Προτάσεις για καλώδιο Ethernet cat7 η cat8

Αγάπητε Music Matters,είμαι μέσα στη μουσική από μικρός(ερασιτέχνης μουσικός,ραδιοερασιτέχνης) ως τώρα,στα 60.Συμμετέχω στα μουσικά νήματα περισσότερο από τα αντίστοιχα ηχητικά. μουσικόφιλο και με τη βουλά.
Αγαπητή Petronik,είχα και Belden όπως και Mogami και Canare.Ειναι για χαμηλές πτήσεις κι αυτό το έχουν συνειδητοποιήσει όλοι όσοι τα συνέκριναν με κάτι καλύτερο και φυσικά προτίμησαν το καλύτερο.
Απ' ό,τι έχω συμπεράνει δεν υπάρχει κάποιος για να απαντήσει στο ερώτημα του νήματος κάτω από τις προϋποθέσεις που έθεσα γι' αυτό παρακαλώ τον Συντονιστή να το κλειδώσει.
Παναγιώτη, επειδή ανέφερες ότι κανένας δεν μπορεί να σου απαντήσει, στείλε μου σε μήνυμα το τηλέφωνο σου να σε καλέσω για να σου απαντήσω σε όλα αυτά που θες να μαθεις

Φίλτατε Θρήσκε ,ίσως κάποιοι από εμάς αρκούμαστε σε 'χαμηλές πτήσεις' και μάλλον είμαστε σ αυτό το χαμηλό επίπεδο από το 2001 που υπήρχε το avforum και στη συνέχεια από την συμμετοχή μας κυρίως στο δικάναλο στο avclub .
Αν κάποιοι ακούν διαφορές μεταξύ Ethernet καλωδίων π.χ cat7 ,πολύ καλά κάνουν και αγοράζουν ακριβά Ethernet καλώδια που κάνουν την διαφορά στην ηχητική αλυσίδα

Παναγιώτη, επειδή ανέφερες ότι κανένας δεν μπορεί να σου απαντήσει, στείλε μου σε μήνυμα το τηλέφωνο σου να σε καλέσω για να σου απαντήσω σε όλα αυτά που θες να μαθεις
Και γιατί δεν απαντάς εδώ, δημόσια;

• Like
Reactions: petronik
Κι ένα εξαιρετικό σύστημα έχουμε, και από μετρήσεις είμαστε άψογοι, και ο χώρος μας είναι φροντισμένος, και άπειρη μουσική έχουμε και απολαμβάνουμε όσο δεν φαντάζεστε τη μουσική που ακούγεται από το σύστημά μας..
Καλό είναι να μην κουνάς το δάχτυλο σε ανθρώπους που γνωρίζουν πολλά παραπάνω πράγματα για το Audio...
Τώρα για το αν ασχολούμαστε με ποδαράκια καλώδια κλπ είναι δικό μας θέμα, δεν επιδιώκω προσωπικά να επηρεάσω κανεναν με τα σχολεία που κάνω...
Ότι δεν σου αρέσει από αυτά που γράφω, απλά το προσπερνάς...
Δεν είσαι σε θέση να μου κουνάς κανένα δάχτυλο διότι μπορώ πολύ εύκολα να σου γκρεμίσω τις θεωρίες σου, αλλά δεν είναι αυτός ο σκοπός μου...😉
έτσι αντιδράς και στο αυτοκίνητο;

Και γιατί δεν απαντάς εδώ, δημόσια;
Γιατί αρχίζουν τα αρνητικά σχόλια και η ειρωνία προς εμένα..
Επίσης είναι δικαίωμα μου πιστεύω να μιλάω κατ' ιδίαν προσωπικά σε κάποιον που θέλει να μάθει δύο πράγματα από εμένα εφ'οσον πιστεύει οτι μπορώ να τον βοηθήσω σε κάτι που τον προβληματίζει..

Ενα γενικο σχολιο για τα καλωδια πασης φυσεως .
Οπως μπορει καποιος να ακουει διαφορες εκει οπου δεν υπαρχουν , ετσι και καποιος αλλος μπορει να μην ακουει διαφορες εκει οπου υπαρχουν.
Το σημαντικο ειναι και οι δυο να επιλεγουν αυτο που τους αρεσει και ακομα πιο σημαντικο ειναι ο καθενας να πληρωνει για τα καλωδια που επιλεγει.
:D

Παιδια ο καθενας όπως πραγματικά την βρίσκει...

Πρέπει να ακουγονται όπως κ γίνεται δηλαδή όλες οι απόψεις εδω αλλα με σεβασμό στα πιστευω του άλλου...

Τα λεφτα ειναι στις τσεπες μας και τα χαλαμε οπως εμεις κρίνουμε στο τέλος ...διαβάζοντας , συγκρίνοντας , ακούγοντας...Οταν ο φιλος υποστηρίζει εδώ πως έχει ακουσει διαφορές μεταξύ καλωδίων τα πραγματα εχουν οριστικα τελειώσει για αλλαγη γνώμης....κ κατευθυνσης...

Προσωπικά ενα καλα μονωμένο καλώδιο lan (και αντε cat8 για ψυχολογικούς λόγους) είναι υπεραρκετό...

Ευτυχώς ξέφυγα από όλη αυτην την μανούρα λειτουργώντας το Eversolo αποκλειστικα σαν dac player με εσω κ εξω ssd δίσκο 8ΤΒ σύνολο. Χωρίς wifi , χωρις lan , χωρίς switcher audiophile κτλ...Σκέτη απόλαυση κ ξέγνοιαστη κεφαλή...

Παιδια ο καθενας όπως πραγματικά την βρίσκει...

Πρέπει να ακουγονται όπως κ γίνεται δηλαδή όλες οι απόψεις εδω αλλα με σεβασμό στα πιστευω του άλλου...

Τα λεφτα ειναι στις τσεπες μας και τα χαλαμε οπως εμεις κρίνουμε στο τέλος ...διαβάζοντας , συγκρίνοντας , ακούγοντας...Οταν ο φιλος υποστηρίζει εδώ πως έχει ακουσει διαφορές μεταξύ καλωδίων τα πραγματα εχουν οριστικα τελειώσει για αλλαγη γνώμης....κ κατευθυνσης...

Προσωπικά ενα καλα μονωμένο καλώδιο lan (και αντε cat8 για ψυχολογικούς λόγους) είναι υπεραρκετό...

Ευτυχώς ξέφυγα από όλη αυτην την μανούρα λειτουργώντας το Eversolo αποκλειστικα σαν dac player με εσω κ εξω ssd δίσκο 8ΤΒ σύνολο. Χωρίς wifi , χωρις lan , χωρίς switcher audiophile κτλ...Σκέτη απόλαυση κ ξέγνοιαστη κεφαλή...
Πολύ σωστά μιλάς, το καλύτερο για το Eversolo και το κάθε Streamer η Τransport που δέχεται SSD είναι να το λειτουργούμε και ακούμε από εκεί..
Είσαι πολύ στοχευμένους και στο αναγνωρίζω...

• Like
Reactions: djmnv81
Ενα γενικο σχολιο για τα καλωδια πασης φυσεως .
Οπως μπορει καποιος να ακουει διαφορες εκει οπου δεν υπαρχουν , ετσι και καποιος αλλος μπορει να μην ακουει διαφορες εκει οπου υπαρχουν.
Το σημαντικο ειναι και οι δυο να επιλεγουν αυτο που τους αρεσει και ακομα πιο σημαντικο ειναι ο καθενας να πληρωνει για τα καλωδια που επιλεγει.
:D
Και κάποιος τρίτος μπορεί να μην ακουσει διαφορές γιατι απλα δεν υπάρχουν διαφορές!!! Για να καλύψουμε όλα τα ενδεχόμενα..... 😁

Χθες είχα συνδέσει στον "άρρωστο αναλογικό" και πικαπακια πεθερό μου κ για πρώτη φορά ένα entry level λαπτοπ με ένα καλώδιο RCA σε καρφί των 2 ευρώ σε εξαρτήματα των 14Κ (προ κ 2 μονομπλοκ) και ακούγαμε κρυστάλλινα απο το συστημα του ένα άλμπουμ της Dianna Krall DSD 64 , μέσω foobar….....απορώ πως με αφησε…...τρελή αδυναμία….😂😁👌 To καλώδιο ανοιχτηκε επιτηδες και ξεσφραγιστηκε μπροστα του για να ξερει τουλαχιστον πως είναι κούτα...μπας και με αφησει...όπως κ έκανε.....τα επαιξα ολα για ολα....:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Τον ψήνω κ ψήνεται για εβερσολο...😇

501309_87d86e70bad3ff5f5bdc680167d38cea.jpeg

Να συγκρίνεις τι; Την ασύρματη σύνδεση με την ενσύρματη, (ακόμα μια με παμφθηνο) καλώδιο Ethernet;
Η Ενσύρματη συνδέσει είναι πολύ απλά καλύτερη!!!
Τελικά έχω μπερδευτεί. Συγκρίνουμε ασύρματη με ενσύρματη ή διαφορετικά καλώδια σε ενσύρματη μόνο. Άλλη συζήτηση η μία και άλλη η άλλη. Όχι ότι θα έχει καμία διαφορά στην ποιότητα του ήχου και με τις 2. Ένα π.χ. FLAC 24-bit/192kHz θα παραδοθεί στο DAC σαν FLAC 24-bit/192kHz ακόμα και εάν το στείλεις με περιστέρι. Το πότε θα φτάσει, είναι άλλο θέμα. Σε ένα setup WiFi 6 ή 7, οι ταχύτητες είναι τέτοιες που δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα με ότι αρχείο και να στείλεις.
Η μοναδική περίπτωση που θα είχε κάποια επίπτωση, είναι εάν κάνεις streaming από online και το πρόγραμμα βλέποντας ότι δεν μπορεί να πάρει την πληροφορία γρήγορα, κατεβάζει μόνο του την ποιότητα του αρχείου που παίρνει και στέλνει από τον provider.

Τελικά έχω μπερδευτεί. Συγκρίνουμε ασύρματη με ενσύρματη ή διαφορετικά καλώδια σε ενσύρματη μόνο. Άλλη συζήτηση η μία και άλλη η άλλη. Όχι ότι θα έχει καμία διαφορά στην ποιότητα του ήχου και με τις 2. Ένα π.χ. FLAC 24-bit/192kHz θα παραδοθεί στο DAC σαν FLAC 24-bit/192kHz ακόμα και εάν το στείλεις με περιστέρι. Το πότε θα φτάσει, είναι άλλο θέμα. Σε ένα setup WiFi 6 ή 7, οι ταχύτητες είναι τέτοιες που δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα με ότι αρχείο και να στείλεις.
Η μοναδική περίπτωση που θα είχε κάποια επίπτωση, είναι εάν κάνεις streaming από online και το πρόγραμμα βλέποντας ότι δεν μπορεί να πάρει την πληροφορία γρήγορα, κατεβάζει μόνο του την ποιότητα του αρχείου που παίρνει και στέλνει από τον provider.
Δεν είναι θέμα γρηγοραδας στην μεταφορά δεδομένων, άλλου είναι το θέμα..
Η συζήτηση είναι πιο παίζει καλύτερα, η ασύρματη, η η Ενσύρματη σύνδεση...
Και στο θέμα μπαίνουν και τα καλώδια στην ενσύρματη σύνδεση..
Όμως από την στιγμή που υπάρχει αντίρρηση στην προσφορά των καλωδίων ηχητικά, δεν έχει νόημα άλλη κουβέντα..
Η διαμάχες περί καλωδίων με αφήνει εντελώς αδιάφορο...

Η συζήτηση είναι πιο παίζει καλύτερα, η ασύρματη, η η Ενσύρματη σύνδεση...
Δηλαδή, υπάρχει και συζήτηση για ποιότητα ψηφιακού ήχου μεταξύ ενσύρματης και ασύρματης? Φαντάζομαι άμα ζεσταίνω φαγητό στον φούρνο μικροκυμάτων πέφτει το μπάσο ή ακούγεται Κάλας ο Μποτιτσέλι?
Λευτέρη καταλαβαίνω ότι έχεις μια πολύ concrete άποψη, την οποία ότι και να σου παραθέσουμε, δεν αλλάζεις, οπότε το σταματάω εδώ.

@Θρησκος, ελπίζω εσύ τουλάχιστον να δέχεσαι κάποιες επιστημονικά σοβαρές απόψεις και δεδομένα, και να καταλαβαίνεις ότι το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να δώσεις 20-30 Ευρώ, να πάρεις ένα 10μετρο CAT 6a της προκοπής και τίποτα άλλο.

• Like
Reactions: athlon6401
Δηλαδή, υπάρχει και συζήτηση για ποιότητα ψηφιακού ήχου μεταξύ ενσύρματης και ασύρματης? Φαντάζομαι άμα ζεσταίνω φαγητό στον φούρνο μικροκυμάτων πέφτει το μπάσο ή ακούγεται Κάλας ο Μποτιτσέλι?
Λευτέρη καταλαβαίνω ότι έχεις μια πολύ concrete άποψη, την οποία ότι και να σου παραθέσουμε, δεν αλλάζεις, οπότε το σταματάω εδώ.

@Θρησκος, ελπίζω εσύ τουλάχιστον να δέχεσαι κάποιες επιστημονικά σοβαρές απόψεις και δεδομένα, και να καταλαβαίνεις ότι το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να δώσεις 20-30 Ευρώ, να πάρεις ένα 10μετρο CAT 6a της προκοπής και τίποτα άλλο.
Φυσικά και υπάρχει διαφορά ηχητικής απόδοσης μεταξύ ενσύρματης και ασύρματης σύνδεσης..
Το σχόλιο σου για το φαγητό είναι ειρωνικό και δεν έχει καμία σχέση με το audio..
Η άποψη/γνώμη μου δεν είναι τυχαία, και πίστεψέ με γνωρίζω όλα τα επιστημονικά που αναφέρεται όλοι εδώ..
Ότι διαφωνείς μαζί μου δεν είναι πρόβλημα..
Πρόβλημα είναι ότι προσπαθούν να μου επιβάλλουν το αντίθετο..
Αν θυμάμαι καλά δεν ζητάω κάποια συμβουλή από κάποιον, δεν το έχω ανάγκη..
Με ρωτάτε απαντάω...
Αν δεν κάνουν οι απαντήσεις μου σε κάποιους, απλά προσπερνατε και προχωράτε παρακάτω..
Αν θέλετε, δεν ξανά σχολιάζω κάτι στην πορεία μου σε αυτό το forum και όλα καλά..🙂😉

• Like
Reactions: Λάκης
........ Η συζήτηση είναι πιο παίζει καλύτερα, η ασύρματη, η η Ενσύρματη σύνδεση...

Και στο θέμα μπαίνουν και τα καλώδια στην ενσύρματη σύνδεση..........
Έχεις κάνει σύγκριση μεταξύ ασύρματης (Wi-Fi) και ενσύρματης (Ethernet) σύνδεσης;
Πολύ ενδιαφέρον!

Θα ήθελες να περιγράψεις, αν δεν είναι επιβάρυνση και κόπος για σένα, τη μεθοδολογία που ακολούθησες;
Δηλαδή ένα-ένα αναλυτικά όλα τα βήματα.
Και σε ποιά συμπεράσματα κατέληξες;

Ελπίζω να μη θεωρήσεις κατάχρηση το παραπάνω ερώτημα... :)

Τελευταία μία μικρή ομάδα μελών του φόρουμ, παλαιών, γνωστών, αξιόπιστων και και καταξιωμένων, δηλώνουν ότι ακούνε διαφορές στην ποιότητα ήχου ανάμεσα στα δικτυακά setup. Routers, ρυθμίσεις, καλώδια Ethernet, κλπ.

Για τον περισσότερο κόσμο εδώ μέσα (το 99%) τούτο είναι παράδοξο και δεν αιτιολογείται, τουλάχιστον με την υπάρχουσα εδώ γενική γνώση.
Από την άλλη πλευρά όμως μας ενδιαφέρουν οι εμπειρίες των μελών.

Αν οι εμπειρίες υποδεικνύουν μία συγκεκριμένη κατεύθυνση, τότε θα πρέπει να αναζητήσουμε και την επιστημονική εξήγηση. Και είναι πιθανόν να απαιτείται περαιτέρω επιστημονική έρευνα που δεν έχει γίνει ακόμα.

Ας είμαστε λοιπόν ανοιχτοί σε όλα τα ενδεχόμενα και βλέπουμε...

• Like
Reactions: Deneb
Έχεις κάνει σύγκριση μεταξύ ασύρματης (Wi-Fi) και ενσύρματης (Ethernet) σύνδεσης;
Πολύ ενδιαφέρον!

Θα ήθελες να περιγράψεις, αν δεν είναι επιβάρυνση και κόπος για σένα, τη μεθοδολογία που ακολούθησες;
Δηλαδή ένα-ένα αναλυτικά όλα τα βήματα.
Και σε ποιά συμπεράσματα κατέληξες;

Ελπίζω να μη θεωρήσεις κατάχρηση το παραπάνω ερώτημα... :)
Έχω κάνει σύγκριση και όχι μόνο εγώ, και αυτό προσπαθούσα να πω στον Θρήσκοι(Παναγιώτης)..
Από εκεί ξεκίνησε όλη η κουβέντα..

Επέτρεψε μου να μην σχολιάσω τίποτα διότι αν γράψω είμαι σίγουρος ότι θα αρχίσουν κάποιοι τα δικά τους και θα δημιουργηθεί αντιπαράθεση..
Φυσικά και το ερώτημα σου δεν είναι καταχρηστικό γιατί το ζητάς ευγενικά, είσαι ο μόνος που είσαι ευγενής, (και ένα άλλο παιδί)..

@lefterakis katemakis ως Μηχανικός Η/Υ μπορώ να σε βεβαιώσω πως ένα καλώδιο cat6 είναι υπέρ-αρκετό για 100 μέτρα με ταχύτητα σύνδεσης 1gbps και το cat6a για 100 μέτρα με ταχύτητα σύνδεσης 10gbps - αν φυσικά οι συνδέσεις είναι ορθές. Τα cat7/7a για την ακρίβεια δεν είναι εγκεκριμένα από IEEE ενώ για 40 Gbps πάμε σε Cat8 και μέχρι 30 μέτρα.

Το in spec καλώδιο εξασφαλίζει ότι δε θα έχεις packet loss (και άρα retransmissions αν μιλάμε για tcp - απώλεια αν μιλάμε για udp). Τα δεδομένα μεταφέρονται αυτούσια οπότε είναι αδύνατο να επηρρεάζεται ο ήχος στον DAC, σε ότι αφορά τουλάχιστον το D(igital) κομμάτι.

Αν υπήρχε διαφορά, η μόνη λογική εξήγηση είναι η έξοδος του DAC να επηρρεάζεται ηλεκτρομαγνητικά από τυχόν πεδίο που δημιουργείται από την μεταφορά ηλεκτρισμού μέσα από το καλώδιο ethernet. Αν αυτό συμβαίνει μιλάμε για ένα πραγματικά άχρηστο DAC το οποίο θα επηρρεάζεται τότε απ' οτιδήποτε, πχ από κινητό κοντά του, από ένα καλώδιο ρεύματος κοντά του κτλ κτλ. Ένα τέτοιο DAC είναι απλώς απαράδεκτο.

Ότι κι αν νομίζεις ότι ακούς, αν δεν έχει γίνει ένα double blind test όπου έχεις πλήρη άγνοια του τι παίζει κάθε φορά και επανειλλημένα να πιστοποιηθεί ότι παρατηρείται διαφορά μεταξύ Α και Β αναγνωρίζοντας κάθε φορά το Α ή το Β ως καλύτερο, τότε δε μπορείς να πεις τίποτα. Κι επειδή και τα μηχανήματα σπάνια είναι ίδια ακριβώς, το double blind test θα πρέπει να γίνει 2 φορές, μία με Συσκευή Α με Καλώδιο Α vs Συσκευή Β με καλώδιο Β και μία με Συσκευή Α με Καλώδιο Β v Συσκευή Β με καλώδιο Α. Αν και στα δύο πειράματα διαπιστώσουμε ότι ο συνδυασμός που έχει πχ το καλώδιο Α ακούγεται καλύτερος από το συνδυασμό που έχει το καλώδιο Β, τότε μπορούμε να πιστοποιήσουμε διαφορά. Και τέλος το πείραμα θα πρέπει να έχει αρκετά samples για να αποκλειστεί η τυχαιότητα. Αν δεν έχεις κάνει τέτοιο τεστ, η προσωπική σου αίσθηση είναι αδιάφορη γιατί είναι μη επιστημονική.

Last edited: