Προτασεις για "ψηφιακο" ενισχυτη.

Ω!!!! πολυ καλο, μπραβο Γιωργο.

1000 βατακια στα 8 (φανταζομαι), οτι πρεπει.

γιατι δεν αναφαιρουν Damping factor?

περιπου 1300/8οhm.

μη σε απασχολη ο damping factor.

σιγουρα ειναι μεγαλος και με το

8 Ohm woofer θα ειναι πυροβολο.

Τωρα διαβαζω αυτο........
http://www.diyaudio.com/forums/showthread.php?threadid=119802

(Καλα, 800βατ στο 1!!! Ωμ??? Εκει κατεβαινουν τα Ινφινιτυ??)

Hi Guys,

answers to all questions;
- 1kVA to 1.5kVA transformer will be enough.
- sound quality of the 2kW will be the same as the other UcD modules. The high power will not have any worse influence on the sonic performance....
- it's indeed a bridge design. But there is only one modulator, so it's really working as one amplifier and not two bridge amplifiers.
- the 2kW is designed for higher power in lower impedance.
- The UcD700 is having his optimum at around 3.3 ohm.
- with two bridge UcD700 you will also have 1500W @ 8 ohm. Perfect to drive an high power subwoofer.
- two bridge UcD700 will not deliver 2000W because the maximum power is limited by the maximum output current. It will be not more as 800W, don't forget every amps sees only a one ohm load!
- our first SMPS will be a 180W, this is the prelimenary datasheet: http://www.hypex.nl/docs/smps180.pdf . We are running now a pre-production batch. We hope to have something availble in a couple of months.
- later this year we will come with 360W version, and next year we like to introduce our >1kW SMPS at the Frankfurter Prolight & Sound.

Busy times....!

Regards,

Jan-Peter

Απ´οτι βλεπω θελει 1,0ΚνΑ με 1,5 τροφοδοτικο, και το δικο τους smps to 1000αρι, του χρονου.
Εδω να πω οτι πιστευω στα παλμοτροφοδοτικα ΑΝ ειναι σωστα υλοποιημενα στις συγκεκριμενες κατασκευες.

Πιο κατω ομως λεει οτι δυο ucd700 bridge, δινουν 1500 στα 8Ωμ.

Να ρωτησω......μηπως ειναι καλυτερα δυο τετοια, (και με τι κοστος?),
που θα μπορω καποια στιγμη να τα δουλεψω και σαν 2καναλο στερεο?
Το γεφυρωμα γινεται μονο εσωτερικα? ή οπως στους κλασικους ενισχυτες?
π.χ. με ενα κουμπι ή αλλαζοντας τα συν και πλην των καλωδιων ηχειων?

Last edited:
Καλη προταση αλλα αδυνατη, κανενα απο τα παραπανω δεν ειναι διαθεσιμα προς ακροαση, εκτος απο τα ear 1001, που τα εχει ο φιλος εδω.
Τα Ucd den einai ετοιμα, αλλα diy, (αν κανω λαθος διορθωστε με).

Αν καταληξω τελικα στα Hypex, θα εμπιστεuθω την γνωμη του back.

Θα ήταν δυνατό,να γραφούν έστω και κατά προσέγγιση,το κόστος των εναλλακτικών προτάσεων που αναφέρθηκαν μέχρι τώρα;

πλατωνα τα infinity ειναι οντως τρομερα δυσκολα φορτια.

παντως με τα 700αρια βρηκαν το μαστορα τους.

πριν τα φτιαξω τα ακουσα συγκριτικα με τα murano.

συγκεκριμενα ακουσα τα 400αρια με τα 500αρια που εχουν μεσα τα ice module που εχουν και τα ear αλλα σε 500watt/4ohm.

σχετικα με τη γεφυρωση πιστευω οτι δυο 700αρια θα σου παιξουν καλυτερα απο το 2kw που ειναι σχεδιασμενο να οδηγη χαμηλα φορτια.

ο ενισχυτης μπορη να φτιαχτη να παιζη γεφυρα η stereo αναλογως τη συνδεση.

οσο για το παλμοτροφοδοτικο σιγουρα θα ειναι καλο αλλα θα αργηση πολυ.

εγω εχω βαλη 1kva ανα καναλη με 40.000uf αλλα το κρινω υπερβολικο αφου με το πολυμετρο πανω στα rail γκαζωνω και ουτε συγκινουνται.

νομιζω οτι με 1500 εισαι καλυμενος και για τα δυο.

δυστυχως τα hypex κοστιζουν και θα σου φτασουν απο 1500-2000 αναλογως κουτιου και τροφοδοτικου.

δεν ξερω τι μηχανηματα εχεις αλλα αν τα ακουσης σε πληρες φασμα μπορη να βρεθης προ εκπληξεως.

πλατωνα τα infinity ειναι οντως τρομερα δυσκολα φορτια.

παντως με τα 700αρια βρηκαν το μαστορα τους.

πριν τα φτιαξω τα ακουσα συγκριτικα με τα murano.

συγκεκριμενα ακουσα τα 400αρια με τα 500αρια που εχουν μεσα τα ice module που εχουν και τα ear αλλα σε 500watt/4ohm.

σχετικα με τη γεφυρωση πιστευω οτι δυο 700αρια θα σου παιξουν καλυτερα απο το 2kw που ειναι σχεδιασμενο να οδηγη χαμηλα φορτια.

-------Η γεφυρωση θα γινεται εξωτερικα με ενα διακοπτη π.χ. ή πρεπει να γινει εσωτερικα?

ο ενισχυτης μπορη να φτιαχτη να παιζη γεφυρα η stereo αναλογως τη συνδεση.

οσο για το παλμοτροφοδοτικο σιγουρα θα ειναι καλο αλλα θα αργηση πολυ.

εγω εχω βαλη 1kva ανα καναλη με 40.000uf αλλα το κρινω υπερβολικο αφου με το πολυμετρο πανω στα rail γκαζωνω και ουτε συγκινουνται.

νομιζω οτι με 1500 εισαι καλυμενος και για τα δυο.

δυστυχως τα hypex κοστιζουν και θα σου φτασουν απο 1500-2000 αναλογως κουτιου και τροφοδοτικου.

------Μηπως η καλυτερη λυση τοτε ειναι το Εαρ 1001, ενα μονομπλοκ (500βατ ομως) στα 1000Ε, (συν μεταφορικα απο Δανια), που ευτηχως ειναι και ελαφρια?

δεν ξερω τι μηχανηματα εχεις αλλα αν τα ακουσης σε πληρες φασμα μπορη να βρεθης προ εκπληξεως.

Κορνες, λαμπες, κ.λ.π. εχω, αλλα εχω ακουσει τα Εαρ1001 σε συστημα φιλου με Apogee.
Δεν ξερω τα Hypex σε σχεσει με τα eAR 1001 τι λενε

η γεφυρωση γινεται με καταλληλη συνδεση εξωτερικα η και με διακοπτη εσωτερικα αναλογα πως θα φτιαχτη.

δεν εχω ακουση τα 1001 αλλα σαν module απο οσο ακουσα απο τα murano τα hypex ειναι καλυτερα.

στην περιπτωση σου μαλλον καλυτερα ενα ear ετοιμο γιατι τα 2000 ειναι πολλα για μπασσο μονο.

κατσε να ψαξω αλλη μια προταση που εχω στο μυαλο μου και τα ξαναλεμε.

Dipie, τιμες για τα Hypex δεν γνωριζω.

Για τους αλλους εχω γραψει σχεδον για ολους (πλην των επαγγελματικων).
Ας κανω ομως μια ανακεφαλαιωση.
Οι τιμες στο περιπου ή List price.
Μιλαμε παντα για τελικους με τουλαχιστον 500Βατ.

eAR 1001-ref. mono 1000E (factory direct).
Rotel RB-1091 mono 1500$ kai RB-1092 stereo 2500$
Jeff Rowland model 501 6900$/pair
Bel Canto Design e.One REF 1000 mono amps ($4500/pair)
Murano P-1000S plus 1800$/pair
PS Audio GCA-500 4000$

Αυτα προς το παρων και συνεχιζουμε.

Παραπλησιος με τον Crown xti 2000, ειναι και ο Crown Dsi 2000, με eq και dsp.

O T.amp ta-2400 DEN ειναι class D, απ´οτι φαινεται (απο το βαρος), οποτε δεν μας κανει.

Ο αμπ2 απο την 41Hz φαινεται καλος,-(και στα νορμαλ 600βατ καλος ειναι)-
αλλα μπλεκουμε σε κατασκευες.
Υπαρχει ετοιμος???

Ta 2022 γεφυρωμένος να βγάζει 2x200;
Truepath;
Άντε με πάρα πολύ καλά υλικά με αυτούς να φτάσεις τα 1500!

Γιατί σε χαλάει όμως η class T;

Οχι δεν με χαλαει η Τ, ισα ισα, που ξερω οτι ειναι παρα πολυ καλη.
Τα βατ ομως του 2022 ειναι λιγα.

Παραπλησιος με τον Crown xti 2000, ειναι και ο Crown Dsi 2000, με eq και dsp.

O T.amp ta-2400 DEN ειναι class D, απ´οτι φαινεται (απο το βαρος), οποτε δεν μας κανει.

Ο αμπ2 απο την 41Hz φαινεται καλος,-(και στα νορμαλ 600βατ καλος ειναι)-
αλλα μπλεκουμε σε κατασκευες.
Υπαρχει ετοιμος???

τον έφτιαξα πριν 2 χρόνια και είναι ο "καλοκαιρινός" μου ενισχυτής. Δεν είναι και τίποτα ιδιαίτερο ηχητικά. Τα Gainclone μου φαίνονται καλύτερα.

Μου βγαλε τα μάτια η πλακέτα! και δεν είναι και smd. Ας όψονται οι ζέστες, αλλιώς δεν πρόδιδα τις λαμπίτσες μου.

Χαιρετισμούς
Κωνσταντίνος

τον έφτιαξα πριν 2 χρόνια και είναι ο "καλοκαιρινός" μου ενισχυτής. Δεν είναι και τίποτα ιδιαίτερο ηχητικά. Τα Gainclone μου φαίνονται καλύτερα.

Μου βγαλε τα μάτια η πλακέτα! και δεν είναι και smd. Ας όψονται οι ζέστες, αλλιώς δεν πρόδιδα τις λαμπίτσες μου.

Χαιρετισμούς
Κωνσταντίνος

τον amp 2 εννοεις;