Προτάσεις γιά την κατηγορία Μουσική

Προσωπικά θα προτιμούσα να οργανωθούν τα θέματα σε κατηγορίες(παρ´ότι ο McZab δεν έχει άδικο ιδεολογικά)για να υπάρχει πιό εύκολος τρόπος επανευρέσεώς τους.

Γιατί, το κατάστημα δεν διαθέτει search; ;)

Νομίζω ότι σιγά σιγά οι προτάσεις έχουν γίνει ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες.

Γιατί, το κατάστημα δεν διαθέτει search; ;)

Που είσαι εσύ βραδυάτικα???
:flipout:

Λευτέρη έφτασα στην σελίδα 10 για να ανακαλύψω-δεν το θυμόμουν καθόλου το θέμα-οτι ο Λυμπε είχε ανοίξει θέμα τόσο ενδιαφέρον για τον Mozart.
Eπειδή δεν κατέχω απο τεχνικά θέματα περί φόρουμ σκέφτομαι ότι φάκελλοι με κατηγορίες θα κάνουν πιό εύκολη την ανευρεση.Και ίσως και οικονομία χώρου.

για να λειτουργεί το Search πρέπει να ξέρεις έστω και σε γενικές γραμμές το τι ψάχνεις. Όμως αυτό που μου αρέσει περισσότερο είναι να διαβάζω για καλλιτέχνες ή εκτελέσεις που ούτε που τις είχα ξανακούσει.
Ωραία θα ήταν να πω "μμμ... τι έχει αυτή την εβδομάδα στην κατηγορία ερμηνευτές Beethoven"? Καλά τώρα το παρα-εξειδίκευσα. Το να διαχωριστεί απλώς η κλασσική δεν το βρίσκω ιδιαίτερα χρήσιμο, ούτως ή άλλως και μόνο από το συντάκτη φαίνεται η γενικότερη κατηγορία όπου εμπίπτει το θρεντ.

Εμένα με ενδιαφέρει πρωτίστως η Συντροφιά του Δαχτυλιδιού να μείνει αρραγής.
Τα παράπονα και οι εξηγήσεις , νομίζω είχαν την δημοσιότητα που τους άρμοζε και αυτό το θεωρώ απόλυτα υγιές. Αδεξιότητες, υπερβολές, λάθος χειρισμούς αλλά και δίκια, μπορώ να δώ σε αυτή την κρίση που μας ταλανίζει εδώ και κάμποσο καιρό, σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. Χωρίς να εξισώνω, χωρίς να συμψηφίζω. Το σημαντικό πάντως είναι, πως δεν κατάλαβα σκοπιμότητα ή υστεροβουλία από καμιά πλευρά. Και αυτό είναι που μετράει. Γιατί αυτό θα βοηθήσει ωστε η ζημιά -που ως ένα βαθμό προκάλεσε- στις σχέσεις μας αυτή η κρίση, να μην είναι ανεπανόρθωτη.. Να μη μείνουν σκιές ,ούτε πίκρες..Και αν έχει μείνει κάτι που δεν έχει ειπωθεί , καλό είναι να ειπωθεί ΤΩΡΑ.
No back orders, please!
Ωστε στην επόμενη σύγκρουση -όταν συμβεί- να μη μνημονεύουμε "περσινά ξινά σταφύλια" .
Σέβομαι όλα τα μέλη της Συντροφιάς μας.. Επιπρόσθετα -επιτρέψτε μου- εκτιμώ πάρα πολύ ορισμένους εξ αυτής, όσους δηλαδή είχα τη χαρά και την τύχη να γνωρίσω και απο κοντά -μηδενός εξαιρουμένου- ως τώρα. (Προσδοκώ βεβαίως στο μέλλον να γνωρίσω περισσότερους). Μου είναι εξαιρετικά δυσάρεστο να παρακολουθώ διενέξεις μεταξύ Φίλων.
Λένε πως εδώ υπάρχουν γραφτά υψηλής ποιότητας και επιπέδου. Εγώ λέω πως είναι έτσι, γιατί τα γραφτά αυτά έχουν Ήθος, Ψυχή και Αλήθεια... Αυτήν του ενός εκάστου των συντακτών τους ..
Γιαυτό επιμένω.. Είναι δώρο ανεκτίμητο αυτή η Συντροφιά.. Την κατακτήσαμε, κανείς δεν μας χάρισε τίποτα.. Καταλάβαμε πόσο εύθαυστη μπορεί να γίνει .. Να τη διαφυλάξουμε λοιπόν, έχοντας τα αυτιά και τα μάτια μας ανοιχτά, ωστε οποιαδήποτε κρίση υπάρξει στο μέλλον, να αποσοβηθεί στη γένεσή της, πρίν πάρει έκταση.. Ένα pm είναι αρκετό νομίζω.. Μεταξύ Φίλων...

Με διαιρέσεις και υποδιαιρέσεις δεν συμφωνώ.. Ειδικά για την κλασική. Τώρα που την κατεβάσατε στο λαό, μην την ξανακλείσετε σε Γυάλινο Οξυζενέ Ωδείο ;) . Και ας μην... καταλαβαίνω ;) το Mάλερ (ακόμη :damnyou: )
ΠΟΤΕ όσο αγόραζα τον "ειδικό τύπο" δεν είχα διαβάσει κριτική για δίσκους κλασικής (και λίγες μόνο φορές για Jazz) .. Μπαίνοντας εδώ αυτό που γούσταρα περισσότερο ήταν η έλλειψη κατηγοριοποίησης της Μουσικής. Έτσι αναζοπυρώθηκε το πάθος μου που σιγόκαιγε τόσο καιρό, για Μουσική. Απο όλα είχε ο μπαξές : industrial και αβανγκάρντ, μέχρι προγκρέσιβ, jazz , ρόκ και κλασική. Πίσω απο κάτι τίτλους "καταραμένοι δίσκοι" ή για "δύσκολους λύτες" δεν ήξερες τι θα βρείς και σε τι αφορούσε. Αλλά το διάβαζες.. Σαν το γράμμα που σου στέλνει κάποιος φίλος και λαχταράς να το διαβάσεις. Και να πασχίζεις μέσα -και ανάμεσα απο τις γραμμές πολλές φορές -να καταλάβεις .. Και μετα να ψάχνεις να βρείς , να ακούσεις, να μάθεις... Ωραίες διαδικασίες.. διαμοίρασμα Ψυχής..
Κάνει κάτι τέτοια αφιερώματα ο Λύμπε πχ, που έχουν μέσα διάφορους δίσκους απο διάφορα είδη. Δεν μπορώ να φανταστώ πως θα ανοίγονται πχ 5 θέματα στην αντίστοιχη κατηγορία. :violent-smiley-030: Αφήστε που έτσι θα του ακρωτηριάσουμε το στύλ και το ύφος γραφής του.
Μπίγκ καταστρόφα ! :grinning-smiley-043

Όμως, στο προηγούμενο φόρουμ ο chief είχε "οργανώσει" τις παρουσιάσεις σε ένα sticky thread νομίζω, με links. Τώρα που είναι νωρίς, μπορούμε να το κάνουμε και απο δώ. Και άν είναι χρονοβόρο να το κάνει ένας, να δηλώσουμε εθελοντές και να μοιραστούμε "σελίδες". Μετά, στέλνουμε τα αποτελέσματα στη διαχείριση και τα οργανώνει. Δηλώνω εθελοντής, αν προκριθεί μια τέτοια λύση.
Ή ακόμη και το κοψε-ράψε στα άσχετα με το θέμα posts, να επιτρέπεται και να κρατείται ένα "αναθεωρημένο" χωριστά σε κάποια κατηγορία (με κάποιο id nr να δείχνει απο ποιό thread προέρχεται). Εννοείται το αρχικό thread θα παραμένει ως έχει, ωστε και πρόσβαση να υπάρχει απο κάθε ενδιαφερόμενο, αλλά και δυνάμενο να συμπληρωθεί με κάποια σχόλια στο μέλλον απο όποιον το επιθυμεί..

Re: Απάντηση: Προτάσεις γιά την κατηγορία Μουσική

Με διαιρέσεις και υποδιαιρέσεις δεν συμφωνώ.. Ειδικά για την κλασική. Τώρα που την κατεβάσατε στο λαό, μην την ξανακλείσετε σε Γυάλινο Οξυζενέ Ωδείο . Και ας μην... καταλαβαίνω το Mάλερ (ακόμη )
ΠΟΤΕ όσο αγόραζα τον "ειδικό τύπο" δεν είχα διαβάσει κριτική για δίσκους κλασικής (και λίγες μόνο φορές για Jazz) .. Μπαίνοντας εδώ αυτό που γούσταρα περισσότερο ήταν η έλλειψη κατηγοριοποίησης της Μουσικής. Έτσι αναζοπυρώθηκε το πάθος μου που σιγόκαιγε τόσο καιρό, για Μουσική. Απο όλα είχε ο μπαξές : industrial και αβανγκάρντ, μέχρι προγκρέσιβ, jazz , ρόκ και κλασική. Πίσω απο κάτι τίτλους "καταραμένοι δίσκοι" ή για "δύσκολους λύτες" δεν ήξερες τι θα βρείς και σε τι αφορούσε. Αλλά το διάβαζες.. Σαν το γράμμα που σου στέλνει κάποιος φίλος και λαχταράς να το διαβάσεις. Και να πασχίζεις μέσα -και ανάμεσα απο τις γραμμές πολλές φορές -να καταλάβεις .. Και μετα να ψάχνεις να βρείς , να ακούσεις, να μάθεις... Ωραίες διαδικασίες.. διαμοίρασμα Ψυχής..
Κάνει κάτι τέτοια αφιερώματα ο Λύμπε πχ, που έχουν μέσα διάφορους δίσκους απο διάφορα είδη. Δεν μπορώ να φανταστώ πως θα ανοίγονται πχ 5 θέματα στην αντίστοιχη κατηγορία. Αφήστε που έτσι θα του ακρωτηριάσουμε το στύλ και το ύφος γραφής του.
Μπίγκ καταστρόφα !

Όμως, στο προηγούμενο φόρουμ ο chief είχε "οργανώσει" τις παρουσιάσεις σε ένα sticky thread νομίζω, με links. Τώρα που είναι νωρίς, μπορούμε να το κάνουμε και απο δώ. Και άν είναι χρονοβόρο να το κάνει ένας, να δηλώσουμε εθελοντές και να μοιραστούμε "σελίδες". Μετά, στέλνουμε τα αποτελέσματα στη διαχείριση και τα οργανώνει. Δηλώνω εθελοντής, αν προκριθεί μια τέτοια λύση.
Ή ακόμη και το κοψε-ράψε στα άσχετα με το θέμα posts, να επιτρέπεται και να κρατείται ένα "αναθεωρημένο" χωριστά σε κάποια κατηγορία (με κάποιο id nr να δείχνει απο ποιό thread προέρχεται). Εννοείται το αρχικό thread θα παραμένει ως έχει, ωστε και πρόσβαση να υπάρχει απο κάθε ενδιαφερόμενο, αλλά και δυνάμενο να συμπληρωθεί με κάποια σχόλια στο μέλλον απο όποιον το επιθυμεί..

εύγε..

Last edited:
Γιώργο μου μήν ανησυχείς.Θα κατατάσσουμε όλα τα θέματα τού Λύμπε στα ´κλασσικά´και θα λυθεί το πρόβλημα.:cool:
Ας τακτοποιηθεί όπως νάναι πάντως.Δεν χάλασε και ο κόσμος.
Υ.Γ
Μιά και ανήκω σε αυτούς που έχεις γνωρίσει θα ήθελα να σε ευχαριστήσω που με τιμάς με την φιλία σου.Είναι αμοιβαίο.

Όχι στις πολλές κατηγορίες. Όλα χύμα να ανακατεύονται μεταξύ τους!

Περισσότερη αυτοσυγκράτηση και ευγένεια στο θάψιμο παρουσιάσεων μουσικών που δε μας αγγίζουν.

Μην πυροβολείτε τον διαχειριστή της κατηγορίας! Πυροβολείστε τον Σαντάνα είναι πιο σίγουρος τρόπος!:flipout:
:ernaehrung004:

Η κατηγορία τής μουσικής κινδυνεύει απο δύο πράγματα
1)Oσοι ανοίγουν threads,είναι ελάχιστοι(αναφέρομαι στίς παρουσιάσεις-αφιερώματα,και στίς νέες παρουσιάσεις,που θεωρώ κύριες κατηγορίες,ενώ τα μουσικά d.v.d.,τα θεωρώ εντελώς ξέχωρη κατηγορία).
Eνώ υπάρχει ένας κύκλος 20 τουλάχιστον ατόμων με αποδεδειγμένες γνώσεις,οι περισσότεροι συμμετέχουν σπανίως και ακόμα σπανιότερα ανοίγουν threads.
Aυτό θά έχει σαν αποτέλεσμα να υπάρξει κόπωση απο τούς ´μόνιμους εργάτες´τής κατηγορίας και να μειωθούν σιγά-σιγά τα καινούρια ουσιαστικά θέματα.
Η μουσική κατηγορία θά κινδυνεύσει να θυμίζει κινηματογράφο όπου οι περισσότεροι θα περιμένουν να ανεβεί το ´Νεο Εργο´για να τοποθετηθουν ,εάν το αποφασίσουν, επ´αυτού.
Απορρίπτω εκ τών προτέρων τίς πιθανές χιλιοειπωμένες κουβέντες περί ελιτισμού που αποθαρρύνει την συγγραφή κειμένων,απο πολλούς..Αυτά είναι αυριανιστικές θέσεις πού απλά δικαιολογούν την αποχή.Αλλο πράγμα είναι η ελίτ και άλλο η αφ´υψηλού θέασις τών άλλων μελών.Αλλο πράγμα γράφω αυτά που γνωρίζω γιατί μου αρέσει και άλλο ´πουλάω μούρη´.Και εδώ μέσα το δεύτερο δεν συμβαίνει.
Μιλώντας για μένα προσωπικά(φέρνω παράδειγμα εμένα για να μήν έχουμε παρεξηγήσεις) φυσικά και γνωρίζω καλύτερα περί κλασσικής μουσικής απο άλλους.Εάν αυτό με κατατάσσει,απο κάποιους άλλους, αυτομάτως στην ελίτ ,μαγκιά μου.Εάν ´πουλάω μούρη´είναι πρόβλημα.Δεν θα κακοποιήσω τίς γνώσεις μου και το κέφι μου για να εξισωθώ πρός τα κάτω ,πρός τον Κυριο Μαζωνάκη(sorry Γιώργο που σε χρησιμοποιώ ως παράδειγμα,άσε που αγοράζουμε γουναρικά απο το ίδιο μαγαζί!!!!!:flipout: :flipout: )
Το θέμα τής ενεργοποίησης τουλάχιστον τών μελών πού έχουν γνώσεις δεν λύνεται φυσικά ,όσες προτροπές και εάν κάνει ο Διαχειριστής και όσα γλυφιτζούρια και εάν υποσχεθεί.Αφορά στον πατριωτισμό όλων τών οπαδών τής καλής (ανεξαρτήτως ειδους)μουσικής.
Και όσοι γράφουμε χρειαζόμαστε βοήθεια και απο τούς άλλους,που έχουν σιωπήσει.Και εμείς δεν είμαστε εισοδηματίες.Σκληρά εργαζόμενοι είμαστε σαν και εσάς που απέχετε.
2)Ακριβώς επειδή είμαστε λίγοι οι κύριοι συμμετέχοντες, η κατηγορία, ενώ έχει μεγάλη θέαση,θυμίζει εξωκοινοβουλευτικό κόμμα.Συμμετέχουν σε αυτήν άνθρωποι με ´έντονη προσωπικότητα´αλλά επειδη η ουσιαστική συμμετοχή δεν διευρύνεται,έχει σαν αποτέλεσμα να ανακυκλώνονται τριβές και συγκρούσεις μεταξύ τών κυρίως συμμετεχόντων,κάθε 5-6 μήνες
Είναι σαν να μάς έχουν κλεισει 7-8 ανθρώπους σε ένα μικρό δωμάτιο ,απολύτως ευδιάκριτο απο τούς απ´έξω ,χωρίς όμως οι απ´έξω να μάς φέρνουν νερό ,φαγητό ,τσιγαρα ή εφημερίδες.Λογικό είναι κάτω απ´αυτές τίς συνθήκες οι ´μέσα´να ανακυκλώνουν τίς μουσικές ´διαφορές ´τους για να εκτονωθούν,γιατί αλλοιώς θά σκάσουν.
Το 7-8 άτομα είναι ενδεικτικό νούμερο και δεν χρειάζεται να καταναλωθούμε στο εάν είμαστε 5,6 ή 10.
Τα παραπάνω τα γράφω γιατί ξαναδιάβασα τα εξόχως εξομολογητικά και ανθρώπινα posts τού Γιώργου τού Κουνελάκη,που αναφέρονται στο κλίμα τής ομάδας.
Η ομάδα θέλει διεύρυνση γιατί αλλοιώς θα κουραστεί ή θα καυγαδίζει περιοδικά παρουσία θεατών -ηδονοβλεψιών.
Υ.Γ
Μετά απο 15 μέρες και αποστασιοποιούμενος πιά απο την ένταση,ξαναγράφω την γνώμη μου για να συνεχίσουμε.Οπου υπερέβαλλα,και εγώ,και σε όποιον ,και εγώ,απολογούμαι.:ernaehrung004:
Υ.Γ2
Τα φαινόμενα θα επαναληφθούν με άλλους πρωταγωνιστές και άλλους ´αποδιοπομπαίους τράγους´,στο μέλλον εάν δεν διευρυνθεί η ομάδα.Σας το εγγυώμαι και μήν αρχίσετε τα χριστιανοπατριωτικά περί ενότητας κ.λ.π,κ.λ.π.
Το εγγυώμαι όχι σαν ´μουσικοκριτικός´:flipout: :flipout: ,αλλά με την κανονική μου ιδιότητα (ας την χρησιμοποιήσω για την κατηγορία που αγαπώ ,μιά φορά),που αφορά στίς δυναμικές ομάδων.:grandpa:

Συμφωνώ με το Κο Σούρλα στο τελευταίο ποστ, και πρέπει να γίνει. Απο την άλλη ο επιμερισμός, η κατηγοριοποίηση οργανωτικά σαφώς και είναι καλή αλλά για τώρα τουλάχιστον την ενοποιημένη την θεωρώ λειτουργικότερη. Το ανέπτυξε καλά ο κος Κουνελάκης. Τα περι κλειστών θεμάτων σαφώς και συμφωνώ ανάλογα με την χρήση. Θέμα διαχείρισης δεν τίθεται κατα την άποψή μου, καλό κουράγιο.
Με την κατηγορία γενικά μουσική πάντα είχα την εξής απορία: γιατί δεν έχει τουλάχιστον θιασώτες όσους και οι κατηγορίες hi-fi και hi-end.
Υποτίθεται ότι αυτές οι δύο υπάρχουν για να απολαμβάνουν την κατηγορία Μουσική!!!

Απάντηση: Re: Προτάσεις γιά την κατηγορία Μουσική

Με την κατηγορία γενικά μουσική πάντα είχα την εξής απορία: γιατί δεν έχει τουλάχιστον θιασώτες όσους και οι κατηγορίες hi-fi και hi-end.
Υποτίθεται ότι αυτές οι δύο υπάρχουν για να απολαμβάνουν την κατηγορία Μουσική!!!

χεχε, the million dollar question...:grinning-smiley-043
το εχουμε αναφερει κι αλλη φορα αυτο. ελαχιστοι Έλληνες ασχολούνται με τη μουσικη.

Re: Απάντηση: Re: Προτάσεις γιά την κατηγορία Μουσική

το εχουμε αναφερει κι αλλη φορα αυτο. ελαχιστοι Έλληνες ασχολούνται με τη μουσικη.

Δυστυχώς έτσι έχουν τα πράγματα.
Υποτίθεται ότι ο σκοπός είναι η Μουσική και όχι τα μηχανήματα.
Πάντως επαναλαμβάνω ότι στο subforum "Μουσική" υπάρχει υλικό πολύ υψηλού επιπέδου.

Εγω θα αναφερθω ως προς την διάρθρωση της κατηγοριας μας.

Η κατηγορία της μουσικής ήταν το βασικό στέκι μου κατα τα πρώτα χρόνια εγγραφής μου στο forum (παλια που ειχα και μαλλια που λένε, πριν 6έτη+) μιας και καθότι νεος με τα υπόλοιπα audio video απλα διάβαζα ενω εδω κάτι μπορούσα να πω.

Τοτε υπήρχε μια κατηγορία γενική και όλα τα θέματα μέσα.
Λοιπον με μια ματιά είχες τα πάντα μπροστά σου, απο το ένα θέμα πήγαινες στο άλλο τάχιστα για μένα ήταν πολυ βολικό και συμμετείχα αρκετά θα έλεγα.

Καποια στιγμή άλλαξαν τα πράγματα στο avforum, Μπήκε νεα πλατφόρμα νέες δυνατότητες και ο νεωτερισμός "χτύπησε" δίνοντας αρκετες υποκατηγορίες για να μην χανόμαστε.
Δε ξέρω αλλα απο τότε μου φάνηκε απόμακρο και μάλιστα ειχα κάνει και μια νύξη πανω σε αυτο το θέμα. Δε λέω οτι ειναι κακο να υπάρχουν υποκατηγορίες αλλα για μένα αυτο λειτουργει εις βάρος της ευελιξίας και του χρόνου που θέλουμε για να ξεζουμίσουμε τα θέματα.

Και οι 2 "δρόμοι" εχουν τα θετικα και αρνητικά τους. Πρόταση μου;
Οποιος κάνει κλικ στην αρχική σελίδα "ΜΟΥΣΙΚΗ" μπαινει στην κατηγορία οπου πάνω πάνω βρίσκονται οι υποκατηγορίες και απο κάτω ΟΛΑ τα τρέχοντα θέματα υπο συζήτηση ανεξαρτήτου θεματολογίας.
Οταν ενα θέμα πλεον δεν έχει συμμετοχή για κάποιο ευλογο χρονικο διάστημα μεταφέρεται στην υποκατηγορία που του ανήκει για να το βρούμε. Αν κάποια στιγμή μετα απο καιρό υπάρχουν νέα post τοτε συνεχίζει εκει που βρίσκεται.

Η επικαιρότητα λοιπόν χωρίς σύνορα με ένα κλίκ, έπειτα διαχωρισμός.

Καλησπέρα σε όλους,

πριν κάνω την τοποθέτηση μου θα ήθελα να σας πω ότι επισκέπτομαι σπάνια την κατηγορία "Μουσική" παρόλο που:
  • ακούω πολύ μουσική
  • προτιμώ να ανακαλύπτω καινούρια ονόματα από το να εξαντλώ την δισκογραφική δουλειά κάποιου ήδη γνωστού σε εμένα ονόματος
  • έχω ανάγκη όσο τίποτα άλλο από τις συμβουλές και τις προτάσεις των μελών του forum για να ανακαλύψω νέα ονόματα αλλά και ήδη μουσικής.

Βασικότερος λόγος της σπάνιας παρουσίας μου στην κατηγορία "Μουσική" είναι ότι χάνομαι μέσα στα τόσα threads και δεν ξέρω που να πρωτοκοιτάξω. Πολλές φορές αρχίζοντας να διαβάζω ένα ένα τα threads με την σειρά έχω καταλήξει στο να έχω διαθέσει αρκετή από την λίγη ώρα που έχω ελεύθερη δυστυχώς, στο να διαβάζω κριτικές για μουσικά ήδη τα οποία δεν με ενδιαφέρουν αυτή την στιγμή, με αποτέλεσμα στο τέλος να τα κλείνω όλα ή να καταφεύγω σε άλλες λύσεις όπως mymusic κτλ.

Πιστεύω ότι αν υπήρχε κάποια, βασική έστω, κατηγοριοποίηση ανάλογα με το είδος της μουσικής, θα ήταν πιο εύκολο για νέους συν-forum-ήτες καταρχήν να βρουν να διαβάσουν πράγματα που πιθανόν να τους ενδιαφέρουν και στην συνέχεια να αρχίζουν να post-άρουν. Δεν χρειάζεται να γίνει τρομερή ανάλυση στις κατηγορίες αλλά στα βασικά πχ:
jazz - blues (το ξέρω ότι δεν έχουν καμία απολύτως σχέση, αλλά πάνε πακέτο συνήθως)
κλασσική - όπερα
Rock
Ηλεκτρονική
OST
Ελληνική

Θα συμφωνήσω βέβαια ότι υπάρχει θέμα στο που θα κατατάξουμε την δισκοκριτική μας για κάποιο album του Tom Waits πχ αλλά ας κάνουμε τα στραβά μάτια και ας τον βάλουμε στην Rock και ας πούμε στην συνέχεια για τα έντονα Jazz ή blues ή και εγώ δεν ξέρω τι άλλα στοιχεία έχει η μουσική του.

Η ιδέα που διατύπωσε ο Φραγκίσκος δηλαδή πάνω πάνω να βρίσκονται ταξινομημένα σε υποκατηγορίες τα παλιά θέματα και από κάτω ΟΛΑ τα τρέχοντα θέματα ανεξαρτήτου θεματολογίας, με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.

Πολύ καλή και η ιδέα που έπεσε στο τραπέζι σχετικά με μία κατηγορία- ατζεντα εκδηλώσεων, live κτλ.

Ευχαριστώ

Ξέχασα να πω ότι το επιχείρημα "όταν είναι όλα μέσα στην ίδια κατηγορία, εχει περισσότερες πιθανότητες κάποιος να ασχοληθεί και με άλλα ήδη μουσικής επειδή θα διαβάζει κριτικές για όλα τα ήδη" κατά την άποψη μου δεν ισχύει και πολύ.
Οποιος θέλει να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό θα το ψάξει, όποιος δεν ενδιαφέρεται θα χάσει την ώρα του.

Και πάλι ευχαριστω

Sorry για τα συνεχόμενα posts αλλα ξέχασα να πω οτι η κατηγοριοποίηση στην οποία αναφερόμουν αφορά τις παρουσιάσεις δίσκων καθώς και τις νέες κυκλοφορίες οι οποίες μάλιστα μπορούν να συγχωνευθούν. Την ίδια τύχη μπορεί να έχει και η κατηγορία μουσικά dvd.

Και επειδή σας τα έμπλεξα με όλα τα παραπάνω posts συνοψίζω την πρόταση μου για την μορφή της κατηγορίας στο παρακάτω:

Μουσική
1. Συζητήσεις
2. Δισκοκριτικές
...τρέχοντα θέματα
..........α. jazz - blues
..........β. κλασσική - όπερα
..........γ. Rock
..........δ. Ηλεκτρονική
..........ε. OST
..........στ.Ελληνική
3. Αντζέντα Εκδηλώσεων

Last edited:
ΠΕΡΙ ΕΛΙΤΙΣΜΟΥ

Την κατηγορία "μουσική" την παρακολουθώ εδώ και δύο μήνες περιπου και ρε παιδιά δεν ξέρω γιατί επικρατεί η εντύπωση περί ελιτισμού?Βλέπω σε διάφορα threads να παίζει το "υπεράνω" λίγο και νομίζω οτι δεν είναι έτσι.
Εγώ βλέπω απλά ανθρώπους όχι κλειστόμυαλους που ακούνε διάφορα είδη μουσικής και απο κει και πέρα είναι εντελώς ανθρώπινο να έχουν ψάξει κάποιο είδος ή κάποιον καλλιτέχνη περισσότερο και ως εκ τούτου να τον υποστηρίζουν και να τον παρουσιάζουν.Δεν νομίζω οτι το να παρουσιάζει καποιος έναν πιο alternative η πιό underground δίσκο το κάνει για να πουλήσει μούρη.Είναι απλά θέμα κοινής λογικής.Παρουσιάζω κάτι που μου αρέσει πάρα πολύ και που εικάζω οτι δεν το γνωρίζουν όλοι.Αυτή είναι εξάλου η μαγεία της μουσικής , να δίνει τα φώτα της και στους υπόλοιπους.Εαν ύστερα απο άλα αυτά κάποιος θέλει στα όρια πάντα του κοινωνικά αποδεκτού και θεμιτού να καμωθεί και λιγάκι που ανακάλυψε το τάδε και το δείνα διαμαντάκι οκ δεν πειράζει!Αν μας βοηθάει να ανακαλύπτουμε και εμείς πράγματα.

ΠΕΡΙ ΦΟΒΟΥ ΑΝΟΙΓΜΑΤΟΣ ΚΑΠΟΙΟΥ THREAD

Εαν κάποιος κομπλεξάρετε στο να ανοίξει ένα thread και αυτό θέτει σε κίνδυνο την κατηγορία μακροπρόθεσμα όπως είπε ο κ.Σούρλας,αυτό δεν νομίζω οτι έχει να κάνει με την στάση των μελών εδώ και με το γεγονός οτι είναι κάπως ψαγμένα και ελιτίστκα όπως εσείς λέτε(εγώ διαφωνώ) τα αφιερώματα.Προφανώς έχει να κάνει με το οτι δεν έχει ψάξει πολύ κάτι συγκεκριμένο ή δεν αισθάνεται οτι μπορεί να κάνει ένα αφιέρωμα ή νομίζει οτι οι άλλοι θα τον προγκάρουν.Είναι δηλαδή καθαρά δικό του θέμα.Απο κει και πέρα η ανταπόκριση σε κάθε αφιέρωμα έχει να κάνει και με τον τρόπο τοποθέτησης του γράφοντα.Εμένα πχ μπορεί να μην μου αρέσει Η θόδη αλλά άλλο πράγμα είναι να κάνεις αφιέρωμα γαι το cant take my eyes of you και άλλο για τα χρόνια που τραγουδούσε στα πανηγύρια στο Αγρίνιο.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Θεωρώ οτι και έτσι όπως είναι η κατηγορία είναι πάρα πολύ καλή.Απο κει και πέρα και στο βαθμό που πάντα συζητούνται αλλαγές νομίζω οτι ο διαχωρισμός σε μουσικά είδη δεν θα βοήθαγε ιδιαίτερα την επικοινωνία μεταξύ των μελών και ίσως αυτό το "τσίγκλισμα" με νέα πράγματα.Δεν είναι όμως και απαγορευτικός.
Οπωσδήποτε και ξέρω οτι μιλάμε για κάτι όχι τόσο εύκολο πρέπει με κάποιο τρόπο να υπάρχει και αυτό που ανφέρατε εκδηλώσεις με συγκεκριμένα είδη μουσικής και παρουσιάσεις.Εχω την αίσθηση οτι θα έχει μεγάλη απήχηση.

Το μόνο που παρατήρησα είναι μια έλλειψη όσον αφορά την alternative rock /post punk σκηνή. Θα προσπαθήσω να ανοίξω κανα-δυο threads που να αφορούν σημαντικά συγκροτήματα του εν λόγω είδους, αν κα όπως ξέρουν αρκετοί εδώ μέσα, είμαι σκέτη καταστροφή. Κατά τα άλλα, ο κ Σούρλας με κάλυψε και με το παραπάνω.