Προτάσεις για Ηχεία House/Dance

breezer

New member
17 October 2007
49
Κατερίνη
Καθότι η μέχρι τώρα επαφή μου με τον ηχο ήταν ότι έβγαζε τα ηχεία της creative στον H/Y, αποφάσισα να κάνω ένα άλμα.

Επειδή όμως με ενδιαφέρει και το home cinema, η σκέψη μου είναι να αγοράσω ένα πολυκάναλο ενισχυτή και δύο κεντρικά ηχεία με συνολικό κόστος περί των 800ΕUR (500EUR για ηχεία+300ενισχυτής) και στη συνέχεια να προσθέσω ένα ακόμα κεντρικό ηχείο και δύο πίσω συνολικής αξίας άλλα 300ΕUR. Ο Χώρος είναι το σαλόνι, περίπου 6x4m.

Έτσι ώστε να δώσω μεγαλύτερη βάση στο δικάναλο ήχο από τα δύο κεντρικά (dance/house) αλλά και να χρησιμοποιηθούν και σαν home cinema.

Ελπίζω να είμαι κατανοητός και να μην πέσουν τα μαλιά ορισμένων! :idea:

Ο ενισχυτής που λιγουρεύτικα είναι ο αναμενόμενος 820 Pioneer ή ο 920 τόσο για τα HDMI όσο και για την άνετη σύνδεση bluetooth/iphone. Ωστόσο αν θεωρηθεί μη επαρκής το ξαναβλέπω. Αυτό που θα ήθελα βοήθεια είναι κάποιες προτάσεις /μοντέλα για τα δύο ηχεία και πιθανούς συνδυασμούς με άλλα τρία (κεντρικό &δύο πίσω) ώστε να γίνει και το Home cimema.

Θα μπορούσε το ποστ να γίνει και στο section του Home Cinema, αλλά αυτό που με ενδιαφέρει βασικά είναι προτάσεις για τα δύο κεντρικά ηχεία για την όσο δυνατό καλύτερη απόδοση της dance μουσικής.

Και επειδή είμαι άσχετος με τα του ήχου, όπως ήδη θα καταλάβατε, τι καλώδιο χρειάζομαι; :worshippy:

Καταρχήν συγχαρητήρια που ήσουν όντως τόσο σαφής στο τι ζητάς!

Πάμε παρακάτω....

Όπως θα σου πουν και άλλοι εδώ μέσα, το καλύτερο για να απολαμβάνεις μουσικές δικάναλες ακροάσεις θα ήταν ένας δικάναλος ενισχυτής. Για να μην σε βγάλω όμως εκτός προϋπολογισμού και της στρατηγικής που έχεις χαράξει, ακολουθώ το πλάνο σου.

Έστω ότι πάμε στον Pioneer, ο οποίος βγάζει στα χαρτιά 5x110 Watt στα 8 ohm. Στην πράξη όμως, όπως συμβαίνει με όλους τους πολυκάναλους, θα βγάζει σίγουρα λιγότερα. Άρα, δεν έχουμε αφθονία ισχύος.

Επομένως ψάχνουμε ηχείο:
1) για house/dance μουσική
2) που ο χαρακτήρας του όμως να ταιριάζει και για home cinema χρήση
3) ευκολοδήγητο και ευαίσθητο για να μπορεί να οδηγηθεί εύκολα και μπορέσει να αποδώσει υψηλές εντάσεις με τον σχετικά αδύναμο Pioneer.

Ε, τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια? klipsch RF-52
http://www.homecinema.gr/details.php?prid=388
Χρειάζεται να κάνεις μια μικρή υπέρβαση στο budget αλλά το αξίζουν!

Κι επιπλέον η Klipsch διαθέτει πολύ μεγάλη γκάμα μεγαλύτερων και μικρότερων ηχείων, δαπέδου και βάσεως, sub-woofer, κεντρικών κτλ αν θελήσεις να ταιριάξεις αργότερα το υπόλοιπο set-up.

Good luck :bandit:

Last edited:
Εγώ πάντως για τέτοιες μουσικές-γκάζια πάντα συστήνω JBL.

εγω εχω τα RF-52 και ναι ειναι ευκολοοδηγητα οπως ανεφερε ο Ερμις. Τα μεγαφωνα ειναι 5.25 ιντσων και το μπασσο ειναι οντως καλο αλλα εχω ακουσει ηχεια με καλυτερο, με λιγοτερα χρηματα αλλα οχι την ιδια ποιοτητα κ αναλυση με τα Klipsch. Ακουγονται ομως πραγματικα "μεγαλα". Tannoy F4 Custom , Μission m34i, ηχεια που υπαρχουν και σαν front σε πακετα 5.1 των 2 εταιριων. Εχουν μεγαφωνα των 6.5 ιντσων και ευαισθησιες 91 κ 93 db αν θυμαμαι καλα.

Ριξε τους μια ματια κ ψαξε για καμια ακροαση

http://www.skroutz.gr/c/9/hxeia-hi-fi.html?keyphrase=mission+m34i
http://www.skroutz.gr/c/9/hxeia-hi-fi.html?keyphrase=tannoy+f4

Ευχαριστώ για τις προτάσεις! Οπότε με τον pionner και θα ρίξω μια ματιά στα ηχεία που μου προτείνατε. Εκτός και αν έχετε να μου προτείνετε και κανένα άλλο "σετακι" κοντά στο προαναφερόμενο budget.

Re: Απάντηση: Προτάσεις για Ηχεία House/Dance

Εγώ πάντως για τέτοιες μουσικές-γκάζια πάντα συστήνω JBL.

από ένα seach sto skroutz βγήκανε τα άπεiρα JBL. Θα μπορούσες να γίνεις πιο συγκεκριμένος;

Αυτό είναι ακριβούτσικο...

jbl-ls80.1162551.jpg

Αυτά όχι...

Δυναμικά,όγκο και μπάσσο...Οχι αστεία κι άς είναι φθηνά.Αυτό δεν θές;

http://images.google.gr/imgres?imgu...0&start=40&um=1&hl=el&sa=N&ndsp=20&tbs=isch:1

Last edited:
υπαρχει και η φτηνη λυση του Heco Victa 500. Για να ακουσεις το μπασσο που θες παντως, χρειαζεσαι σοβαρη ενισχυση. Δεν ξερω ποιος πεντακαναλος μπορει να σου οδηγησει σωστα τα ηχεια σε στερεοφωνικη ακροαση αλλα σιγουρα οι γνωστες του homecinema θα εχουν να σου προτεινουν

Κρατωντας τον ενισχυτη και βάζοντας ένα subwoofer το παλεύουμε το θέμα του μπασου; αν ναι ποιον ώστε να μείνω και στο budget; (εκτός και είπα μ...κια)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Προτάσεις για Ηχεία House/Dance

ρε συ αυτά έχουν 400ΕΥΡΩ το ένα!!! είπαμε αλλά όχι και έτσι. Να κατέβουμε από το budget ναι, αλλά όχι τόσο πάνω!

Καλύτερα να μαζέψεις και να πάρεις κάτι που θα σε ικανοποιήσει μακροπρόθεσμα,παρά ν' αλλάξεις 2-3 φορές μηχανήματα σε ελάχιστο χρόνο,επειδή δεν σε ικανοποιούν ή αισθάνεσαι ότι την πάτησες...

Μέταλ,χάουζ,ντάνς και άγριες καταστάσεις ρόκ,με 5αρια-6αρια-7αρια μεγαφωνάκια και μικρά σ' όγκο φθηνά ηχεία δεν γίνεται...´

Οχι ότι το προτεινόμενο είναι κανένα θαύμα...Τ' αντίθετο,ένα μίνιμουμ γι' αυτό που ζητάς είναι...

Επίσης με πολυκάναλους της πλάκας(ακόμα και "σοβαρους",γιατί με δικάναλα κριτήρια της πλάκας είναι κι αυτοί),πάλι δεν θ' ακούσεις μουσική της προκοπής.

Για να μιλάμε ανοιχτά...Εσύ βέβαια αποφασίζεις.Απλά να ξέρεις που πάς...

Last edited:
Δηλαδή να μείνω στα ηχεία του υπολογιστη Εκτος και αν θέλω να ακούσω κάτι αξιοπρεπές Οποτε σκαω 800 για ηχεία και 400 για ενισχυτη;

Κάτι σε 500-600 ενισχυτής+700-800 ηχεία,καλά θα ήταν...Ενισχυτής δικάναλος...Και πάλι μίνιμουμ είπαμε...

Μέχρι να τα μαζέψεις μείνε όπως είσαι...

Ουφ με στεναχωρισες :bigcry:

Το 'ξερα ότι σε αυτή την κατάσταση θα σε φέρναμε!

Βρε παιδιά ας μην είμαστε ισοπεδωτικοί.

Με σετάκι της Creative ακούει μέχρι τώρα ο άνθρωπος, είναι δυνατόν να μην υπάρξει μεγάλη διαφορά με οποιονδήποτε συνδυασμό του προτείναμε??
Εντάξει, δεν θα είναι Hi-End αλλά σε σχέση με τα Creative όπως και να το κάνουμε θα είναι η μέρα με την νύχτα.

Άλλωστε, αν νιώσει κάποια έλλειψη μπάσου, βάζει κι ένα subwoofer για τα "δυσκολα". Ετσι κι αλλιως home-cinema στήνει και το sub ειναι στο πρόγραμμα.

Γνώμη μου πάντα.

Το 'ξερα ότι σε αυτή την κατάσταση θα σε φέρναμε!

Εντάξει, δεν θα είναι Hi-End αλλά σε σχέση με τα Creative όπως και να το κάνουμε θα είναι η μέρα με την νύχτα.

Άλλωστε, αν νιώσει κάποια έλλειψη μπάσου, βάζει κι ένα subwoofer για τα "δυσκολα". Ετσι κι αλλιως home-cinema στήνει και το sub ειναι στο πρόγραμμα.

έτσι ακριβώς, πες τα ρε Ermis

φιλε μου, στα 24τμ του χωρου σου, τα Mission m34i με εναν δικαναλο με καλη ισχυ, θα "βαραει" καλα. Αν ο χωρος σου ηταν 40 τμ τοτε θα σου λεγα οτι θες ηχεια με 8ιντσα μεγαφωνα κλπ κλπ..

Re: Απάντηση: Προτάσεις για Ηχεία House/Dance

Αν ο χωρος σου ηταν 40 τμ τοτε θα σου λεγα οτι θες ηχεια με 8ιντσα μεγαφωνα κλπ κλπ..

+1 κι από εμένα για το σχόλιο σχετικά για τον χώρο σου. Άλλος ένας λόγος που θεωρώ ότι δεν θα έχεις πρόβλημα μ'ένα ευαίσθητο ηχείο, δεν έχεις απαιτητικό χώρο κι αυτό σώζει την κατάσταση.

Εδώ εγώ έχω παίξει τα Focal 706V σε τέτοιο χώρο που τα κακόμοιρα είναι βάσεως (και δεν έχουν τον όγκο καμπίνας μιας κολώνας), 90db, με ένα 6,5'' woofer και στάθηκαν αξιοπρεπώς (από πλευράς μπάσου μιλάω, γιατί σε ότι αφορά τις υπόλοιπες παραμέτρους....τα ξαναερωτεύτηκα!).
Υποθέτω οι δικές σου "μπασο-απαιτήσεις" θα είναι μεγαλύτερες αλλά και τα ηχεία που προτάθηκαν είναι πολύ αποδοτικότερα από τα δικά μου σε αυτόν τον τομέα.

Last edited: