djmnv81
Senior Member
- 5 July 2017
- 631
Σορυ Βλαδίμηρε .εχεις δίκιο , εγώ ολοκληρώθηκα πρωι πρωι!!! Ωρα για βόλτα εχει κ ωραια μέρα!!!Ξεφεύγετε σε off topic μονοπάτια παίδες....
Σορυ Βλαδίμηρε .εχεις δίκιο , εγώ ολοκληρώθηκα πρωι πρωι!!! Ωρα για βόλτα εχει κ ωραια μέρα!!!Ξεφεύγετε σε off topic μονοπάτια παίδες....
Αν δεν ειναι blind test Βλαδιμηρε, δεν εχει καμμιά πρακτικη αξία..Και το ερώτημα παραμένει...
Το cat5 της οκάς έχει τεράστια διαφορά από το ugreen cat6 , αυτό το ακούσαμε 5 άτομα και όλοι συμφώνησαν.. είναι η 1η φορά που δοκιμάζω καλώδια ethernet και δεν περίμενα τέτοιο αποτέλεσμα !
Αξίζει τον κόπο και τα έξοδα να πάρει κάτι ακόμα καλύτερο ο Θρήσκος που άνοιξε το νήμα στο κάτω κάτω ;;;;
Καλημέρα, δεν έχω βάλει σε ένα τσουβαλι όλους τους δοκιμαστές εγχώριους και ξένου τύπου, υπάρχουν σοβαροί άνθρωποι, ελάχιστοι όμως όπως είναι ο κύριος Σταματάκος που είναι πάντα άριστος στην δουλειά του..Kαλημέρα Λευτέρη μου!!
Προσωπικά εκτός των ηχείων που πραγματικά ακροαστηκα και τελικά επελεξα, όλα μα ολα τα υπολοιπα εξαρτηματα μου στηρίχτηκαν σε πολλαπλα reviews - feedback τόσο ξενων τεστερ που τα μετρησαν σε επαγγελματικα μηχανήματα και εξονυχιστικά τα δοκίμασαν ...όσο και τελικών χρηστών που τα δοκιμασαν στον χωρο τους...
Ειμαι απο τους καταναλωτές που ψυρίζουν την μαιμου και παντα κανω προσεχτικές κ εις βαθος μελετημένες κινήσεις.
Πόσο έξω να πεσει καποιος π αγοραζει από ανθεμ , από μαραντζ , από eversolo , από nvidia (shield) , από Audiophonics..,από QED , από LG. Ολα αυτά δεν ειχα την τυχη κ ητο αδυνατο να τα δοκιμάσω...απο κανενα μαγαζι εντος Ελλάδας καθως δεν τα είχε!! To τελικο αποτελεσμα και για τα δικα μου φυσικα αυτια με διακαίωσε μετα από 3 χρόνια σχεδόν ακρόασης τους σε ολους τους τομείς .
Αρα μιλαμε επι προσωπικου για ενα rate 100% θετικών αγορών χωρίς να δώ πως ήταν ούτε το κουτι τους...
Αποκλειεται ολα τα αντικειμενα που εχεις αγοράσει σε αυτην την ζωή να στα έδωσαν σπιτι για ελεγχο και μετα να τα αγοραζες εαν σ εκαναν ή να τα επεστρεφες πίσω...
Τέλος Τα καλώδια είναι θέμα γούστου. Σ εμένα και στον φιλο πιο πάνω έκατσαν κούτα κ ολοκληρώσαμε κολοφαρδα την χωρίς τελος ψυχαναγκαστική και ατερμονη αναζητηση τους για το θεικο εκεινο καλώδιο με τισ σοκολατενιες μεσαιες !!! Σε καποιον άλλο όμως δεν ταίριαξαν κ ειναι κ αυτο στο παιχνίδι.
Και στην τελικη αμα δεν του κάτσει κάποιου κάτι δεν θα ειναι κ ο πρώτος που θα βάλει αγγελία..δεν ειναι ντροπή!!
Θα αγόραζες προσωπικά απο το skroutz ενα αντικείμενο π σ άρεσε μεν αλλά με 1/5 αστέρια από feedback 100 χρηστών..κ δεν ειχες την δυνατοτητα να το δοκιμασεις σπίτι???Πιστευω πως όχι...
Αρα εαν δεν υπάρχει η δυνατοτητα της δοκιμής η εξονυχιστικη έρευνα είναι το μοναδικο όπλο π έχει ένας καταναλωτής σαν μοναδικό του όπλο..
υγ. Πιστευω ακραδαντα ότι εαν καποιος ψάχνει να βρει από ένα καλώδιο (οποιο κ αν ειναι αυτό) την λύση του προβλήματος , το πρόβλημα στην πραγματικότητα θα ειναι κάπου αλλου στην όλη ηχητική αλυσίδα...κ ειναι waste of time...βεβαια αυτη ειναι προσωπικη τοποθετηση..
Έχει δεν έχει πρακτική αξία 5 άνθρωποι γέλαγαν με το αποτέλεσμα και την διαφορά..Αν δεν ειναι blind test Βλαδιμηρε, δεν εχει καμμιά πρακτικη αξία..
Ποιός σου είπε ότι δεν έχουμε κάνει κάτι τέτοιο ;;Και αφού κάνετε τον κόπο να κάνετε συγκριτικά, γιατί δεν κάνετε, έτσι από περιέργεια, ένα πραγματικό τυφλό τεστ;
Έδω σε μένα είναι δύσκολο γιατί ο χώρος μου δεν μπορεί να εξυπηρετήσει πάνω από 3 άτομα.. αν κάποιος άλλος από την συμμορία μπορεί, είμαι μέσα..Ξέρεις, κάποτε στην Θεσσαλονίκη, φίλοι από το διπλανό φόρουμ είχανε κάνει τυφλό τεστ μεταξύ CD player (ένα discman vs ένα πανάκριβο) και δεν κατάφεραν να βρουν ποιο έπαιζε κάθε φορά!
Λοιπόν 22/12 θα ανέβω Αθήνα. Αν θέλετε διοργανώστε ένα τυφλό τεστ καλωδίων και τα λέμε....
Έχει δεν έχει πρακτική αξία 5 άνθρωποι γέλαγαν με το αποτέλεσμα και την διαφορά..
Μετά την αλλαγή του ethernet θα είχε πρακτική αξία το τυφλό τεστ γιατί η απόσταση μειώθηκε πολύ.. σε σημείο που κάποιος θα μπορούσε να πει "είναι θέμα προσωπικού γούστου"
Ποιός σου είπε ότι δεν έχουμε κάνει κάτι τέτοιο ;;
Συνέχεια τα τυφλά τεστ είναι στο "πρόγραμμα", αν και δεν τα "προγραμματίζουμε" από πριν.. είναι "on the fly" ένα πράγμα..
Τυφλό ήταν κάποια στιγμή και η σύγκριση chord vs cayin στα DAC.. αλλά ήταν το πιο εύκολο τυφλό που έχω ακούσει.. και τυφλός και κουφός θα καταλάβαινε την διαφορά του ήχου τους..
πιθανόν και κοιμώμενος να μην είχα πρόβλημα...
Οπότε αφού ξεκάθαρα καταλήξατε στο ιδιο συμπέρασμα, τότε ακολουθεί το τυφλό τεστ. Θα πρέπει να βρειτε (χωρίς να ξέρετε πότε και ποιο αλλάζει) πότε παίζει π.χ το chord και πότε το cayin .... θεωρητικά πρέπει να έχετε 100% επιτυχία...αλλά πρακτικά; Το ίδιο και με ένα καλώδιο που σε μη-τυφλό τεστ έχετε πει ότι είναι απόλυτα καλύτερο.. Τότε θέλω νας δω!
Διαφωνώ μαζί σου -εν μέρει, σε θέματα αρχής. Θα επαναφέρω το παράδειγμα της φωτογραφίας που είχα χρησιμοποιήσει σε άλλο post, πιο πάνω. -Φωτογραφία τοπίου στις 12.00' μ.μ. Μεσημέρι.Αν δεν ειναι blind test Βλαδιμηρε, δεν εχει καμμιά πρακτικη αξία..
Και αφού κάνετε τον κόπο να κάνετε συγκριτικά, γιατί δεν κάνετε, έτσι από περιέργεια, ένα πραγματικό τυφλό τεστ;
Και γιατι πρεπει να ειναι μεθοδολογια;Οι αισθήσεις του ανθρώπου είναι μη ντετερμινιστικές. Συνεπώς δε μπορούμε να βασιστούμε σε αυτές για οποιοδήποτε αποτέλεσμα, παρά μόνο αν είναι μέσα από μία διαδικασία που θα αποκλείσει οποιοδήποτε ψυχολογικό επηρεασμό. Αυτό κάνει το double blind test. Και φυσικά συμφωνώ ότι δε θα είμαι πχ εγώ το δείγμα που δεν καταλαβαίνω καν διαφορά από mp3 192kbit και flac. Θα είναι αυτοί που θεωρούνται ως audiophiles και είναι εκπαιδευμένοι να παρατηρούν τη λεπτομέρεια. Μόνο όμως κάτω από τη διαδικασία του double blind test και με αρκετά samples. Γιατί πχ με 10 samples είναι πολύ πιο εύκολο να πετύχεις τυχαία την ακολουθία της δοκιμής απ' ότι με 30 ή 40 δείγματα. Και γι' αυτό ενώ 9/10 σωστά είναι οριακά ικανοποιητικό, στα 30 αρκούν 24 ενώ στα 40 αρκούν 31.
Είναι οι ίδιοι οι audiophiles που δε θέλουν να δοκιμαστούν σε double blind test όμως, ή αν το επιχειρούν μόνοι τους είτε μένουν σε πολύ λίγα δείγματα είτε η διαδικασία που χρησιμοποιούν δεν είναι πραγματικά double blind. Ιδανικά κάθε συμμετέχων πρέπει να ακούει τα δείγματα μόνος του, με κάθε φορά διαφορετική τυχαία A/B αλληλουχία. Και φυσικά αν συμμετάσχουν και αποτύχουν βρίσκουν πάντα δεκάδες δικαιολογίες.
Η άρνηση εκ των προτέρων της εμπειρίας των ανθρώπων που πιστεύουν ότι θεραπεύτηκαν από ομοιοπαθητική θεραπεία είναι επιστημονική ή αντιεπιστημονική; Η άρνηση εκ των προτέρων της εμπειρίας των ανθρώπων που πιστεύουν ότι θεραπεύτηκαν από μαγεία ή επειδή προσκύνησαν κάποια εικόνα είναι επιστημονική η αντιεπιστημονική;
Εγώ πάντως ενώ έχει φτάσει το νήμα σχεδόν τα 500 ποστ δεν είδα από κανέναν να έχει αναφέρει μία μεθοδολογία - όχι κατ' ανάγκη double blind test αλλά οποιαδήποτε μεθοδολογία που χρησιμοποιήσε για να πιστοποιήσει ότι άκουσε διαφορά αλλάζοντας το καλώδιο. Και συγνώμη, το "άλλαξα το καλώδιο για ένα Σ/Κ και κατάλαβα διαφορά" ΔΕΝ είναι μεθοδολογία.
Γιατί διαφορετικά είναι ο λόγος του ενός ενάντι του άλλου, δεν αποδεικνύεται τίποτα και λέμε λόγια του αέρα.Και γιατι πρεπει να ειναι μεθοδολογια;
Δεν ειμαστε εμποροι που πωλουν τη πραματεια τους και πρεπει να αποδειξουμε οτι, το προιόν μας ειναι καλυτερο
απο των αλλων γιατι η ταδε επιστημονικη μεθοδολογια το αποδυκνειει.
Που ουτε αυτοι ειναι υποχρεωμενοι ακομα και αν καποιοι το προσπαθουν.
Χομπιστες ειμαστε και μοιραζομαστε τις εμπειριες μας σε ενα χομπιστικο φορουμ.
Δεν ειμαστε η ΝΑΣΑ που κανει κοντρα με την ΕΣΑ για το ποια ειναι η καλυτερη προωθηση πυραυλου και πρεπει
να το αποδειξει επιστημονικα.
Αυτό που κάνουν τα blind tests, όταν δεν έχουν καλυμμένα τα αυτιά οι ακροατές, είναι να περιορίσουν το bias σε σχέση με το test που ξέρεις τι παίζει.
Σε φόρουμ με χομπίστες και συμπασχοντες, βρίσκεσαι φιλτατε.Γιατί διαφορετικά είναι ο λόγος του ενός ενάντι του άλλου, δεν αποδεικνύεται τίποτα και λέμε λόγια του αέρα.
Δεν θα ψάξουμε για το καλύτερο.
Θα δούμε αν υπάρχουν αλλαγές στον ήχο.
Το αν είναι καλύτερο είναι καθαρά υποκειμενικό και δεν μας απασχολεί.
Το όραμα του πρώην προέδρου μας,ήταν να βρούμε ένα ανθρώπινο χώρο,όπου θα μπορούσαμε:Δεν χρειάζεται να είσαι έμπορος για να υποστηρίξεις το προιόν.
Το υποστηρίζεις γιατί απλά έχεις ξοδέψει χρήματα για αυτό το προιόν και έχεις πειστεί για τις δυνατότητες του.
Πολλές φορές επηρεάζεσαι και από τους γύρω σου.
Αν για παράδειγμα σε ένα δωμάτιο 5 ατόμων οι 4 ακούν διαφορές υπέρ του προιόντος κι εσύ δεν ακούς καμία, θα δυσκολευτείς να διαφωνήσεις και τελικά θα αρχίσεις να ακούς κι εσύ διαφορές.
Από την άλλη κι εγώ δεν θεωρούμαι ο κατάλληλος άνθρωπος για τέτοιου είδους δοκιμές. Δεν μπορώ να ακούσω τα καλώδια όσες φορές και να έχω προσπαθήσει γι αυτό και είμαι λίγο αρνητικός πάνω σε αυτό το κομμάτι.
Πρέπει να γίνει σημαντική αλλαγή στο setup για να ακούσω διαφορά.
Για να είμαι και καλά με τον εαυτό μου, ανάλογα με τα χρήματα που έχω δώσει για μία πηγή, αγοράζω και το αντίστοιχο καλώδιο.
Παραδειγμα για τα ηχεια των 1500 ευρω, πήρα mogami καλώδιο των 10 ευρω το μέτρο.
Δεν μπήκα στην διαδικασία να δοκιμάσω του ενός ευρω, απλά για το ψυχολογικό κομμάτι.
Αν δεν ακουω διαφορες δε παει να το λεει κι ο θεος ο ιδιος, δεν προκειται ν 'αλλαξω γνωμη.Δεν χρειάζεται να είσαι έμπορος για να υποστηρίξεις το προιόν.
Το υποστηρίζεις γιατί απλά έχεις ξοδέψει χρήματα για αυτό το προιόν και έχεις πειστεί για τις δυνατότητες του.
Πολλές φορές επηρεάζεσαι και από τους γύρω σου.
Αν για παράδειγμα σε ένα δωμάτιο 5 ατόμων οι 4 ακούν διαφορές υπέρ του προιόντος κι εσύ δεν ακούς καμία, θα δυσκολευτείς να διαφωνήσεις και τελικά θα αρχίσεις να ακούς κι εσύ διαφορές.
Από την άλλη κι εγώ δεν θεωρούμαι ο κατάλληλος άνθρωπος για τέτοιου είδους δοκιμές. Δεν μπορώ να ακούσω τα καλώδια όσες φορές και να έχω προσπαθήσει γι αυτό και είμαι λίγο αρνητικός πάνω σε αυτό το κομμάτι.
Πρέπει να γίνει σημαντική αλλαγή στο setup για να ακούσω διαφορά.
Για να είμαι και καλά με τον εαυτό μου, ανάλογα με τα χρήματα που έχω δώσει για μία πηγή, αγοράζω και το αντίστοιχο καλώδιο.
Παραδειγμα για τα ηχεια των 1500 ευρω, πήρα mogami καλώδιο των 10 ευρω το μέτρο.
Δεν μπήκα στην διαδικασία να δοκιμάσω του ενός ευρω, απλά για το ψυχολογικό κομμάτι.
Και;Γιατί διαφορετικά είναι ο λόγος του ενός ενάντι του άλλου, δεν αποδεικνύεται τίποτα και λέμε λόγια του αέρα.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.