Προτάσεις για καλώδιο Ethernet cat7 η cat8

Θρησκος

AVClub Addicted Member
23 April 2016
2,015
Αχαρνες Αττικης.
Επειδή πρόκειται για πολλά μέτρα,η καλωδιακη χαιεντια μου δεν θα βρει ανταπόκριση.
Θα εκτιμηθούν δεόντως οι προτάσεις ύστερα από σύγκριση π.χ. είχα αυτο ,πήρα το αλλο και η διαφορα ήταν η ακόλουθη.
Επισης,που θα βρω το προτεινόμενο καλώδιο.
Ευχαριστώ.

Επειδή πρόκειται για πολλά μέτρα,η καλωδιακη χαιεντια μου δεν θα βρει ανταπόκριση.
Θα εκτιμηθούν δεόντως οι προτάσεις ύστερα από σύγκριση π.χ. είχα αυτο ,πήρα το αλλο και η διαφορα ήταν η ακόλουθη.
Ευχαριστώ.
To Cat6 είναι αρκετό για μεταφορά 10Gbps στα 30+ μέτρα. Έχεις γρηγορότερη σύνδεση Internet (δεν το νομίζω) ή μεγαλύτερη απόσταση σύνδεσης; Άντε να υπερβάλλεις λίγο (για λόγους hiend) και να πάρεις Cat7!

To Cat6 είναι αρκετό για μεταφορά 10Gbps στα 30+ μέτρα. Έχεις γρηγορότερη σύνδεση Internet (δεν το νομίζω) ή μεγαλύτερη απόσταση σύνδεσης; Άντε να υπερβάλλεις λίγο (για λόγους hiend) και να πάρεις Cat7!
Όχι,χρειάζομαι τουλάχιστον 8 μέτρα.Βεβαια,υπάρχει και το χαιεντικο σενάριο.Να πειστεί ο υιός ώστε να μεταφερθει το router κοντά στο σύστημά.Ετσι,τα 8 μέτρα θα επιστρέψουν στον υπολογιστή του κι εγώ θα παρω ένα Neotech neet-1008 ενός μέτρου.

Πεταμένα λεφτά φίλε μου. Εάν τρώγεσαι πια τόσο πολύ, πάρε 2 10gbs SFP+ switches με 10μετρο SFP καλώδιο και βάλε και ένα μικρό Cat6a καλώδιο από το switch στο μηχάνημα σου. Δεν γίνεται να έχεις διαφορά στον ήχο ούτε χιλιοστό, όσο highend και εάν θεωρείς ότι είναι. Ακόμα και απλά με ένα Cat 6a καλώδιο, κάνεις τέλεια δουλειά, αφού και αυτό είναι shielded.

Πεταμένα λεφτά φίλε μου. Εάν τρώγεσαι πια τόσο πολύ, πάρε 2 10gbs SFP+ switches με 10μετρο SFP καλώδιο και βάλε και ένα μικρό Cat6a καλώδιο από το switch στο μηχάνημα σου. Δεν γίνεται να έχεις διαφορά στον ήχο ούτε χιλιοστό, όσο highend και εάν θεωρείς ότι είναι. Ακόμα και απλά με ένα Cat 6a καλώδιο, κάνεις τέλεια δουλειά, αφού και αυτό είναι shielded.
Αγαπητε συνΤριφυλλε αν το συμπέρασμα σου δεν οφείλεται σε συγκριτική δοκιμή είναι θεωρία.Μπορω να επικαλεστώ τουλάχιστον τρεις οι οποίοι ύστερα από σύγκριση(και μήκους καλωδίου) πλήρωσαν σεβαστά ποσα για ακριβα καλώδια Ethernet διότι διεπίστωσαν μεγάλη διαφορά υπέρ τους.

Αγαπητε συνΤριφυλλε αν το συμπέρασμα σου δεν οφείλεται σε συγκριτική δοκιμή είναι θεωρία.Μπορω να επικαλεστώ τουλάχιστον τρεις οι οποίοι ύστερα από σύγκριση(και μήκους καλωδίου) πλήρωσαν σεβαστά ποσα για ακριβα καλώδια Ethernet διότι διεπίστωσαν μεγάλη διαφορά υπέρ τους.
Φίλε μου, νομίζανε ότι είχε διαφορά. Δεν υπάρχει ούτε μια στο εκατομμύριο να έχει διαφορά ένα ψηφιακό σήμα και ειδικά σε καλώδιο κάτω από 10 μέτρα. Δεν θα ανακαλύψουμε άλλη τεχνολογία. Η διαφορά είναι στο μηχάνημα σου που κάνει την μετατροπή για να παίξει ο ήχος στα ηχεία. Και με ένα μηδαμινό buffering, δεν μπορεί να υπάρξει ούτε καν μια τυπική καθυστέρηση να πεις είχες απώλεια από το ίντερνετ.
Ακόμα και δίπλα σε καλώδιο ρεύματος να το έχεις και να έχει παρεμβολές ή οτιδήποτε άλλο, δεν έχει καμία σημασία λόγω του τρόπου που δουλεύει μια τέτοια σύνδεση. Οτιδήποτε πακέτο λανθασμένο ή κακό, θα ξαναζητηθεί και έρθει από την πηγή. Και όσο High end και να είναι (άμα βρεις DSD512 ή DSD1024 πες μου και εμένα) πάνω από 100m/bits δεν χρειάζεσαι.
Ακόμα και αυτό όμως να θεωρήσουμε, να δίνεις για ένα καλώδιο 1 μέτρου 250 Ευρώ, είναι το λιγότερο κοροϊδία. Ή θα μας πούνε ότι και τα fiber SFP+ έχουν πρόβλημα, που αγοράζεις 10 μέτρα €30 με τους SPF+ ακροδέκτες.
Οποιαδήποτε διαφορά ήχου θα είναι είτε από την αρχική πηγή μέχρι τον router σου, είτε από το μηχάνημα σου όταν κάνει το decoding από digital σε analog. Οτιδήποτε άλλο, δεν έχει καμία σημασία στην απόσταση που λες.

Πολύ απλά:

Router
Do you want to hear a joke about TCP/IP?

High-End DAC

Yes, I'd like to hear a joke about TCP/IP

Router
Are you ready to hear the joke about TCP/IP?

High-End DAC
I am ready to hear the joke about TCP/IP

Router
Here is a joke about TCP/IP

Router
Did you receive the joke about TCP/IP?

High-End DAC
I have received the joke about TCP/IP

Router
Excellent. You have received the joke about TCP/IP. Goodbye

Φίλε μου, νομίζανε ότι είχε διαφορά. Δεν υπάρχει ούτε μια στο εκατομμύριο να έχει διαφορά ένα ψηφιακό σήμα και ειδικά σε καλώδιο κάτω από 10 μέτρα. Δεν θα ανακαλύψουμε άλλη τεχνολογία. Η διαφορά είναι στο μηχάνημα σου που κάνει την μετατροπή για να παίξει ο ήχος στα ηχεία. Και με ένα μηδαμινό buffering, δεν μπορεί να υπάρξει ούτε καν μια τυπική καθυστέρηση να πεις είχες απώλεια από το ίντερνετ.
Ακόμα και δίπλα σε καλώδιο ρεύματος να το έχεις και να έχει παρεμβολές ή οτιδήποτε άλλο, δεν έχει καμία σημασία λόγω του τρόπου που δουλεύει μια τέτοια σύνδεση. Οτιδήποτε πακέτο λανθασμένο ή κακό, θα ξαναζητηθεί και έρθει από την πηγή. Και όσο High end και να είναι (άμα βρεις DSD512 ή DSD1024 πες μου και εμένα) πάνω από 100m/bits δεν χρειάζεσαι.
Ακόμα και αυτό όμως να θεωρήσουμε, να δίνεις για ένα καλώδιο 1 μέτρου 250 Ευρώ, είναι το λιγότερο κοροϊδία. Ή θα μας πούνε ότι και τα fiber SFP+ έχουν πρόβλημα, που αγοράζεις 10 μέτρα €30 με τους SPF+ ακροδέκτες.
Οποιαδήποτε διαφορά ήχου θα είναι είτε από την αρχική πηγή μέχρι τον router σου, είτε από το μηχάνημα σου όταν κάνει το decoding από digital σε analog. Οτιδήποτε άλλο, δεν έχει καμία σημασία στην απόσταση που λες.

Πολύ απλά:

Router

High-End DAC

Router

High-End DAC

Router

Router

High-End DAC

Router
Αν αντεληφθην καλώς,επικαλείσαι το placebo.Το placebo όμως επιδρά μόνον όταν κάποιος έχει προδιάθεση γι αυτό.

• Haha
Reactions: bujinkan
Αν αντεληφθην καλώς,επικαλείσαι το placebo.Το placebo όμως επιδρά μόνον όταν κάποιος έχει προδιάθεση γι αυτό.
Δεν ξέρω πως κάνανε δοκιμές οι φίλοι σου και δεν μπορώ να σου πω εάν αυτό είναι το θέμα. Από την άλλη, μπορώ επίσης να σου παραθέσω πείραμα με διακεκριμένους μουσικούς που τους βάλανε να ακούσουν μουσική από Stradivarius και από άλλα βιολιά, χωρίς φυσικά να ξέρουν ποιο είναι ποιο, και δεν μπορούσανε να καταλάβουν την διαφορά ή βγάλανε τα άλλα βιολιά καλύτερα.
Σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι που καταλαβαίνουν διαφορά όταν ακούνε με ένα καλώδιο ήχου πανάκριβο, καθώς και ακόμα με καλώδια ρεύματος πανάκριβα.
Σε όλα τα παραπάνω όμως, μιλάμε για αναλογικό. Φυσικά και υπάρχει διαφορά, έστω και απειροελάχιστη, αλλά σε αναλογικό. Εκεί, δεν θα σου πω γιατί έδωσες €2000 για μια βελόνα βινυλίου, το καταλαβαίνω για αυτούς που έχουν το αυτί.
Όπως και εγώ, δίνω τα λεφτά μου σε ακριβές τηλεοράσεις και προβολείς, γιατί αυτό βλέπω και θεωρώ ότι η μετατροπή της εικόνας που έρχεται στα μάτια μου, είναι άλλη.
Σε αυτή όμως, όπως και στην δική σου περίπτωση, μιλάς για ψηφιακό αρχείο. Έχει μια ποιότητα η οποία δεν αλλάζει στην μεταφορά, με κανένα τρόπο, αφού είναι digital. Εκεί που θα αλλάξει, είναι στην μετατροπή του DAC και ότι άλλο έρχεται μετά το DAC. Στην χειρότερη περίπτωση, εάν μιλάμε για streaming, να χαθούν πακέτα προς τον router και να έχεις διακοπές. Άλλο ήχο όμως, δεν μπορεί να έχεις.
Το ίδιο και με εμένα στην εικόνα. Εάν το κατεβάζω από το streaming του Netflix, δεν θα έχω ποτέ την ίδια ποιότητα με να το βλέπω τοπικά από αρχείο στο NAS μου. Και επειδή έχω αρχεία 70-80GB ταινίες, ναι, δεν παίζω με WiFi ή 100άρα. Ακόμα και να το έκανα όμως, η εικόνα δεν θα άλλαζε. Θα είχα κοψίματα ή κολλήματα λόγω αργοπορίας της πληροφορίας να φτάσει στο μηχάνημα. Όταν όμως φτάσει, θα είναι ακριβώς η ίδια ότι και εάν χρησιμοποιήσω να την στείλω. Γιατί είναι ψηφιακή.

Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Εάν πιστεύεις ότι αξίζει να δώσεις €250 για ένα καλώδιο ethernet 1 μέτρου, και θα σου κάνει την διαφορά, φυσικά και να το κάνεις και να είσαι χαρούμενος. Κανείς δεν θα σου πει τι να κάνεις. Εάν όμως, δεν έχεις διαπιστώσει ο ίδιος την υποτιθέμενη διαφορά, αλλά βασίζεσαι στα λεγόμενα άλλων, θα σου συνιστούσα να τα ξοδέψεις αλλού.
Είμαι 50 χρονών και δουλεύω στην πληροφορική από τα 17. Έχω δει όλες τις τεχνολογίες, και έκανα rip CD σε 1x CD-player σε άθλια για σήμερα ποιότητα mp3. Εάν μπορώ να πω ένα πράγμα σε αυτή την ζωή, είναι ότι το ψηφιακό σήμα, δεν επηρεάζεται σε ποιότητα απόδοσης. Ότι στείλει η πηγή, αυτό θα έρθει. Ότι χαθεί για οποιοδήποτε λόγο, θα είναι μέρος όχι ποιότητα.

Αν ακούνε διάφορα δεν έχει σχέση με τη μετάδοση σήματος. Τα δεδομένα δεν αλλάζουν. Θα πρέπει να έχουν κάποιο θέμα με γειώσεις ή παρεμβολές στο αναλογικό μέρος του συστήματος.

• Like
Reactions: pontios
Ευχαριστώ.
Σου εξήγησα στο νήμα σου τι να κάνεις, διάβασε τι σου έγραψα..

• Like
Reactions: Θρησκος

Πολύ απλά:

Router

High-End DAC

Router

High-End DAC

Router

Router

High-End DAC

Router
Τίποτα δεν είναι κοροϊδία στα καλώδια ethernet..
Έχω 2 ethernet καλώδια Supra(φθηνό), Neotech (ακριβό). Ugreen παμφθηνο..
Καλύτερα να μην γράψω τι διαφορές σε ήχο έχουν..
Όποιος δεν έχει τσεκαρει τα καλώδια που αναφέρω όταν θα τα δοκιμάσει θα αναθεωρήσει για πολλά πράγματα..

Αν ακούνε διάφορα δεν έχει σχέση με τη μετάδοση σήματος. Τα δεδομένα δεν αλλάζουν. Θα πρέπει να έχουν κάποιο θέμα με γειώσεις ή παρεμβολές στο αναλογικό μέρος του συστήματος.
Δεν ισχύει αυτό..

Όποιος δεν έχει τσεκαρει τα καλώδια που αναφέρω όταν θα τα δοκιμάσει θα αναθεωρήσει για πολλά πράγματα..
Ότι ήταν να πω, το έγραψα παραπάνω. Όταν μου λες ότι καλώδιο μεταφοράς ψηφιακών δεδομένων κάνει διαφορά στον αναλογικό ήχο που στέλνει άλλο μηχάνημα και καλώδιο στα ηχεία, δεν μπορώ να σου απαντήσω κάτι Λευτέρη. Το να αλλάξουμε τους νόμους της φυσικής δεν γίνεται, όσο και εάν θέλουμε. Εάν κάποια στιγμή στο μέλλον, στέλνουμε το σήμα απευθείας στα ηχεία με ethernet τότε ναι, να το συζητήσουμε.

• Like
Reactions: Deneb and petronik
Ότι ήταν να πω, το έγραψα παραπάνω. Όταν μου λες ότι καλώδιο διαφοράς ψηφιακών δεδομένων κάνει στον αναλογικό ήχο που στέλνει άλλο μηχάνημα και μπορώ να πω ότι μπορώ να απαντήσω σε κάτι Λευτέρη. Το να αλλάξουμε τους νόμους της φυσικής δεν γίνεται, όσο και εάν θέλουμε. Εάν κάποια στιγμή στο μέλλον, στέλνουμε το σήμα απευθείας στα ηχεία με ethernet τότε ναι, να το συζητήσουμε.
Έχεις δοκιμάσει τα καλώδια που αναφέρω;

Εγώ επιμένω ότι μαύρο φόντο θα πάρεις μόνο από αθωράκιστο καλώδιο UTP με πλαστικά βύσματα διαφορετικά θα μεταφερθεί θόρυβος rf/ρεύματα γείωσης από σασί της μιας συσκευής στην άλλη μέσω της θωράκισης και τελικά μέσω του μεταλλικού βύσματος.

Βέβαια και μόνο που θα κλείσει την μέγιστη πηγή rf από τον δέκτη WiFi του streamer θα είναι μεγάλο κέρδος

• Like
Reactions: wnet
Εγώ επιμένω ότι μαύρο φόντο θα πάρεις μόνο από αθωράκιστο καλώδιο UTP με πλαστικά βύσματα διαφορετικά θα μεταφερθεί θόρυβος rf/ρεύματα γείωσης από σασί της μιας συσκευής στην άλλη μέσω της θωράκισης και τελικά μέσω του μεταλλικού βύσματος
Συγνώμη αλλά κάνεις λάθος..

Συγνώμη αλλά κάνεις λάθος..
Μπορεί … Υποκειμενικά ( ακουγεται πιο «ήσυχο»)προτίμησα το Belkin cat5e από το supra cat 8 και το αποδίδω σε αυτά τα ηλεκτρικά φαινόμενα. Και το τελευταίο που θα σου πω είναι ότι σε γνωστό κατάστημα που έπαιζαν magico s5 με πανάκριβο εξοπλισμό και καλώδια και conditioner είχαν ένα απλό utp καλώδιο στο streamer…

Last edited:
Έχεις δοκιμάσει τα καλώδια που αναφέρω;
Σε τι να τα δοκιμάσω ακριβώς? Με τι αρχεία, τι format και τι ποιότητα, με ποια πηγή, από NAS ή από internet, σε τι ενισχυτή, τι ηχεία, τι DAC, πιο λογισμικό και πάει λέγοντας. Όχι ότι θα το έκανα, γιατί δεν έχει κανένα απολύτως νόημα. Όπως και να περιμένω να ανατείλει ο ήλιος από την δύση.

• Like
Reactions: Deneb and petronik
Σε τι να τα δοκιμάσω ακριβώς? Με τι αρχεία, τι format και τι ποιότητα, με ποια πηγή, από NAS ή από internet, σε τι ενισχυτή, τι ηχεία, τι DAC, πιο λογισμικό και πάει λέγοντας. Όχι ότι θα το έκανα, γιατί δεν έχει κανένα απολύτως νόημα. Όπως και να περιμένω να ανατείλει ο ήλιος από την δύση.
Είναι δικαίωμα σου να πιστεύεις ότι θέλεις, εγώ δεν προσπαθώ να αλλάξω την γνώμη κανενός, η εμπειρία μου και οι δοκιμές μου με χουν μάθει κάποια πράγματα..
Δεν έχω σκοπό να με ακούσει/διαβάσει κάποιος,..
Να ξέρεις όμως ότι δεν μιλάω έτσι απλά για να μιλάω..
Όσο και αρνητικός να είσαι (γιατί αυτό πιστεύεις), εμένα δεν μου λέει τίποτα..
Μου λες πως να δοκιμάσω.. αυτό δεν είναι δικό μου θέμα, όπως και θα ανατείλει ο ήλιος από την Δύση 😉

Μπορεί … Υποκειμενικά προτίμησα το Belkin cat5e από το supra cat 8 και το αποδίδω σε αυτά τα ηλεκτρικά φαινόμενα. Και το τελευταίο που θα σου πω είναι ότι σε γνωστό κατάστημα που έπαιζαν magico s5 με πανάκριβο εξοπλισμό και καλώδια και conditioner είχαν ένα απλό utp καλώδιο στο streamer…
Επειδή σε κατάστημα που έπαιζαν magico είχαν απλό utp καλώδιο τι σημαίνει αυτό;
Ότι δεν είχε ανάγκη το σύστημα από καλό καλώδιο Ethernet;

Last edited by a moderator: