Προτάσεις για LCD 26''-32'' για υπνοδωμάτιο

Skakinen

AVClub Fanatic
22 November 2006
10,347
Αθήνα
Θα ήθελα τη βοήθεια όσων φίλων έχουν χρόνο και διάθεση , μιας και είμαι παντελώς άσχετος στο θέμα flat tv :

ενδιαφέρομαι για μια flat τηλεόραση 26'' για υπνοδωμάτιο.
Πρόκειται να αντικαταστήσει μια TFT 15'' οπότε η 26'' πιστεύω ότι θα είναι ικανοποιητική διάσταση. Προορίζεται για τηλεοπτικό σήμα και ταινίες.
Το σκεπτικό μου είναι ότι η διαφορά των 26'' σε εξωτερικές διαστάσεις και τιμή από τις 22-23'' είναι μικρή , οπότε είναι μονόδρομος η επιλογή 26άρας (για μεγαλύτερη δεν τίθεται θέμα λόγω χώρου).
Έχω ανατρέξει στη σχετική ενότητα του forum αλλά δεν βρήκα αρκετό υλικό (για τη συγκεκριμένη διάσταση).

Όποιος φίλος έχει όρεξη ας προτείνει μάρκες και μοντέλα.
Ισχύει κι εδώ το ''ότι πληρώνεις παίρνεις'';
Δηλαδή αν δώσω 700-800 ευρώ αντί για 500-600 , θα έχω και καλύτερη εικόνα;

Ευχαριστώ προκαταβολικά.
:smile:

Υ.Γ. Δεν ξέρω αν έχει σημασία αλλά η tv προορίζεται για στήριξη στον τοίχο απέναντι από το κρεββάτι.

Last edited by a moderator:
Re: Προτάσεις για LCD 26'' για υπνοδωμάτιο

Θα ήθελα τη βοήθεια όσων φίλων έχουν χρόνο και διάθεση , μιας και είμαι παντελώς άσχετος στο θέμα flat tv :

ενδιαφέρομαι για μια flat τηλεόραση 26'' για υπνοδωμάτιο.
Πρόκειται να αντικαταστήσει μια TFT 15'' οπότε η 26'' πιστεύω ότι θα είναι ικανοποιητική διάσταση. Προορίζεται για τηλεοπτικό σήμα και ταινίες.
Το σκεπτικό μου είναι ότι η διαφορά των 26'' σε εξωτερικές διαστάσεις και τιμή από τις 22-23'' είναι μικρή , οπότε είναι μονόδρομος η επιλογή 26άρας (για μεγαλύτερη δεν τίθεται θέμα λόγω χώρου).
Έχω ανατρέξει στη σχετική ενότητα του forum αλλά δεν βρήκα αρκετό υλικό (για τη συγκεκριμένη διάσταση).

Όποιος φίλος έχει όρεξη ας προτείνει μάρκες και μοντέλα.
Ισχύει κι εδώ το ''ότι πληρώνεις παίρνεις'';
Δηλαδή αν δώσω 700-800 ευρώ αντί για 500-600 , θα έχω και καλύτερη εικόνα;

Ευχαριστώ προκαταβολικά.
:smile:

Υ.Γ. Δεν ξέρω αν έχει σημασία αλλά η tv προορίζεται για στήριξη στον τοίχο απέναντι από το κρεββάτι.

SONY KDL -26S4000

Eνταξει ειναι λιγο ακριβη αλλα πληρως εξοπλισμενη και εικονα που σκιζει οσο για μονιτορ για pc ειναι σουπερ,επισης την εχω συνδεσει με ενα sony vaio που εχει bluray μεσω hdmi και εχω να πω οτι η εικονα ειναι απιστευτα καθαρη.O scaler της tv ειναι πολυ καλος επισης και θα δεις πολυ καλα και σε standard definition.Η μονη ισως ενσταση ειναι ο ηχος οπου ενω μπορει να παραμετροποιηθει απο τα settings του λειπει το bass.Κατα τα λοιπα super...!!!
Στα 519 ευρω
Την πηρα πριν 10 μερες απο electronet και ειμαι πολυ ευχαριστημενος

Last edited:

Από Sony μπορείς να δεις και αυτές τις δύο:

26Ε4000 (με σχεδίαση κάδρου που πιθανόν να "κολλάει" στην κρεβατοκάμαρα σου)

26V4500
(ίδια με την παραπάνω αλλά με πιο συμβατική σχεδίαση)

Σε σχέση με την S4000 (ίδια με την 26V4000 της σύγκρισης) που έχει ο φίλος babalek θα πάρεις επιπλεόν Bravia Engine 2 και HD ψηφιακό δέκτη.

Εδώ μια σύγκριση των τριών:

http://www.sony.gr/comparison/kdl26e4000aep/kdl26v4500e/kdl26v4000e

Άλλες επιλογές οι Samsung 26A457 και LG 26LG4000 (η τελευταία έχει και ενσωματωμένο DVD player).

Απάντηση: Προτάσεις για LCD 26'' για υπνοδωμάτιο

Εγώ θα πήγαινα σε μεγαλύτερη.
Η 26'' για υπνοδωμάτιο είναι πολύ μικρή. (Αν πας στης 32'' θα πάρεις καλύτερη και φτηνότερη TV).
Έχω στο υπνοδωμάτιο 46''.
Εψαχνα για την κουζίνα τηλεόραση και λόγω ύψους πήγαινα σε 26''και όχι μεγαλύτερη.
Έχω ποστάρει τα παρακάτω.
(Τελικά μετά από test-drive που έκανα σε saturn, media markt και βλέποντας και διάφορα μοντέλα Sony 26B4050, 26E4000.
H Sony 26E4000 απερρίφθη λόγω κόστους (1.069 euro).
Η LG απερρίφθη λόγω ύψους. Και μεταξύ sharp, sony και samsung είδα ότι καλύτερη ήταν η sharp LC26-D44E (καινούργιο μοντέλο) και αποφάσισα να την αγοράσω .
Η tv ήρθε σήμερα στα 520 Euro. απο Radio Kaselakis.
Έιναι Made in Japan και μπορώ να πω ότι είναι πάρα πολύ καλή.
Απο εικόνα στο ποδόσφαιρο η εικόνα είναι αψεγάδιαστη, skai, et1,2,3,mega,alpha,ant1 εξαιρετικά.
Καμμενα pixel μηδεν, backlight bleeding σε πρωτη ματια δεν ειδα.
Αυτά.)

Εδω πλεον εχουμε 26'' για το pc και βλεπουμε σε 50 εκατοστα.
Το σωστο ειναι να πας σε μεγαλυτερη διασταση αλλα αν επιμενεις καλη περιπτωση φαινεται η LG M2794D-PZ 27 Wide η οποια ειναι και pc monitor και TV αφου εχει υβριδικο δεκτη και σε αναλυση 1920χ1080 παρακαλω. Και εχει και καλη τιμουλα 433 ευρω.

http://www.msystems.gr/v_products.asp?v_Cat=2325&v_Item=7937

Κατ'αρχάς ευχαριστώ όσους φίλους απάντησαν!
Για μεγαλύτερη διάσταση δεν τίθεται θέμα λόγω χωροταξίας.

-Philips δεν βλέπω να προτείνει κανένας, υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος;

- Θα ήθελα και κάποιες διευκρινήσεις σχετικά με τις βάσεις στήριξης στον τοίχο:

1. η συνολική απόσταση της τηλεόρασης από τον τοίχο εξαρτάται από την βάση; Κάθε βάση ''τοποθετεί'' την tv σε διαφορετική απόσταση; (υποθέτω ότι πρέπει να υπάρχει κάποιος ''αέρας'' μεταξύ tv και τοίχου).
2. Όλες οι βάσεις επιτρέπουν κλίση της tv δεξιά-αριστερά ή/και πάνω-κάτω;
3. τί γίνεται με τις υποδοχές που βρίσκονται στο πίσω μέρος της tv (scart κλπ); η στήριξη στον τοίχο καταργεί την πρόσβαση στο πίσω μέρος και απαιτείται ξεκρέμασμα για να συνδεθεί κάτι καινούργιο στην tv;
4. Η τοποθέτηση της βάσης και της tv πρέπει να γίνουν από ειδικό τεχνίτη της εταιρίας ή μπορεί ο να την τοποθετήσει ο οποιοσδήποτε;

Ευχαριστώ και πάλι

οποια και εαν παρεις απλα φροντισε να εχει ενσωματωμένο ψηφιακο δεκτη dvb-t που να υποστηριζει mpeg4. Απο Μαρτιο οπως δειχνει το πράγμα θα σου χρειαστεί.

Λοιπόν , κατόπιν ωριμότερης σκέψης διαπιστώθηκε ότι θα μπορούσε να βολευτεί στο χώρο και μια 32'' οπότε ας πέσει και καμμιά πρόταση για τη διάσταση αυτή.
Ευχαριστώ και πάλι

Υ.Γ.
Αν είναι εύκολο για κάποιον διαχειριστή , ας αλλάξει τον τίτλο του νήματος σε ''Προτάσεις για LCD 26''-32'' για υπνοδωμάτιο''
Ευχαριστώ

Καλή σκέψη Διονύση :a0210:

Για πες σε τι budget θα κινηθείς γιατί οι 32άρες ξεκινάνε από 400 και φτάνουνε μέχρι 1400 .

Καλημέρα Γιώργο!
Κοίταξε, από τη στιγμή που θα έδινα γύρω στα 700-800 ευρώ για τη Sony Sony KDL-26E4000 (της οποίας το design είναι εξαιρετικό και μου έχει κάτσει), λογικό είναι να ανέβει το budget αλλά να μην ξεπεράσω (κατά πολύ :rolleyes: ) τα 1000 ευρώ.
Η λογική μου είναι ,σε ότι τεχνολογικό αγοράζω , να έχει και κάποια αντοχή στο χρόνο.
Να υποθέσω ότι ανάλογα καλή είναι και η μεγαλύτερη αδερφή της η SONY KDL-32E4000;

Last edited:
Η αλήθεια είναι πως η 32Ε4000 έχει τσιμπημένη τιμή λόγω σχεδίασης. Ακριβώς ίδια με διαφορετική σχεδίαση είναι και η 32W4000. Καλές επιλογές και οι δύο.

Δες όμως και την Philips 32PFL9603. Έχει κάποια προβλήματα στην σύνδεση με PC μέσω των HDMI, αλλά αν δεν ενδιαφέρει η συγκεκριμένη χρήση πιστεύω πως είναι η καλύτερη επιλογή γύρω στο χιλιάρικο :a0210:

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=29913

Η αλήθεια είναι πως η 32Ε4000 έχει τσιμπημένη τιμή λόγω σχεδίασης. Ακριβώς ίδια με διαφορετική σχεδίαση είναι και η 32W4000. Καλές επιλογές και οι δύο.

Δες όμως και την Philips 32PFL9603. Έχει κάποια προβλήματα στην σύνδεση με PC μέσω των HDMI, αλλά αν δεν ενδιαφέρει η συγκεκριμένη χρήση πιστεύω πως είναι η καλύτερη επιλογή γύρω στο χιλιάρικο :a0210:

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=29913

Επειδή δεν υπάρχει στο site της Philips η 32PFL9603 να υποθέσω ότι είναι ο προκάτοχος της 32PFL9613D/10 ( λεπτομέρειες εδώ) ;
Η 32PFL9613 όμως ξεφεύγει κοντά στα 1500 ευρώ.

Μια και το έφερε η κουβέντα, το σύστημα Ambilight είναι χρήσιμο να υπάρχει ή είναι δέλεαρ του marketing;

Περίεργο που την αφαίρεσαν από την σελίδα. Δεν είναι προηγούμενο μοντέλο πάντως, ανήκει στην τελευταία και ακριβή σειρά της εταιρίας. Στην ουσία η 9613 είναι μια 9603 με 100Hz.

Ένα απαλό φως πίσω από την τηλεόραση είναι πάντα χρήσιμο όταν βλέπεις σε σκοτεινό χώρο. Κάνει την θέαση πιο ξεκούραστη και δίνει την αίσθηση της μεγαλύτερης αντίθεσης στην εικόνα. Οι εναλλαγές χρωμάτων όμως του Ambilight είναι θέμα γούστου. Εμένα δεν μου αρέσει (πρώην κάτοχος Philips με ambilight), αλλά οι περισσότεροι το συνηθίζουν και μετά δεν μπορούν χωρίς αυτό.

Αυτό που με προβλημάτισε κάπως για την 9603 είναι τα προβληματάκια που είχαν κάποιες συσκευές (διάβασα το νήμα του Νάσου που παραθέτεις).

Τέλος πάντων θα πέσει σκέψη.
Φεύγω τώρα για έρευνα αγοράς.

Καλημέρα!!

Παιδιά όπως όλοι έτσι κι εγώ ενδιαφέρομαι να αγοράσω μια τηλεόραση lcd 32 ιντσών που είναι full hd να έχει καλή αντίθεση και γενικώς να έχει καλά τεχνικά χαρακτηριστικά...

Εγώ εντοπίσει μερικά μοντέλα που θέλω να μοιραστώ μαζί σας για να μου πείτε αν αξίζουν.

Η χρήση της θα είναι:
1. Σύνδεση με xbox360
2. Σύνδεση της με ηλεκτρονικό υπολογιστή
3. Σύνδεση με ένα media player για την αναπαραγωγή mkv full hd αρχείων
κ.τ.λ.

Οι τηλεοράσεις είναι οι εξής:
1. Lg 32LG5900
2. Samsung le32a556 ή le32a558
3. Toshiba 32XV555DG

Αν θέλετε μπορείτε να μου προτείνετε και κάποια άλλα μοντέλα 32 ιντσών με μεχρι 600 ευρώ που να είναι full hd.

Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας και τις απαντήσεις σας.

Παιδιά γεια σας. Την ίδια απορεία έχω και γώ (για υπνοδωμάτιο μια 32άρα). Η KDL32L4000 λέει κάτι; αξίζει; (Έχω ήδη την KDL32U3000 και σκέφτομαι να την αλλάξω).

βασικο μοντελο ειναι.δωσε 50Ε παραπανω και παρε το μοντελο 32S4000/32V4000

Απάντηση: Re: Προτάσεις για LCD 26''-32'' για υπνοδωμάτιο

Παιδιά γεια σας. Την ίδια απορεία έχω και γώ (για υπνοδωμάτιο μια 32άρα). Η KDL32L4000 λέει κάτι; αξίζει; (Έχω ήδη την KDL32U3000 και σκέφτομαι να την αλλάξω).
Αυτα δεν μου τα ειπες το πρωι.....:flute::flute:
Ολο για τον Βαλβερδε μου ελεγες,τελος παντων αυριο το απογευμα εχει σεμιναριο αμα θελεις ελα να παρακολουθησης...:grandpa:
:flipout::flipout::flipout:

Re: Απάντηση: Re: Προτάσεις για LCD 26''-32'' για υπνοδωμάτιο

Αυτα δεν μου τα ειπες το πρωι.....:flute::flute:
Ολο για τον Βαλβερδε μου ελεγες,τελος παντων αυριο το απογευμα εχει σεμιναριο αμα θελεις ελα να παρακολουθησης...:grandpa:
:flipout::flipout::flipout:

-bye-
Προέκυψε το απόγευμα, γιαυτό δεν είπα κάτι το πρωί...:flipout:

@gzoun

Θα έρθω το πρωί για καφέ:coffee: άμα είναι. Το βράδυ σεμινάριο παραδίδει ο Θρύλος:firstprize: