Προτάσεις για καλώδιο Ethernet cat7 η cat8

Και δεν ανέλυσε καθόλου, άμα δεις τα ποστ του, είναι σχεδόν μονολεκτικά, και μας την έλεγε συνεχώς και δεν είχε δίκιο σε αυτό που έλεγε.
ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΛΩΔΙΟ ETHERNET 1 ΜΕΤΡΟΥ ΣΤΑ €250. Ελπίζω να έγινα κατανοητός.
Μπορείτε να μου πείτε τις διαφορές ενός καλωδίου των 5 ευρώ σε σχέση με ένα των 250 η των 3000 ευρώ παρακαλώ;
(Γενική ανάλυση παρακαλώ) ελπίζω να καταλαβαίνετε τι θέλω να μάθω από εσάς..

Πέρα από το δούλεμα, εάν είσαι πραγματικά audiophile, και παίζεις με καλώδια και άλλα, δεν θα βάλεις το DAC στο ίδιο δίκτυο με άλλες συσκευές παρά μόνο τον router, αναγκαστικά. Όλο το υπόλοιπο, θα πρέπει να είναι isolated.

Ποιος σου είπε ότι από όσους δοκιμάζουν καλώδια και ακούνε διαφορές, έστω το 20% έχει isolated δίκτυο; :p
Ακριβώς αυτό έχω κάνει και η διαφορά στον ήχο ήταν ότι δεν έχω πάρει ποτέ από καλώδιο δικτύου.
Αποφεύγω όλη αυτή την οχλαγωγία του δικτύου, προς το streamer περνάει μόνο ότι με ενδιαφέρει και ναι, δεν ακούω καμία απολύτως διαφορά με αλλαγές σε καλώδια δικτύου.
Το streamer μου είναι isolated σε ένα vlan μόνο του με ανοιχτές μόνο τις πόρτες 5000 και 9000 που θέλει το gentoo/lyrion για να παίξει.
Με ένα QoS έχω βάλει μόνιμα 100Mbit για την πάρτι του και άλλα 100Mbit στο δίκτυο για Netflix/Disney κλπ (έχω 1000άρα, στα σκασμένα φτάνουν και περισσεύουν τα υπόλοιπα για να παίζουν).

ΠΡΙΝ όμως γίνει αυτό, και από τα καλώδια δικτύου άκουγα διαφορά, και από τα φίλτρα δικτύου και από τα φίλτρα USB.
Το πρόβλημα υπάρχει. Απλά άλλος το κόβει όσο μπορεί με καλώδια εκατοντάδων ευρώ, άλλος το κόβει τελείως με ένα router των 100€.

Ότι ήταν να πω, το έγραψα παραπάνω. Όταν μου λες ότι καλώδιο μεταφοράς ψηφιακών δεδομένων κάνει διαφορά στον αναλογικό ήχο που στέλνει άλλο μηχάνημα και καλώδιο στα ηχεία, δεν μπορώ να σου απαντήσω κάτι Λευτέρη. Το να αλλάξουμε τους νόμους της φυσικής δεν γίνεται, όσο και εάν θέλουμε. Εάν κάποια στιγμή στο μέλλον, στέλνουμε το σήμα απευθείας στα ηχεία με ethernet τότε ναι, να το συζητήσουμε.
Μαριε, εχει συζητηθει πολλακις το θεμα, βεβαια δεν εισαι υποχρεωμενος να εχεις διαβασει τα νηματα του ηχου
αφου εισαι περισσοτερο του χομ σινεμα.
Και στα ψηφιακα υπαρχει διαφορα στην αλυσιδα μεταφορας, οχι γιατι θα χαθει καποιο πακετο πληροφοριας, αλλα
θα ειπησερθει θορυβος ο οποιος στο τελος θα διαβαστει ως πληροφορια και θα θολωσει το τελικο αποτελεσμα.

• Like
Reactions: Sonus Naturalis
Μπορείτε να μου πείτε τις διαφορές ενός καλωδίου των 5 ευρώ σε σχέση με ένα των 250 η των 3000 ευρώ παρακαλώ;
(Γενική ανάλυση παρακαλώ) ελπίζω να καταλαβαίνετε τι θέλω να μάθω από εσάς..
Οι διαφορές φίλε Λευτέρη, σε οποιαδήποτε καλώδια δικτύου και όχι μόνο στα πανάκριβα, έχουν να κάνουν με ουσιαστικά και μαρκετιστικά.
Τα ουσιαστικά, είναι πρώτα από όλα η πιστοποίηση, τα υλικά, ο σχεδιασμός, η υλοποίηση και η ποιότητα κατασκευής. Για αυτό τον λόγο έχουμε Cat 5, 6, 6a, 7, 8 και πάει λέγοντας. Shielded, not shielded Και πάει λέγοντας. Και φυσικά, όταν αγοράζεις ένα καλώδιο από κινέζο με 1 Ευρώ, δεν θα είναι το ίδιο με της Ugreen των 10 Ευρώ. Όχι ότι δεν θα κάνει την δουλειά, αλλά μπορεί όντως να έχει απώλειες δεδομένων και να χρειάζεται να δουλεύει το error correction 1000%.
Και έχουμε και το μαρκετινίστικο, όταν μιλάμε για ένα καλώδιο 1 μέτρου €250. Εκεί, σου λένε ότι χρησιμοποιήσαμε τα καλύτερα υλικά, με το καλύτερο πλέξιμο, με δεν ξέρω τι άλλο θα σκαρφιστούν, για να έχεις τον απόλυτο ήχο. Όταν το πιθανότερο είναι, ότι απλά έχουν συμπεριλάβει κάτι άλλο, το οποίο κάνει κάποιο buffer ή δεν ξέρω τι, στον υπερβολικό θόρυβο του ελαττωματικού αρχικού μηχανήματος σου. Και που σίγουρα, δεν κοστίζει ούτε 2-3 Ευρώ.

Αντε, μπράβο, από κατασκευή σκίζουν τα Ugreen..
Μην αρχίζεις τις ηχητικές εντυπώσεις..😁
(Πλάκα κάνω🤣)

Και πλάκα να μην έκανες, σιγά μη μπω στην διαδικασία ηχητικής αξιολόγησης των Ugreen με τα τυπικά που είχα πριν.... :LOL:

Με το να φωνάζεις, το μόνο που κάνεις είναι να μη σέβεσαι όσους διαβάζουν.....
Για να φωνάζω, θα τα έγραφα όλα στα κεφαλαία. Όταν λοιπόν θέλεις να εμπεδώσει κάποιος μια συγκεκριμένη φράση, δεν φωνάζεις με τον να την βάλεις κεφαλαία. Το εάν σέβομαι ή όχι, το έχω αποδείξει εδώ και πολλά χρόνια που γράφω. Δεν με κάνει ασεβή μια πρόταση σε κεφαλαία σε 8500 μηνύματα.

Οι διαφορές φίλε Λευτέρη, σε οποιαδήποτε καλώδια δικτύου και όχι μόνο στα πανάκριβα, έχουν να κάνουν με ουσιαστικά και μαρκετιστικά.
Τα ουσιαστικά, είναι πρώτα από όλα η πιστοποίηση, τα υλικά, ο σχεδιασμός, η υλοποίηση και η ποιότητα κατασκευής. Για αυτό τον λόγο έχουμε Cat 5, 6, 6a, 7, 8 και πάει λέγοντας. Shielded, not shielded Και πάει λέγοντας. Και φυσικά, όταν αγοράζεις ένα καλώδιο από κινέζο με 1 Ευρώ, δεν θα είναι το ίδιο με της Ugreen των 10 Ευρώ. Όχι ότι δεν θα κάνει την δουλειά, αλλά μπορεί όντως να έχει απώλειες δεδομένων και να χρειάζεται να δουλεύει το error correction 1000%.
Και έχουμε και το μαρκετινίστικο, όταν μιλάμε για ένα καλώδιο 1 μέτρου €250. Εκεί, σου λένε ότι χρησιμοποιήσαμε τα καλύτερα υλικά, με το καλύτερο πλέξιμο, με δεν ξέρω τι άλλο θα σκαρφιστούν, για να έχεις τον απόλυτο ήχο. Όταν το πιθανότερο είναι, ότι απλά έχουν συμπεριλάβει κάτι άλλο, το οποίο κάνει κάποιο buffer ή δεν ξέρω τι, στον υπερβολικό θόρυβο του ελαττωματικού αρχικού μηχανήματος σου. Και που σίγουρα, δεν κοστίζει ούτε 2-3 Ευρώ.
Η απάντηση σου με κάλυψε μέχρι ένα σημείο, απλά ήθελα να καταλάβω πως κρίνεις τα καλώδια, (είναι ερώτηση παγίδα) και έπεσες μέσα..
Ευχαριστώ για τον χρόνο της απάντησης σου..🙂

• Haha
Reactions: pontios
Όλα μαύρα τα έχεις και εσύ;
Εγώ έχω κίτρινο για το NAS, γαλάζιο για το Streamer...
Όταν φέρεις το A6 θα του βάλω το άσπρο που παίζει χειρότερα από όλα.
(εγώ παίζει να μην έχω μαύρο σε καμία συσκευή που θέλω να ξέρω που πηγαίνει τι :p )

Πάλι λίγο σκ@τ@ τα έκανα στους υπολογισμούς μου ..

Το ένα 3μετρο έφτασε ακριβώς από το ρούτερ στην νέα θέση του switch, η οποία είναι σχεδόν κολλητά με το Α6

Έτσι το 2ο 3μετρο Ugreen έγινε κουλούρα :

IMG_20251117_133309.jpg

Με την 1η ευκαιρία θα ψάξω να αγοράσω Ugreen στο μικρότερο δυνατό μήκος και θα κοιτάξω να είναι έγχρωμο για να σπάσει η μαυρίλα...

Ώπα...
Ξέχασα να βγάλω τις κεραίες του Α6.. δεν μου είναι χρήσιμες πουθενά νομίζω...

Σε 2η σκέψη, μήπως πρέπει να αφήσω αυτή του ΒΤ για να στέλνω YouTube από το κινητό προς την συσκευή ;;

WiFi δεν θέλω σίγουρα !!

Last edited:
Η απάντηση σου με κάλυψε μέχρι ένα σημείο, απλά ήθελα να καταλάβω πως κρίνεις τα καλώδια, (είναι ερώτηση παγίδα) και έπεσες μέσα..
Ευχαριστώ για τον χρόνο της απάντησης σου..🙂
Μιλάς με γρίφους γέροντα.

Όταν λέμε ότι γράφεις χωρίς να λες τίποτα, αυτό εννοούμε Λευτέρη. Και αυτό είναι η πραγματική αγένεια. Εγώ πήρα τον χρόνο και σου έγραψα αναλυτικά και εσύ έγραψες για ακόμα μια φορά, "εγώ ξέρω".

Το ένα 3μετρο έφτασε ακριβώς από το ρούτερ στην νέα θέση του switch, η οποία είναι σχεδόν κολλητά με το Α6

View attachment 261081

Με την 1η ευκαιρία θα ψάξω να αγοράσω Ugreen στο μικρότερο δυνατό μήκος και θα κοιτάξω να είναι έγχρωμο για να σπάσει η μαυρίλα...
Το switch, γιατί δεν το έχεις κάθετα στον τοίχο ή μέσα στο rack σου?

Αν το βάλει κάθετα θα υπάρχει αλληλεπίδραση της βαρύτητας με τα δεδομένα του down(load) και μπορεί να πέφτουν αρκετά στο πηγάδι/πάτωμα :D

View attachment 261081

Τα καλώδια rca που βλέπω με τα Tellurium copper (κινέζικα) βύσματα τι είναι;
Ποιος τα έχει φτιάξει;
Τι αγωγούς χρησιμοποιείτε στο καλώδιο;
Μιλάς με γρίφους γέροντα.

Όταν λέμε ότι γράφεις χωρίς να λες τίποτα, αυτό εννοούμε Λευτέρη. Και αυτό είναι η πραγματική αγένεια. Εγώ πήρα τον χρόνο και σου έγραψα αναλυτικά και εσύ έγραψες για ακόμα μια φορά, "εγώ ξέρω".
Είδες που έχεις προκατάληψη..
Επειδή δεν έχουμε τον ίδιο τρόπο σκέψης δεν σημαίνει ότι "εγώ ξέρω"..
Αφού η απάντηση σου είναι σύμφωνα με τις γνώσεις σου, δεν γνωρίζεις παρακάτω...
Γιατί θυμώνεις;
Δεν γίνεται διάλογος έτσι..

Το κόλλησα με ταινία 2πλης όψης στην σιδερένια βάση(*) που κρατάει δεμένο με τον τοίχο όλο το ρακ(**) για να μην καταρρεύσει.. δεν έκανα καλά λες ;;

Να κάνω κάτι άλλο ;;

(*) Οι βάσεις είναι 2 φυσικά

(**) Το "ρακ" είναι ένα της ντροπής.. κομμάτι από ένα σετ με ντουλάπι , το οποίο είναι αλλού...

Είδες που έχεις προκατάληψη..
Επειδή δεν έχουμε τον ίδιο τρόπο σκέψης δεν σημαίνει ότι "εγώ ξέρω"..
Αφού η απάντηση σου είναι σύμφωνα με τις γνώσεις σου, δεν γνωρίζεις παρακάτω...
Γιατί θυμώνεις;
Δεν γίνεται διάλογος έτσι..
Δεν θυμώνω καθόλου φίλε μου. Και δεν έχει να κάνει με τρόπο σκέψης, αλλά με τα γραφόμενα του καθενός. Εσύ λοιπόν, ότι και εάν σου έχουμε παραθέσει σε 8 σελίδες τώρα, μονίμως απαντάς "εγώ ξέρω αλλά δεν λέω γιατί θα θυμώσετε ή θα μου την πείτε" και "εσείς τόσο ξέρετε, τόσο λέτε".
Δείξε μου ένα μήνυμα σου, με σωστή ανάλυση και επιχειρήματα όπως του Δημήτρη, να σου πω και συγγνώμη. Όχι να απαντάς ότι πέσαμε στην αόρατη παγίδα που μόνο εσύ βλέπεις, γιατί εσύ φαντάζεσαι κάτι. Πες μας λοιπόν το παρακάτω που δεν γνωρίζουμε, να μάθουμε. Για αυτό τον λόγο είναι το φόρουμ, όχι για να πετάμε μια πρόταση και "εγώ ξέρω".

Το κόλλησα με ταινία 2πλης όψης στην σιδερένια βάση(*) που κρατάει δεμένο με τον τοίχο όλο το ρακ(**) για να μην καταρρεύσει.. δεν έκανα καλά λες ;;

Να κάνω κάτι άλλο ;;

(*) Οι βάσεις είναι 2 φυσικά

(**) Το "ρακ" είναι ένα της ντροπής.. κομμάτι από ένα σετ με ντουλάπι , το οποίο είναι αλλού...
Όχι, δεν έχει θέμα, απλά μου φάνηκε περίεργο, γιατί δεν σε αφήνει να πας και πιο πίσω το rack, εάν ήθελες (όχι ότι μπορείς αφού το έχεις δέσει στον τοίχο). Αλλά δεν έχει να κάνει με οποιοδήποτε λειτουργικό θέμα, παρά μόνο αισθητικό. Άντε να μαζεύει περισσότερη σκόνη έτσι. :ROFLMAO::ROFLMAO:

Last edited:
  • Like
Reactions: vlad66
Τα καλώδια rca που βλέπω με τα Tellurium copper (κινέζικα) βύσματα τι είναι;
Ποιος τα έχει φτιάξει;
Τι αγωγούς χρησιμοποιείτε στο καλώδιο;

DIY από τον AUDIOLYTIC

Αν θέλει λέει περισσότερα.. ( @AUDIOLYTIC )

Το μήκος του το ζήτησα εγώ έτσι κοντό και το μετάνιωσα στην πορεία... :LOL:

Τα βύσματα μου τα έβαλε να τα δοκιμάσω σε σχέση με τα "στάνταρ" που "χρησιμοποιούμε" στα άλλα interconnect μου (και βραχίονα) και τα άφησα γιατί μου άρεσαν εξίσου

Δεν θυμώνω καθόλου φίλε μου. Και δεν έχει να κάνει με τρόπο σκέψης, αλλά με τα γραφόμενα του καθενός. Εσύ λοιπόν, ότι και εάν σου έχουμε παραθέσει σε 8 σελίδες τώρα, μονίμως απαντάς "εγώ ξέρω αλλά δεν λέω γιατί θα θυμώσετε ή θα μου την πείτε" και "εσείς τόσο ξέρετε, τόσο λέτε".
Δείξε μου ένα μήνυμα σου, με σωστή ανάλυση και επιχειρήματα όπως του Δημήτρη, να σου πω και συγγνώμη. Όχι να απαντάς ότι πέσαμε στην αόρατη παγίδα που μόνο εσύ βλέπεις, γιατί εσύ φαντάζεσαι κάτι. Πες μας λοιπόν το παρακάτω που δεν γνωρίζουμε, να μάθουμε. Για αυτό τον λόγο είναι το φόρουμ, όχι για να πετάμε μια πρόταση και "εγώ ξέρ

Δείξε μου ένα μήνυμα σου, με σωστή ανάλυση και επιχειρήματα όπως του Δημήτρη, να σου πω και συγγνώμη. Όχι να απαντάς ότι πέσαμε στην αόρατη παγίδα που μόνο εσύ βλέπεις, γιατί εσύ φαντάζεσαι κάτι. Πες μας λοιπόν το παρακάτω που δεν γνωρίζουμε, να μάθουμε. Για αυτό τον λόγο είναι το φόρουμ, όχι για να πετάμε μια πρόταση και "εγώ ξέρω

Δείξε μου ένα μήνυμα σου, με σωστή ανάλυση και επιχειρήματα όπως του Δημήτρη, να σου πω και συγγνώμη. Όχι να απαντάς ότι πέσαμε στην αόρατη παγίδα που μόνο εσύ βλέπεις, γιατί εσύ φαντάζεσαι κάτι. Πες μας λοιπόν το παρακάτω που δεν γνωρίζουμε, να μάθουμε. Για αυτό τον λόγο είναι το φόρουμ, όχι για να πετάμε μια πρόταση και "εγώ ξέρω".
Νιωθω ότι δεν υπάρχει κώδικας επικοινωνίας άρα φταίω εγώ, οπότε ας σταματήσει εδώ η κουβέντα..
Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο..

Όχι, δεν έχει θέμα, απλά μου φάνηκε περίεργο, γιατί δεν σε αφήνει να πας και πιο πίσω το rack, εάν ήθελες. Αλλά δεν έχει να κάνει με οποιοδήποτε λειτουργικό θέμα, παρά μόνο αισθητικό. Άντε να μαζεύει περισσότερη σκόνη έτσι. :ROFLMAO::ROFLMAO:

Περισσότερη σκόνη και τρίχες από τα γατιά μάζευε πριν που ήταν στο πάτωμα δίπλα από το πολύπριζο..

Το "ρακ" όπως είπα και πριν είναι σταθερό (δεμένο στον τοίχο) και δεν κουνιέται χιλιοστό.. από κάτω του έχω βάλει (ημι)ελαστικά ποδαράκια για να αντέχει και να απορροφά τους κραδασμούς από τους σεισμούς , ώστε να μην κάνει "κρακ" κάποια βίδα στις 2 σιδερένιες βάσεις που το κρατάνε..

Εννοώ τους πραγματικούς σεισμούς.. μη πάει ο νους κανενός στα μπάσα.... :LOL: