Προτάσεις Ηχείων 5.1 για ΟΝΚΥΟ 906!!!

cdrov

Established Member
26 March 2008
114
Μόλις Απέκτησα ένα ΟΝΚΥΟ 906 και άρχισα να ψάχνω ηχεία 5.1 ή ίσως και 7.1 (θα καταλάβω διαφορά άραγε?????). Ο χώρος είναι 4,5μ χ 4,5μ περίπου (το αριστερό κομμάτι του σαλονιού). Και τώρα το προβλήματα τι διαλέγω με προυπολογισμό 1500€ (5.1) και ίσως αν χρειαστεί λίγα παραπάνω????? Ξέχασα χρήση μουσική ταινείες 50/50 ´Έχω χαθεί

Αρχικά έλεγα τα Β&W Theatre 605 ή 604 για να είναι βάσης τα μπροστινα... και κάποια φθηνότερα πίσω για να είμαστε εντός προυπολογισμού... (μικρά ηχεία όπως ΜΤ σειρά τα απορρίπτω λόγω μουσικής)
Σκέφτηκα τα CANTON CHRONO 505 ή GLE σειρά μήπως πάμε στο 7,1
και τα ΤΑΝΝΟΥ DC set (Δεν τα έχω ακούσει καθόλου βέβαια αλλά διαβάζω καλές κριτικές)

Περιμένω τη γνώμη σας καθώς και όποια νέα πρόταση.............:BXVZCBXZ6:

tannoy dc set revolution, για μένα η άριστη λύση στα λεφτά σου ...αν σε ενδιαφέρει και το design είναι σχετικά μικρά σε όγκο χωρίς παραχωρήσεις στον ήχο:
dual concentric, wide band & super-tweeter, front βάσης , και γενικά ήχος από μια από τις κορυφαίες εταιρίες.
οdes.gr ζήτα τον Φώτη, πολύ εξυπηρετικό παλλικάρι...

Ευχαριστώ πολύ παιδιά, πρέπει να τα ακούσω... Αυτά ε´ναι από ότι καταλαβαίνω 5.1 αξίζει να πάω 7.1? Ευχαριστώ και πάλι. Τα B&W τα οποία έχουν σημαντική διαφορά τιμής τί λένε σε σχέση με τα Tannoy και Crystal Audio :grinning-smiley-043? Αναν'εβαινε λίγο το κόστος θα μπορούσα να βρώ κάτι σημαντικά καλύτερο??

Last edited:
νομίζω ότι είναι παγίδα τελικά να ανεβάζεις το κόστος , οι διαφορές στο οικιακό περιβάλλον πιθανότατα είναι μικρές και ανούσιες σε αυτά τα επίπεδα τιμών, εκτός αν είσαι άρρωστος με την καλή την έννοια και ψειρίζεις την λεπτομέρεια. Με τις παραπάνω προτάσεις είσαι ΥΠΕΡ-καλυμμένος πιστεύω...

Ξεκινα και βρες στην γυρα για ακροασεις για να δεις τι αρεσει εσενα. Παντως εγω δεν θα εδινα χρηματα για crystal audio. Υπαρχουν αλλες σοβαρες προτασεις.

Re: Απάντηση: Προτάσεις Ηχείων 5.1 για ΟΝΚΥΟ 906!!!

Ξεκινα και βρες στην γυρα για ακροασεις για να δεις τι αρεσει εσενα. Παντως εγω δεν θα εδινα χρηματα για crystal audio. Υπαρχουν αλλες σοβαρες προτασεις.

Εκτός από τα Tannoy Revolution που αναφέρθηκαν? ...(Για τα οποία δεν μπορώ να βρώ ακριβείς πληροφορίες καθώς το DC set δεν λέει αναλυτικά τι περιλαμβάνει...

Κοίτα λίγο προς Klipsch και αν μπορείς να ανέβεις λίγο στο μπατζετ σου ρίξε μια ματιά και προς KEF. Επίσης πολύ καλή επιλογή είναι και τα Mirage.

Τα Κλιπς τα άκουσα αλλά μου φάνηκαν στη μουσική πολύ πριμάτα και κάπως ''μεταλλικά??" δεν μπορώ να το περιγράψω αλλά δεν τρελάθηκα. Τα ΚΕΦ μιλάμε για ΙQ9 μπροστά? δεν τα έχω ακούσει ακόμα αλλά προγραμματίζω σύντομα... Τα μιράζ δεν τα έχω ξανακούσει υπάρχει κανένα λίνκ???

Re: Απάντηση: Προτάσεις Ηχείων 5.1 για ΟΝΚΥΟ 906!!!

Εκτός από τα Tannoy Revolution που αναφέρθηκαν? ...(Για τα οποία δεν μπορώ να βρώ ακριβείς πληροφορίες καθώς το DC set δεν λέει αναλυτικά τι περιλαμβάνει...

Ρίξε μια ματιά εδώ για τα Revolution
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=23748

για τα KEF ΤΑΝΝΟΥ διάβασε και το δικό μου thread, με απασχόλησαν ιδιαιτέρως...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΛΥΣΗ "ΠΑΚΕΤΟΥ" 5.1 http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=36259
τα klipch είναι "ιδιαίτερα" ηχεία όπως το κατάλαβες κι εσύ, λόγω και της κόρνας...
η Mirage γενικά έχει καλή φήμη, τα συστηματάκια της έχω διαβάσει αξιολογούνται ως πολύ καλά από τα περιοδικά...
καλά όλα τα παραπάνω αλλά αν θες από εμφάνιση, KEF & ΤΑΝΝΟΥ, δες τα τι όμορφα που στέκονται και τι όμορφα που παίζουν!

Αρχίζω να κλεινω προς τα Tannoy Revolution DC αυτό που με προβληματίζει είναι η ευαισθησία τους καθώς είναι χαμηλή (νομίζω..). Τα monitor Audio τα έχει δει κανένας??