ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΕΟ DAC

Αν βρεις ενα τροφοδοτικο, που να κανει θα γινει η δουλεια?

attachment.php

attachment.php

Attachments

• DAC_Magic_rear resize.jpg
    DAC_Magic_rear resize.jpg
    36 KB · Views: 343
  • DAC_Magic_rear crop.jpg
    DAC_Magic_rear crop.jpg
    154.1 KB · Views: 341
Γιατί δεν κάνουμε ένα Power Buy για να το πάρουμε και φθηνότερα ?
Νομίζω με τιμή 250 ευρώ μπορούμε να μαζευτούμε 10 άτομα.

+1 :a0210:

Αν μας διαβεβαιώσουν οι ειδικοί του Club ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα τροφοδοσίας.

Bart

Σε αυτα τα χρηματα για κοιταχτε και αυτο
http://www.sigtone.net/

σιγουρα με εντυπωσιακοτερα reviews......
πτωχό και άγνωστο ...
εδώ μιλάμε για μουλτιμιντια εργαλείο με usb , balance , wolfson dac και με αλγόριθμο anagram !

ΕΙΝΑΙ περίπτωση

+1 :a0210:

Αν μας διαβεβαιώσουν οι ειδικοί του Club ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα τροφοδοσίας.

Bart
δεν ΥΠΑΡΧΕΙ πρόβλημα , δεν χρειάζεται ειδικότητα να ξέρεις ότι το voltage στο uk είναι 240v .
είναι σαν να ρωτάς εάν η ομόνοια είναι στην Αθήνα

Πτωχο και αγνωστο αλλα συγκρινομενο με ΓΙΓΑΝΤΕΣ...........
Ενω το dacmagic παντα με το +κοστος του επωνυμου και ελλείψη κριτικων απο απλους χρηστες.

Το ξερω δεν μου πεφτει κανενας λογος, αλλα ο διαχυτος αυτος ενθουσιασμος μου φαινεται παραλογος, οπως και το εγχειρημα του powerbuy.
Ειδικα οταν απευθυνομαι σε site μουσικοφιλων, στους οποιους το dac ειναι βασικη πηγη.

Last edited:
Ενω το dacmagic παντα με το +κοστος του επωνυμου και ελλείψη κριτικων απο απλους χρηστες.

Το ξερω δεν μου πεφτει κανενας λογος, αλλα ο διαχυτος αυτος ενθουσιασμος μου φαινεται παραλογος, οπως και το εγχειρημα του powerbuy.
Ειδικα οταν απευθυνομαι σε site μουσικοφιλων, στους οποιους το dac ειναι βασικη πηγη.

πάρτε και τα 2 ρε παίδες .. δοκιμάστε και πουλήστε η πεταχτε ανάλογα ,

ΟΣΟ έχουν και τα δυο έχουν 6 ζευγάρια wbt ..

τεχνικά πάντως το cambrige είναι και δείχνει καλύτερο

Πόσα μπορείς DacMagic να φέρεις από την Αγγλία -bye-

Ξερω γω, ποσα μπορω να φερω?

Δυο ατομα θα ειμαστε, εκ των οποιων το ενα θα εχει αρκετα πραγματα μαζι και θα ψωνισει και αλλα αρκετα.

Εγω ο καημενος ενα βαλιτσακι με 5 σωβρακα και 3 φανελες θα εχω.

Ασε να το σκεφτω λιγο.

Παντως περιορισμενη διαθεσιμοτητα βλεπω στα Richer Sounds.

Το κοστος του επωνυμου αντισταθμιζεται απο το οτι θα πουληθουν σαν καραμελες.

Ελλειψη κριτικων ειναι λογικη προς το παρον γιατι μολις βγηκε και πολλοι το περιμενουν ακομα.

Τα τσιπακια που εχει μεσα ΔΕΝ ειναι δυνατον να τα προμηθευτει "ανωνυμος" κατασκευαστης...

Έχω το SHEK D2 από την Sigtone που αναφέρει ο chriselme και δηλώνω ευχαριστημένος.
Είναι nonos, πολύ καλόηχο έχοντας ας πούμε μία "αναλογική" ακουστική.
Χρειάζεται οπωσδήποτε ικανό προ σε θέματα gain αλλά παράλληλα και ευαίσθητο, ειδάλλως δεν πρόκειται να πάρετε το 90% του ήχου του.
Και αυτό διότι έχει μικρή τάση εξόδου (Ο,6V) την στιγμή που τα περισσότερα ντακς ή πλέυερς δίνουν άνετα 2V ή και παραπάνω.
Έτσι σε μερικά συστήματα θα φανεί μία έλλειψη δυναμικών...
Και αν αυτά πάσχουν ούτως ή άλλως από δυναμικά και ατάκα... θα φανεί πολύ ψόφιο...
Aνέφερα όπως πολύ σωστά διαβάσατε για 90%.
Διότι τώρα έχω γι' αυτό ξεχωριστό προ.
Ο οποίος του ανεβάζει την έξοδο στα 2V με αποτέλεσμα στο άκουσμα να μην λείπει πλέον τίποτα.
Μάλιστα τα δυναμικά έχουν πλέον υπερθετικό βαθμό.
Και έτσι πιάνει το ντακάκι το 100% των δυνατοτήτων του.

Άρα το ντακ αυτό είναι ένα μηχάνημα που απαιτεί προυποθέσεις και όταν δεν υπάρχουν αυτές, παραχωρήσεις...
Κατά τα άλλα δεν έχει σοβαρές ευκολίες και δεν γεμίζει με τίποτα το μάτι...
Χάλασε και μία φορά...
Το ένα κανάλι του ενώ έπαιζε κανονικά έβγαζε πολύ φύσημα.
Το πρόβλημα λύθηκε με αλλαγή του τσίπ που φορά, πανεύκολα, καθώς αυτό είναι τοποθετημένο σε βάση.
Από τοτε έχω κάβα άλλα τέσσερα τσιπάκια καθώς δεν βλέπω να το βγάζω για πώληση εύκολα...
Έχω άλλες δύο πηγές, ένα TOSHIBA SD-900 και ένα ROTEL RCD-991.
Στα νιάτα τους ήταν ακριβούτσικες και ακόμα και τώρα καθαρίζουν πολλά σύγχρονα πλέυερς.
Αυτό το ντακ όμως παίζει καλύτερα.
Και ακόμα καλύτερα με τροφοδοσία μπαταρίας.

Μετα απο ολη αυτη την κουβεντα γεννιεται ενα (συνηθες) ερωτημα... παιρνουμε ενα DAC λυνοντας ετσι και το προβλημα των υπολοιπων ψηφιακων συσκευων (οσοι τουλαχιστον χρησιμοποιουν τετοιες) ή αναβαθμιζουμε σε καινουριο CD player παιρνοντας ετσι μια ολοκληρωμενη καλυτερη λυση. Ενας αξιοπρεπης συσνδυασμος ενος semi-budget CD ή Transport και DAC και ενος μονο CD player σε υψηλη κατηγορια εχουν παρομοιο κοστος 2500-3000 ευρω. Υπαρχουν περιπτωσεις οπως το CD player της Cambridge 840c που με τιμη 1300 ευρω ειναι ενα αψογο (συμφωνα με τις κριτικες player και με πολυ καλο DAC ) ή οπως ο συνδυασμος της Advance acoustics με transport και DAC που κυμαινεται στα 1500 ευρω και που οι κριτικες ειναι πολυ καλες.

Με το dac λυνεις το προβλημα της μετατροπης ψηφιακου σηματος σε αναλογικου, απο οπου και αν προερχεται το ψηφιακο.
Το θεμα δεν τελειωνει εδω ομως διοτι το ψηφιακο σημα επηρεαζομενο απο ΠΟΛΛΟΥΣ παραγοντες παραγει το λεγομενo jittter,
για το οποιο υπαρχει αλλη κατηγορια συσκευων.
Τελικως για την καλυτερη αναπαραγωγη ψηφιακου ηχου χρειαζονται και τα δυο.