Προτασεις για Tripath

FaRMaX

Established Member
9 December 2009
256
Θα ηθελα λιγη βοηθεια για την επιλογη καποιου μικρου
τριπαθ.Διαβαζοντας τα σχετικα threads στο φορουμ ειδα πως
προτεινεται γενικοτερα το TA2020 ως πιο μουσικο τσιπακι,
ψαχνοντας ομως ebay μερια βλεπω πως κυκλοφορουν
καποια οπως το ανωτερο class T και καποια αλλα class D(πχ ΤΑ2024C).

Γενικοτερα αυτο που γνωριζω για τα Τ και τα D ειναι οτι αναφεροντε στο
σταδιο της ενισχυσης πρακτικα ομως δεν εχω ιδεα που θα πρεπει να κατευθυνθω για την επιλογη μου.

Ο μικρος θα "οδηγησει" τα Κlipsch RB-51 οποτε απο αποψη ισχυος και τα
~8W/8Ω που βγαζουν καποια μου αρκουν μια χαρα.

Επισης βλεπω αγνωστες μαρκες που φτιαχνουν αυτα τα μηχανακια sure,leipai κ.α. και δεν εχω ιδεα που να κοιταξω/προτιμησω(υπαρχει καποια δοκιμασμενη?)
Ακομα δεν εχω κανενα προβλημα για καποια μτχ προταση(αλλα ψαχνοντας τις αγγελιες δεν βρηκα κατι απο καποιον φιλο εδω μεσα)ισα ισα δηλαδη θα με βολευε και καλυτερα εδω που τα λεμε.

Τελος το budget κυμαινεται γυρω στα 50-60 Ε ειτε αγοραστει απο εξω(καμια Κινα δλδ) ειτε απο καποιο φιλο εδω μεσα

Last edited:
και εγω ψαχνω για κατι αναλογο αλλα τιποτα.....μεχρι πριν κανα χρονο ηταν γεματη η αγορα στη χωρα μας απο 3-4 ενισχυτακια αλλα τωρα τιποτα.Τι εγινε? το οτι δεν απεφεραν μεγαλο κερδος ειναι λογικο αφου ειναι συσκευες προσιτες αλλα γιατι αυτη η εξαφανιση?

Μετά από όσα tripath έχω ακούσει έχω καταλήξει ότι ακόμη δεν έχουν φτάσει τα LM.
Οπότε θα πρότεινα κάποιο kit από εδώ για παράδειγμα που βγαίνει περίπου στα ίδια λεφτά και δεν κινδυνεύεις να καταλήξεις και με καταρράχτη έτσι και επιλέξεις tripath με smd.
Μην σας φοβίζει το kit γιατί είναι απίστευτα απλά στο στήσιμο τους.

Συμφωνω με τον προλαλησαντα, σαν lego ειναι. Για 1875 και 3886 οντως ειναι πολυ καλος αυτος.
Και για 3875 εδω

Ισως να βγαινει και λιγο πιο πανω, αλλα ειναι ενας ενισχυτης που θα μεινει οπως και να 'χει. ΙΜΟ παντα.

και εγω ψαχνω για κατι αναλογο αλλα τιποτα.....μεχρι πριν κανα χρονο ηταν γεματη η αγορα στη χωρα μας απο 3-4 ενισχυτακια αλλα τωρα τιποτα.Τι εγινε? το οτι δεν απεφεραν μεγαλο κερδος ειναι λογικο αφου ειναι συσκευες προσιτες αλλα γιατι αυτη η εξαφανιση?

Απλα καιγονται για πλακα!.. Γιαυτο κ εξαφανηστηκαν.. Εγω 2 ειχα κ οι 2 τσαφ που ουτε καταλαβα γιατι.. Εφτιαξα ενα lm3886 και υσηχασα!

To DIY της υποθεσης δεν μπορω να πω οτι με βρισκει συμφωνο
αφενος λογο χρονου και αφετερου λογο του οτι δεν προοριζεται
να μεινει σε καποιο συστημα(οπως προτεινε και ο φιλος ανωτερο).
Αν εχετε καποια προτασουλα για κατι ετοιμο ειμαι ολος αυτια.

Α και για να μην το ξεχασω προς τα που να κοιταω class D ή class Τ?

Τότε φίλε μου δυστυχώς βλέπω δύσκολο να βρίσκεις έτοιμο μηχανηματάκι στα 50 το οποίο να παίζει αξιοπρεπώς...
Κάτι κινεζιές στα 20 που δοκιμάστηκαν έπαιζαν χειρότερα από αυτοενισχυόμενα ηχειάκια υπολογιστή!

Ειδικα με Κlipsch μετα απο λιγο θα ψαχνεις για λαμπατο προενισχυτη / buffer και γενικα θα προσπαθεις με καποιο τροπο να γλυκανεις τον ηχο , κατι οχι τοσο ευκολο με τον συγκεκριμενο συνδιασμο.
Θα συμφωνησω οτι ενας LM ειναι οτι πρεπει.

Δεν εχω κανεναν λογο να διαφωνησω σε αυτα που λετε απλα
δεν εχω ιδεα τι εστι LM.
Kαποιο Link να ξεστραβωθω?

Απάντηση: Re: Προτασεις για Tripath

Δεν εχω κανεναν λογο να διαφωνησω σε αυτα που λετε απλα
δεν εχω ιδεα τι εστι LM.
Kαποιο Link να ξεστραβωθω?

Δες εδω και εδω.
Γενικα οτι χρειαστεις τα παιδια στην DIY παντα βοηθανε.

http://diyaudioprojects.com/Chip/LM3886_CA/LM3886_CA.htm

http://diyaudioprojects.com/Chip/LM3886_CA/index.htm

το κοιταξα και εγω αλλα νομιζω οτι αν δεν εισαι σχετικος με κολλητηρι και ιδιοκατασκευες δεν....

Μη φοβάσαι τίποτα κι εγώ έτσι ήμουν αλλά το ξεπέρασα γρήγορα, δεν είναι τίποτα. Βουρ στον πατσά για τον LM!

Kατσε βρε Διαμαντη,πως δεν ειναι τιποτα? Εσυ δηλαδη ησουν ασχετος με την ιδιοκατασκευη και τον εφτιαξες ευκολα? Αληθεια ποσα χρηματα θα ηθελε καποιος για να τον συναρμολογησει?

υπαρχουν πολα κιτακια ετοιμα συναρμολογημενα τα οποια τα σενιαρεις σε ενα κουτακι κυριολεκτικα για πλακα!... το 3886 ειδικα, απλα το βιδωνεις στην ψυκτρα, συνδες τα καλωδιακια, και αντε να χρειαστεις 5-6 χοντρο-κολησεις τις οποιες αν δε τα καταφερετε εσεις, σας τις κανει ενας φιλος η αντε ενας μαστορας!
το βασικο βεβαια ειναι καλη καθοδηγια.. αλλα η γνωμη μου ειναι, αν εχετε πιασει καποια στιγμη στα χερια σας κατσαβιδι και δε ειστε τελειως ασχετοι, τοτε ειναι ενα πολυ ωραιο εγχειρημα!!

να ας πουμε μια λυση την οποια την εχω στο μαγαζι μου και παιζει παρα πολυ καλα εδω και 2 χρονια:

http://www.ebay.com/itm/68W-68W-Wat...032?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3cb5508dc8

χρειαζεστε: ενα τετοιο κιτ, εναν Μετασχηματιστη 2χ22v/200va, μια αξιοπρεπη ψυκτρα, ενα ποτενσιομετρο στερεο 50log, 2 ζευγη μπορνες για σασι για ηχεια και 1 ζευγαρακι rca για σασι, εναν διακοπτη On/off 6 επαφων/10Α ΚΑΙ αντε και 2 μετρα καλωδιο με ενα φις σουκο..

ψηνεστε ε?.. :Banane0:

παντως αν οντως δεν εχετε καμια απολυτως ιδεα περι ρευματος κτλ αφηστε το..και αστε τι λεμε εμεις..μη σας χτυπησει και κανα ρευμα και τρεχετε μετα!..

Σηφη αυτο φαινεται καλο,τελωνειο περναει αυτο ομως?εχει παρει κανεις κατι αναλογο απο Αμερικη?

Τα τελωνεία είναι πονεμένη ιστορία.
Κανείς δε μπορεί να εγγυηθεί ότι δε θα περάσει.
Ακόμα και με απλό ταχυδρομείο.
Από Hong Kong είναι και όχι USA.

Έχω πάρει πραγματάκια από αυτόν τον πωλητή, βάζει πάντοτε υποτιμημένη αξία και "gift"... δεν έχω πληρώσει ποτέ τελωνείο...

Θα έλεγα να το αποτολμήσετε...

Στην χειρότερη περίπτωση έχω πληρώσει κάπου 3 ευρώ... για τελωνείο, εννοείται για μικρά σχετικά πράγματα. Κι αυτό νόμίζω είναι αρκετά μικρό για ν' ασχοληθούν.

Μόνο η αποστολή να γίνει με ταχυδρομείο (EMS) γιατί με κούριερ θα πάει κατευθείαν για εκτελωνισμό και θα πληρώσεις και έξτρα γι αυτό στον κούριερ...