Προτάσεις σύνθεσης υπολογιστή Η/Υ (οθόνη, μονάδα, περιφερειακά) για επεξεργασία φωτογραφιών

Απάντηση: PC για photoshop

Το 'καλο' φιλε ειναι σχετικο αλλα μην ξεχνας οτι ειναι το τελευταιο εξσρτημα της αλυσιδας που αλλαζεις πιο συχνα κσι με αυτο εισαι συνεχεια σε 'επαφη',αρα επιβαλλετε να ειναι οσο το δυνατον καλυτερο μπορεις....
Εγω προχθες πηρα ενα dell 24" και μεχρι στιγμης ειμαι πολυ ευχαριστημενος.
Καταρχην σε ενδιαφερει να υποστηριζει το πανελ adobe rgb?

Re: PC για photoshop

δεν ξερω τι ειναι το αδοβε ργβ;)
ε ας πουμε μεχρι 300-350ευρω μπορω να βρω κατι που να ειναι καλυτερο απο την samsung μου?

Δύο καλά PLS κομμάτια. Περίπου ίδια, το πρώτο έχει VESA και Pivot, δεν έχει περάσει από το Prad, αλλά το panel είναι το ίδιο και άλλα sites δείχνουν ότι είναι το ίδιο καλό με το c570. Απλά πάντα όπως και όλα τα μόνιτορ χρειάζονται καλό καλιμπράρισμα.

http://www.skroutz.gr/s/3642458/Samsung-S24C650PL.html
http://www.skroutz.gr/s/3381390/Samsung-S24C570HL.html

Και το U2413 της Dell είναι καλό monitor, αλλά πας σε άλλη κατηγορία τιμής και το Matte coating ίσως σε ενοχλήσει.

Last edited:

σωστα τα γραφεις...
εγω παντως πηρα το dell 2413 και ειναι 'αλλη κλαση'...Ηρθε ρυθμισμενο απο το εργοστασιο (και σε srgb αλλα και σε adobe) και εγω δεν χρειαστικα να κανω τιποτα αλλο, μονο καποια στιγμη να αγορασω ενα sound bar για να εχω και ηχο
Υπαρχουν ομως και αλλες σοβαρες-ποιοτικοτατες προτασεις. Ειδικα μαλιστα εαν δεν θες το adobe rgb τα πραγματα φθηναινουν αρκετα.
Γενικα παντως ενα καλο μονιτορ γιαμενα ειναι η καλυτερη επενδυση και απο εκει που πρεπαι να ξεκινησει καποιος

Last edited:

Από την έρευνα που έχω κάνει, μετά πας σε κάτι πολύ ζόρικα όπως Eizo CX240, NEC PA242, ενώ στα 27ρια που παίζουν στα 1440p, υπάρχουν μεταξύ άλλων τα LG 27EA83 (GB-r), Eizo EV2736 (PLS)..

Re: Απάντηση: PC για photoshop

Ηρθε ρυθμισμενο απο το εργοστασιο (και σε srgb αλλα και σε adobe) και εγω δεν χρειαστικα να κανω τιποτα αλλο,

Αυτό μην το εμπιστεύεσαι καθόλου.

Γενικά την Dell την προσέχω, γιατί έχει αισχρό quality control και μέσα σε αυτό είναι και το κακό factory calibration που κάνει.

Για το PC της ....κουζίνας (μη γελάτε, ήθελα οθόνη να μπει χωνευτή σε έπιπλο που να είναι και τηλεόραση) πήρα μια LG M2752D (27 ίντσες, IPS) και τη βρήκα πολύ καλή. Μόλις 200 κάτι ευρώ βλέπω προσφορά στον Κωτσόβολο. Μεγάλο πράμα οι 27 ίντσες, βέβαια ίσως για εκεί είναι κάπως λίγο το 1920x1080. Στο κύριο pc μου έχω ακόμη μια HP w2558hc σχεδόν 5ετίας (δεν είναι IPS), κάποια στιγμή για την αλλάξω.

Απάντηση: Re: Απάντηση: PC για photoshop

Αυτό μην το εμπιστεύεσαι καθόλου.

Γενικά την Dell την προσέχω, γιατί έχει αισχρό quality control και μέσα σε αυτό είναι και το κακό factory calibration που κάνει.

Το μετρησα και με το ι1 και ηταν 'καρφι'.
Κανενα προβλημα ή παραπονο μεχρι τωρα..

δεν ξερω τι ειναι το αδοβε ργβ;)
ε ας πουμε μεχρι 300-350ευρω μπορω να βρω κατι που να ειναι καλυτερο απο την samsung μου?

Ως θαυμαστής :p
Να πω την αλήθεια, κάνεις είδη θαύματα,
Θα σου έλεγα ότι σε ενδιαφέρει, γιατί ακόμα και εγώ κάποιες φορές το χρησιμοποιώ για κάποιες φωτογραφίες από DSLR
Οι διαφορές είναι μεγάλες λ.χ. στα χρώματα και αποχρώσεις θάλασσας κάτω από τον ήλιο για παράδειγμα
ΙΜΗΟ καλό είναι να έχεις τη δυνατότιτα,
Φυσικά προτείνω να κάτσεις σε ένα phothop σε adobeRGB, για να διαπιστώσεις μονος σου τις διαφορές και να αποφασίσεις εάν σου χρειαζεται.
Θα έκανα δηλαδή υπομονή αν είναι, μέχρι να μαζευτούν τα λεφτά, για μια adobeRGB capable 24” ή και 27”

εγω με την σαμσουνγ μου ειμαι οικανοπιημενος παντως, απλα θα ηθελα πιο μεγαλη.....
adobeRGB capable απο τι τιμες παιζουν?Και πως ξερω ποτε μια οθονη ειναι capable και ποτε οχι?
Καπια συγκεκριμενη εκτος απο την δελλ του λεωνιδα?
κοιταω και τις σαμσουνγ του αλεξνικ, καλες φαινονται

dell 2413 περιπου στα 450 αν μπορείς να μαζέψεις τα εξτρα που απαιτουνται αξίζει
Στα χαρακτηριστικά το αναφέρει

Αυτές θα εχουν ικανοποιητική απόδοση και αν τισ συνδέσουμε σε λαπτοπ?

Θα ήθελα να έχω μια σωστή οθόνη, αλλά δεν ψήνομαι να πάρω και δεύτερο υπολογιστή μόνο για τέτοια δουλειά. Με το λαπτοπάκι μου είμαι ευχαριστημένος και κάνω την δουλεια μου χωρίς πρόβλημα, μόνο το θέμα της οθόνης με απασχολεί.

φανταζομαι εξαρταται αν εχει εξοδο για οθονη το laptop....
η δελλ 2412M ειναι πολυ χειροτερη?

HDMI έχει. Συνδέω την τηλεόραση συνέχεια όταν βλέπω καμια ταινία απο κεί.

Οι 24άρες όλες με HDMI in είναι 1080p 1200p
Με 27αρες και 1440p μπορεί να μην τα καταφέρεις και να χρειάζεσαι DisplayPort.

Η ανάλυση που δίνει η κάρτα γραφικών του laptop δεν είναι αύτη που θα δουμε και στην εξωτερική οθόνη; ποια laptop (καί ποιας τιμής) ανεβάζουν τέτοια ανάλυση ; π.χ. 1440xXXXX ...
Πάμε ψηλά μάλλον, οποτε μια χάρα είναι το desktop pc μου του 2009...

φανταζομαι εξαρταται αν εχει εξοδο για οθονη το laptop....
η δελλ 2412M ειναι πολυ χειροτερη?

Είμαι πολύ ευχαριστημένος, χωρίς να έχω κάνει κανονικό calibration. Φίλος έχει την 2410 που είναι κάπως καλύτερη αν την ρυθμίσεις σωστά.

Η ανάλυση που δίνει η κάρτα γραφικών του laptop δεν είναι αύτη που θα δουμε και στην εξωτερική οθόνη; ποια laptop (καί ποιας τιμής) ανεβάζουν τέτοια ανάλυση ; π.χ. 1440xXXXX ...
Πάμε ψηλά μάλλον, οποτε μια χάρα είναι το desktop pc μου του 2009...

Το λαπτοπ μου έχει την NVIDIA GeForce GT 540M, ακόμα και στην εκδοση για λαπτοπ θα έπρεπε να είναι σε θέση να υποστηρίξει μια καλή οθόνη σε HD ανάλυση.

Dell UP2414Q: The 24-inch 4K

Η Dell ανακοίνωσε 4Κ Monitor για επαγγελματίες , γραφίστες , video editors . Ακούγεται σαν μια καλή πρόταση αν και είναι ακόμα νωρίς η σχετική τεχνολογία να γίνει προσιτή στο ευρύ κοινό.Πρώτη τιμή στα 1.400$.......

Η σελίδα της Dell: http://www1.la.dell.com/bz/en/corp/peripherals/dell-up2414q/pd.aspx?refid=dell-up2414q&s=corp