Πρόταση για 4G router;

έχω πάρει 2 tplink mr600 v3, ένα για το σπίτι και ένα για το μαγαζί.
Με cosmote unlimited κι εγώ.
Στο μαγαζί δοκίμασα να το βγάλω έξω και έπιανε 130mbps. Βρήκα ένα σημείο μέσα στο μαγαζί που παίζει περίπου στα 70-100 οπότε δε θα μπλέξω με κεραίες.
Στο σπίτι μέσα στο σαλόνι χτυπάω 80-100.
Μέχρι πρότινος είχα 6 στο μαγαζί και 12 στο σπίτι, οπότε μου φαίνεται λίγο σφαίρα η όλη φάση.
Τώρα θέλει να βρω τρόπο να σταματήσω τη σύνδεση του σπιτιού που είναι στη ΝΟΒΑ, πιστεύω ότι θα με ζορίσουν....
ΥΓ: με μπάντες και τέτοια δεν ασχολήθηκα ακόμα για να δω αν μπορώ να βελτιώσω κάτι....

Σε "ακριτική" περιοχή 40 χιλ. από το Σύνταγμα στο εξοχικό έπιανα 8/1 με adsl (ΟΤΕ) οπότε πήρα κι εγώ ένα MR600 v3 και είδα το φως το αληθινό (περίπου 50-55) .

Υπάρχει 4G+ μοντέλο της TpLink που να είναι παραπάνω από CAT6 ή πάμε μετά κατευθείαν σε 5G router;

• Like
Reactions: zerokill
Σε "ακριτική" περιοχή 40 χιλ. από το Σύνταγμα στο εξοχικό έπιανα 8/1 με adsl (ΟΤΕ) οπότε πήρα κι εγώ ένα MR600 v3 και είδα το φως το αληθινό (περίπου 50-55) .

Υπάρχει 4G+ μοντέλο της TpLink που να είναι παραπάνω από CAT6 ή πάμε μετά κατευθείαν σε 5G router;

Για την ώρα όχι και δεν θα έβλεπες και διαφορα.Αν έχεις 5G στην περιοχή σου πας απευθείας σε 5G βέβαια οι τιμές ανεβαίνουν πολύ.

Sent from my iPhone 15 Pro using Tapatalk

Προσπαθώ να μπω αλλά δεν με αφήνει.
Το παρήγγειλα και από eshop καινούργιο και αν τελικά το βρω εκεί που μου είπες,το ακυρώνω
Πολλές ευχαριστίες 😃

Μπήκα τελικά και είμαι σε αναμονή.
Ξέρεις (μιας και πρώτη φορά το κάνω) πόσο safe είναι οι αγορές από εκεί??

Μπήκα τελικά και είμαι σε αναμονή.
Ξέρεις (μιας και πρώτη φορά το κάνω) πόσο safe είναι οι αγορές από εκεί??
πριν μερικες μερες αγορασα απο αυτον που το εχει 150, ολα καλα. γενικα δες τις αξιολογήσεις που εχει.

πριν μερικες μερες αγορασα απο αυτον που το εχει 150, ολα καλα. γενικα δες τις αξιολογήσεις που εχει.
Πω πω ρε φίλε με έσωσες 😀
Και γω το πήρα!
Να'σαι καλά🍻

Είναι nova/wind branded αλλά δεν έχεις θέμα. Δοκιμάστηκε με κάρτα cosmote χωρίς κάποια ρύθμιση και έπιασε ίδιες ταχύτητες με iPhone 14 Plus (600+)

Παρέλαβα....
Από Ιούνη που θα κατέβω Κρήτη ,ετοιμάσου να λάβεις pm για να οδηγήσεις τον μικρό Μιχάλη ,στον θαυμαστό κόσμο του 5G 😄😄.
Και πάλι, πολλές ευχαριστίες 👍
Είναι nova/wind branded αλλά δεν έχεις θέμα. Δοκιμάστηκε με κάρτα cosmote χωρίς κάποια ρύθμιση και έπιασε ίδιες ταχύτητες με iPhone 14 Plus (600+)

Last edited:
Παιδιά αν χρειάζεστε 5G router ,το zte είναι το κάτι άλλο.
Το συνέδεσα χθες στο εξοχικό σε ένα μικρό χωριό της Κρήτης και έπαθα πλάκα.
5G εκεί που το κινητό λαχανιαζει , κάλυψη wifi σε όλο το σπίτι εκεί που το tplink τρόμαζε να δώσει μια γραμμή και χύμα τοποθέτηση.
12 μονάδες ταχύτητα το κινητό 85 το zte ,στον ίδιο φυσικά χώρο .
Μάλλον θα πάρω και δεύτερο για το σπίτι και θα καταργήσω το Fritz.🤓🤓
Φίλε Leo το βραδάκι θα πιω ρακές και για σένα (μετά θα το γυρίσουμε και σε μπύρες 🍻😄)

• Like
Reactions: opsim and leo06
Πάντως φιλαράκια,πριν κατηγορήσουμε τα μηχανάκια μας, ας λάβουμε υπόψιν μας την αλλοπροσαλη κατάσταση των παρόχων μας.
Κοιτάξτε χάλι...μια του ύψους μια του βάθους
Το WiFi είναι από 5G σύνδεση,που άλλοτε έχει 3μοναδες (φουλ σήμα) ,άλλοτε 1 στην ίδια φυσικά θέση.
Το 5G είναι το κινητό.
Ότι 'ναναι 😵‍💫

Attachments

• Screenshot_2024-06-07-20-26-06-327_org.zwanoo.android.speedtest~2.jpg
    Screenshot_2024-06-07-20-26-06-327_org.zwanoo.android.speedtest~2.jpg
    180 KB · Views: 22
Τάσο πέρσι με το tplink είχα αστείες ταχύτητες και πολύ αδύναμο WiFi.
Oμως μια βράδυα έπιασε μια υπερηχητική ταχύτητα (καμμία 400 μονάδες) που μάλλον ήταν λάθος για 4G

Είναι 5g router
Όμως δεν μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και σαν κανονικό ρούτερ με καλώδιο από το καφαο ??
Σκέφτομαι να το πάρω για το σπίτι , μιας και του Fritz είναι ολίγον ψιλομαπα το wifi του.
Βέβαια εκεί υπεισέρχεται και το θέμα της υποστήριξης και τι θα κάνει με την τηλεφωνία τους συναγερμούς κλπ.
Οπότε μάλλον θα πρέπει να το ξεχάσω.
Εκτός και αν υπάρχει καμμία άλλη λύση που δεν έχω στο μυαλό μου, γιατί είμαι και άσχετος με το άθλημα.

Νομίζω δεν έχει επιλογή να λειτουργήσει σαν access point. Μπορείς να αγοράσεις κάποιο mesh repeater της avm, εγώ έχω το μικρό 600αρι και είναι οκ για 2.4 αλλά δεν έχει 5ghz