Προτάσεις για καλώδιο Ethernet cat7 η cat8

Μα δεν έθεσα τέτοιο θέμα. Ούτε κάν ασχολήθηκα με τις λεπτομέρειες μιάς κριτικής ακρόασης. Δηλαδή πώς, πότε και υπό ποίες προϋποθέσεις γίνεται σωστά.
Εμένα οι αντιρρήσεις μου αφορούσαν κάτι άλλο, την καθολική άρνηση, όλως διόλου, της εμπειρίας.

Πρόσεξε τι γράφει ο φίλος μας @athlon6401 σε προηγούμενο post μερικές σελίδες πριν.

Αλλά η άρνηση της εμπειρίας αυτής καθαυτής είναι κι' αυτή μεθδολογικό λάθος κι' όφειλα να το επισημάνω.
Δεν το έθεσες, σαφώς.
Εγώ σε ρώτησα,αν με την δική σου εμπειρία πιστεύεις ότι το να ακούσεις 30-40 φορές ένα κομμάτι,είναι σωστη μεθοδολογία.

Δεν το έθεσες, σαφώς.
Εγώ σε ρώτησα,αν με την δική σου εμπειρία πιστεύεις ότι το να ακούσεις 30-40 φορές ένα κομμάτι,είναι σωστη μεθοδολογία.
Είναι λάθος να ακούς ένα κομμάτι 30-40 φορές..
Ο εγκέφαλος δεν έχει δυνατότητα για κάτι τέτοιο..

Έτσι ξέρω και γω.
Τώρα αν υπάρχει αυτή η μεθοδολογία στο Audio,πάω πάσο, διαφωνώντας βέβαια.

Δεν έχει "δικό του" καλώδιο ρεύματος το Α6 μου.. ένα από τα καλώδια που είχε εδώ στο σπίτι είναι (ήταν) αυτό που κράτησε ο Tzimisce για να τροφοδοτήσει το τροφοδοτικό που ΘΑ πάρει για το chord του..

Τώρα το Α6 παίζει με κάποιο άλλο που είχα διαθέσιμο.. τα καλώδια ρεύματος είναι όλα ή δικής μου κατασκευής(*) , ή δικής μου ανακατασκευής.

Αυτό που κράτησε ο Μιχάλης είναι ανακατασκευασμένο.

(*) Belden τερματισμένα με ρέπλικες oyaide
Να δω ποτέ θα αξιωθω να βάλω στο Α6 ,το καλώδιο που μου έχεις δώσει 🥴

Έτσι ξέρω και γω.
Τώρα αν υπάρχει αυτή η μεθοδολογία στο Audio,πάω πάσο, διαφωνώντας βέβαια.
Ποια μεθοδολογία; Να ακούς ένα κομμάτι 30 φορές για να βγάλεις συμπέρασμα;
Το μόνο που θα καταφέρει καποιος είναι να βγάλει εντελώς λάθος συμπεράσματα..

• Like
Reactions: mdvq
Για να εξαχθούν σωστά συμπεράσματα πρεπει ο ακροατης να είναι φρεσκος , χαλαρός , ξεκούραστος και παντα σ ενα dead silent χωρο...το τελευταιο το λέω γιατι κάπου νομίζω ο Μιχάλης έγραψε για τρενα που διέσχιζαν το δωμάτιο!! 😁 🫶

Και ιδανικα αυτα τα τεστ δεν εχουν διάρκεια πάνω από 2? ώρες...μετα χανεται η οξυδερκεια του νου κ ειδικα εαν χτυπάς παραλληλα κ κανα ουισκακι..

Επίσης ιδανικά θα ήταν βραδυνες ωρες με τις ευλογίες της συζύγου και των ενοίκων... Σε τι db σταθμες παίξατε??

Last edited:
  • Haha
Reactions: Tzimisce
Στο τεστ που έγινε με τα Ethernet, δεν ανέφερε κανένας από τους συμμετέχοντες, ποιος ήταν ο λόγος που άκουσαν διαφορές μεταξύ των καλωδίων..
Θα ήθελα να αναφερθούν οι λόγοι που πιστεύουν γιατί έγινε αυτό..

Για να εξαχθούν σωστά συμπεράσματα πρεπει ο ακροατης να είναι φρεσκος , χαλαρός , ξεκούραστος και παντα σ ενα dead silent χωρο...το τελευταιο το λέω γιατι κάπου νομίζω ο Μιχάλης έγραψε για τρενα που διέσχιζαν το δωμάτιο!! 😁 🫶

Και ιδανικα αυτα τα τεστ δεν εχουν διάρκεια πάνω από 2? ώρες...μετα χανεται η οξυδερκεια του νου κ ειδικα εαν χτυπάς παραλληλα κ κανα ουισκακι..

Επίσης ιδανικά θα ήταν βραδυνες ωρες με τις ευλογίες της συζύγου και των ενοίκων... Σε τι db σταθμες παίξατε??
90αρια χτύπαγε αρκετές φορές το ντεσιμπελομετρο.

• Wow
  • Like
Reactions: vlad66 and djmnv81
Πω, πω, οι ρεπλικες Oyaide είναι χάλια..
Πώς ακούτε με αυτά τα βύσματα;
Να σημειώσω ότι το A6 "ακούει" πολύ σε καλώδια ρεύματος..
Ναι έτσι λέγεται αλλά για τις πρώτες γενιές.. μετά οι αντιγραφείς κινέζοι τα βελτίωσαν και αυτό φαίνεται από την ποιότητα κατασκευής και το βάρος.

Για τις μετέπειτα γενιές δεν έχω ακούσει κάτι , αν έχεις κανα ζευγάρι και μπορείς να κάνεις σύγκριση με γνήσια πες μας το αποτέλεσμα.

Όχι ότι υπάρχει περίπτωση να δώσω 60-70€ για ένα βύσμα, αλλά έτσι.. για εγκυκλοπαιδικούς λόγους...

Ναι έτσι λέγεται αλλά για τις πρώτες γενιές.. μετά οι αντιγραφείς κινέζοι τα βελτίωσαν και αυτό φαίνεται από την ποιότητα κατασκευής και το βάρος.

Για τις μετέπειτα γενιές δεν έχω ακούσει κάτι , αν έχεις κανα ζευγάρι και μπορείς να κάνεις σύγκριση με γνήσια πες μας το αποτέλεσμα.

Όχι ότι υπάρχει περίπτωση να δώσω 60-70€ για ένα βύσμα, αλλά έτσι.. για εγκυκλοπαιδικούς λόγους...
Περα απο τα υλικα τη διαφορα την κανει το σφικτο κουμπωμα στο σουκο.
Αν δηλαδη μπαινει με ζορι στη πριζα.

Βελτίωσαν όμως την ποιότητα του μετάλλου;
Πάντως ενω ασχοληθηκαν πολύ με την Oyaide,ασχολήθηκαν πολύ λιγότερο με την Furutech.

Τόσο χαμηλά ακούγατε;

Μη κρίνεις από το δικό σου σύστημα ΚΑΙ χώρο...

Του Μιχάλη ο χώρος ΔΕΝ "χορεύει" γιατί δεν έχει αντανακλάσεις (ούτε είναι "νεκρός" φυσικά) και το ντεσιμπελόμετρο δεν γράφει εύκολα μεγάλες/τρελές τιμές.

Εκτός από αυτό, σε σένα η απόσταση του οργάνου ήταν μικρότερη από την απόσταση που είχε στον Μιχάλη.

Με 87- 90db στου Μιχάλη κοροϊδεύαμε αυτούς που είπαν/έγραψαν στα review τους ότι το 40άρι δεν έχει πυγμή στο μπάσο.. με 87-90db σε σένα το μπάσο είναι ακόμα άφαντο ενώ τα τύμπανα στα αφτιά αρχίζουν να δυσανασχετούν από την ένταση στις υψηλές συχνότητες...

Με 87-90db μιλάγαμε σχετικά εύκολα μεταξύ μας , ακόμα και αν καθόμασταν απέναντι .. δλδ όποιος καθόταν στον καναπέ του καπνίσματος, εύκολα άκουγε αυτόν που ήταν απέναντί του στα 2Μ περίπου..

Σε σένα στα ίδια db σχεδόν δεν σε άκουγα τι μου έλεγες ενώ ήσουν δίπλα μου.

Γι'αυτό σου λέω "φτιάξε τον χώρο" !!

• Like
Reactions: Tzimisce