δεν ασχολουμαι με πολυκαναλους (ισως ασχοληθω οταν οι AV που μπορουν να παιξουν μουσικη θα εχουν λογικο κοστος). Πιστευω πως οι πιο εμπειροι συμφορουμιτες θα εχουν προτασεις και συμβουλες για το καλυτερο δυνατο...

Καλη επιλογη παντως ο,τι κι αν αποφασισεις...

Tschüssi -bye-

Ναι, βλέπεις πως αλλάζουν τα πράγματα τελικά... Απλά βασικά κατάλαβα οτι η ακρόαση μουσικής θα γίνεται ως επι το πλείστον απο ψηφιακές πηγές, οπότε με έναν ψηφιακό καλύπτω περισσότερες ανάγκες με λίγοτερα (σχετικά) λεφτά.

Διάβασα λίγο και λέω να πάρω τελικά τον 609. Το θέμα είναι τα ηχεία που θα του βάλω. Συνεχίζω να ενδιαφέρομαι μόνο για 2 μπροστινά και σε δεύτερη φάση και ένα woofer αν χρειάζεται. Αλλά λέω να πάρω δαπέδου τελικά. Εκτός απο τον αισθητικό παράγοντα, ο περιορισμός του χώρου θα ισχύει μόνο για μερικούς μήνες ακόμα, ενώ τα ηχεία θα μείνουν για καιρό.

Βλέπω οτι αρκετός κόσμος εδώ έχει πάρει τα Crystal Audio TX2 και είναι ευχαριστημένος με αυτό το σεταπ, οπότε αν δεν υπάρχει καμία αντίθετη άποψη η αντιπρόταση ίσως να πάρω αυτά. Απο ένταση πώς είναι, θα τον γεμίζουν τον χώρο μου?
Απο την άλλη τα 600Ε τα σκέφτομαι κάπως... Αλλά θέλω να πάρω κάτι μια φορά και να το σβήσω απο την λίστα για καιρό, δεν θέλω να πάρω κάτι και χρόνο μετά να παίρνω κάτι άλλο ξοδεύωντας ουσιαστικά περισσότερα λεφτά.

Last edited:
Ναι, βλέπεις πως αλλάζουν τα πράγματα τελικά... Απλά βασικά κατάλαβα οτι η ακρόαση μουσικής θα γίνεται ως επι το πλείστον απο ψηφιακές πηγές, οπότε με έναν ψηφιακό καλύπτω περισσότερες ανάγκες με λίγοτερα (σχετικά) λεφτά.

Διάβασα λίγο και λέω να πάρω τελικά τον 609. Το θέμα είναι τα ηχεία που θα του βάλω. Συνεχίζω να ενδιαφέρομαι μόνο για 2 μπροστινά και σε δεύτερη φάση και ένα woofer αν χρειάζεται. Αλλά λέω να πάρω δαπέδου τελικά. Εκτός απο τον αισθητικό παράγοντα, ο περιορισμός του χώρου θα ισχύει μόνο για μερικούς μήνες ακόμα, ενώ τα ηχεία θα μείνουν για καιρό.

Βλέπω οτι αρκετός κόσμος εδώ έχει πάρει τα Crystal Audio TX2 και είναι ευχαριστημένος με αυτό το σεταπ, οπότε αν δεν υπάρχει καμία αντίθετη άποψη η αντιπρόταση ίσως να πάρω αυτά. Απο ένταση πώς είναι, θα τον γεμίζουν τον χώρο μου?
Απο την άλλη τα 600Ε τα σκέφτομαι κάπως... Αλλά θέλω να πάρω κάτι μια φορά και να το σβήσω απο την λίστα για καιρό, δεν θέλω να πάρω κάτι και χρόνο μετά να παίρνω κάτι άλλο ξοδεύωντας ουσιαστικά περισσότερα λεφτά.

καλησπερα, αυτο βασικα δεν ισχυει. Αν ο προσανατολισμος του συστηματος ειναι ακροαση μουσικης καλυτερα να πας σε δικαναλο, το οποιο σαφως και μπορει να διαχειριστει ψηφιακες πηγες. Με εναν ενισχυτη σαν τον ΧΤΖ Α100 D3 με ενσωματωμενο dac, και πεντε ψηφιακες εισοδους εισαι μια χαρα. Και αυτο που θα ακους δεν θα χει καμια σχεση ουτε με ΟΝΚΥο ουτε με κανεναν πολυκαναλο.

Με 2 καλα δαπεδου θα γεμιζεις το χωρο σου ανετα και θα γλιτωσεις χρηματα απο την αγορα των υπολοιπων ηχειων.

http://shop.xtz.se/bild-ljud/xtz/forstarkare/XTZ-Class-A-100-D3-Silver

αργοτερα αν θελεις προσθετεις κ sub κ το κανεις 2.1, αν κ δεν θα χρειαστει

Χμμμ... Δεν μπορώ να πώ με βάζεις σε σκέψεις.
Αλλά η αλήθεια είναι οτι δεν σκοπεύω να ακούω μόνο μουσική. Πλέον κατέληξα οτι θέλω κάτι που να μπορέσει να καλύψει και τις ταινίες και τα παιχνίδια παράλληλα. Θέλω να ακούω μουσική με αξιοπρέπεια πάλι, αλλά δεν είμαι και σίγουρος αν θα μπορέσω να εκμεταλευτώ/ξεχωρίσω το καλύτερο απο το καλό.
Άσε που οικονομικά η πρόταση σου ξεφέυγει. Ο ενισχυτής έχει 700 που λές. Και θα χρειαστώ ακόμα και ραδιόφωνο αφού δεν έχει ενσωματωμένο. Και αν θέλω να του βάλω και ηχεία που να τον αξιοποιούν δεν θέλω τουλάχιστον 500-600 ακόμα? Οπότε ανεβαίνουμε πολύ παραπάνω απο αυτά που μπορώ να δώσω. Ήδη έχω ανέβει αρκετά... Μακάρι να μπορούσα δλδ...

Η άλλη ιδέα που είχα είναι μήπως έπαιρνα τελικά τον Yamaha R-500 και μαζί και ένα απο τα DAC πχ το Wolfson του κινέζου που διαβάζω εδώ καλά σχόλια. Αν και τότε πλησιάζουμε την τιμή του ενισχυτή σου οπότε χάνει το νόημα της αυτή η κίνηση.

Διλλήματα.... :p