Προτάσεις σύνθεσης υπολογιστή Η/Υ (οθόνη, μονάδα, περιφερειακά) για επεξεργασία φωτογραφιών

Re: PC για photoshop

intel i7, υδροψυξη, 24gb ram, 240gb PCI SSD, ext 3tb hd, geforce with cuda κάρτα γραφικών , 1200w τροφοδοτικό, ενσωματωμένοι είσοδοι για κάρτες sd klp
και σοβαρό κουτί φυσικά να βάλεις μέσα όχι ημίμετρα.
έτσι θα κάνεις σοβαρή δουλειά.

βρε παιδια... της Πυρηνικης Φυσικης ειστε???
το NUC τι ειναι???:HTEHETH63:

βρε παιδια... της Πυρηνικης Φυσικης ειστε???
το NUC τι ειναι???:HTEHETH63:
next unit of computing, είναι η πολύ μικρή σειρά που έχει λανσάρει εδώ και μερικά χρόνια η ίδια η intel και χρησιμοποιείται κυρίως από τους HC συνήθως καρφωτό στον τοίχο πίσω από τις μεγάλες οθόνες τηλεοράσεων.

Καμια πιο οικονομικιη οθονη απο αυτην που προτεινε ο απολον?
Μεχρι 300ευρω ειναι το budget

Re: Συνθέσεις για ΗΥ για επεξεργασία φωτογραφιών;

Τα nuc / brix είναι για όσους έχουν και πρόβλημα χώρου
Με τα ίδια λεφτά θα μπορούσες να φτιάξεις ένα mini-tower pc πιο δυνατό και αναβαθμίσιμο. Και η iris ως ένα σημείο φτάνει, δυνατή δε θα τη λέγαμε σε σχέση με κανονικές μη ενσωματωμένες κάρτες γραφικών, λ.χ. εγώ προτείνω minimum nvidia 750ΤΙ.
Δίσκο 120αρη δε θα έβαζα, 256 τουλάχιστον, να μη πώ 512 τουλάχιστον. Ειδικά για εσάς που έχετε RAW.

Ο Ηλίας έχει σοβαρό πρόβλημα χώρου. Γι αυτό και η συζήτηση φίλε μου.

Πάντως θα είμαστε υπόχρεοι αν μας δώσεις μερικές προτάσεις για ένα midi tower με τις καλύτερες προδιαγραφές μέχρι 1000 ευρώ.

νομισω οτι, δεν καταλαβα...
και τι σχεσει εχει με την φωτογραφια???

Εδώ είμαι όλος αυτιά ...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Τον SSD τον θέλω για τα προγράμματα παρέα με ένα HDD εξωτερικό για τα αρχεία εικόνας.

Απάντηση: PC για photoshop

Θα έλεγα να την κάνεις την υπέρβαση, κοιτάς το ακριβότερο 2713, ενώ έχει βγει ο αντικαταστάτης U2715H στα 482 ευρώ. Αλλιώς υπάρχει και η πολύ φθηνότερη UZ2715H, με 1920x1080.

το μοντέλο U2715Η δε το έχω δει και δεν ξέρω τα χαρακτηριστικά του
H Dell που πρότεινα έχει πιστότητα στα χρώματα συν ενσωματωμένο πρόγραμμα για καλιμπράρισμα το οποίο σε δοκιμες μου ειναι πολύ πιο καλό από της x-rite που είναι γενικό .. η συσκευή πάει εξτρά σε οικονομική τιμή...
αυτός είναι ο βασικότερος λόγος.
συν άλλα που διαθέτει είναι είσοδοι για sd κάρτες και usb.. ανευ σημασίας για επιπλέον χρήματα.

Re: Απάντηση: PC για photoshop

Θα έλεγα να την κάνεις την υπέρβαση, κοιτάς το ακριβότερο 2713, ενώ έχει βγει ο αντικαταστάτης U2715H στα 482 ευρώ. Αλλιώς υπάρχει και η πολύ φθηνότερη UZ2715H, με 1920x1080.

Δεν είμαι τόσο σίγουρος για 27" και 1080, είναι μεγάλα τα Pixels

Απάντηση: PC για photoshop

Αυτή είναι 21:9, tv-monitor.
Έχω μια 27ρα LG (2ετίας), IPS 1920χ1080 ως tv-monitor στη κουζίνα, βέβαια όταν σποραδικά τη χρησιμοποιώ ως οθόνη υπολογιστή κάθομαι στα 70+ εκατοστά και δεν μου φαίνονται μεγάλα τα πίξελ. Πάντως τα χρώματά της και οι γωνίες θέασης είναι άριστες. 21:9 για φωτογραφία δεν θα έπαιρνα πάντως. Αν αγόραζα τώρα, θα πήγαινα οπωσδήποτε σε 27ρι 2560x1440 IPS. Έχει και η BENQ ένα τέτοιο, στα 400 ευρώ.

Ναι και εμενα δεν μου καθεται καλα το 21:9 ειδικα με τα 4/3 μου:)
okz , θα ψαξω και αλλο της dell τοτε, γιατι δεν βγαζω ακρη με τα μοντελα τους:)

Ηλία αν έχεις πρόβλημα χώρου τόσο μεγάλο όντως το nuc είναι μονόδρομος ή ακόμα καλύτερα το (ακριβό) brix

Βλασίδη, συγνώμη που δεν έχω χρόνο να ελέγξω την αγορά, όποτε ενδεικτικά παραθέτω ένα μόνο σύστημα, μιας και μου το έκανες εύκολο με το 1000euro που είπες
Untitled-1.jpg
Η λογική είναι
Κουτί με usb3 που να σας αρέσει
Τροφοδοτικό με active PFC και 80+ efficiency
Motherboard τελευταίας γενιάς, φρέσκια
Ας βάλουμε και 16GB RAM
Επεξεργαστής ο i5 4670K ( o Intel Core i7-4790 απλά προσθέτει Hyperthreading, και η διαφορά τιμής είναι ~+100 ευρώ οπότε ας τα γλιτώσουμε)
Minimum κάρτα γραφικών που προτείνω η 750Ti στα ~150ευρώ (προσοχή στο να είναι Ti με 2GB GDDR5 και όχι σκέτη 750), επόμενες ακριβότερες +50ευρώ amd 270Χ 2GB GDDR5 ή +80ευρώ 280 3GB GDDR5.
500αρι ssd , δηλαδή τον μεγαλύτερο που χωράει στο budget σας, για να έχετε χώρο και για RAW και scratch disk

Τιμές στην αγορά ελέγχουμε τελευταία στιγμή καθώς αλλάζουν κάθε μέρα, σίγουρα θα βρείτε και πιο φθηνή προσφορά με τα παραπάνω. Συν 25 ευρώ βάζετε και μια καλή αθόρυβη ψήκτρα στον επεξεργαστή.