Προτάσεις για καλώδιο Ethernet cat7 η cat8

@lefterakis katemakis ως Μηχανικός Η/Υ μπορώ να σε βεβαιώσω πως ένα καλώδιο cat6 είναι υπέρ-αρκετό για 100 μέτρα με ταχύτητα σύνδεσης 1gbps και το cat6a για 100 μέτρα με ταχύτητα σύνδεσης 10gbps - αν φυσικά οι συνδέσεις είναι ορθές. Τα cat7/7a για την ακρίβεια δεν είναι εγκεκριμένα από IEEE ενώ για 40 Gbps πάμε σε Cat8 και μέχρι 30 μέτρα.

Το in spec καλώδιο εξασφαλίζει ότι δε θα έχεις packet loss (και άρα retransmissions αν μιλάμε για tcp - απώλεια αν μιλάμε για udp). Τα δεδομένα μεταφέρονται αυτούσια οπότε είναι αδύνατο να επηρρεάζεται ο ήχος στον DAC.

Αν υπήρχε διαφορά, η μόνη λογική εξήγηση είναι η έξοδος του DAC να επηρρεάζεται ηλεκτρομαγνητικά από τυχόν πεδίο που δημιουργείται από την μεταφορά ηλεκτρισμού μέσα από το καλώδιο ethernet. Αν αυτό συμβαίνει μιλάμε για ένα πραγματικά άχρηστο DAC το οποίο θα επηρρεάζεται τότε απ' οτιδήποτε, πχ από κινητό κοντά του, από ένα καλώδιο ρεύματος κοντά του κτλ κτλ. Ένα τέτοιο DAC είναι απλώς απαράδεκτο.

Ότι κι αν νομίζεις ότι ακούς, αν δεν έχει γίνει ένα double blind test όπου έχεις πλήρη άγνοια του τι παίζει κάθε φορά και επανειλλημένα να πιστοποιηθεί ότι παρατηρείται διαφορά μεταξύ Α και Β αναγνωρίζοντας κάθε φορά το Α ή το Β ως καλύτερο, τότε δε μπορείς να πεις τίποτα. Κι επειδή και τα μηχανήματα σπάνια είναι ίδια ακριβώς, το double blind test θα πρέπει να γίνει 2 φορές, μία με Συσκευή Α με Καλώδιο Α vs Συσκευή Β με καλώδιο Β και μία με Συσκευή Α με Καλώδιο Β v Συσκευή Β με καλώδιο Α. Αν και στα δύο πειράματα διαπιστώσουμε ότι ο συνδυασμός που έχει πχ το καλώδιο Α ακούγεται καλύτερος από το συνδυασμό που έχει το καλώδιο Β, τότε μπορούμε να πιστοποιήσουμε διαφορά. Και τέλος το πείραμα θα πρέπει να έχει αρκετά samples για να αποκλειστεί η τυχαιότητα. Αν δεν έχεις κάνει τέτοιο τεστ, η προσωπική σου αίσθηση είναι αδιάφορη γιατί είναι μη επιστημονική.
Πολύ ωραία, μια χαρά, εξήγησε μου όμως κάτι, από την στιγμή που σου είναι αδιάφορα τα λεγόμενα μου, γιατί ασχολησε; Γιατί μπαίνεις στον κόπο να μου κάνεις "μάθημα";
Πιστεύεις ότι όλα αυτά που αναφέρεις δεν τα γνωρίζω;
Ξέρεις τις σπουδές μου;
Ξερεις τι ρόλο παίζω γενικά πάνω στο Audio;
Η επιστήμη πιστεύεις ότι έχει λύσει τα πάντα;
Είναι αστείο όλο αυτό που γίνεται και πραγματικά δεν θα ξανά σχολιάζω τίποτα..
Θα παρακαλούσα τους διαχειριστές του Forum του Avclub να διαγράψουν όλα τα σχόλια που έχω κάνει μέχρι σήμερα από την μέρα που έκανα την εγγραφή μου εδώ..
Σας ευχαριστώ..😉

Δε σου κάνω μάθημα αγαπητέ, είμαστε φόρουμ με χιλιάδες μέλη, ότι γράφεις διαβάζεται. Κάποιοι θα πιστέψουν αυτά που γράφεις και θα πετάξουν τα λεφτά τους. Αν έχεις πραγματικά επιχειρήματα για το αντίθετο παρέθεσέ τα. Κυρίως αν έκανες ποτέ double blind test διαδικασία, διαφορετικά ότι κι αν λες είναι απλώς μία αίσθηση,και η ανθρώπινη αίσθηση δεν τυγχάνει εμπιστοσύνης.

Δε σου κάνω μάθημα αγαπητέ, είμαστε φόρουμ με χιλιάδες μέλη, ότι γράφεις διαβάζεται. Κάποιοι θα πιστέψουν αυτά που γράφεις και θα πετάξουν τα λεφτά τους. Αν έχεις πραγματικά επιχειρήματα για το αντίθετο παρέθεσέ τα. Κυρίως αν έκανες ποτέ double blind test διαδικασία, διαφορετικά ότι κι αν λες είναι απλώς μία αίσθηση,και η ανθρώπινη αίσθηση δεν τυγχάνει εμπιστοσύνης.
Πρότεινα κάποιο προιόν σε κάποιον που δεν θυμάμαι;
Εκτός από τον Θρήσκο (Παναγιώτη) που του είπα να πάρει ένα Ugreen και ένα Supra να κάνει την δουλειά του, εξ'αλλου τον γνωρίζω τον άνθρωπο..
Αν προετρεψα κάποιον και αγόρασε κάτι που διάβασε από εμένα, να έρθει τώρα να με βρει και να του πληρώσω τον προϊόν που πρότεινα..
Αυτή είναι η τελευταία κουβέντα μου..
Είμαστε κομπλέ τώρα;

@lefterakis katemakis
Είναι φυσιολογικό να υπάρχει αντιπαράθεση. Κάθε συζήτηση περί καλωδίων προκαλεί σφοδρές αντιπαραθέσεις και καυγάδες στο χώρο μας, είναι γνωστό αυτό. Πολύ περισσότερο τώρα που πρόκειται για καλώδια Ethernet! 😄

Γι' αυτό και δεν πρέπει να το παίρνεις προσωπικά το θέμα. Έτσι έχουν τα πράγματα σε τούτο το χώρο, διασκέδαζε το! :cool:

Όμως, όπως έγραψα πιο πάνω, ήδη κάποια μέλη, πολύ γνωστά στο χώρο μας, έχουν ήδη ξεκινήσει να ασχολούνται με αυτό. (Διάβασε το νήμα Καλύτερα αργά παρά ποτέ και θα καταλάβεις σε τι και σε ποιούς αναφέρομαι). Επομένως, όσο δύσπιστοι κι' αν είμαστε, έχουμε την υποχρέωση, τουλάχιστον να το εξετάσουμε.

Γι' αυτό και τόνισα πιο πριν ότι ενδιαφέρουν οι εμπειρίες των μελών.
Αν περιγράψεις τη διαδικασία που ακολούθησες, κάποιοι θα δοκιμάσουν μόνοι τους, στο δικό τους σύστημα.
Και θα βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα. Είναι ακριβώς αυτό που όλοι θέλουμε.
Και αν συλλεχθούν αρκετές εμπειρίες, τότε θα πρέπει να αναζητήσουμε και την επιστημονική γνώση που προφανώς λείπει τούτη τη στιγμή.

Υ.Γ. Το θέμα της ποιότητας του δικτύου και των καλωδίων Ethernet είναι ένας τομέας που δεν έχω ασχοληθεί καθόλου (Tabula Rasa). Και είμαι πραγματικά πολύ περίεργος να ενημερωθώ και να μάθω τι κάνουν, πως το αντιλαμβάνονται και πως το αντιμετωπίζουν άλλοι φίλοι εμπειρότεροι από μένα.

Υ.Γ.2 Η πρόοδος και η διάδοση της γνώσης προϋποθέτει και τη διαφωνία και την αντιπαράθεση.

• Like
Reactions: christos56
Φυσικά και το ερώτημα σου δεν είναι καταχρηστικό γιατί το ζητάς ευγενικά, είσαι ο μόνος που είσαι ευγενής, (και ένα άλλο παιδί)..
Απαντάω μόνο σε αυτό. Θεωρείς ότι ήμουν αγενής στις απαντήσεις μου? Σοβαρά τώρα? Σηκώνω τα χέρια ψηλά ρε Λευτέρη, δεν ξέρω τι άλλο να πω.

@lefterakis katemakis
Είναι φυσιολογικό να υπάρχει αντιπαράθεση. Κάθε συζήτηση περί καλωδίων προκαλεί σφοδρές αντιπαραθέσεις και καυγάδες στο χώρο μας, είναι γνωστό αυτό. Πολύ περισσότερο τώρα που πρόκειται για καλώδια Ethernet! 😄

Γι' αυτό και δεν πρέπει να το παίρνεις προσωπικά το θέμα. Έτσι έχουν τα πράγματα σε τούτο το χώρο, διασκέδαζε το! :cool:

Όμως, όπως έγραψα πιο πάνω, ήδη κάποια μέλη, πολύ γνωστά στο χώρο μας, έχουν ήδη ξεκινήσει να ασχολούνται με αυτό. (Διάβασε το νήμα Καλύτερα αργά παρά ποτέ και θα καταλάβεις σε τι και σε ποιούς αναφέρομαι). Επομένως, όσο δύσπιστοι κι' αν είμαστε, έχουμε την υποχρέωση, τουλάχιστον να το εξετάσουμε.

Αν περιγράψεις τη διαδικασία που ακολούθησες, κάποιοι θα δοκιμάσουν μόνοι τους, στο δικό τους σύστημα.
Και αν συλλεχθούν αρκετές εμπειρίες, τότε θα πρέπει να αναζητήσουμε και την επιστημονική γνώση που προφανώς λείπει τούτη τη στιγμή.

Υ.Γ. Το θέμα της ποιότητας του δικτύου και των καλωδίων Ethernet είναι ένας τομέας που δεν έχω ασχοληθεί καθόλου (Tabula Rasa). Και είμαι πραγματικά πολύ περίεργος να ενημερωθώ και να μάθω τι κάνουν, πως το αντιλαμβάνονται και πως το αντιμετωπίζουν άλλοι φίλοι εμπειρότεροι από μένα.

Υ.Γ.2 Η πρόοδος και η διάδοση της γνώσης προϋποθέτει και τη διαφωνία και την αντιπαράθεση.
Δεν έχεις καταλάβει κάτι, ο άλλος μόλις πριν λίγο μου είπε ότι παρασέρνω τον κόσμο να αγοράζει προϊόντα που αναφέρω με αποτέλεσμα να χάνει τα λεφτά του..
Ξέρεις τι σημαίνει αυτό;

Αν περιγράψω την διαδικασία, πάλι πρέπει να αναφέρω προϊόντα, άρα τι θα γίνει;
Δεν βγάζω άκρη..
Το καλύτερο που έχω να κάνω είναι να μην συμμετέχω πουθενά για να είναι όλα καλά.

Δεν έχεις καταλάβει κάτι, ο άλλος μόλις πριν λίγο μου είπε ότι παρασέρνω τον κόσμο να αγοράζει προϊόντα που αναφέρω με αποτέλεσμα να χάνει τα λεφτά του..
Ξέρεις τι σημαίνει αυτό;

Αν περιγράψω την διαδικασία, πάλι πρέπει να αναφέρω προϊόντα, άρα τι θα γίνει;
Δεν βγάζω άκρη..
Το καλύτερο που έχω να κάνω είναι να μην συμμετέχω πουθενά για να είναι όλα καλά.
Λευτερη...οι μισοι του φορουμ εδω κ μπορει να ειναι μικρο το ποσοστο δεν πιστευω πως εχουν καλωδια rca των 2 ευρω ( οπως ποσταρα κ πιο πανω ) ουτε καλώδια ηχείων από λαμπατερ... κ θα τρεξουν τωρα για αναβαθμιση!!!!

Λευτερη εγινες influencer φιλε μ αθελα σου😂😂 Ελλαδα 2.0

Αυτό είναι το θέμα. Δεν έχει δώσει ούτε μισή λεπτομέρεια από διαδικασία, μέθοδο, συστήματα ή καλώδια που χρησιμοποιήθηκαν. Καμία μέτρηση, καμία επιστημονική εξήγηση, το απόλυτο μηδέν.
Το μόνο που διαβάζουμε, είναι εγώ ξέρω και άμα θέλεις με ακούς και όλοι οι άλλοι είστε αγενείς που λέτε ότι λέω "αρλούμπες". Και δεν σας λέω τα ακριβά που χρησιμοποιώ, γιατί θα πάνε να τα αγοράσουν και μετά θα με κατηγορείτε.
Σε φόρουμ που στον δικάναλο τα χιλιάρικα για βελόνες, καλώδια και απλά στηρίγματα, φεύγουν σαν νερό. Δεν σημαίνει ότι θα τρώμε τα πάντα αμάσητα όμως. Και ειδικά σε τεχνολογίες που ξέρουμε απ'έξω και ανακατωτά. Υπάρχει και όριο στο τι γράφουμε και παρασύρουμε ανθρώπους που δεν ξέρουν καθόλου.
Εάν λοιπόν μπορώ να δω ένα ακριβές αναλυτικό συγκριτικό και ακόμα καλύτερα με μετρήσεις, ναι ρε φίλε, να πω και συγνώμη.

Αυτό είναι το θέμα. Δεν έχει δώσει ούτε μισή λεπτομέρεια από διαδικασία, μέθοδο, συστήματα ή καλώδια που χρησιμοποιήθηκαν. Καμία μέτρηση, καμία επιστημονική εξήγηση, το απόλυτο μηδέν.
Το μόνο που διαβάζουμε, είναι εγώ ξέρω και άμα θέλεις με ακούς και όλοι οι άλλοι είστε αγενείς που λέτε ότι λέω "αρλούμπες". Και δεν σας λέω τα ακριβά που χρησιμοποιώ, γιατί θα πάνε να τα αγοράσουν και μετά θα με κατηγορείτε.
Σε φόρουμ που στον δικάναλο τα χιλιάρικα για βελόνες, καλώδια και απλά στηρίγματα, φεύγουν σαν νερό. Δεν σημαίνει ότι θα τρώμε τα πάντα αμάσητα όμως. Και ειδικά σε τεχνολογίες που ξέρουμε απ'έξω και ανακατωτά. Υπάρχει και όριο στο τι γράφουμε και παρασύρουμε ανθρώπους που δεν ξέρουν καθόλου.
Εάν λοιπόν μπορώ να δω ένα ακριβές αναλυτικό συγκριτικό και ακόμα καλύτερα με μετρήσεις, ναι ρε φίλε, να πω και συγνώμη.
Είπα εγώ σε κάποιον ότι λέει αρλουμπες;
Το απόλυτο χάος γίνεται εδώ μέσα..
Συνεχίζεις να κατηγορείς...
Συνέχισε, έχει ενδιαφέρον..

Να πω και εγω την ταπεινη μ γνώμη...οντας καπου στην μέση ...

Νομίζω τελικα πως το audio κ τα εξαρτηματα αυτού δεν ειναι μονο specs και στεγνοί αριθμοί...αλλά συναισθημα κ βιωματα που δεν μετριωνται φιλοι μου ουτε ελεγχονται..Ο καθενας αντιλαμβανεται διαφορετικα αυτο που ακουει απο αυτο το συστημα που ακουει και απο αυτα τα εξτρα που του προσθετει...ειναι ψυχολογια...ειναι αυλο μη μετρησιμο πως να το περιγραψω...ειναι η εκτη αισθηση...ειναι κατι υποκειμενικό....Αν ηταν ετσι θα ειχαμε ολοι rca του 2 ευρω κ γεια σας!!! Ειναι κατι σαν την διαμαχη ορθολογικης επιστημης και Εκκλησίας....που πας....

• Like
Reactions: Pelasgo
Λευτερη...οι μισοι του φορουμ εδω κ μπορει να ειναι μικρο το ποσοστο δεν πιστευω πως εχουν καλωδια rca των 2 ευρω ( οπως ποσταρα κ πιο πανω ) ουτε καλώδια ηχείων από λαμπατερ... κ θα τρεξουν τωρα για αναβαθμιση!!!!

Λευτερη εγινες influencer φιλε μ αθελα σου😂😂 Ελλαδα 2.0
Πραγματικά έφτασα σε σημείο που δεν θα ξανά γράψω τίποτα..
Και αυτό είναι οριστικό..

Πρότεινα κάποιο προιόν σε κάποιον που δεν θυμάμαι;
Εκτός από τον Θρήσκο (Παναγιώτη) που του είπα να πάρει ένα Ugreen και ένα Supra να κάνει την δουλειά του, εξ'αλλου τον γνωρίζω τον άνθρωπο..
Αν προετρεψα κάποιον και αγόρασε κάτι που διάβασε από εμένα, να έρθει τώρα να με βρει και να του πληρώσω τον προϊόν που πρότεινα..
Αυτή είναι η τελευταία κουβέντα μου..
Είμαστε κομπλέ τώρα;
Δε χρειάζεται να προτείνεις συγκεκριμένο προϊόν. Αναφέρεις πως υπάρχει διαφορά. Έγραψες συγκεκριμένα:
"Έχω 2 ethernet καλώδια Supra(φθηνό), Neotech (ακριβό). Ugreen παμφθηνο..
Καλύτερα να μην γράψω τι διαφορές σε ήχο έχουν.."

To neotech έχει 230 ευρώ το ένα μέτρο. Είτε απάντησε με πραγματικά επιχειρήματα και τη μεθοδολογία που πιστοποίησες το "Καλύτερα να μην γράψω τι διαφορές σε ήχο έχουν" ή πραγματικά σταμάτα να γράφεις, κάτι που το έχεις αναφέρει 10 φορές αλλά συνεχίζεις.

Και κάποιος τρίτος μπορεί να μην ακουσει διαφορές γιατι απλα δεν υπάρχουν διαφορές!!! Για να καλύψουμε όλα τα ενδεχόμενα..... 😁
Εν τοιαυτη περιπτωσει να βαλουμε στη λιστα και αυτους που ακουνε διαφορες επειδη απλα υπαρχουν διαφορες. Τωρα νομιζω καλυπτονται ολα τα ενδεχομενα.
Τον ψήνω κ ψήνεται για εβερσολο...😇
Για να παρατησει οριστικα το πικαπ ή να ακουει και τα δυο ?
Εχει διαφορα το ενα απο το αλλο.

Και τα δυο .............. "επιτρεπονται " .............. :D

Εν τοιαυτη περιπτωσει να βαλουμε και στη λιστα , αυτους που ακουνε διαφορες επειδη απλα υπαρχουν διαφορες. Τωρα νομιζω καλυπτονται ολα τα ενδεχομενα.

Για να παρατησει οριστικα το πικαπ ή να ακουει και τα δυο ?
Εχει διαφορα το ενα απο το αλλο.
Ουτε για αστειο να αφησει το πικαπ...μονο χθες πηρε αλλους 3 δισκους 😁 !! Απλα θελει να μπει λιγο στην μόδα του ψηφιακου κόσμου...!!!!

• Like
Reactions: AUDIOLYTIC
Δε χρειάζεται να προτείνεις συγκεκριμένο προϊόν. Αναφέρεις πως υπάρχει διαφορά. Έγραψες συγκεκριμένα:

To neotech έχει 230 ευρώ το ένα μέτρο. Είτε απάντησε με πραγματικά επιχειρήματα και τη μεθοδολογία που πιστοποίησες το "Καλύτερα να μην γράψω τι διαφορές σε ήχο έχουν" ή πραγματικά σταμάτα να γράφεις, κάτι που το έχεις αναφέρει 10 φορές αλλά συνεχίζεις.

Ρε άνθρωπε, το τι καλώδια έχω εγώ είναι δικό μου θέμα, δεν αφορά κανέναν, είπα εγώ σε κάποιον να πάρει αυτά που έχω εγώ;
Με ρώτησαν, απάντησα..
Εσύ μπαίνεις στην διαδικασία να δεις πόσο έχουν, σου πρότεινα κάτι και δεν το ξέρω;

Εσύ ποιος είσαι που θα μου κόψεις τον λόγο; Τσιφλίκι σου είναι εδώ μέσα;

Συνεχίζω να γράφω γιατί εσύ μου απευθύνεις τον λόγο...

Άραξε εκεί που κάθεσαι και μην ασχολησε μαζί μου, όπως εγώ που δεν ξεκίνησα ποτέ κουβέντα μαζί σου...

Τι άλλο θα διαβάσω εδώ πέρα..😁

• Like
Reactions: Sonus Naturalis
Δε με απασχολεί τι καλώδια έχεις εσύ ούτε αν φαντάζεσαι πως ακούς διαφορές. Με ενδιαφέρει να μην εξαπατηθεί κάποιο μέλος από αυτά που γράφεις και θεωρώ ότι όσα έγραψα αρκούν, από τη στιγμή που δε παρουσιάζεις κανένα εύρημα και καμία μεθοδολογία ελέγχου.

Δε με απασχολεί τι καλώδια έχεις εσύ ούτε αν φαντάζεσαι πως ακούς διαφορές. Με ενδιαφέρει να μην εξαπατηθεί κάποιο μέλος από αυτά που γράφεις και θεωρώ ότι όσα έγραψα αρκούν, από τη στιγμή που δε παρουσιάζεις κανένα εύρημα και καμία μεθοδολογία ελέγχου.
Συνέχισε το ποίημα σου εσύ.. αδιάφορο εντελώς..