Προτάσεις σύνθεσης υπολογιστή Η/Υ (οθόνη, μονάδα, περιφερειακά) για επεξεργασία φωτογραφιών

Re: Ερώτηση για αγορά monitor

Εγώ φταίω που δεν κατάλαβα τι εννοούσες είπες "κάτι αντίστοιχο" απλά δεν το πρόσεξα. Δεν χρειάζεται τόσο μελέτη το πράμα και οι ίντσες δεν είναι πρόβλημα καθώς υπάρχουν "τζάμπα" 27'' οθόνες. Το πρόβλημα είναι ότι με το που ξεπεράσεις τα 1920 x 1080 έστω και κατά 1 pixel που λέει ο λόγος και ψάξεις για 10bit panel η τιμές εκτοξεύονται τουλάχιστον στο διπλάσιο αμέσως.

Ναι το πρόσεξα. Αυτο που με κανει σκεπτικό είναι οι 27 ιντσες ...δεν έχω δουλεψει στο γραφείο με τέτοιο μονιτορ και φοβάμαι μηπως μου "πεταχτουν" τα μάτια μετά απο 3-4 ωρες χρήσης:)

Από την στιγμή που η ανάλυση είναι από 1080 και πάνω μην ανησυχείς καθόλου για το μέγεθος ακόμα και αν κάθεσαι στα 40-50cm απόσταση δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα, (λίγο χαμηλά να έχεις την φωτεινότητα αν κουράζονται τα μάτια σου, αυτό μονάχα)

Re: Υπολογιστής για επεξεργασία φωτογραφιών

Αυτήν την στιγμή έχω έναν C2D 6850 στα 3.0 ghz με 6GB Ram κάρτα γραφικών μια 9800GT εναν SSD Samsung 840 EVO 120gb για λειτουργικό και έναν WD 3Tera για αποθήκη. Σκέφτομαι να τα δώσω όλα πακέτο και να πάω στο εξής setup.

CPU: i5 6500 225
Motherboard: AsRock H170M PRO4 98
RAM: KINGSTON HX421C14FBK2/16 16GB (2X8GB) DDR4 2133MHZ HYPERX FURY DUAL CHANNEL KIT 74
SSD: Samsung 850 Evo 250gb 98
Τροφοδοτικο: COOLERMASTER G650M GM SERIES 650W MODULAR 80 85
Αποθήκη θα κρατήσω τον 3T από το παλιό

Το Budget μου ηταν στα 600 με 650 ευρω οποτε έχω λιγα ακόμα περιθώρια για αλλαγές και ανακατάξεις, VGA δεν έβαλα γιατί εκτός τις κλασικές εφαρμογές γραφίου-ιντερνετ που ακομα ο παλιος υπολογιστης ειναι αξιολογος θα τον χρεισιμοπειω μόνο Photoshop LightRoom (αν καταφερω και το μαθω) και το DxO.

περιμένω τις γνώμες σας

Το τροφοδοτικό είναι λίγο υπερβολικό, ναι μεν αξιόπιστο κτλ. αλλά ακριβό, θα σου πρότεινα αυτό που έχω βάλει σε 2 pc.

Επίσης δεν έχεις βάλει Case στην σύνθεση, όλα τα υπόλοιπα parts είναι αρκετά αξιόλογα.

Να σου πω την αλήθεια το συγκεκριμένο τροφοδοτικό δεν το είχα προσέξει, πώς τα πάει από θόρυβο βλέπω πως έχει 14ρι ανεμιστήρα και αυτό είναι θετικό.

Όσο για μότ κουτί δεν έβαλα μιας και θα φιλοξενηθούν στο CM Staker που τόσα χρόνια με συντροφεύει.

Στάλθηκε από το LG-H815 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Είναι αθόρυβο και τα καλώδια είναι αποσπώμενα. Το κουτί σου είναι θρύλος!

Re: Το Φωτογραφικό chat

ρε παιδια μια βοηθεια. εχω θεμα με την επεξεργασια στο lr 5,7,1 . το εχω σε υπολογιστη fujitsu με intel core duo 3.16GHz 3.17 GHz - WIN 7 32bit και 3gb ram και με ssd σκληρο δισκο. Οπως και σε ενα λαπτοπ με win 10 αλλα χωρις ssd και μνημη 2gb.
απο μηχανες εχω την d7000 και την sony a6000 .
τωρα ειδικα στα αρχεια της a6000 raw και τα δυο ζοριζονται πολυ . σε σημειο να κανω 3-4 ωρες για 10 φωτος. οκ στην αρχη δεν γνωριζα και εκανα συνεχεια ζοομ 1/1 και πολες ασκοπες επεμβασεις. και ειχα και ενα σκασμο preset .
εκανα ενα ψαξιμο στο internet και ετσι :βαζω λιγες φωτογραφιες σε καθε καταλογο , εβγαλα ολα τα preset σβηνω το history κανω πρωτα τις διορθωσεις με την σειρα που λεει η μαμα adobe και συχνα κλεινω και ανοιγω το προγραμμα για να στρωσει...
τι γινεται ομως ? δεν εχω ιδεα απο τεχνικα σε pc. αξιζει αυτος που εχω η οχι ? να βαλω καρτα γραφικων ? να βαλω 64 bit ?

υπαρχει καποιο παλιο αλλα καλο μηχανημα που θα μπορω να παιζω ξεκουραστα ?
μου χαλαει ολη την ορεξη αυτο . εχω πολλες πολλες φωτογραφιες για φτιαξιμο και τρομαζω να το ανοιξω....
καθε γνωμη δεκτη.

Re: Το Φωτογραφικό chat

ρε παιδια μια βοηθεια. εχω θεμα με την επεξεργασια στο lr 5,7,1 . το εχω σε υπολογιστη fujitsu με intel core duo 3.16GHz 3.17 GHz - WIN 7 32bit και 3gb ram και με ssd σκληρο δισκο. Οπως και σε ενα λαπτοπ με win 10 αλλα χωρις ssd και μνημη 2gb.
απο μηχανες εχω την d7000 και την sony a6000 .
τωρα ειδικα στα αρχεια της a6000 raw και τα δυο ζοριζονται πολυ . σε σημειο να κανω 3-4 ωρες για 10 φωτος. οκ στην αρχη δεν γνωριζα και εκανα συνεχεια ζοομ 1/1 και πολες ασκοπες επεμβασεις. και ειχα και ενα σκασμο preset .
εκανα ενα ψαξιμο στο internet και ετσι :βαζω λιγες φωτογραφιες σε καθε καταλογο , εβγαλα ολα τα preset σβηνω το history κανω πρωτα τις διορθωσεις με την σειρα που λεει η μαμα adobe και συχνα κλεινω και ανοιγω το προγραμμα για να στρωσει...
τι γινεται ομως ? δεν εχω ιδεα απο τεχνικα σε pc. αξιζει αυτος που εχω η οχι ? να βαλω καρτα γραφικων ? να βαλω 64 bit ?

υπαρχει καποιο παλιο αλλα καλο μηχανημα που θα μπορω να παιζω ξεκουραστα ?
μου χαλαει ολη την ορεξη αυτο . εχω πολλες πολλες φωτογραφιες για φτιαξιμο και τρομαζω να το ανοιξω....
καθε γνωμη δεκτη.

για αρχη η μνημη σου ειναι παρα πολυ λιγη. Χρειαζεσαι τουλαχιστον 8gb κ ιδανικα απο 16 κ πανω. κ για να εχεις core duo μαλλον εχεις ddr2 οι οποιες ειναι παλιες κ ακριβες... Πολυ λογικο να ζοριζεται το συστημα σου. Εγω ενδεικτικα με 16 γιγα μνημη κ i5, χωρις καρτα γραφικων, αλλα με την ενσωματωμενη ειμαι πολυ ανετα.

Απάντηση: Το Φωτογραφικό chat

Φιλε dskop που να βαλεις το dxo να δεις τι εχει να γινει... μερες θα περιμενεις οχι ωρες. Εμενα με i3 8g ram και ssd το lr6 παει σφαιρα αλλα το dxo ειναι λιγο βαρυ την καταλαβαινεις την διαφορα. Τωρα εχω βαλει το dxo11 παει καπως καλυτερα. Αρχικα αναβαθμισε την ram που ειναι η πιο οικονομικη λυση αλλα αν παλι δεν υποφερεται μαλλον θα χρειαστεις πιο καινουριο μηχανημα.

Στάλθηκε από το SM-N910C μου

Επανέρχομαι μετά από καιρό στο θέμα του υπολογιστή για επεξεργασία εικόνας και βίντεο.
Δουλειά με την οθόνη του laptop δε γίνεται άλλα βλέπω άλλα είναι.
Μονόδρομος λοιπόν η αγορά ενός desktop pc.
Για αρχή θα προχωρήσω στην αγορά μια οθόνης.
Έχω εστιάσει σε αυτές τις δύο που είναι σε λογικό κόστος.
http://www.skroutz.gr/s/4287220/Dell-UltraSharp-U2414H.html με ανάλυση 1920x1080
και σε αυτή
http://www.skroutz.gr/s/6233928/Dell-UltraSharp-U2515H.html με ανάλυση 2560x1440
η 4Κ πρόταση της dell νομίζω ότι ξεφεύγει πολύ
http://www.skroutz.gr/s/4335385/Dell-UltraSharp-UP2414Q.html
Είδα επίσης ότι η Lg θα βγάλει monitor 4K με 300 δολάρια
http://www.insomnia.gr/_/articles/hardware/lg/η-lg-αποκάλυψε-την-ultra-hd-οθόνη-24ud58-b-στις-r12630

Αναμένω τις προτάσεις και τις απόψεις σας.
Με ενδιαφέρει να έχει η οθόνη καλή χρωματική πιστότητα.

Απάντηση: Υπολογιστής για επεξεργασία φωτογραφιών

https://www.skroutz.gr/s/360622/Dell-UltraSharp-U2412M.html
Βάλε και αυτήν στην λίστα σου . Έχει διαφορά μεγάλη αυτό το λίγο από 1080 σε 1200. Αν ανέβεις χρήματα πάνε στην 25αρα. Σε αυτά τα χρήματα όσον αφορά την φωτογραφία βίντεο η dell δεν έχει αντίπαλο.

Έχω την 2412 εδώ και 3-4 χρόνια και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Πάρε και το sound bar με 15-20 να γλυτώσεις χώρο και καλώδια...

Μην το σκέφτεσαι καν Παναγιώτη πάρε την 25'' Dell κατευθείαν!!!
Να σου πω ότι στην διαφημιστική που δουλεύω οι μισοί γραφίστες/σχεδιαστές κλπ. (οι υπόλοιποι μισοί έχουν imac) έχουν Dell οθόνες για επεξεργασία εικόνας και βίντεο.
Το ίδιο έχω και εγώ και είναι τρομερές....ας την LG εκει που είναι!!!

Συμφωνώ με Dell αλλά απο την άλλη με το 4Κ να επελαύνει δεν θα μου έκανε καρδιά να αναβαθμιστώ σε κατι με λιγότερη ανάλυση ..

Αλήθεια, μονιτορ OLED (κάτω απο 30in) έχουν κυκλοφορήσει ?? κανένα τέστ ?

Αν κυκλοφορούσαν φθηνές κάρτες γραφικών με HDMI 2.0 θα πήγαινα κι εγώ σε 4K, δυστυχώς μέχρι στιγμής έχουν προσανατολισμό στους gamers με ό,τι αυτό συνεπάγεται (μέγεθος, τροφοδοτικό, κόστος, ψύξη κλπ)

H 2515 ειναι πολυ αξιολογη, δες και δοκιμες απο prad.de. και σε τιμη value for money. Σε 4k μονο σε μεγαλες ιντσες 32-42 αξιζει εφ οσων τα χρωματα κλπ ειναι σωστα. Αυτο προεχει και οχι η αναλυση. Στη πραγματικοτητα πιο μεγαλη βλεπεις μια φωτο στο 100% της σε οθονη συμβατικης αναλυσης, παρα σε οθονη μεγαλης αναλυσης, και ετσι μικροατελειες δειχνουν πιο ευκολα.