Προτάσεις για HiFi συστημα

Καλά ναι οι τιμές γενικά δεν είναι και πολύ καλύτερες. Απλά υπάρχει μεγάλη ποικιλία και είναι οι μισθοί καλύτεροι οπότε σου "φαίνονται" φθηνότερα...

Αμβούρβο ε? Περιμένω να ζεστάνει λίγο να πάω καμια βόλτα απο κεί γιατί τώρα δεν παίζει... πολύ κρύο!!! χεχε

Κοιτάω τα λινκ που μου δώσατε και φαίνονται πολύ ενδιαφέρον! Αυτό που δεν κατάλαβα είναι εκείνο το γαλλικό τί είναι και ποιά τα πλεονεκτήματα του έναντι ενός κλασικού.
Πρέπει να βρώ μάλλον και κανα σχετικό μαγαζί στην πόλη για να δω και απο κοντά πως φαίνονται.
Ηχεία αν δεν είναι για πάτωμα πρέπει να μπούν σε ειδικές βάσης ε?

* το πλεονεκτημα του Cairn ειναι οτι εχει ψηφιακες εισοδους και ετσι μπορεις να ανβαθμισεις τον ηχο ενος pc ή οποιασδηποτε ψηφιακης πηγης συνδεθει, και το σοβαρο μειονεκτημα ειναι οτι εχει πολυ μικρη ισχυ σε σχεση με τον R-S500 πχ, συν οτι δεν εχει ραδιοφωνο που το χρειαζεσαι. Για ηχο δεν μπορω να πω, ειναι ερωτηματικο το πως θα ακουγεται ενας ψηφιακος ενισχυτης και δη αυτης της εταιριας στα 400 ευρω.

** Τα ηχεια που ειναι σχεδιασμενα να παιζουν σε βαση, χρειαζεται να ναι σε βαση για να παιξουν καλα κ συμφωνα με τις προδιαγραφες τους, και χρειαζονται τη βαση που λειτουργει σαν μηχανικη μονωση αφενος, και που φερνει το ηχειο στο υψος του αυτιου οταν βρισκομαστε σε θεση ακροασης αφετερου.

Last edited:
Ευχαριστώ πολύ για τις ακαριαίες απαντήσεις!

Το θέμα τώρα είναι πού θα μπορέσω να βρώ τα διάφορα προοιόντα εδώ ώστε να τα ακούσω και να τα δώ μια φορά και απο κοντά...
Το παίρνω ως αυτονόητο οτι όλες οι λύσεις που προτάθηκαν με καλύπτουν στο θέμα της ποιότητας ήχου. Στην ένταση και στην χρησιμότητα τώρα θα πρέπει να δω. Στον Yamaha που πρότεινες μου αρέσει οτι έχει και subwoofer out οπότε αν χρειαστεί και φυσικά το ραδιόφωνο. Και τα ηχειάκια που είπες τα Focal φαίνονται ωραία.
Αυτό με το ψηφιακό βέβαια ακούγεται και αυτό καλό, αλλά δεν είμαι σίγουρος αν το πλεονέκτημα του είναι τόσο ουσιαστικό για μένα.

Έξοδο για υπογούφερ έχει και ο Cairn και αν συνδέσεις υπολογιστή θα μπορείς ν' ακούς τους περισσότερους σταθμούς απο το νετ...

Βέβαια αυτό που με χαλάει (οπτικά τουλάχιστον γιατί ουσιαστικά δεν ξέρω) είναι οι αναλογικές είσοδοι του γάλλου που είναι... μονά rca...:chinscratch:

edit: Επιπλέον (τώρα το είδα) έχει και μονή έξοδο ηχείων... με αντάπτορα...

.

Last edited:
Μόιν μόιν -bye-

Αμβούργο φίλε μου (αααααχ βαααααχ :bigcry: ... :flipout:)
Περίμενε καλύτερα μέχρι τον Απρίλιο γιατί τώρα δεν είναι να ανεβαίνεις εκεί.
Για τους μισθούς ουδέν σχόλιο... Ακόμα και τα γερμανικά επιδόματα είναι καλύτερα από τους ελληνικούς μισθούς (για όσους έχουν δουλειά βεβαίως βεβαίως).

Για το μελέ...

-Τον ενισχυτή της Cairn δεν τον ξέρω, δεν σχολιάζω. Ψηφιακό πάντως αυτής της κατηγορίας τιμής δεν θα τον πλησίαζα...
-Για ηχεία μπορείς να πας και μια βόλτα στο Saturn. Θα βρεις πάρα πολλά (γερμανικά κυρίως) και θα μπορέσεις να τα ακούσεις κιόλας σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.
-Βάσεις θα χρειαστείς σίγουρα αν πάρεις ηχεία βιβλιοθήκης.
Πιθανότατα θα χρειαστείς και δυο τεμάχια γρανίτες μια που απ' ότι βλέπω το πάτωμά σου είναι laminate (κλάσικ ντόιτς).
-Ρίξε μια ματιά πάντως και στα site με τα μεταχειρισμένα... δεν χάνεις τίποτα.

Για να στο χαλασω θα σου προτεινα αυτα σαν ηχεια στα 400 ευρω
192845.jpg

http://www.thomann.de/gr/fostex_pm1_mkii.htm
με συμπληρωμα ενα το dac στις £179.99
plus VAT,με μειονεκτημα την απουσια αναλογικης εισοδου ,αλλα εχεις 2 coaxial 1 optical 1usb συν την δυνατοτητα ενισχυτη ακουστικων
C-400.jpg

http://www.homehifi.co.uk/products/Caiman.html

Last edited:
καλα σεναρια και τα δυο, τελευταια ακουσα και το καινουριο Tannoy 601d και ειναι απιθανο. Αυτο που εχει στο μυαλο του ο φιλος μας ομως ειναι συστημα για nearfield ακροασεις?:chinscratch:

καλα σεναρια και τα δυο, τελευταια ακουσα και το καινουριο Tannoy 601d και ειναι απιθανο. Ο φιλος μας ομως θελει συστημα για nearfield ακροασεις?
μια χαρα θα παιζει νομιζω (τουλαχιστον) στο χωρο που λεει ,απλως με το δευτερο ξεπερναει καπως τα 800ευρω :worshippy:
Παντως η εταιρεια δεν τα θεωρει nearfield monitor αλλα profesional monitor οτι κι αν σημαινει αυτο

(εχω τα μικρα 0,4 και θεωρω οτι ειναι εξαιρετικα σε αρκετα μεγαλυτερο χωρο απο του φιλου )
Η λυση παντως dac- αυτοενισχυομενα ηχεια εχει εξαιρετικα αποτελεσματα κατα τη γνωμη μου και λιγοτερες σπαζοκεφαλιες.

Η προταση παντως του Musicalicius ειναι προκλητικα καλη ,αλλα ξεφευγει

Last edited:
οσα εχω ακουσει απο Τannoy, M-Audio, Fostex, σε θεση ακροασης περα απο τα 1.5~2 μετρα, υστερουν σε στερεοφωνικη εικονα σε σχεση με κλασσικα ηχεια. Οσο ακους nearfield η τονικοτητα κ το μπασσο συνθετουν ενα απιστευτο αποτελεσμα αλλα περα απο καποια αποσταση το πρωτο πραγμα στο οποιο ειναι εμφανης η διαφορα ειναι οι χαμηλες συχνοτητες και το συνολικο αποτελεσμα αλλοιωνεται.

Πριν απο 2 χρονια ειχα ενα ζευγαρι Dynaudio 42 παθητικα και ειχα την ευκαιρια να τα παιξω σε αντιπαραβολη και στην ιδια θεση με ενα Tannoy ενεργο της προηγουμενης σειρας, 5d νομιζω.. Εκει διαπιστωσα αυτα που γραφω παραπανω.

Επιπλεον ενα ζευγαρι M-Audio AV-40 που περασε απο το γραφειο μου ειχε ακριβως την ιδια συμπεριφορα.

επιπλεον δεν υπαρχουν οι πρακτικες ευκολιες του τηλεχειρισμου, του ραδιοφωνου.
too much information, ας αφησουμε το φιλο να αποφασισει λοιπον γιατι μαλλον θα χει φτιαξει κεφαλι!:ernaehrung004:

Last edited:
οσα εχω ακουσει απο Τannoy, M-Audio, Fostex, σε θεση ακροασης περα απο τα 1.5~2 μετρα, υστερουν σε στερεοφωνικη εικονα σε σχεση με κλασσικα ηχεια. Οσο ακους nearfield η τονικοτητα κ το μπασσο συνθετουν ενα απιστευτο αποτελεσμα αλλα περα απο καποια αποσταση το πρωτο πραγμα στο οποιο ειναι εμφανης η διαφορα ειναι οι χαμηλες συχνοτητες και το συνολικο αποτελεσμα αλλοιωνεται.

Πριν απο 2 χρονια ειχα ενα ζευγαρι Dynaudio 42 παθητικα και ειχα την ευκαιρια να τα παιξω σε αντιπαραβολη και στην ιδια θεση με ενα Tannoy ενεργο της προηγουμενης σειρας, 5d νομιζω.. Εκει διαπιστωσα αυτα που γραφω παραπανω.

Επιπλεον ενα ζευγαρι M-Audio AV-40 που περασε απο το γραφειο μου ειχε ακριβως την ιδια συμπεριφορα.

επιπλεον δεν υπαρχουν οι πρακτικες ευκολιες του τηλεχειρισμου, του ραδιοφωνου.
Ας αφησουμε το φιλο να αποφασισει λοιπον γιατι μαλλον θα χει φτιαξει κεφαλι.:ernaehrung004:

μαζι γραφαμε ,καμμια αντιρηση ,απλως θεωρω οτι ειδικα στην κατηγορια που θελει να κινηθει μονο να κερδισει εχει απο αυτη την λυση αν εξαιρεσεις ευκολιες συνδεσης που αναφερεις .:ernaehrung004:

Αν αυτος ο χωρος ειναι ενας ανεξαρτητος χωρος playroom του σπιτιου, τοτε ο φιλος ALex ειναι πολυ τυχερος γιατι ο χωρος ειναι υπεροχος κ μακαρι να χαμε ολοι εναν τετοιο χωρο να μπαινουμε οποια ωρα θελουμε κ να μπορουμε να ακουμε μουσικη οπως θελουμε.:worshippy:

Οσον αφορα την αποσταση δεν μπορω να υπολογισω αλλα αν η φωτο ειναι τραβηγμενη απο τη θεση ακροασης κ επειδη το χω δει το εργο εδω στο σπιτι μου, για ηχειο θα διαλεγα ενα μεγαλουτσικο βασης με 6.5αρι μεγαφωνο, ισως κ ενα σχετικα μικρο δαπεδου..

Οσον αφορα την αποσταση δεν μπορω να υπολογισω αλλα αν η φωτο ειναι τραβηγμενη απο τη θεση ακροασης κ επειδη το χω δει το εργο εδω στο σπιτι μου, για ηχειο θα διαλεγα ενα μεγαλουτσικο βασης με 6.5αρι μεγαφωνο, ισως κ ενα σχετικα μικρο δαπεδου..

+1

Ένα κλασικό δαπέδου (με 2 6,5άρια π.χ) κατά πάσα πιθανότητα θα ήταν υπερβολή για ένα τέτοιο χώρο.
Βλέπω και ξύλινο πάτωμα. Μάλλον δεν θα παλεύονται οι χαμηλές.

Μεγαλούτσικο βάσης, παίρνει τη δική μου ψήφο.

Δίδρομο βάσης είναι σχεδόν μονόδρομος για τέτοιο χώρο.
Για το μπουμάρισμα βοηθά το παρκέ αλλά είναι πλεονέκτημα ο πλάγιος τοίχος.

Δίδρομο βάσης είναι σχεδόν μονόδρομος για τέτοιο χώρο.
Για το μπουμάρισμα βοηθά το παρκέ αλλά είναι πλεονέκτημα ο πλάγιος τοίχος.
ακριβως, και η τοποθετηση των ηχειων πρεπει να γινει αρκετα μπροστα σε σχεση με την τηλεοραση. Ειδικα αυτη η αριστερη γωνια οπως τη βλεπω που κατεβαινει και λοξα ο τοιχος... Αν βαλεις ηχειο εκει ξεχνας στερεοφωνικη εικονα κ καλωσοριζεις του μπουμαρισμα.

Στη θέση του φίλου θα επέλεγα να στήσω στην απέναντι μεριά.
Poang, τραπέζι μέσης, καναπές (?) εκεί που είναι η τεφάου... και ηχεία, ενισχυτής, τεφάου κλπ στην πλευρά που δεν βλέπουμε στη φωτο.
Αυτό για 2 λόγους: Πρώτον λόγω της πόρτας η οποία θα είναι μάλλον πρόβλημα αν μπει εκεί ηχείο, και δεύτερον διότι έχω την εντύπωση ότι η λοξή πλευρά της άλλης μεριάς του δωματίου δίνει λίγο περισσότερο χώρο.

(σημ: το laminate δεν έχει τα αρνητικά του ξύλινου πατώματος)

Re: Απάντηση: Προτάσεις για HiFi συστημα

Στη θέση του φίλου θα επέλεγα να στήσω στην απέναντι μεριά.
Poang, τραπέζι μέσης, καναπές (?) εκεί που είναι η τεφάου... και ηχεία, ενισχυτής, τεφάου κλπ στην πλευρά που δεν βλέπουμε στη φωτο.
Αυτό για 2 λόγους: Πρώτον λόγω της πόρτας η οποία θα είναι μάλλον πρόβλημα αν μπει εκεί ηχείο, και δεύτερον διότι έχω την εντύπωση ότι η λοξή πλευρά της άλλης μεριάς του δωματίου δίνει λίγο περισσότερο χώρο.

(σημ: το laminate δεν έχει τα αρνητικά του ξύλινου πατώματος)

ακριβως αυτο σκεφτηκα απο την πρωτη στιγμη που ειδα τη φωτο γιατι αυτο εκανα κ στο δικο μου χωρο που ειναι πανομοιοτυπος (εκτος του κεκλιμενου τοιχου) και η κατασταση βελτιωθηκε δραματικα.