Προτάσεις σύνθεσης υπολογιστή Η/Υ (οθόνη, μονάδα, περιφερειακά) για επεξεργασία φωτογραφιών

Απάντηση: Re: Υπολογιστής για επεξεργασία φωτογραφιών και video

Αν και δεν κανω photo/video processing, εγω και ενας γνωστός άγνωστος εδω μέσα τιμήσαμε καποιες πληροφορίες λιγες σελίδες πίσω και αποκτήσαμε απο ενα θηριάκι ο κάθε ενας.
Τελικά δεν ηταν ιδιαίτερο ρίσκο μιας και ολα πηγαν (τελικά) καλά.

Αυτα που παραγγείλαμε και στησαμε ηταν τα ακόλουθα :

1)Intel Xeon E5-2670 2.6 GHz Eight-Core Processor CPU LGA 2011 http://www.ebay.com/itm/172147407648?_trksid=p2057872.m2749.l2649&ssPageName=STRK:MEBIDX:IT
2)16GB (2x8GB) DDR3-1333 PC3-10600R 10600 ECC Registered CL9 240-pin Memory RAM http://www.ebay.com/itm/16GB-2x8GB-...AM-/231521118289?_trksid=p2141725.m3641.l6368
3)Intel X79 ATX LGA2011 for Intel Core i3/i5/i7/ Xeon ΟΕΜ Computer Motherboard http://www.ebay.com/itm/Intel-X79-A...5-i7-Xeon-Computer-Motherboard-/222273239585?

Το πολύ θετικό ειναι οτι μνημες και μητρική ερχονται απο Ευρώπη , και μάλιστα σε καλές τιμές.
Απο τα 8 στικάκια που πήραμε συνολικά, το ενα είχε πρόβλημα και αλλάχτηκε αμέσως, οπως και η μια μητρική δεν αναγνώριζε το 4ο slot οποτε γυρισε πισω και ηρθε καινουργια (για να τα λέμε ολα).

Ο τελικός συνδιασμός ειναι απολύτως φονικός...

Να ευχαριστήσω αυτούς που μας πρίζωσαν :p

Χρηστο, αυτό το config γίνεται hackintosh;

Re: Απάντηση: Re: Υπολογιστής για επεξεργασία φωτογραφιών και video

Χρηστο, αυτό το config γίνεται hackintosh;

Δεν ξέρω, αλλα πολύ χλωμο το κόβω.
Η μητρική ειναι οσο πιο ΟΕΜ γίνεται.

Re: Υπολογιστής για επεξεργασία φωτογραφιών και video

Οτι δε θα παρουμε το μακ με το οποιο γινεται συγκριση. Χουμορ...

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Απάντηση: Υπολογιστής για επεξεργασία φωτογραφιών και video

Πάντως ετοιμάζεται νέο mac pro με δυνατότηες αναβάθμισεις, πιό κοντά στο παλιό tower παρά στο trashcan του 2013

Ο.κ. μακάρι να είχαμε τα λεφτά - σίγουρα θα βρίσκαμε καλύτερο τρόπο να τα ξοδέψουμε... :D

δε γινεται δυστυχως... oi AMD δεν ειναι συμβατοι .

Το ειχα σκεφτει πριν λιγο καιρο κι εγω που εδωσα τον MBP και ημουν ετοιμος για μια αναβαθμιση του desktop pc που ειχα.

Τελικα κατεληξα σε κλασσικο INTEL 7700k

Δεν υπάρχει δλδ κάποιο δοκιμασμένο δυνατό hackintosh setup?

Με ryzen όχι... Με Intel κάτι γίνεται, το εχω κανει στο παρελθόν, αλλά δεν έμεινα ικανοποιημένος

Sent from my LG-H850 using Tapatalk

Κάποιο λογικό σε τιμή λαπτοπ mac η Windows για επεξεργασία φωτογραφίας τι προτείνετε? Να έχει και μια σωστή οθόνη όσο γίνεται. Σκέφτομαι για λαπτοπ για την ευκολία στην μεταφορά αλλά αν με τα ίδια χρήματα παίρνω πύργο καλύτερο αλλάζει... Οσο φθηνότερα γίνεται. Γνωρίζω ότι από το καλό υπάρχει και καλύτερο πάντα. Απλως τα αρχεία της a6000 ο δικός μου αρχαίος σέρνεται...
Αν ξέρετε κάποιο μεταχειρισμενο είμαι οκ

Απάντηση: Re: Υπολογιστής για επεξεργασία φωτογραφιών και video

1: Προϋπολογισμός;
"λογικό σε τιμή" είναι πολύ σχετικό για τον καθένα..
2: Μια οθόνη IPS 23"-24" ή και παραπάνω ανάλογα με το 1 ,Dell HP Benq etc.
3: Πύργος ανάλογα με το 1 σκέψου και λύση μεταχειρισμένου η refurb

400 500 ευρώ ταβάνι... Μεταχειρισμενο δεν με πειράζει.

Μόνο σε μεταχειρισμένο.
Από καινούργια η σειρά Υ της lenovo βγαίνει συχνά σε εξαιρετικές τιμές αλλά τον 800αρι δεν θα το γλιτωσεις.

Δές cosmodata βάζει καποιες ips refurb 22",23" γύρω στα 100 και επίσης έχει και πύργους σε σχετικά καλές τιμές, δες με 8 γίγα μνήμη τουλάχιστον.

Ωραία. Οπότε θα χρειαστώ σίγουρα τουλάχιστον 8gb μνήμη, εξτρα καρτα γραφικών? Επεξεργαστή i5 η και i3? Αν παω σε λαπτοπ mac θα εχω καλή οθόνη? Και χρειάζομαι πάλι τα ίδια specs?

Κοίτα, άν αρχίσουμε το τί "χρειάζεται" άνετα φτάνει και ξεπερνά ο προυπολογισμός το ενάμιση χιλιάρικο... :-)
Οτιδηποτε με επεξεργασία εικόνας κλπ, ανάλογα το βαθμό το μέγεθος αρχείων και τη ταχύτητα που αναζητά ο καθένας θέλει όσο γίνεται καλύτερους επεξεργαστές, άφθονη μνήμη, καλή κάρτα γραφικών με αρκετή μνήμη, ssds κλπ...
Ο ι5 καλύτερος σίγουρα απο τον ι3... Δες για dedicated κάρτα γραφικών με όσο περισσότορεη μνήμη και μεγαλύτερο Memory bus, αν δουλέυεις σε Adobe LR, PS σε nvidia με αρκετά cuda cores κλπ.
Σε λάπτοπ και τα "ιδια" χαρακτηριστικά να βρείς με τον πύργο στην ίδια υποθετική τιμή πάλι πιο αργό θα είναι γιατι ακρίβώς οι mobile versions δεν είναι ακριβώς οι ίδιες σε απόδοση. Οπότε θέλεις καλύτερα χαρακτηριστικά.

Ψάχνω και διαβάζω ανάλογα θέματα απο προηγούμενες ερωτήσεις. Δεν καταλαβαίνω τίποτα. Αυτά περί τα τεχνικά των υπολογιστών μου είναι κινέζικα. Θα ζητήσω χάρη αν πέσει κάτι στην αντίληψη σας που να αξίζει να με ενημερώσετε.
Lightroom photohop θα δουλεύω βασικά και αρχεία της nikon d7000 και sony a6000.