Προτάσεις για TV 47" ή 55" με budget ως 1500

Arkady

Established Member
16 February 2010
117
Λόγω του ότι η παλιά μου τηλεόραση "παρέδωσε πνεύμα", είμαι στην αναζήτηση για αγορά καινούριας.

Από μια πρώτη βόλτα που έκανα στα μαγαζιά,έχω αποφασίσει να "παίξω" μετάξύ των 47" με 55",απλά δεν ξέρω αν αξίζει να πάω σε 55" και υποδεέστερο μοντέλο ή ανώτερο μοντέλο και 47".Σε δύο αλυσίδες που πήγα, "έσπρωχναν" κυρίως LG.Δεν ξέρω αν είναι γιατί πιστεύουν στην μάρκα ή γιατί έχουν μεγαλύτερο κέρδος από αυτή.

Η πιο φτηνή επιλογή που μου πρότειναν είναι η LG 47LA690, η οποία όμως -απ'ότι διαβάζω- έχει πραγματικά 50Hz πράγμα το οποίο με αποθαρρύνει.
Η πιο ακριβή επιλογή που επίσης μου πρότειναν είναι η LG 55LA740, η οποία -αν καταλαβαίνω καλά- έχει πραγματικά 100Hz.

Ωστόσο, η επιμονή σε LG με προβλημάτισε και θα ήθελα να ακούσω προτάσεις σας -ως πιο γνώστες,- είτε σε άλλες μάρκες ή σχόλια για τα μοντέλα που ανέφερα.

Last edited:
Re: Απάντηση: Προτάσεις για TV 47" ή 55" με budget ως 1500

Απόσταση θέασης, χρήση και budget...

Περίπου 4m,ταινίες από torrents μέσω media player και HOL TV και budget ως 1500 . Παιχνίδια από κονσόλες xbox κλπ δεν παίζω καθόλου και δεν με ενδιαφέρουν.

Οπότε κοιτάζεις για 55"-60"... :cool:

Οκ ως προς τις ίντσες,αλλά καμιά πιο συγκεκριμένη πρόταση σε μάρκα & μοντέλο?

Στις 60" καλή περίπτωση είναι η Samsung F6300.

Δεν θέλω να πάω σε 60",το θεωρώ υπερβολή. Θα παραμείνω το πολύ στις 55".
H F6300 βγαίνει και στις 55"? Οι λόγοι που την προτείνεις?

Υπερβολή δεν είναι για τέσσερα μέτρα απόσταση και με τη χρήση που αναφέρεις. Σε 55" κοίτα την F6500. Γενικά οι Samsung LCD λόγω VA και παρεμφερών panels έχουν καλό μαύρο και αντίθεση, υστερούν όμως σε γωνίες θέασης. Αν θέλεις και καλές γωνίες θέασης μπορείς να δεις κάποια plasma όπως η Panasonic ST60, αρκεί να μην έχεις πολύ φωτεινό χώρο.

για τα 4 μετρα η 60αρα δεν ειναι υπερβολη(εχω 109'' οθονη στα 4,5 μετρα )...

Βάσει μέτρων πιθανόν να έχεις δίκιο,απλά στο χώρο που θα μπει δεν χωράει πάνω από 55" οπότε αυτό είναι και το απόλυτο όριο.
Κατά συνέπεια,με ενδιαφερουν μόνο 47" ή 55".

Υπερβολή δεν είναι για τέσσερα μέτρα απόσταση και με τη χρήση που αναφέρεις. Σε 55" κοίτα την F6500. Γενικά οι Samsung LCD λόγω VA και παρεμφερών panels έχουν καλό μαύρο και αντίθεση, υστερούν όμως σε γωνίες θέασης. Αν θέλεις και καλές γωνίες θέασης μπορείς να δεις κάποια plasma όπως η Panasonic ST60, αρκεί να μην έχεις πολύ φωτεινό χώρο.

Τις plasma τις έχω αποκλείσει, κοιτάω αποκλειστικά για LED.

Το VA panel τι ακριβώς είναι?
Αρκετά παλιότερα που το έψαχνα για οθόνες PC,είχα διαβάσει ότι τα IPS είναι πολύ καλύτερα σε στατικές εικόνες ενώ τα TN-Film, πολύ πιο γρήγορα για gaming αλλά υστερούν σε ευκρίνεια.

Ο χώρος μου δεν είναι πολύ φωτεινός και συνήθως βλέπω ταινίες σε πολύ χαμηλό φωτισμό.

Στην θέση σου θα αναθεωρούσα για plasma, εκτός αν υπάρχει κάποιος σημαντικός λόγος αποστροφής...

Στην θέση σου θα αναθεωρούσα για plasma, εκτός αν υπάρχει κάποιος σημαντικός λόγος αποστροφής...

Οι plasma δεν είναι παλιότερης τεχνολογίας σε σχέση με τις LED?

LCD με LED λαμπάκια. Αν είναι ο πιο πάνω ο λόγος πως αποκλείεις τις plasma τότε κακώς πράττεις...

LCD με LED λαμπάκια. Αν είναι ο πιο πάνω ο λόγος πως αποκλείεις τις plasma τότε κακώς πράττεις...

Χμ, ίσως τελικά να έχεις δίκιο : http://www.plaisio.gr/Campaign/africa-ask.htm Απ'ότι διάβασα οι PLASMA έχουν την καλύτερη εικόνα.

Τώρα όμως αρχίζω να μπερδεύομαι περισσότερο,καθότι είχα την εντύπωση ότι οι LED ήταν οι καλύτερες...

Πω πω ρε φίλε, τι ήθελες και ανέφερες τις Plasma?Ξεκίνησα για LED και τώρα με βλέπω βουρ για Plasma με όσα διαβάζω...

Σχετικά με τις Plasma:
-Για πρωϊνή θέαση οι αντανακλάσεις της Plasma είναι πολύ έντονες?
-Υπάρχουν μοντέλα με καλό 3D και "καλούδια" τύπου Smart TV?
-Το 3D τους (σε όποιες έχουν) είναι ενεργητικό ή παθητικό?
-Έχεις να προτείνεις κάποια μοντέλα?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Προτάσεις για TV 47" ή 55" με budget ως 1500

...Έχεις να προτείνεις κάποια μοντέλα?

Σου έχω προτείνει μοντέλο, με 3D, smart λειτουργίες και αντιανακλαστικό φίλτρο. Επίσης, όλες οι plasma είναι με ενεργητικό 3D και 100 Hz. Απλά πληροφοριακά, η Panasonic σταματάει την παραγωγή plasma. Οπότε η συγκεκριμένη σε λίγο καιρό μπορεί να υπάρχει στην αγορά με μειωμένη τιμή, μπορεί όμως και να εξαφανιστεί...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Προτάσεις για TV 47" ή 55" με budget ως 1500

Σου έχω προτείνει μοντέλο, με 3D, smart λειτουργίες και αντιανακλαστικό φίλτρο. Επίσης, όλες οι plasma είναι με ενεργητικό 3D και 100 Hz. Απλά πληροφοριακά, η Panasonic σταματάει την παραγωγή plasma. Οπότε η συγκεκριμένη σε λίγο καιρό μπορεί να υπάρχει στην αγορά με μειωμένη τιμή, μπορεί όμως και να εξαφανιστεί...

Καλημέρα φίλε και καλό Σ/Κ.
Ψάχνοντας στο skroutz για plasma με τα χαρακτηριστικά που θέλω, μου βγάζει αυτές: http://bit.ly/19a28Y3
Απ'ότι βλέπω σε Plasma "παίζουν", μόνο Panasonic και Samsung. Από άποψη service και customer care, ξέρεις τι παίζουν αυτές οι δύο?

Σε κανα-δυο αλυσίδες που πήγα, μου εκθείαζαν το service της LG και "έθαβαν" αυτό της Samsung.Για Panasonic δεν ρώτησα καν.

Επίσης, σχετικά με τις Plasma,κάπου διάβασα ότι είναι ευάλωτες στο burn in.Ισχύει κάτι τέτοιο?