Προτάσεις για καλώδιο Ethernet cat7 η cat8

Ποια είναι η συκοφαντία; Αναφέρεις πράγματα που κατά τη γνώμη μου δεν ισχύουν και οφείλω να ενημερώσω τους αναγνώστες ότι αν σε πιστέψουν ότι πετάξουν τα λεφτά τους. Τίποτα άλλο δεν είπα, καμία συκοφαντία.
όταν λες ότι υπάρχει ένας άνθρωπος που προτείνει προϊόντα που έχουν σκοπό, όταν θα αγοράσει κάποιος που τα λεφτά του, είναι συκοφαντική δυσφήμιση προς το πρόσωπο που προτείνει..
Αυτό και μόνο που λέτε έχει συνέπειες για εσάς..

όταν λες ότι υπάρχει ένας άνθρωπος που προτείνει προϊόντα που έχουν σκοπό, όταν θα αγοράσει κάποιος που τα λεφτά του, είναι συκοφαντική δυσφήμιση προς το πρόσωπο που προτείνει..
Αυτό και μόνο που λέτε έχει συνέπειες για εσάς..
Δεν είπα αυτό, μάθετε να διαβάζετε

Αν και δε μου αρέσει να μεταφέρω αποσπάσματα από AI, να και η άποψη του chatgpt

Practical rule of thumb

If the analog DAC output and Ethernet circuitry are inside the same box, then:
Yes, Ethernet noise can indirectly affect DAC performance — but only if the device design is weak.
High-quality gear uses:

separate ground regions
LC filtering
shielding cans
isolated clock domains
linear power for analog section

and has zero audible issues.

Audiophile forums often blame the Ethernet cable, but the real culprit is almost always:
poor internal design, not the cable.

Θα σε παρακαλέσω να μην αλλάζεις τα γραφόμενα του συνομιλητή σου όταν του κάνεις reply.

Στην παρούσα περίπτωση το έκανες 2 φορές σε μένα και άλλαξες εσκεμμένα το νόημα του ποστ μου.
Καλημέρα, συγνώμη αλλά δεν έχω αλλάξει ποτέ τα γραφόμενα κανενός συνομιλητή, κάτι έχεις καταλάβει λάθος..
Δεν έχει σημασία όμως, δεν θα ξανά δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα..

Μια χαρά γνωρίζω ανάγνωση..😉
Τότε ανατρέξτε πάλι στα μηνύματα. Αρχικά μου είπατε ότι δε χρειάζεστε μαθήματα από μένα. Και σας απάντησα πως δε με ενδιαφέρετε εσείς, δε σκοπεύω να σας μάθω κάτι. Με ενδιαφέρουν οι χιλιάδες αναγνώστες που διαβάζοντάς σας μπορεί να κάνουν μια λανθασμένη αγορά. Όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται αν καταλάβατε κάτι άλλο.

Τότε ανατρέξτε πάλι στα μηνύματα. Αρχικά μου είπατε ότι δεν χρειάζεστε μαθήματα από μένα. Και σας απάντησα πως δε με ενδιαφέρετε εσείς, δε σκοπεύω να σας μάθω κάτι. Με ενδιαφέρουν οι χιλιάδες αναγνώστες που διαβάζουν μπορεί να κάνουν μια λανθασμένη αγορά. Όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται αν καταλάβατε κάτι άλλο.
Να σας θυμίσω ότι δεν πρότεινα κανένα καλώδιο..
Απλά σχολίασα για τα δικά μου από τη στιγμή που με ρώτησαν τι χρησιμοποιώ..
Όλα τα άλλα που λέτε είναι δικά σας σενάρια..

Να σας θυμίσω ότι δεν πρότεινα κανένα καλώδιο..
Απλά σχολίασα για τα δικά μου από τη στιγμή που με ρώτησαν τι χρησιμοποιώ..
Όλα τα άλλα που λέτε είναι δικά σας σενάρια..
Δεν είπα ότι προτείνατε, είπα ότι ο λόγος που σας απαντώ δεν είναι για να σας μάθω κάτι αλλά για να προφυλάξω αναγνώστες σας από λάθος επιλογή. Και ο λόγος ήταν αυτό σας το μήνυμα:
Τίποτα δεν είναι κοροϊδία στα καλώδια ethernet..
Έχω 2 ethernet καλώδια Supra(φθηνό), Neotech (ακριβό). Ugreen παμφθηνο..
Καλύτερα να μην γράψω τι διαφορές σε ήχο έχουν..
Όποιος δεν έχει τσεκαρει τα καλώδια που αναφέρω όταν θα τα δοκιμάσει θα αναθεωρήσει για πολλά πράγματα..
Εγώ λοιπόν τους λέω πως όταν θα τα δοκιμάσουν θα κλαίνε τα λεφτά τους. ΟΚ τώρα;

Δεν είπα ότι προτείνατε, είπα ότι ο λόγος που σας απαντώ δεν είναι για να σας μάθω κάτι αλλά για να προφυλάξω αναγνώστες σας από λάθος επιλογή. Και ο λόγος ήταν αυτός το μήνυμα:

Εγώ λοιπόν τους λέω πως όταν θα δοκιμάσουν θα κλαίνε τα λεφτά τους. ΟΚ τώρα;
Το ξαναλέω...
Το τι έχω εγώ στο σύστημα μου δεν προτρέπει κανέναν για αγορά αυτών των καλωδίων..
Ούτε καν είπα να πάνε να αγοράσουν για να δουν το φως το αληθινό..

Σε αντίθεση με εσάς, που έχετε κολλήσει στο μυαλό σας ότι θέλετε να προφυλάξετε τον κόσμο που διαβάζει το σχόλιο μου για τα καλώδια που χρησιμοποιώ..
Δηλαδή αν έγραφα ότι έχω καλώδια των 2-3 ευρώ, ο κόσμος που θα τα έπαιρνε δεν θα έχανε τα λεφτά του;
Ειναι εντελώς αστεία όλη αυτή η κουβέντα, πιστεύω να το καταλαβαίνετε..

Καλημέρα, συγνώμη αλλά δεν έχω αλλάξει ποτέ τα γραφόμενα κανενός συνομιλητή, κάτι έχεις καταλάβει λάθος..
Δεν έχει σημασία όμως, δεν θα ξανά δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα..
Τίποτα δεν έχω καταλάβει λάθος.

Τα κείμενα δεν αλλάζουν μόνα τους στο reply..

Βλέπουμε τι γράφω στο ποστ #81 και την αλλαγή στο reply σου στο ποστ #82 & #83

IMG_20251117_101147.jpg

IMG_20251117_101659.jpg

ΥΣ..
Ελπίζω να συνεχίσει η κουβέντα σε ήπιους τόνους γιατί έχει αρκετό ενδιαφέρον.
Μάλιστα πρέπει να αγοράσω ένα ethernet από το ρούτερ μέχρι το switch γιατί αυτό που έχω είναι τόσο μακρύ που το κάνω κουλούρα...
Θα ρωτήσω για Ugreen και αν δεν υπάρχει θα πάω σε τυπικό γιατί το ταμείο είναι μείον...

Τίποτα δεν έχω καταλάβει λάθος.

Τα κείμενα δεν αλλάζουν μόνα τους στο reply..

Βλέπουμε τι γράφω στο ποστ #81 και την αλλαγή στο reply σου στο ποστ #82 & #83

View attachment 261068

View attachment 261069

ΥΣ..
Ελπίζω να συνεχίσει η κουβέντα σε ήπιους τόνους γιατί έχει αρκετό ενδιαφέρον.
Μάλιστα πρέπει να αγοράσω ένα ethernet από το ρούτερ μέχρι το switch γιατί αυτό που έχω είναι τόσο μακρύ που το κάνω κουλούρα...
Θα ρωτήσω για Ugreen και αν δεν υπάρχει θα πάω σε τυπικό γιατί το ταμείο είναι μείον...
Και εγώ Ugreen έχω από το Router μέχρι το Switch..
Μια χαρά θα σε καλύψει..
Η Ugreen έχει συνήθως ότι μήκος χρειάζεσαι, ανάλογα βέβαια από πιο μαγαζί θα το πάρεις γιατί δεν έχουν πάντα όλα τα μήκη σε στοκ στο κατάστημα

• Like
Reactions: Sonus Naturalis
Από ότι γνωρίζω τα ψηφιακά δεδομένα σε ένα IP δίκτυο μεταδίδονται για ευκολία στο routing σπασμένα σε μικρότερα πακέτα (TCP/IP packets) τα οποία φθάνουν στο DAC και συναρμολογούνται σε ένα ενιαίο stream. Υπάρχει περίπτωση από ένα μέτριας ή κακής ποιότητας καλώδιο ethernet να αλλοιώνονται κάποια από τα πακέτα αυτά και να δημιουργούν κάποια ακουστά σφάλματα (glitches) στο audio stream;

Το tcp/ip περιλαμβάνει error detection και error correction, οπότε αν κάποιο πακέτο για οποιοδήποτε λόγο γίνει corrupt θα ανιχνευθεί και θα ζητηθεί να ξανα-αποσταλεί.
Οι εφαρμογές που συζητάμε έχουν buffering σε διάφορα επίπεδα, οπότε είναι εξαιρετικά σπάνιο να καταφέρουμε να "ξεμείνουμε από δεδομένα".
Οπότε, για αρχή δεν υπάρχει περίπτωση να φτάσει στο DAC corrupt δεδομένο. Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι να αδειάσουν όλα τα buffers με αποτέλεσμα το streamer να ξεμείνει από δεδομένα και να ακούσουμε μια διακοπή στον ήχο. Αλλά θα είναι διακοπή, δεν θα είναι glitches.

Θυμάμαι ότι ακόμα και στα πρώτα CD players η στιγμιαία απώλεια δεδομένων ήταν μια πραγματικότητα είτε λόγω σφάλματος ανάγνωσης της κεφαλής laser ή ατέλειας στην αλουμινένια επιφάνεια του δίσκου. Για αυτό το λόγω οι κατασκευαστές των CD player είχαν εισάγει ένα αλγόριθμο επιδιόρθωσης των χαμένων data ώστε να καλύπτεται η απώλεια αυτή χωρίς να ακούγονται κάποια στιγμίαία clicks.

Τα CDs περιλαμβάνουν ήδη πάρα πολύ καλό error correction. Συγκεκριμένα περίπου το 25% της επιφάνειας ενός CD είναι πληροφορίες για error correction.
Παρόλα αυτά, συμβαίνει ένα CD (ειδικά αν είναι ταλαιπωρημένο) να έχει ακουστά glitches λόγω λαθών στην ανάγνωση.
Δεν ξέρω κατά πόσο είχαν βγει CD players τα οποία να είχαν και κάποιο επιπλέον λογισμικό (πέραν του standard error correction που περιλαμβάνεται στο πρότυπο) το οποίο να προσπαθεί να διορθώσει αυτά τα λάθη.
Αλλά δεν έχει και ιδιαίτερο νόημα πια αυτό, μιας και ο πολύς κόσμος ακούει τα CD του από streamer, τα οποία αν έχει γίνει σωστά η δουλειά έχουν γίνει accurately ripped, οπότε είναι χωρίς λάθη (ή με ελάχιστα, σε γνωστά σημεία μάλιστα, λάθη).

Επίσης δεν έχω καταλάβει πως ακριβώς λειτουργούν τα πακέτα δεδομένων audio stream σε ένα standard δίκτυο 1 Gbps. Για παράδειγμα ένα stereo audio stream 24bit είναι της τάξης των 10 Mbps. Πως αυτό μεταδίδεται σε μορφή πακέτων σε ένα πολύ πιο γρήγορο δίκτυο gigabit μέσω ethernet; Η απλή λογική θα έλεγε ότι στέλνονται κάποια πακέτα data μετά σταματάει για λίγο η μετάδοση, έρχεται το επόμενο πακέτο data, σταματάει πάλι για λίγο και επαναλαμβάνεται σταθερά η ίδια διαδικασία. Είναι αυτή η λογική ή συμβαίνει κάτι πιο περίπλοκο;

Θα ήταν χρήσιμο να μάθουμε κάποια πράγματα από κάποιον που γνωρίζει καλύτερα αυτό το αντικείμενο.

Ένα audio stream στα 24/48 απαιτεί περίπου 2,2Mbps.

Αυτό που συμβαίνει για την μετάδοσή τους είναι όντως αυτό που περιγράφεις. Τα δεδομένα μεταδίδονται κατά bursts, ώστε να γεμίζουν τα buffers που τροφοδοτούν με data τον player.

Αυτός ο τρόπος λειτουργίας έχει "ενοχοποιηθεί" κατά καιρούς, με αποτέλεσμα να έχει προκύψει το πρωτόκολλο Diretta ( https://www.diretta.link/ ), το οποίο υποστηρίζει ότι λύνει αυτό ακριβώς το "πρόβλημα":

1763367840808.png

Υπάρχουν συμφορουμίτες μας οι οποίοι το έχουν δοκιμάσει με καλά αποτελέσματα (@DomieMic65 ).

Και εγώ Ugreen έχω από το Router μέχρι το Switch..
Μια χαρά θα σε καλύψει..
Η Ugreen έχει συνήθως ότι μήκος χρειάζεσαι, ανάλογα βέβαια από πιο μαγαζί θα το πάρεις γιατί δεν έχουν πάντα όλα τα μήκη σε στοκ στο κατάστημα
Έχεις υπόψη σου σημείο πώλησης ;;;

Εγώ τα παίρνω από την Cosmodata..
Thanks !!!
Έχω κοντά μου Περιστέρι και Κολωνό..

(Ελπίζω να μην θεωρηθεί διαφήμιση και βρω τον μπελά μου πάλι)
Πάντα λέμε τα μαγαζιά που ψωνίζουμε το οτιδήποτε !
Δεν υπάρχει περίπτωση να βρεις μπελά :LOL:

Αν και δε μου αρέσει να μεταφέρω αποσπάσματα από AI, να και η άποψη του chatgpt

Practical rule of thumb

If the analog DAC output and Ethernet circuitry are inside the same box, then:
Yes, Ethernet noise can indirectly affect DAC performance — but only if the device design is weak.
High-quality gear uses:

separate ground regions
LC filtering
shielding cans
isolated clock domains
linear power for analog section

and has zero audible issues.

Audiophile forums often blame the Ethernet cable, but the real culprit is almost always:
poor internal design, not the cable.

Προσωπικά έχω ακούσει streamer μέχρι ~10Κ και όλα τους μια χαρά "άκουγαν" από ethernet.

Δεν ξέρω αν τα stacks των DCS, Emm Labs κτλ (που είναι ακραία ακριβά) είναι πιο immune, αλλά αμφιβάλλω.

Τα DACs τους πάντως σίγουρα δεν είναι immune από θόρυβο που μπαίνει από την USB.

Έχει πλάκα πάντως που μερικοί που πέσανε να φάνε τον άνθρωπο επειδή είπε ότι ένα ψηφιακό καλώδιο μπορεί να κάνει διαφορά (κάτι που έχει συζητηθεί και εξηγηθεί btw πολλάκις εδώ και χρόνια (πχ με usb καλώδια)), συμφωνούν με τον Δημήτρη που επιβεβαίωσε ότι όντως μπορεί να κάνει διαφορά αλλά ταυτόχρονα εξακολουθούν να λένε ότι είχαν και δικιο εξαρχής :ROFLMAO:

Το γεγονός ότι η πιο «σωστή» λύση είναι να ψάξεις την αιτία του κακού (θόρυβος) δεν αναιρεί το γεγονός ότι ένα καλώδιο μπορεί να κάνει διαφορά.

Και μπορεί για κάποιους η αλλαγή ενός καλωδίου (ανεξαρτήτως κόστους / υψηλού ή χαμηλού) να είναι προτιμότερη διαδικασία (ακόμα και αν γνωρίζουν τις πρωτογενείς αιτιες του φαινομένου). Και υπάρχουν πολλοί (και καλοί) λόγοι για αυτό.

Ας κρατάμε λοιπόν τα μυαλά μας ανοικτά και ας μη πέφτουμε με την μια να τρώμε όσους λένε πράγματα με τα οποία δεν συμφωνούμε ή εν τελεί δεν γνωρίζουμε επαρκώς.
Τα μπερδεύεις. Κανένας δεν είπε ότι το καλώδιο έχει επιρροή στο σήμα. Ή θα το περάσει με όλα τα προβλήματα που έρχονται από αλλού ή θα διορθώσει κάποια πράγματα. Η λύση λοιπόν, δεν είναι να βάλω επίδεσμο €250 ευρώ, αλλά ράμματα €150. Έτσι διορθώνω όλο το πρόβλημα, που φυσικά επηρεάζει και άλλα πράγματα.
Όταν λοιπόν η κάθε εταιρία "κοροϊδεύει" με καλώδιο 1 μέτρου στα €250 αντί να πει, ορίστε ένα σωστό router, switch, ή δεν ξέρω τι, στα μισά λεφτά, που θα σας διορθώσει όλα τα προβλήματα, ναι το καλώδιο δεν κάνει την διαφορά, αλλά κρύβει το πρόβλημα.
Και δεν μπορώ να πιστέψω, ότι ένας άνθρωπος που είναι διατεθειμένος να δώσει €250 για ένα καλώδιο 1 μέτρου, δεν μπορεί να δώσει λιγότερα για 2 switch SFP+ με ένα καλώδιο 10μετρο fiber και να πάρει και ένα router της προκοπής με λίγα παραπάνω.
Καλώδιο χαλκού ethernet 1 μέτρου €250 όμως, είναι κοροϊδία, ότι και να λέμε. Ακόμα και εάν το πλέκανε γατούλες για 50 ώρες.

• Like
Reactions: athlon6401
Τι ακριβώς είναι διαπιστωμένο πειραματικά; Ότι το καλώδιο δικτύου αλλάζει τον ήχο ή ότι παράγεται θόρυβος στην έξοδο του DAC από κακής ποιότητας switch ή router τον οποίο ίσως να μειώσεις με αλλαγή καλωδίου; Αν το streamer δεν είχε DAC αλλά έδινε με οπτική ίνα το σήμα του σε ένα DAC μακριά από το καλώδιο δικτύου τι θα συνέβαινε; Τι θα συνέβαινε αν αντί για καλώδιο δικτύου χρησιμοποιούσατε οπτική ίνα με sfp to ethernet adapters;

Με όλο το σεβασμό, αν το DAC του streamer επηρρεάζεται από κάτι τέτοιο είναι απλώς κακοσχεδιασμένο σαν συσκευή. Ο πιθανός r/f θόρυβος από καλώδιο ethernet είναι της τάξης μερικών μικρόvolt (10^-6) ανά μέτρο. Ένας σωστός σχεδιασμός πλακέτας μπορεί να εκμηδενίσει τη πιθανότητα αυτού του r/f θορύβου να επηρρεάσει τα αναλογικά μέρη του DAC. Αν καταλαβαίνω καλά όμως δεν είναι αυτό το οποίο θεωρείς ως πρόβλημα αλλά δημιουργία θορύβου στο clock του DAC, σωστά;

Και πάλι αν αυτό συμβαίνει είναι αποκλειστικά κακή υλοποίηση της πλακέτας του streamer, κακή απομόνωση της γείωσης ανάμεσα σε αναλογικό και ψηφιακό κομμάτι, κακός σχεδιασμός power supply κτλ. Και σίγουρα η λύση δεν είναι να αλλάζεις καλώδιο ethernet.
Οπως ειπα και στην αρχη, εχω ακούσει πολύ ακριβά DAC (5-10K+) με διάφορα καλώδια USB και υπήρχαν τεράστιες διαφορές.

Στα είπε και ο Δημήτρης που έχει και πολύ μεγαλύτερη θεωρητική και κατασκευαστική εμπειρία.

Χωρίς καμία ειρωνεία: Φτιάξε εσύ λοιπόν, που γνωρίζεις τόσο καλά την θεωρία, την τέλεια συσκευή (streamer κλπ) - που δεν μπορούν να φτιάξουν κορυφαίοι κατασκευαστές και βγάλε την στην αγορά ;)

Last edited:
Έχει πλάκα πάντως που μερικοί που πέσανε να φάνε τον άνθρωπο επειδή είπε ότι ένα ψηφιακό καλώδιο μπορεί να κάνει διαφορά
Δεν είναι τόσο το τι είπε, είναι ο τρόπος που το είπε και και που συνέχισε τη συζήτηση.

Τα μπερδεύεις. Κανένας δεν είπε ότι το καλώδιο έχει επιρροή στο σήμα. Ή θα το περάσει με όλα τα προβλήματα που έρχονται από αλλού ή θα διορθώσει κάποια πράγματα. Η λύση λοιπόν, δεν είναι να βάλω επίδεσμο €250 ευρώ, αλλά ράμματα €150. Έτσι διορθώνω όλο το πρόβλημα, που φυσικά επηρεάζει και άλλα πράγματα.
Όταν λοιπόν η κάθε εταιρία "κοροϊδεύει" με καλώδιο 1 μέτρου στα €250 αντί να πει, ορίστε ένα σωστό router, switch, ή δεν ξέρω τι, στα μισά λεφτά, που θα σας διορθώσει όλα τα προβλήματα, ναι το καλώδιο δεν κάνει την διαφορά, αλλά κρύβει το πρόβλημα.
Και δεν μπορώ να πιστέψω, ότι ένας άνθρωπος που είναι διατεθειμένος να δώσει €250 για ένα καλώδιο 1 μέτρου, δεν μπορεί να δώσει λιγότερα για 2 switch SFP+ με ένα καλώδιο 10μετρο fiber και να πάρει και ένα router της προκοπής με λίγα παραπάνω.
Καλώδιο χαλκού ethernet 1 μέτρου €250 όμως, είναι κοροϊδία, ότι και να λέμε. Ακόμα και εάν το πλέκανε γατούλες για 50 ώρες.
Δεν μπλέκω τίποτα.

Από την αρχή έλεγες ότι τα καλώδια στα ψηφιακά δεν μπορούν να κάνουν διαφορά κάτι, που όταν στο ανέλυσε ο Δημήτρης, κατάλαβες ότι δεν ισχύει (αλλά παρόλα αυτά θεωρείς ότι καλώς πήρες από τα μούτρα τον άνθρωπο που το έλεγε εξαρχής).

Στα της πράξης: Τα περί επιδέσμου των 250 και ραμμάτων των 150 δεν ισχύει πάντα. Οπότε ατυχές το παράδειγμα.

Αν έχεις ενα DAC των 5-10Κ που ''ακούει'' από USB καλώδια (και όπως είπε και ο Δημήτρης, ειναι παρα πολλά (αν όχι όλα), αυτά....), τί θα κάνεις, θα το ξηλώσεις να το ''φτιάξεις'' ή θα πάρεις ένα άλλο καλώδιο USB;

Last edited: