steadyshot
Senior Member
- 16 July 2012
- 555
Σε μενα που εχω κανει optimise το δικτυο μου με qos στο switch (ενα εξτρα ζευγος ethernet θυρων καταστελει περισσοτερο θορυβο στην αλυσιδα απο οτι ενα μονο ζευγος) , εχω βαλει το switch se low power mode για μικροτερη εκπομπη rf και το τροφοδοτω με low noise τροφοδοτικο , εχω κλεισει το traffic στις 6 απο τις 8 θυρες που δε χρησιμοποιω και εκανα και αλλες ρυθμισεις για να ειναι οσο πιο robust γινεται διαπιστωσα διαφορα ακομα και οταν εβαλα ενα καλωδιο utp με 2 pairs με ενα καλωδιο ιδιας μαρκας 4 pair της ταξης των 2-5 ευρω. (αυτα ηταν καλωδια που τα παρειχε ενα tp link powerline που ειχα). Ηταν πιο ησυχο αυτο με τα δυο pairs το πιο λεπτο ισως λογω του λιγοτερου cross talk με δυο pairs απο οτι με 4 . Μετα διαπιστωσα διαφορες απο ενα belkin cat5e σε σχεση με ενα supra cat 8, με το belkin να ειναι πιο ησυχο πραγμα που το απεδωσα οτι μεσω της θωρακισης και του μεταλλικου βυσματος του supra μπορει να ειχε μεταφερθει θορυβος απο το switch στο streamer. Το belkin οπως εξηγησα ειναι πιο ησυχο στο συστημα μου και πιο smooth αλλα λιγο πιο μουντο, το supra εχει αλλα θετικα στον ηχο οποτε ακομα δεν εχω καταληξει. Διαπιστωσα επισης διαφορα προς το πολυ χειροτερο οταν εβγαλα το πρωτο καλωδιο το qed ethernet performance απο το tp link router σε client mode προς στο switch με οταν εβαλα ενα απλο καλωδιο απο τα παρεχομενα στη θεση του. Επισης διαπιστωσα διαφορα προς το χειροτερο οταν εβαλα το ιδιο το qed ως τελικο καλωδιο απο το switch στο streamer, ενω δρουσε καλυτερα ως πρωτο καλωδιο. . Η rj45 θυρα θα καταστειλει common mode θορυβο αλλα το προφιλ θορυβου αλλαζει απο καλωδιο σε καλωδιο, απο switch σε switch κλπ. Δε νομιζω οτι υπαρχει streamer σχεδιασμενο τοσο τελεια ωστε να εχει τελεια ανοσια σε switch/καλωδια κλπ. Ισως ο ακροατης να μην ειναι ευαισθητος σε αυτες τις διαφορες στον ηχο, η να μην τον απασχολουν οι διαφορες καθοτι εστιαζει στην μεγαλη εικονα η ο εγκεφαλος του δε δινει σημασια...
Εννοειται οτι το budget στα καλωδια πρεπει να ειναι λογικο και αναλογο του κοστους του συστηματος, και του κατα ποσο εχουν βελτιστοποιηθει ολοι οι υπολοιποι παραγοντες που αποδεδειγμενα επηρεαζουν σημαντικα τον ηχο.
Last edited: