Προτάσεις για καλώδιο Ethernet cat7 η cat8

Μας υποτίμησες....;)

Το κοινό εδώ δεν είναι κολλημένο με τίποτα. Και όταν τους δίνεται η ευκαιρία να «παίξουν» χωρίς μεγάλο κόστος, φυσικά και ακολουθούν!

Χαρακτηριστική είναι η ιστορία με το Blue sky DVD player, ίσως την έχεις ακούσει.

Πριν ~15 χρόνια (μπορεί και παραπάνω λίγο..) κυκλοφόρησε εδώ μέσα μια φήμη ότι ένα DVD player μάρκας Blue sky που πούλαγε το Carrefour στα 30€ είχε εξαιρετικό ήχο, επίπεδο HiEnd.

Όλοι (και το εννοώ, όλοι) εδώ μέσα στο αγοράσαμε!:ΡΕ

Δεν ξέρω πόσοι από εμάς έφτασαν τελικά να ακούν μόνο τη μουσική από αυτό, αλλά όλοι το αγόρασαν!

Ένας μας μάλιστα (αν θυμάμαι καλά συμμετέχει και στο παρόν νήμα..) είχε τυπώσει και μπλουζάκια "Είμαι και εγώ Hi End, έχω BlueSky" (ή κάπως έτσι).

Τέτοιο κοινότητα είμαστε.:)

Edit: ένα δείγμα σχετικού νήματος... ήταν πολλά: https://avclub.gr/threads/to-blue-sky-stin-cheiroyrgiki-klini.7115/
Δήμητρη, δεν έχω υποτιμήσει κανέναν σας, απλά μου κάνει εντύπωση..
Εγώ ίσα ίσα χαίρομαι για τέτοιες "καταστάσεις", διότι όλα έχουν ενδιαφέρον στο Audio..

Για το BluSky είχε βουηξει ο τόπος τότε..
Το είχα πάρει και εγώ, κατά τύχη, πριν γίνει ντόρος για αυτό..

Απλά δεν είμαστε του πίστευε και μη ερεύνα αλλά ούτε και παντελώς κολλημένοι. Αντιθέτως, θέλουμε εμπεριστατωμένα γεγονότα, και όχι απλές γνώμες. Ούτως ή άλλος, η άποψη μου ότι σε ένα δίκτυο χωρίς παρεμβολές και θόρυβο, ένα καλώδιο ίδιας τεχνολογίας, πιστοποίησης και γενιάς δεν έχει διαφορά τέτοια εάν είναι των 10 ή των 250 Ευρώ, παραμένει. Και δεν βλέπω ακόμα κάτι, το οποίο να μου αλλάξει τη γνώμη.
Δυστυχώς δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα όπως τα σκέφτεσαι..

Λευτερη!! :δροσερός:εγω για αλλο λογο τα αλλαξα!δεν εχω streamer για να κανω δοκιμες!!:rolleyes:
απλα ανεφερα την διαφορα που εχει προς το καλυτερο στο δικτυο και στο ιντερνετ.:p
εαν μπορουσα δεν θα με χαλαγε να κανω τις δοκιμες μου.
ευελπιστω καποια στιγμη να αγορασω ενα στριμερακι.
Καταλαβαίνω γιατί άλλαξες όλη την καλωδίωση, που στην ουσία είδες διάφορα, (όχι ηχητική) μέχρι τώρα, όμως σύμφωνα με τα λεγόμενα κάποιον «γκουρού» δεν θα έπρεπε να συμβεί αυτό..
Οι "γκουρού" θα απαντήσουν επί του θέματος άραγε;

• Like
Reactions: ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π
Ότι αρχίσατε να "δοκιμάζετε" καλώδια Ethernet, δεν τα περίμενα ποτέ..

Δεν ήταν ο σκοπός να δοκιμάσουμε καλώδιο ethernet.
Απλά στην αρχή μπήκε ένα Cat5e που είχα πρόχειρο, είπε ο Βλαδίμηρος να αλλάξουμε στο cat 6 που είχε φέρει μαζί του και τότε ακούσαμε διαφορά.
Ο σκοπός ήταν να ξεψαχνίσουμε το Α6 σαν dac και streamer vs gentoo player και chord qutest.

Δεν ήταν ο σκοπός να δοκιμάσουμε καλώδιο ethernet.
Απλά στην αρχή μπήκε ένα Cat5e που είχα πρόχειρο, είπε ο Βλαδίμηρος να αλλάξουμε στο cat 6 που είχε φέρει μαζί του και τότε ακούσαμε διαφορά.
Ο σκοπός ήταν να ξεψαχνίσουμε το Α6 σαν dac και streamer vs gentoo player και chord qutest.
Να σε ρωτήσω αν και τι καλώδιο Ethernet χρησιμοποιείς στο σύστημα σου;

Απλά δεν είμαστε του πίστευε και μη ερεύνα αλλά ούτε και παντελώς κολλημένοι. Αντιθέτως, θέλουμε εμπεριστατωμένα γεγονότα, και όχι απλές γνώμες. Ούτως ή άλλως, η άποψη μου ότι σε ένα δίκτυο χωρίς παρεμβολές και θόρυβο, ένα καλώδιο ίδιας τεχνολογίας, πιστοποίησης και γενιάς δεν έχει τέτοια διαφορά εάν είναι των 10 ή των 250 Ευρώ, παραμένει. Και δεν βλέπω ακόμα κάτι, το οποίο να μου αλλάξει την γνώμη.

Δεν έχω, ούτε πρόκειται να αγοράσω καλώδιο των 250€.

Η 1η δοκιμή έλαβε χώρα και το 15μετρο cat5E το μάζεψα και το έβαλα στην ντουλάπα.. ουφ .. να φύγει από την μέση...

IMG_20251126_152231.jpg

Έκανα άλλη μία δοκιμή στον χρόνο "αποθήκευσης" και είδα ότι δεν είναι σταθερός.. αλλά μικρή σημασία έχει..

Screenshot_20251126-153115.png

Ίσως να φταίει η μεγαλύτερη ροή του τρακ στο οποίο επέλεξα τελικά να κάνω την δοκιμή

IMG_20251126_154327.jpg

Το 3μετρο Ugreen κέρδισε.

Για την σύντροφό μου που απλά άκουγε δίπλα μου χωρίς να δίνει μεγάλη σημασία στο ότι έκανα, η διαφορά ήταν ξεκάθαρη..

Εγώ ήθελα να είμαι πιο προσεκτικός -μην πέσω στην παγίδα του placebo- και μετά από 5 ή 6 αλλαγές κατέληξα στο ότι το Ugreen είναι πιο "καθαρό" ψηλά, πιο "γλυκό" στις μέσες και ίσως να έχει καλύτερη "πυγμή" στο μπάσο.

Κατά την γνώμη μου η διαφορά δεν είναι μεγάλη, απαιτεί αρκετές αλλαγές (Α-Β), ενώ κάποιος άλλος θα μπορούσε να τις χαρακτηρίσει μεγάλες...

Στο ντεσιμπελόμετρο δεν υπήρξε διαφορά, τουλάχιστον αντιληπτή με τα μάτια..

Από 72 έως 76db , γιατί είναι μεσημέρι και υπάρχει κίνδυνος να ενοχληθεί η από κάτω..

IMG_20251126_151417.jpg

Το ξέχασα στην fast λειτουργία, αλλά ούτως ή άλλως οι maximum τιμές δεν θα άλλαζαν.

Ακολουθεί η δοκιμή με τα μονόμετρα από το switch στην συσκευή, η οποία προβλέπω να είναι πολύ πιο δύσκολη...

(Το 15μετρο αντικαθιστούσε το 3μετρο Ugreen από το router στο switch.. ελπίζω να το είχαν καταλάβει όλοι...)

Cat 7, τα περισσότερα ugreen.
Καλώδια των 10-15€ μιας και δεν άκουσα διαφορά με κάποια πολύ πιο ακριβά.

Ένα cat7 θα ήταν καλύτερο από το cat6 στην μεγάλη απόσταση (3μ) από το router προς το switch , ή στην μικρή από το switch προς το streamer ;;

Ή και στις 2 θέσεις καλύτερα cat7 από cat6 ;;

Δεν έχω, ούτε πρόκειται να αγοράσω καλώδιο των 250€.

Η 1η δοκιμή έλαβε χώρα και το 15μετρο cat5E το μάζεψα και το έβαλα στην ντουλάπα.. ουφ .. να φύγει από την μέση...

View attachment 261619

Έκανα άλλη μία δοκιμή στον χρόνο "αποθήκευσης" και είδα ότι δεν είναι σταθερός.. αλλά μικρή σημασία έχει..

View attachment 261620

Ίσως να φταίει η μεγαλύτερη ροή του τρακ στο οποίο επέλεξα τελικά να κάνω την δοκιμή

View attachment 261621

Το 3μετρο Ugreen κέρδισε.

Για την σύντροφό μου που απλά άκουγε δίπλα μου χωρίς να δίνει μεγάλη σημασία στο ότι έκανα, η διαφορά ήταν ξεκάθαρη..

Εγώ ήθελα να είμαι πιο προσεκτικός -μην πέσω στην παγίδα του placebo- και μετά από 5 ή 6 αλλαγές κατέληξα στο ότι το Ugreen είναι πιο "καθαρό" ψηλά, πιο "γλυκό" στις μέσες και ίσως να έχει καλύτερη "πυγμή" στο μπάσο.

Κατά την γνώμη μου η διαφορά δεν είναι μεγάλη, απαιτεί αρκετές αλλαγές (Α-Β), ενώ κάποιος άλλος θα μπορούσε να τις χαρακτηρίσει μεγάλες...

Στο ντεσιμπελόμετρο δεν υπήρξε διαφορά, τουλάχιστον αντιληπτή με τα μάτια..

Από 72 έως 76db , γιατί είναι μεσημέρι και υπάρχει κίνδυνος να ενοχληθεί η από κάτω..

View attachment 261622

Το ξέχασα στην fast λειτουργία, αλλά ούτως ή άλλως οι maximum τιμές δεν θα άλλαζαν.

Ακολουθεί η δοκιμή με τα μονόμετρα από το switch στην συσκευή, η οποία προβλέπω να είναι πολύ πιο δύσκολη...

(Το 15μετρο αντικαθιστούσε το 3μετρο Ugreen από το router στο switch.. ελπίζω να το είχαν καταλάβει όλοι...)
Τι τα ήθελες τα 15 μέτρα..
Αφού μπορούσες να κάνεις την δουλειά σου με 3 μέτρα;..
Όσο λιγότερο καλώδιο τόσο καλύτερα..😉
Για τα 250 ευρώ που αναφέρεις για ένα καλώδιο 1 μέτρο, δεν χρειάζεται να δώσεις τόσα..
Αν αποφασίσεις ποτέ να πάρεις κάτι καλύτερο από το Ugreen από το Switch στο Eversolo δηλαδή το τελευταίο μέτρο αν θες θα σου προτείνω κάτι..
(Αρκεί να μου πεις σε τι λεφτά θες)..
Βέβαια αν μείνεις φουλ ευχαριστημένος από το Ugreen η κάποιο άλλο φθηνό, πάω πάσο..

Cat 7, τα περισσότερα ugreen.
Καλώδια των 10-15€ μιας και δεν άκουσα διαφορά με κάποια πολύ πιο ακριβά.
Οκ, ευχαριστώ για την απάντηση..
Αν επιτρέπεται πια μοντέλα δοκίμασες από ακριβότερα;

Wireworld Chroma και Starlight.
Πριν στηθεί το δίκτυο με QoS/Firewall rules/vlans κλπ έδιναν καλή διαφορά. Όπως και κάποια Ethernet purifiers.
Μετά την αλλαγή στο router δεν ακούστηκε τίποτα.

Βλέπω εδώ στην περιγραφή του Starlight διάφορες παπάντζες...

Για αρχή το χαρακτηρίζουν ως CAT8 ("Wireworld Starlight Cat8 Ethernet - 1m") ενώ στο κείμενο παρακάτω λένε "The official network cable categories (ie. Cat5/6/7/8) only include twisted pair cables, so these non-twisted twinax cables cannot be rated by those test specifications."

Οπότε δεν είναι CAT8. Τι είναι; Κανείς δεν ξέρει..

Στη συνέχεια λένε: "However, it is interesting to note that the 100Gb/s (QSFP+) Ethernet cables used in internet server installations are also twinax designs."

Οπότε έτσι σου "κλείνουν το μάτι" ότι το καλώδιο είναι αρκετά καλό ώστε να περνάει 100Gb/s.

Αλλά για να μπορεί να χαρακτηρίζεται ένα καλώδιο ως twinax πρέπει να περιλαμβάνει συστραμμένα ζευγάρια από αγωγούς, κάτι που το συγκεκριμένο δεν έχει.

Οπότε όλη η συγκεκριμένη ιστορία είναι (μαρκετίστικα τουλάχιστον) μια τέραστια παπάντζα.

Μπορεί και να παίζει καλά, δεν μπορώ να ξέρω. Αλλά οι μαρκετίστες σίγουρα το ξεφτίλισαν.

330€ για ένα μέτρο.

Τι τα ήθελες τα 15 μέτρα..
Αφού μπορούσες να κάνεις την δουλειά σου με 3 μέτρα;..
Όσο λιγότερο καλώδιο τόσο καλύτερα..😉
Για τα 250 ευρώ που αναφέρεις για ένα καλώδιο 1 μέτρο, δεν χρειάζεται να δώσεις τόσα..
Αν αποφασίσεις ποτέ να πάρεις κάτι καλύτερο από το Ugreen από το Switch στο Eversolo δηλαδή το τελευταίο μέτρο αν θες θα σου προτείνω κάτι..
(Αρκεί να μου πεις σε τι λεφτά θες)..
Βέβαια αν μείνεις φουλ ευχαριστημένος από το Ugreen η κάποιο άλλο φθηνό, πάω πάσο..

Τα 15 μέτρα ήταν απλά διαθέσιμα.. δεν τα αγόρασα τώρα..
Έχω και άλλο μακρύ, ίσως στα 20 μέτρα.
(Όλα από το προηγούμενο σπίτι..)

Αν θα δοκιμάσω κάτι άλλο από το switch προς το eversolo θα είναι και αυτό σε λογικά λεφτά (άντε βία μέχρι 30€)

Θα είναι cat7 ;; cat8 ;;

Έχεις κάτι υπόψη σου ;;

Βλέπω εδώ στην περιγραφή του Starlight διάφορες παπάντζες...

Για αρχή το χαρακτηρίζουν ως CAT8 ("Wireworld Starlight Cat8 Ethernet - 1m") ενώ στο κείμενο παρακάτω λένε "The official network cable categories (ie. Cat5/6/7/8) only include twisted pair cables, so these non-twisted twinax cables cannot be rated by those test specifications."

Οπότε δεν είναι CAT8. Τι είναι; Κανείς δεν ξέρει..

Στη συνέχεια λένε: "However, it is interesting to note that the 100Gb/s (QSFP+) Ethernet cables used in internet server installations are also twinax designs."

Οπότε έτσι σου "κλείνουν το μάτι" ότι το καλώδιο είναι αρκετά καλό ώστε να περνάει 100Gb/s.

Αλλά για να μπορεί να χαρακτηρίζεται ένα καλώδιο ως twinax πρέπει να περιλαμβάνει συστραμμένα ζευγάρια από αγωγούς, κάτι που το συγκεκριμένο δεν έχει.

Οπότε όλη η συγκεκριμένη ιστορία είναι (μαρκετίστικα τουλάχιστον) μια τέραστια παπάντζα.

Μπορεί και να παίζει καλά, δεν μπορώ να ξέρω. Αλλά οι μαρκετίστες σίγουρα το ξεφτίλισαν.

330€ για ένα μέτρο.
Αφού ξέρεις, όλα είναι marketing..
Εν τω μεταξύ τα Wirewold Ethernet δεν λένε τίποτα..

Τα 15 μέτρα ήταν απλά διαθέσιμα.. δεν τα αγόρασα τώρα..
Έχω και άλλο μακρύ, ίσως στα 20 μέτρα.

Αν θα δοκιμάσω κάτι άλλο από το switch προς το eversolo θα είναι και αυτό σε λογικά λεφτά (άντε βία μέχρι 30€)

Θα είναι cat7 ;; cat8 ;;

Έχεις κάτι υπόψη σου ;;
Στα λεφτά που λες (για καινούργιο) μόνο το Supra κάτι κάνει, αλλά δεν ξέρω πως παίζει το σύστημα σου για να έχω καλύτερη εικόνα..
Σε μεταχειρισμένα στα λεφτά που θες δεν ξέρω κάτι..

Μας υποτίμησες.... ;)

Το κοινό εδώ δεν είναι κολλημένο με τίποτα. Και όταν τους δίνεται η ευκαιρία να "παίξουν" χωρίς μεγάλο κόστος, φυσικά και ακολουθούν!

Χαρακτηριστική είναι η ιστορία με το Blue sky DVD player, ίσως την έχεις ακούσει.

Πριν ~15 χρόνια (μπορεί και λίγο παραπάνω..) κυκλοφόρησε εδώ μέσα μια φήμη ότι ένα DVD player μάρκας Blue sky που πούλαγε το Carrefour στα 30€ είχε εξαιρετικό ήχο, επιπέδου HiEnd.

Όλοι (και το εννοώ, όλοι) εδώ μέσα το αγοράσαμε! :D

Δεν ξέρω πόσοι από εμάς έφτασαν τελικά να ακούν όντως μουσική από αυτό, αλλά όλοι το αγόρασαν!

Ένας μας μάλιστα (αν θυμάμαι καλά συμμετέχει και στο παρόν νήμα..) είχε τυπώσει και μπλουζάκια "Είμαι και εγώ Hi End, έχω BlueSky" (ή κάπως έτσι).

Τέτοιο κοινότητα είμαστε. :)

Edit: ένα δείγμα σχετικού νήματος... ήταν πολλά: https://avclub.gr/threads/to-blue-sky-stin-cheiroyrgiki-klini.7115/
Tα ίδια συνέβησαν (δεν ξερω εαν έχει αναφερθεί σε αυτό το φόρουμ) σε επίπεδο τουλάχιστον φίλων μου , σινεμουσικόφιλων , όταν τα Carrefour πουλούσαν το μακρινό 2003 το επίσης εξαιρετικό Philips DVD SACD player 963 SA σε τιμή σκότωμα , που απεδείχθη επίσης Hi end της εποχής για την εικόνα και τον ήχο του...

philips_963_front.jpg

Technical Highlights:
• Audiophile Sound Character: Warm, spacious, and detailed – remarkably differentiated, especially with SACDs.
• High-end video section: 108MHz/13-bit video DAC, Faroudja DCDi chip, progressive scan – for artifact-free, smooth DVD playback.

Επίσης τέλος να αναφέρω και μια έκδοση του αρχικού PS1 παρακαλώ που από πολλούς στο εξωτερικό έχει χαρακτηριστεί ο ήχος του CD Player ως Hi end....(ελπίζω να τα εχετε ακόμα...ε??? 😁 ) .

s-l1600.jpg

Kλείνει και η δικιά μου ευχάριστη παρένθεση γιατί παραμονεύει ο Βλαδίμηρος και σήμερα είμαι στις 0... κάρτες!!

IMG_20251126_164547.jpg

Οι αλλαγές εδώ είναι εύκολες..

Τέρμα αριστερά το Ugreen που δίνει σήμα από το router
Δίπλα του το panduit cat6A, επόμενο το μπλε panduit cat6, μετά το μαύρο με την κίτρινη μύτη (cat5E) που ήταν σε κάποια συσκευασία router και τέλος το κίτρινο αγνώστων στοιχείων και μάλιστα 2 μέτρων, πάλι από κάποια συσκευασία router..

Άκουσα κάποια διαφορά ;;;

Όχι !!

Όσο και να προσπάθησα, δεν είδα διαφορά ούτε στην παραμικρή λεπτομέρεια.

2 φορές τα πέρασα όλα μπας και....

Τζίφος...

View attachment 261630

Οι αλλαγές εδώ είναι εύκολες..

Τέρμα αριστερά το Ugreen που δίνει σήμα από το router
Δίπλα του το panduit cat6A, επόμενο το μπλε panduit cat6, μετά το μαύρο με την κίτρινη μύτη (cat5E) που ήταν σε κάποια συσκευασία router και τέλος το κίτρινο αγνώστων στοιχείων και μάλιστα 2 μέτρων, πάλι από κάποια συσκευασία router..

Άκουσα κάποια διαφορά ;;;

Όχι !!

Όσο και να προσπάθησα, δεν είδα διαφορά ούτε στην παραμικρή λεπτομέρεια.

2 φορές τα πέρασα όλα μπας και....

Τζίφος...
Γιατί τζιφος; Περίμενες να ακούσεις διαφορά από αυτά; Το είπα και πιο πάνω, δεν έχει νόημα αυτή η δοκιμή..

• Like
Reactions: vlad66
Tα ίδια συνέβησαν (δεν ξερω εαν έχει αναφερθεί σε αυτό το φόρουμ) σε επίπεδο τουλάχιστον φίλων μου , σινεμουσικόφιλων , όταν τα Carrefour πουλούσαν το μακρινό 2003 το επίσης εξαιρετικό Philips DVD SACD player 963 SA σε τιμή σκότωμα , που απεδείχθη επίσης Hi end της εποχής για την εικόνα και τον ήχο του...

View attachment 261629

Technical Highlights:
• Audiophile Sound Character: Warm, spacious, and detailed – remarkably differentiated, especially with SACDs.
• High-end video section: 108MHz/13-bit video DAC, Faroudja DCDi chip, progressive scan – for artifact-free, smooth DVD playback.

Επίσης τέλος να αναφέρω και μια έκδοση του αρχικού PS1 παρακαλώ που από πολλούς στο εξωτερικό έχει χαρακτηριστεί ο ήχος του CD Player ως Hi end....(ελπίζω να τα εχετε ακόμα...ε??? 😁 ) .

View attachment 261632

Kλείνει και η δικιά μου ευχάριστη παρένθεση γιατί παραμονεύει ο Βλαδίμηρος και σήμερα είμαι στις 0... κάρτες!!
Ωραίο player το 963.. τότε..

• Like
Reactions: djmnv81