Προτάσεις για μεταχειρισμένα (και όχι μόνον)

Μας βλέπω στο τέλος σαν τις γεροντοκόρες που καμμιά δεν τολμά να πει στην άλλη "αυτός καλός μου φαίνεται"...

Πάντα το μυαλό στην καταστροφή.

Τα παραδείγματα του Ντίνου, τα λένε όλα... άμα θες να κάνεις τη πουστιά, τρόποι να φαν και οι κότες. Το υπονόησα σε προηγούμενο ποστ.
Και τα ερωτήματα βάση αυτού προέκυψαν, αφού το ένα συμπαρασύρει το άλλο και εύκολα παρακάμπτονται.
Η κατάσταση ποτέ δεν ήταν ανεξέλεγκτη πάντως.
Κάτι τα μέλη αυτής της κοινότητας που δεν είναι παλιάνθρωποι, κάτι που τα μέλη είναι αθυρόστομα άμα δουν πουστιές (λολ), κάτι οι αρχές που επαγρυπνούν... δεν ξεφεύγει το πράγμα.

Οι αρμόδιοι γνωρίζουν καλύτερα και προφανώς έχουν και την εμπειρία να διαχειριστούν το θέμα. Προσωπικά απλά προτείνω να γίνει θεσμός, ότι και αν αποφασιστεί.
Αυτό θα δημιουργήσει μεν μερικούς δυσαρεστημένους, θα δώσει όμως λύση σε κάθε περίπτωση παρεξήγησης... που κατα τη γνώμη μου, αφού δεν υπάρχει κανονισμός, θα βαρύνει πάντα τις αρχές.

Φιλικά εννοείται.
Είναι λεπτό το ζήτημα αφορά τις προθέσεις όσων προτείνουν εξοπλισμό και σηκώνει πολλές απόψεις και ερμηνείες.
Με συγκεκριμένο κανονισμό, αν λειτουργήσει η κοινή λογική, ο δυσαρεστημένος θα σεβαστεί την επιθυμία του ιδιοκτήτη που τον φιλοξενεί και η μειοψηφία την θέληση της πλειοψηφίας.

Αν όχι και χωρίς κανονισμό, πάλι εύκολα θα γίνεται καθε τρεις και λίγο μπάχαλο.

Δυστυχώς Φραγκ δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα...

α) Το π.μ. σε κάποιον που δεν γνωρίζεις του δίνει την εντύπωση ότι πας μουλωχτά να "σπρώξεις" αγγελία κάποιου κολητού σου (ιδιώτη ή καταστήματος), ενώ η διαφάνεια δεν αφήνει περιθώρια για τέτοια παρεξήγηση, αφού όποιος τρίτος τυχαίνει να σε γνωρίζει θα σε κράξει.
β) Η δημόσια παράθεση είναι ανοιχτή σε αντιπαράθεση από άλλα μέλη, που ενδεχομένως να γνωρίζουν καλύτερα από εμένα το συγκεκριμένο είδος και να βοηθήσουν κι αυτά, έστω και δια της αποτροπής.

Προσωπικά βοηθάω με pm, MOMO όταν η πρωτοβουλία είναι του άλλου και πάντα με την προϋπόθεση να δοκιμάσει αυτό που του προτείνω.
Δεν είναι και ότι καλύτερο να στέλνεις pm στον άγνωστο για μτχ., πως να το κάνουμε?

Καλύτερα να μη λες τι γνώμη σου καθόλου, στη τελική.

Εξαρτάται πως το λες. Αν λες πάρε τον τάδε ενισχυτή γιατί σκίζει και φτιάχνει και καφέ τότε ο άλλος θα σε φτύσει. Αν.του δώσεις όμως τρεις τέσσερεις προτάσεις για να πάρει μια ιδέα τότε αλλάζει το πράγμα....

Πμ σε μη γνωστό σου καλύτερα να μην στείλεις. Μπορεί κάλλιστα να βρεις τον μπελα σου, όσο και αν το μόνο που θες είναι να βοηθήσεις.

Προτιμώ να προτείνω κάτι δημόσια (ακομα και αν το πουλαω εδω ο ίδιος) και να βγει ο Κώστας και να γράψει απο Κάτω: " ρε ντινο, 2 10ιντσα σε. 12 τετραγωνικά;;;;". Να κρινόμαστε στα ίσα...

μα χάνεται όλη η ροή του νήματος με πμ. Όταν κάποιος μου προτείνει κάτι περιμένω να ακούσω και κάποια γνώμη του τύπου "χμμ καλή ιδέα" ή κάποιο αρνητικό σχόλιο και από κάποιον τρίτο. Πάντως πραγματικά δεν καταλαβαίνω το λόγο που συνεχίζεται το συγκεκριμένο νήμα. Η διαχείρηση όσο την έχω ζήσει συμμετέχοντας στο φόρουμ δε μου έχει δώσει την εντύπωση πως κάνει καταχρήσεις ενώ ταυτόχρονα αφήνει ορθά κάποια πράγματα λάσκα. Υπερβολές και παραλείψεις έχουν υποπέσει στην αντίληψη μου, αλλά ως μεμονωμένα περιστατικά που δεν αλλοιώνουν τη συνολική λειτουργία του forum. Σίγουρα η ύπαρξη ενός κανονισμού ως ιδέα θα μπορούσε να διασφαλίσει πλήρη διαφάνεια αλλά έλα που αυτός ο κανονισμός δε γίνεται να συνταχθεί εκ των πραγμάτων. Π.Χ. Ποιός μπορεί να με κατηγορήσει ότι προμοτάρω κάποια συγκεκριμένη μάρκα από κάποιο προιόν? Αν αυτό μου αρέσει είναι φυσικό να θέλω να το προτείνω ξανά και ξανά γιατί το νιώθω. Ακριβώς την ίδια σημειολογία θα παρατηρήσει κάποιος και σε κάποιον που οι προτάσεις του είναι υστερόβουλες ή αποσκοπούν σε προσωπικό όφελος οπότε πιάσε το αυγό και κούρεφτο... Οι κύκλοι του hifi όμως είναι κλειστοί οπότε κάποιοι που και που ίσως και να εντοπίζονται. Θέλω να πιστεύω πως υπάρχει αυτός ο έλεγχος. Αλλά ρητοί περιορισμοί νομίζω πως δεν είναι εφικτό να εφαρμοστούν. Από την άλλη όποτε έχω δοκιμάσει να προτείνω κάτι, και το ίδιο έχω παρατηρήσει πως ισχύει και για τους υπόλοιπους εδώ μέσα, πάντα το κάνω με τέτοιο τρόπο που να αφήνει να εννοηθεί ότι η τελική απόφαση και η ευθύνη επιλογής υπόκειται στον ενδιαφερόμενο και πως τα δικά μου κριτήρια δεν είναι κάτι αξιόπιστο γιατί ακόμα και αν όλη μου τη ζωή άκουγα μηχανήματα και είχα τις πλέον απίστευτες εμπειρίες, το γούστο μου θα παραμένει πάντοτε γούστο μου. Κοινώς εδώ μέσα ακροάσεις προτείνονται και όχι μηχανήματα. Και καλώς κακώς, η αγορά μεταχειρισμένων μηχανημάτων απασχολεί ολοένα και περισσότερο κόσμο οπότε είναι πολύ φυσικό μέσα από αυτή την αγορά να πηγάζουν και προτάσεις. Και δε θεωρώ απαραίτητο όπως πολύ σωστά προαναφέρθηκε σε κάθε τι που λέω να αναφέρω πως αποτελεί προσωπική μου άποψη και πως σε κάθε περίπτωση ο ενδιαφερόμενος πρέπει να αποκτήσει τη δική του προσωπική άποψη επί του θέματος γιατί είναι αυτονόητο. Πλάκα πλάκα ο Γιώργος ΚΟΨ πρέπει να είναι που το έχει περάσει σαν υποσέλιδο και εμφανίζεται σε κάθε του ποστ χεχεχε. Ας μην κάνουμε σαν Αμερικανάκια που θέλουν σώνει και ντε να αναγράφεται με μεγάλα γράμματα έξω από τη συσκευασία της σοκολάτας ότι η συσκευασία αυτή καθ εαυτή δεν τρώγεται αλλά μόνο το περιεχόμενο της.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Προτάσεις για μεταχειρισμένα (και όχι μόνον)

Ακόμη κάτι..

Ως τι, με ποιά ιδιότητα, κουνάς το δάχτυλο στον Γ.Κουνελάκη απαιτώντας επίσημη απάντηση?

Καπετανιε...

Αν δεν κανω λαθος τα forum ειναι μια μεγαλη παρεα που βοηθαει ο ενας τον αλλον λενε τις αποψεις τους κλπ κλπ.
Απο ποτε σε μια παρεα ειτε αυτη ειναι σε ενα forum ειτε σε ενα καφενειο πανω σε μια συζητηση υπαρχει ανωτερος και κατωτερος;

Πμ σε μη γνωστό σου καλύτερα να μην στείλεις. Μπορεί κάλλιστα να βρεις τον μπελα σου, όσο και αν το μόνο που θες είναι να βοηθήσεις.

Εννοω, οτι μπορει το να "μιζαρεις" μια αγγελια καποιου αλλου μελους με πμ μπορει να σε εκθεσει, αν αποδειχτει καπως στον υποψηφιο αγοραστη οτι και ο προτεινων ειχε καποιο εμμεσο κερδος.
Εαν η σχετικη προταση γινεται δημοσια, η κοινη θεα, και οι περισσοτερες αποψεις λειτουργουν "προστατευτικα" για τον αγοραστη.

Εαν η παραπανω μου εξηγηση δεν ειναι αρκετη, ή κανει τα πραγματα πιο περιπλοκα αντι να ξεκαθαρισει τι πραγματικα εννοω, παρακαλω οπως διεγραφη το παραπανω μου μηνυμα.

Ντινο αν εγω ψαχνω για τηλεοραση και εσυ μου προτεινεις με οποιον τροπο (pm δημοσια) καποια και εμενα μου κανει σαν τηλεοραση και σαν τιμη τι με νοιαζει αν εσυ θα βγαλεις κερδος 10 100 1000 ευρω; Μια προτασει θα μου κανεις δεν θα με παρεις απο το χερι να παω να την αγορασω ουτε θα μου βαλεις το μαχαιρι στον λαιμο.

Και φυσικα μπορουμε να προστατεψουμε καποιον μεσω pm οπως "φιλε μην παρεις αυτο που σου δινει αυτος γιατι η σειρα αυτη εχει προβληματα"

Φυσικα ειναι δικη μας ευθυνη να κανουμε ερευνα αγορας πριν παρουμε κατι γιατι αν παρουμε γουρουνι στο σακι καλα να παθουμε.

Η μηχανή του χρόνου

Μας βλέπω στο τέλος σαν τις γεροντοκόρες που καμμιά δεν τολμά να πει στην άλλη "αυτός καλός μου φαίνεται"...

Πάντα το μυαλό στην καταστροφή.
Υστεροβουλία (ενέργεια ή σκέψη που αποσκοπεί σε ατομικά οφέλη). Δηλητηριάζει τη χαρά του νεοεισερχόμενου στο χώρο και αποπροσανατολίζει τη σκέψη του. Θα μου επιτρέψετε να σταθώ λίγο σε αυτό και θα ξεκινήσω με μια ιστορία.

Ήταν ένας νέος που εκεί στα μέσα της δεκαετίας του '70 αποφάσισε να αγοράσει ένα ηχητικό σύστημα για να ακούει τους δίσκους του και να σταματήσει να χρησιμοποιεί το λαμπάτο ραδιοπικάπ του πατέρα του. Άρχισε, λοιπόν, να το κουβεντιάζει με τους φίλους του, συμμαθητές στο γυμνάσιο και παράλληλα να προετοιμάζει τους γονείς του για την πρόθεσή του να αποκτήσει το πρώτο του στερεοφωνικό (έτσι τα έλεγαν τότε). Για να ολοκληρώσει την άποψή του, για τον αναπαραγόμενο ήχο, άρχιζε να παρατηρεί και να αξιολογεί τα συστήματα των γνωστών του (όσοι λίγοι βέβαια είχαν την οικονομική άνεση να διαθέτουν). Μετά από τη παρέλευση ενός εξαμήνου και αφού είχε επίσης επισκεφθεί τα μετρημένα στα δάκτυλα του ενός χεριού εξειδικευμένα καταστήματα ήχου της πρωτεύουσας, αγόρασε το πρώτο του σύστημα, ένα πικάπ Connoiseur με ένα ενισχυτή και ηχεία Dynaco. O πρώτος δίσκος που έβαλε να ακούσει ήταν μια ανθολογία των Canned Heat και η χαρά ήταν τόσο μεγάλη που θα την θυμάται για πάντα. Απλά και ωραία, όπως αρμόζει σε ένα νέο με όνειρα και δίψα για ζωή.

Ας μεταφερθούμε τώρα στο σήμερα, σε μια διαφορετική πραγματικότητα. Υπερπληθώρα και υπερπροσφορά ηχοσυστημάτων, σύγχρονοι τρόποι προβολής και προώθησης, διαδίκτυο, φόρουμ εξειδικευμένα κλπ. Έχουν, δηλαδή, αλλάξει δραματικά οι συνθήκες και το πλαίσιο μέσα στα οποίο καλείται πλέον ο νέος να πορευτεί. Η ανάγκη του βέβαια και σήμερα για ικανοποίηση των ακουστικών του αναζητήσεων δεν έχει διαφοροποιηθεί. Έρχεται, λοιπόν, στα πλαίσια ενός ιντερνετικού φόρουμ και επιζητεί τη βοήθεια των "επαϊόντων". Λαμβάνει απόψεις εκπεφρασμένες σε δημόσια νήματα και ιδιωτικά μηνύματα. Ποιοι απαντούν; Όλοι.
Φίλοι, γνωστοί, άγνωστοι, έμποροι, σχετικοί, άσχετοι, χαβαλέδες, πονηροί, αθώοι... Ότι, δηλαδή, απαρτίζει μια κοινωνία, της οποίας μικρογραφία είναι και ένα φόρουμ.

Τι κάνει; Κρατά τις απόψεις αυτών που πιστεύει ότι έχουν ανυστεροβουλία και προσπαθεί να αναπτύξει τα προσωπικά του κριτήρια. Κάποια στιγμή, όταν ωριμάσουν οι συνθήκες και έχει διαμορφώσει την τελική άποψη προβαίνει στην αγορά. Βέβαια τα πράγματα, στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο εξιδανικευμένα. Εκεί που τα πράγματα στο παρελθόν ήταν απλά και συγκεκριμένα, σήμερα είναι σύνθετα και πολύπλοκα. Οι επιλογές υπερβολικά πολλές, η ανάγκη για εξοπλισμό άμεση, ο χρόνος περιορισμένος, οι ρυθμοί της ζωής φρενιτιώδεις. Έρχεται και το παρασκήνιο με τις σκοπιμότητες και την ιδιοτέλεια, που βρίσκουν πλέον πρόσφορο έδαφος για ανάπτυξη, και ολοκληρώνουν τη σύγχυση και τον αποπροσανατολισμό.

Επειδή θεωρώ ότι πρώτιστο όφελος από τη συμμετοχή μας σε ένα φόρουμ πέρα από τη διάχυση της πληροφορίας είναι η ανάπτυξη και η ενίσχυση της κοινωνικότητάς μας, είναι επιβεβλημένο να μην επιτρέψουμε -χρήστες και διοίκηση-, στο δηλητήριο να αρχίζει να επενεργεί και να καταστρέφει τις σχέσεις μας. Οι ισορροπίες είναι εύθραυστες και η απογοήτευση δεν αργεί όταν διαψεύδονται οι προσδοκίες.

Last edited:
Ντινο αν εγω ψαχνω για τηλεοραση και εσυ μου προτεινεις με οποιον τροπο (pm δημοσια) καποια και εμενα μου κανει σαν τηλεοραση και σαν τιμη τι με νοιαζει αν εσυ θα βγαλεις κερδος 10 100 1000 ευρω; Μια προτασει θα μου κανεις δεν θα με παρεις απο το χερι να παω να την αγορασω ουτε θα μου βαλεις το μαχαιρι στον λαιμο.

Και φυσικα μπορουμε να προστατεψουμε καποιον μεσω pm οπως "φιλε μην παρεις αυτο που σου δινει αυτος γιατι η σειρα αυτη εχει προβληματα"

Φυσικα ειναι δικη μας ευθυνη να κανουμε ερευνα αγορας πριν παρουμε κατι γιατι αν παρουμε γουρουνι στο σακι καλα να παθουμε.

+1

Re: Απάντηση: Προτάσεις για μεταχειρισμένα (και όχι μόνον)

Η εμπειρία μου από το φόρουμ μου υποδεικνύει ότι είναι χρήσιμη η υπόδειξη καταστημάτων ή αγγελιών, διότι διευκολύνουν την έρευνα κάποιου μέλους. Κατά τα άλλα μου φαίνεται ότι υπάρχει τρόπος να ελέγξει κανείς τη γενική αξιοπιστία και τη σοβαρότητα ενός μέλους μέσω των ποστ του, οπότε μαθαίνει ποιον και σε ποιο βαθμό μπορεί να εμπιστευτεί. Μέχρι στιγμής δεν είχα κάποιο πρόβλημα παραπληροφόρησης κλπ. Θεωρώ πολύ σημαντική την ύπαρξη του φόρουμ και την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων. Η διαχείριση, καθώς βλέπω, έχει τον τρόπο να αποτρέπει τις παρεκτροπές, συνάμα δε έχει δημιουργηθεί μία δυναμική, η οποία καθοδηγεί τα μέλη σχεδόν υποσυνείδητα σε συγκεκριμένους τρόπους δημοσιοποίησης απόψεων και χρήσης του φόρουμ.

Την ύπαρξη τπυ φόρουμ μόνο θετική μπορώ να τη χαρακτηρίσω,αποτελείται από άτομα επιπέδου και μεχρι τώρα όλες οι συναλλαγές που είχα με τα παιδιά ήταν απλά Άψογες