Προτάσεις για όλες τις συμφωνίες του Mahler

Re: προτάσεις για όλες τις συμφωνίες του Mahler

Alea jacta est!
Η αναζήτηση έλαβε τέλος (προσωρινό, διότι το ταξίδι δεν έχει τελειωμό) και ψήφο εμπιστοσύνης πήραν οι παρακάτω εκτελέσεις.

BOULEZ - Chicago - 1998 / Studio - DG
LITTON - Dallas - 1998 /Live - DELOS
CHAILLY - Concertgebouw - 2003 / Studio - DECCA
BOULEZ - Cleveland - 1998 /Studio - DG
BARSHAI - Junge Deutsche - 1999 / Live - BRILLIANT
BOULEZ - Wiener - 1994 /Studio - DG
GIELEN - SWR Baden Baden - 1993 /Studio – HANSSLER
CHAILLY - Concertgebouw - 2000 / Studio - DECCA
BOULEZ - Chicago - 1995 / Studio - DG
10η BARSHAI - Junge Deutsche - 2001 / Live - BRILLIANT

Εκτός της 6ης η οποία ''έρχεται'' όλες οι υπόλοιπες είναι στα χέρια μου.

Τα κριτήρια επιλογής ήταν και καλλιτεχνικά (κυρίως) αλλά και τεχνολογικά (ποιότητα ηχογράφησης) οπότε μοιραία επελέγησαν εκτελέσεις των τελευταίων 10-15 ετών οι οποίες θέλω να πιστεύω ότι περιέχουν εν σπέρματι κάτι και από τις μεγάλες εκτελέσεις του παρελθόντος.
Θα ήθελα στο σημείο αυτό να ευχαριστήσω όσους φίλους μπήκαν στον κόπο να μου εκθέσουν τις απόψεις και προτάσεις τους.
Οι φίλοι αυτοί (κυρίως,αλλά όχι μόνο) να ξέρουν ότι οποιεσδήποτε από τις εκτελέσεις αυτές, θα τους είναι (με μεγάλη μου χαρά) ανά πάσα στιγμή διαθέσιμες για να συμπληρώσουν τις ακουστικές τους εμπειρίες. Δεν το λέω τυπικά, το εννοώ!

Επιτρέψτε μου και ένα σχόλιο από την ακρόαση της 4ης (Boulez-Cleveland).
Συγκρίνοντάς την με μια εκτέλεση που έχω του Herbert KEGEL (σοπρ.CASAPIETRA) - Rundfunk Symphonie Orchester - BERLIN Classics - 1976 θα μπορούσα να επιβεβαιώσω τα γοργά σχετικά tempi και το πιο αποστασιοποιημένο στυλ του Γάλλου χωρίς όμως αυτό να αποτελεί σε καμμία περίπτωση μειονέκτημα. Είναι μια διαφορετική προσέγγιση την οποία θα έλεγα ''σηκώνει'' το έργο.

Mahler.jpg