Προτάσεις για μεταχειρισμένα (και όχι μόνον)

Επίσης, να ανοίξω ένα νήμα με προσφορές και demo στο δικάναλο?
Mε τον ίδιο τίτλο και θεματολογία, όπως στη κατηγορία των τηλεοράσεων. Τίποτα λιγότερο, τίποτα παραπάνω.

Το νήμα ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ-ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ στις τηλεοράσεις δεν πρόκειται για ξεστοκάρισμα μεταχειρισμένων και demo, Νίκο...

Μου φαίνεται φυσιολογικό θεμιτό και μου βγαίνει αυθόρμητο το να επιδείξω σε κάποιον μια προσφορά η οποία υπέπεσε στην αντίληψη μου εφόσον θεωρώ πως δύναται να καλύψει τις ορέξεις του εντός του περιορισμένου budget το οποίο έχει ορίσει ως είθισται. Παρακολουθώ το φόρουμ στενά εδώ και κάποιους μήνες. Έχει τύχει πολλάκις να προτείνω στοκ η να παραπέμψω σε αγγελίες και ελάχιστες φορές δημιουργήθηκε πρόβλημα. Είμαστε μεγάλα παιδιά θεωρώ (βλέπετε και το σχετικό γκάλοπ...) και χειριζόμαστε κάποια πράγματα με ωριμότητα. Χοντράδες μπορεί να τύχουν και συνήθως υπάρχει η δέουσα παρέμβαση. Κοινώς γιατί να το μπλέξουμε με κανόνες επί κανόνων επί κανόνων... Στην τελική κουράζει, ξενερώνει και δυσχεραίνει την επικοινωνία. Θεωρώ πως σε επίπεδο ατομικής ευθύνης τα πάμε μια χαρά. So why bother :D

Απάντηση: Re: Απάντηση: Προτάσεις για μεταχειρισμένα (και όχι μόνον)

Γιώργη θα ήθελα μια επίσημη απάντηση.

Βρε Νίκο τι γράφεις? Μπορεί να υπάρξει κάτι ποιο επίσημο? Μιλάμε για την τοποθέτηση του προέδρου του σωματείου (το οποίο σωματείο τυγχάνει να είναι και ο ιδιοκτήτης του φόρουμ).

Πάντως θα μου επιτρέψεις να σου δώσω μια συμβουλή. Κοίταζε τα πράγματα λίγο ποιο σφαιρικά. Θα μπορέσεις να καταλάβεις κάποια πράγματα.

Το νήμα ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ-ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ στις τηλεοράσεις δεν πρόκειται για ξεστοκάρισμα μεταχειρισμένων και demo, Νίκο...

Φυσικά και δεν είναι, είπα κάτι τέτοιο?
Είναι προσφορών και εκπτώσεων και αν βρεθεί κάποιο demo μέσα σε αυτά ανακοινώνεται και συζητιέται σε ειδικά νήματα.
Νουθεσίες τύπου, πρόσεχε οι plasma είναι ευαίσθητες στο burn in, έλεγξε προσεκτικά πριν αγοράσεις demo, έχουν γίνει ή όχι?
Με ποια αφορμή? Πρόταση συγκεκριμένου μοντέλου σε συγκεκριμένο κατάστημα, αυτή ήταν η αφορμή.
Αν θες Γιάννη, να το ψάξω και να το ποστάρω και αυτό.

Προς το παρόν αντιγράφω από το πρώτο post του συγκεκριμένου νήματος: "Εγώ ξεχωρίζω την 46" Samsung του κωτσοβολου!!Εσείς?"

Και η ερώτησή μου είναι απλή - απλούστατη. μπορώ να κάνω το ίδιο στον δικάναλο? Όχι.
Να ανοίξω νήμα "Εκπτώσεις - Προσφορές" και να γράψω: "Παίζουν οι τάδε προσφορές, εγώ ξεχωρίζω αυτό, από αυτό το μαγαζί"

Επίσης έχω διαβάσει ποστ, τύπου υπάρχει μια τηλεόραση ΧΧΧ στα μεταχειρισμένα. Αν δεν το θυμάστε, να κάνω το κόπο να ψάξω και να το ποστάρω.
Είναι θεμιτό και αρεστό για το forum? Μάλλον όχι γιατί στο δικάναλο τέτοιου είδους ποστ σβήνονται με αυστηρή παρατήρηση προς τον αναρτήσαντα.

Πόσο ποιο απλό να το κάνω?

Δηλαδή μόνο εγώ βλέπω αυτά τα πράγματα?

Και επαναλαμβάνω δεν έχω κανένα πρόβλημα, ότι και αν εφαρμοστεί. Αρκεί να εφαρμοστεί παντού για να ξέρουμε τα απλά μέλη πως να κινηθούμε και τι να προτείνουμε.

+++
Γιώργη, αν το ποστ για το οποίο ο καπετάνιος μου έβαλε χέρι, το θεωρείς προσβλητικό προς το πρόσωπό σου ή απο την προσωπική μας επαφή ή τα γραφόμενά μου απο το 2009, προς σε εσένα ή άλλους, έχουν δώσει σημάδια τραμπουκισμού, απειλών, προτροπών, κουνήματος δάχτυλου κτλ... να το πεις ευθέως.
το "μάλιστα" είναι πολύ λίγο για σένα. αν υπάρχει απάντηση να την ακούσω. Αν όχι, δεν κολλάει πουθενά το "μάλιστα" παρά μόνο ως προσωπική μομφή. Έτσι το καταλαβαίνω εγώ τουλάχιστον.
Και δικαιολογεί απόλυτα αυτο που έγραψα και πόσταρες.

Η ουσία παραμένει και θα ήθελα να γνωρίζω..
Η κατηγορία λέγεται ενημέρωση-προτάσεις-ερωτήσεις.

Ερωτώ ξανά
τι απο τα παρακάτω είναι αρεστά?

Μερικά παραδείγματα.

Κάποιος ψάχνει νέο εξοπλισμό.
Του ποστάρω:
1) Έχω ένα τάδε, άριστο, παίζει πολύ καλά κτλ
2) Δίνει φίλος μου το τάδε, άριστο, παίζει πολύ καλά κτλ αν θες κανονίζω να το δοκιμάσεις
3) Υπάρχει η αγγελία του τάδε, κάνει τη δουλειά σου άριστα, κανόνισε να το δοκιμάσεις
4) Υπάρχει το στατικό ντέμο/μεταχειρισμένο στο τάδε κατάστημα, πήγαινε να το δεις
5) Υπάρχει προσφορά του (πολυ)καταστήματος τάδε, πήγαινε να το δεις
6) Το έχω δει στο ιντενετομάγαζο τάδε, να το link
7) Πήγαινε απο το τάδε κατάστημα που έχει το τάδε μηχάνημα, να το δεις. λινκ τάδε.

βάζοντας ένα "οk" ή "not ok" θα βοηθούσε όλους μας, πιστεύω.

γιατί δεν τροποποιείται ο κανονισμός ώστε να ενημερωθούμε?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Προτάσεις για μεταχειρισμένα (και όχι μόνον)

Βρε Νίκο τι γράφεις? Μπορεί να υπάρξει κάτι ποιο επίσημο? Μιλάμε για την τοποθέτηση του προέδρου του σωματείου (το οποίο σωματείο τυγχάνει να είναι και ο ιδιοκτήτης του φόρουμ).

Πάντως θα μου επιτρέψεις να σου δώσω μια συμβουλή. Κοίταζε τα πράγματα λίγο ποιο σφαιρικά. Θα μπορέσεις να καταλάβεις κάποια πράγματα.

Βασίλη δεν έχω καταλάβει την τοποθέτηση.
Θα ήθελα αν είναι εύκολο να μπει ένα ναι ή όχι στα ερωτήματά μου.
Είναι εύκολο.

Καλημέρα
:ernaehrung004:

Φίλοι, χωρίς παρεξήγηση, πιστεύω ότι πελαγοδρομούμε άνευ λόγου.
Να εξηγηθώ. Υπάρχει ειδική κατηγορία αγγελιών, με προσφορές μελών, καταστημάτων και με ζητήσεις μελών. Είναι λοιπόν σαφές για κάποιον που είναι σε αναζήτηση μεταχειρισμένου τι πρέπει να κάνει.
Εάν τώρα στις άλλες κατηγορίες υπάρξει ανάγκη για σύσταση, πρόταση, υπόδειξη, παρότρυνση αγοράς software ή hardware αυτή πρέπει να γίνεται με ιδιωτικό μήνυμα και όχι δημόσια. Σίγουρα όλοι μας στη προσπάθεια να βοηθήσουμε έχουμε καταστρατηγήσει το παραπάνω.
Αυτή, πιστεύω, ότι είναι η και η επίσημη πρόταση. Εάν κάνω λάθος, διορθώστε με.
Τώρα όσον αφορά τα 7 παραδείγματα του Dalanik είναι σαφές, τουλάχιστον για μένα, ότι είναι όλα "not ok".
Οι νομικές ερμηνείες και παρερμηνείες των άρθρων του κανονισμού με τα πιθανά παραθυράκια για την δικαιολόγηση ενεργειών μας, μας αποπροσανατολίζουν από το σκοπό για τον οποίο συμμετέχουμε στο φόρουμ.
Ας προσπαθήσουμε να λειτουργούμε βάσει κάποιων κοινά αποδεκτών κανόνων, γραπτών και άγραφων, και να χαιρόμαστε για τη διάχυση της πληροφορίας και για τις σχέσεις που αναπτύσσονται μεταξύ μας.

Ευχαριστώ πολύ αδερφέ για την άποψη.

Πέραν του ευγενούς παρουσιαστικού σου, έχεις και ευγενική και τολμηρή καρδιά.

Ας αναμείνουμε και μια επίσημη τοποθέτηση, χωρίς βιασύνες και μετά από ουσιαστική συζήτηση, που φαντάζομαι θα γίνει, αν δεν γίνεται ήδη.

Οι 7 ερωτήσεις, imo, είναι συναφείς μεταξύ τους και πολύ δίκαια παίρνεις την ίδια θέση για όλες. Η μία συμπαρασύρει τις άλλες.
Νομίζω όμως ότι μπορεί να γίνει κάποια παραχώρηση και να αποφασισθεί απο τους αρμόδιους μια θετική απάντηση, για όλες τις κατηγορίες, απο την 4 και κάτω.

Τα απλά μέλη (όσοι αγαπάμε το forum), θα βοηθήσουμε να μην υπάρξουν φαινόμενα επαναλαμβανόμενης υποστήριξης συγκεκριμένου προσώπου ή μαγαζιού, απο συγκεκριμένο πρόσωπο ή πρόσωπα.
(και ας μην είναι ο ρόλος μας αυτός και ας μας παρατηρήσουν για αυτό)

Φιλικά
Νίκος

Last edited:
1)Τα πράγματα διαφέρουν στις τηλεοράσεις απ´ότι στον Δικάναλο.
Στον Δικάναλο υπάρχουν μικροεπαγγελματίες που διαβάζουν και εύκολα μπορούν να μπαίνουν
και να ποστάρουν τα προιόντα που προσφέρουν σε ευκαιριακές τιμές, πράγμα που ήδη γίνεται στις Αγγελίες και στο νήμα
που έχει ανοίξει ο καθένας τους γι αυτό το σκοπό.

Στις τηλεοράσεις ανεβαίνουν προσφορές από αλυσίδες καταστημάτων
(ξεστοκάρισμα κοινώς, μια και τα μοντέλα αλλάζουν κάθε τρεις και λίγο)
που πέφτουν στην αντίληψη των μελών και ενημερώνουν τους υπόλοιπους χρήστες.

2) Στον Δικάναλο ποτέ δεν αφαιρούνται ποστ που έχουν λινκ σε μεταχειρισμένα καταστήματος
εκτός αν υποπέσει στην αντίληψη της ΔΟ συνεχής και κατ´εξακολούθηση προώθηση συγκεκριμένου
καταστήματος από συγκεκριμένο-ους χρήστη- χρήστες οπότε θα πρέπει να μπαίνει ένα φρένο.

3) Δεν επιτρέπεται η προώθηση δικών μας μηχανημάτων που είναι πρός πώληση,μέσα στα θέματα.
Επίσης απαγορεύεται οι επαγγελματίες,σε κάθε περίπτωση,να προτείνουν μέσα στα θέματα τα δικά τους μηχανήματα.

Νομίζω πως τα παραπάνω καλύπτουν τα παραδείγματα που αναφέρεις εδώ.

Last edited:
Να υπογραμμίσω πως αυτός είναι ο τρόπος που χειριζόμαστε μέχρι στιγμής
τα σχετικά θέματα και όχι τμήμα του επίσημου κανονισμού που κάποια στιγμή
μετά από σχετικές διαδικασίες και πιθανόν προσθήκες μέσω του ΔΣ και της ΔΟ
να τροποποιηθεί.

Φυσικά και δεν είναι, είπα κάτι τέτοιο?
Είναι προσφορών και εκπτώσεων και αν βρεθεί κάποιο demo μέσα σε αυτά ανακοινώνεται και συζητιέται σε ειδικά νήματα.
Νουθεσίες τύπου, πρόσεχε οι plasma είναι ευαίσθητες στο burn in, έλεγξε προσεκτικά πριν αγοράσεις demo, έχουν γίνει ή όχι?
Με ποια αφορμή? Πρόταση συγκεκριμένου μοντέλου σε συγκεκριμένο κατάστημα, αυτή ήταν η αφορμή.
Αν θες Γιάννη, να το ψάξω και να το ποστάρω και αυτό.

Προς το παρόν αντιγράφω από το πρώτο post του συγκεκριμένου νήματος: "Εγώ ξεχωρίζω την 46" Samsung του κωτσοβολου!!Εσείς?"

Και η ερώτησή μου είναι απλή - απλούστατη. μπορώ να κάνω το ίδιο στον δικάναλο? Όχι.
Να ανοίξω νήμα "Εκπτώσεις - Προσφορές" και να γράψω: "Παίζουν οι τάδε προσφορές, εγώ ξεχωρίζω αυτό, από αυτό το μαγαζί"

Επίσης έχω διαβάσει ποστ, τύπου υπάρχει μια τηλεόραση ΧΧΧ στα μεταχειρισμένα. Αν δεν το θυμάστε, να κάνω το κόπο να ψάξω και να το ποστάρω.
Είναι θεμιτό και αρεστό για το forum? Μάλλον όχι γιατί στο δικάναλο τέτοιου είδους ποστ σβήνονται με αυστηρή παρατήρηση προς τον αναρτήσαντα.

Πόσο ποιο απλό να το κάνω?

Δηλαδή μόνο εγώ βλέπω αυτά τα πράγματα?

Και επαναλαμβάνω δεν έχω κανένα πρόβλημα, ότι και αν εφαρμοστεί. Αρκεί να εφαρμοστεί παντού για να ξέρουμε τα απλά μέλη πως να κινηθούμε και τι να προτείνουμε.

Aπό τότε που αναλάβαμε με τον Χρήστο, προσπαθήσαμε στο συγκεκριμένο νήμα να μένουν αποκλειστικά και μόνο οι προσφορές, χωρίς οποιοδήποτε σχόλιο. Αφού είδαμε ότι οι προτροπές, υπενθυμίσεις και μεταφορές posts αγνοήθηκαν, καταλήξαμε να διαγράφουμε τα off-topic. Για την ώρα, φαίνεται να δουλέυει αυτό το σύστημα. Αν δούμε μελλοντικά πως όχι, το επόμενο βήμα είναι οι ποινές...

Post για προτάσεις μεταχειρισμένων έχουν γίνει κατά καιρούς σε διάφορα νήματα αγοράς, γιατί όμως έχεις την εντύπωση ότι δεν έχουν διαγραφεί; Αν πάλι κάτι μου έχει ξεφύγει κάποια στιγμή, ένα report post σε τέτοιες περιπτώσεις θα ήταν χρήσιμο... -bye-

Όσον αφορά τις συζητήσεις για τα demo, δεν νομίζω να είχαμε ποτέ προτροπή σε μέλος να πάει να δει την τάδε εκθεσιακή στο τάδε μαγαζί και θα του κάνουν καλή τιμή. Συνήθως, πρόκειται για τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο αγοραστή που βρήκε εκθεσιακή σε τάδε τιμή, χωρίς να αναφέρει το κατάστημα...

1)Τα πράγματα διαφέρουν στις τηλεοράσεις απ´ότι στον Δικάναλο.
Στον Δικάναλο υπάρχουν μικροεπαγγελματίες που διαβάζουν και εύκολα μπορούν να μπαίνουν
και να ποστάρουν τα προιόντα που προσφέρουν σε ευκαιριακές τιμές, πράγμα που ήδη γίνεται στις Αγγελίες και στο νήμα
που έχει ανοίξει ο καθένας τους γι αυτό το σκοπό.

Στις τηλεοράσεις ανεβαίνουν προσφορές από αλυσίδες καταστημάτων
(ξεστοκάρισμα κοινώς, μια και τα μοντέλα αλλάζουν κάθε τρεις και λίγο)
που πέφτουν στην αντίληψη των μελών και ενημερώνουν τους υπόλοιπους χρήστες.

2) Στον Δικάναλο ποτέ δεν αφαιρούνται ποστ που έχουν λινκ σε μεταχειρισμένα καταστήματος
εκτός αν υποπέσει στην αντίληψη της ΔΟ συνεχής και κατ´εξακολούθηση προώθηση συγκεκριμένου
καταστήματος από συγκεκριμένο-ους χρήστη- χρήστες οπότε θα πρέπει να μπαίνει ένα φρένο.

3) Δεν επιτρέπεται η προώθηση δικών μας μηχανημάτων που είναι πρός πώληση,μέσα στα θέματα.
Επίσης απαγορεύεται οι επαγγελματίες,σε κάθε περίπτωση,να προτείνουν μέσα στα θέματα τα δικά τους μηχανήματα.

Νομίζω πως τα παραπάνω καλύπτουν τα παραδείγματα που αναφέρεις εδώ.

Τροφή για σκέψη, για όταν και αν με το καλό ασχοληθείτε με τον σχετικό κανονισμό.

1) Τα πράγματα όντως διαφέρουν από κατηγορία σε κατηγορία.
Όμως υπάρχουν και "μικροεπαγγελματίες" που πουλάν εξοπλισμό που εμπίπτει σε διαφορετικές κατηγορίες (πχ τηλεοράσεις και ηχεία και ΗΤ συστήματα ή ηχεία και media players DVB δέκτες ή πηγές, ηχεία και προβόλια)
Παραδείγματα μπορώ να δώσω άμεσα με pm.

Ξεστοκάρισμα γίνεται απ'όλους και σε όλα τα είδη.
Εδώ μπορώ να φέρω παράδειγμα, για όσους ενθυμούνται, τους audiolab σειράς 8000, όπως επίσης και μιας πολύ πρόσφατης ευκαιρίας που εκμεταλλεύτηκε φίλος με ηχεία epos M5i. Οι θαμώνες του δικάναλου ίσως να εκτιμούσαν και τις δύο πληροφορίες. Για παράδειγμα η δεύτερη (epos M5i στα 210E!!!) έπαψε να ισχύει...

2) Έχω την εντύπωση ότι έχει γίνει σχετική παρατήρηση. Αν επιμένεις Κώστα, να το ψάξω σε πρώτη ευκαιρία που θα βρω το χρόνο (και θα στο στείλω με pm).
Έτσι κι αλλιώς όμως αρκεί η τοποθέτηση, ότι μπορούμε να προτείνουμε demo/μτχ οποιουδήποτε καταστήματος, σε όλες τις κατηγορίες, αρκεί βέβαια να μην προωθούμε προϊόντα του ίδιου ή 2-3 γνωστών ή φίλων αντιπροσώπων-"μικροεπαγγελματιών".

3) Σαφής η τοποθέτηση για το δικό μας εξοπλισμό. θα ήθελα να γνωρίζω αν μπορώ να προτείνω μτχ από αγγελία αγνώστου προς εμένα μέλους.
(δικό μου ή απο φίλο δεν το έκανα, ούτε θα ήθελα να γίνεται - όχι βέβαια ότι έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία η γνώμη μου, απλά ερωτώ δεν απαιτώ απάντηση... απλά θα ήθελα να γνωρίζω τι μπορώ να προτείνω και τι όχι σε γνωστούς και αγνώστους εντός του forum...)

+++
Προσωπική άποψη (αν θέλετε την λαμβάνετε υπόψιν), ότι σε όλες τις κατηγορίες, για όλους τους επαγγελματίες, για όλους τους συμμετέχοντες πρέπει να ισχύουν τα ίδια πράγματα και αυτά να είναι σαφή και κοινοποιημένα στα μέλη που με τη συμμετοχή τους μεγαλώνουν το forum. Προσωπικά δε αν έπρεπε να κάνω διαχωρισμό τους, θα στεκόμουν δίπλα στον "μικροεπαγγελματία" και δεν θα επέτρεπε στους μεγάλους.

+++
Με το καλό να συζητήσετε και, αν χρειάζεται, βελτιώσετε τον κανονισμό και ευχαριστώ τόσο για το βήμα που μου δώσατε, όσο και για τις έως τώρα απαντήσεις.

Aπό τότε που αναλάβαμε με τον Χρήστο, προσπαθήσαμε στο συγκεκριμένο νήμα να μένουν αποκλειστικά και μόνο οι προσφορές, χωρίς οποιοδήποτε σχόλιο. Αφού είδαμε ότι οι προτροπές, υπενθυμίσεις και μεταφορές posts αγνοήθηκαν, καταλήξαμε να διαγράφουμε τα off-topic. Για την ώρα, φαίνεται να δουλέυει αυτό το σύστημα. Αν δούμε μελλοντικά πως όχι, το επόμενο βήμα είναι οι ποινές...

Post για προτάσεις μεταχειρισμένων έχουν γίνει κατά καιρούς σε διάφορα νήματα αγοράς, γιατί όμως έχεις την εντύπωση ότι δεν έχουν διαγραφεί; Αν πάλι κάτι μου έχει ξεφύγει κάποια στιγμή, ένα report post σε τέτοιες περιπτώσεις θα ήταν χρήσιμο... -bye-

Όσον αφορά τις συζητήσεις για τα demo, δεν νομίζω να είχαμε ποτέ προτροπή σε μέλος να πάει να δει την τάδε εκθεσιακή στο τάδε μαγαζί και θα του κάνουν καλή τιμή. Συνήθως, πρόκειται για τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο αγοραστή που βρήκε εκθεσιακή σε τάδε τιμή, χωρίς να αναφέρει το κατάστημα...

Δεκτόν Γιάννη, εφόσον το λες σε πιστεύω.
Φυσικά δεν διαφωνώ καθόλου όλα τα ποστ μπορούν να ελέγχονται και να παίρνονται αντίστοιχα μέτρα.
Κάτι θα ξεφύγει είναι λογικό. Σημασία για μένα έχει η κοινή πολιτική αντιμετώπισης.

Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη νήμα μέλους που αναρωτιέται τι ηχεία να πάρει. Το μέλος το ξέρω μόνο ως ένα nickname.
Έχω βρει στις αγγελίες μας μια παλιά προσφορά ηχείων -από μέλος που επίσης δεν γνωρίζω- τα οποία νομίζω πως θα του κάνουν.
Η συγκεκριμένη αγγελία είναι ορθάνοιχτη μεν, κάμποσες σελίδες πίσω δε.
Το μέλος που ψάχνεται την έχει υπόψη; Πιθανότατα όχι.

Την μία και μοναδική φορά που πήγα να κάνω τον "μεσίτη", με μόνη πρόθεση να βοηθήσω δυό μέλη που επίσης δεν γνώριζα, η διαχ/ση μου είπε ότι δεν επιτρέπεται και το θέμα έληξε χωρίς δεύτερη κουβέντα. Για την ιστορία, κάποιος είχε πάρει καινούργιο ενισχυτή κι έλεγε "τι θα τον κάνω τον παλιό". Του σύστησα μια αγγελία ζήτησης -παλιότερη, όχι της 1ης σελίδας- ακριβώς για τον περισευούμενο ενισχυτή του!

Τώρα δεν θα προσπαθήσω ούτε καν με π.μ.
Γιατί όχι; Για δυο λόγους:
α) Το π.μ. σε κάποιον που δεν γνωρίζεις του δίνει την εντύπωση ότι πας μουλωχτά να "σπρώξεις" αγγελία κάποιου κολητού σου (ιδιώτη ή καταστήματος), ενώ η διαφάνεια δεν αφήνει περιθώρια για τέτοια παρεξήγηση, αφού όποιος τρίτος τυχαίνει να σε γνωρίζει θα σε κράξει.
β) Η δημόσια παράθεση είναι ανοιχτή σε αντιπαράθεση από άλλα μέλη, που ενδεχομένως να γνωρίζουν καλύτερα από εμένα το συγκεκριμένο είδος και να βοηθήσουν κι αυτά, έστω και δια της αποτροπής.

Θεωρώ πως μια ελαστικότερη στάση της διαχ/σης στο συγκεκριμένο θέμα, δλδ ανάμεσα σε μέλη, θα βοηθούσε.
Με τα μαγαζιά είναι εντάξει τα πράγματα. Εκεί το να υποδείξεις μια φορά κάποιο μαγαζί είναι (σωστά) αποδεκτό.

Δεν βοηθάει σε τίποτα, αλλά μπορεί να είναι ακόμα και επικίνδυνο, να αναμεταδίδουμε τις δήθεν ευκαιρίες όταν δεν γνωρίζουμε από πρώτο χέρι όλες τις παραμέτρους που οδήγησαν τον άλλο να πουλήσει φθηνά ή να ξεπουλήσει.
Κι αν ήταν τελικά ελαττωματικό το μηχάνημα ή ακόμα και η συγκεκριμένη παρτίδα, ποιος θα μπορούσε να το εγγυηθεί ;

Last edited:
Re: Απάντηση: Προτάσεις για μεταχειρισμένα (και όχι μόνον)

Κανείς.
Μια απλή σύσταση "δες κι αυτό" δεν σημαίνει "χτύπα το αβλεπί". Κανείς δεν είναι τόσο αφελής για να το εκλάβει έτσι. Εννοείται πως θα το καρατσεκάρει και ακούσει.

Άλλωστε χομπίστες και "ψείρες" με τα μηχανάκια είμαστε κι επίσης κανείς δεν θέλει να βγάλει όνομα στο φόρουμ ότι εξαπάτησε άλλον.
Δεν είναι σα να ψωνίζεις από εφημερίδα...

Last edited:
Οπως δεν επιτρεπεται στο καθε μελος να υποδειξει σε καποιον που ζητα γνωμες, κατι που πουλαει αλλο μελος ή και ο ίδιος), νομιζω οτι πρεπει να μην επιτρετεται να προτεινει κατι που πουλαει καποιο καταστημα (ουτε ντεμο, ουτε μτχμενο, ουτε καινουργιο). Επισης, εκ των ουκ ανευ, δεν θα πρεπει να επιτρεπεται να γινονται προστασεις αγορας με συγκεκριμενα λινκς απο το ιντερνετ (πχ ebay)

Τι λετε ?

Νικο εδω ο Θεος μας εδωσε τις 10 εντολες και δεν εχει μενει καμια που να μην την εχουμε ξεσκισει και εσυ ψαχνεις να βρεις ακρη με τις αγγελιες κλπ;

Φιλικα παντα!

Απλα οταν καποιος βαζει θεμα στο Αγγελιες-ζητηση λογικο ειναι αυτο που ψαχνει να ειναι μεταχειρισμενο η ποιο σωστα να το παρει απο καποιον συμφουριτη εδω μεσα και οχι απο Κινεζο-ebay-μαγαζι κλπ. Για μενα δεν ειναι λαθος να εχω βαλει αγγελια ζητησης οτι ψαχνω 3D Blu-ray και να μου πει ο Χ Γιωργος οτι πουλαει ο Ξ Πετρος το ταδε γιατι με βοηθαει να δω μια αγγελια που ισως δεν εχω δει. Το εκτος τοπου ειναι να σου στελνουν link με τιμες απο Skroutz καταστηματα κλπ.

Απάντηση: Re: Προτάσεις για μεταχειρισμένα (και όχι μόνον)

Επισης, εκ των ουκ ανευ, δεν θα πρεπει να επιτρεπεται να γινονται προστασεις αγορας με συγκεκριμενα λινκς απο το ιντερνετ (πχ ebay)

Από πού προκύπτει αυτό; Μην είμαστε κανένα μοναστικό τάγμα με ρητό Thou shalt not advertise?

Πόσες φορές έχω παραπέμψει, και έχω δει να παραπέμπουν, σε καταχωρίσεις του ebay, για ψιλολόγια.
Η παραπομπή απευθείας στο φθηνότερο, μεταξύ πραγμάτων κατά γενική ομολογία σχετικώς φθηνών και παρόμοιας ποιότητας, δεν λογίζεται καν ως διαφήμιση στο λεξικό μου.

Τασο δεν με καταλαβες (μπορει να μην εξηγησα σωστα)

Αν ο Νικος εχει αγγελια στο ebay και προτεινω σε καποιον να κοιταξει και την συγκεκριμενη περιπτωση τι διαφορα εχει με τον να το παραπεμψω σε αγγελια που εχει εδω?
Ή ακομη, αν τον παραπεμψω στα μεταχειρισμενα ενος καταστηματος στην Θεσσαλονικη, οπου εχω αφησει εναν ενισχυτη για τραμπα...