Πρόταση για αγγελίες DIY υλικών - εξαρτημάτων.

Δημήτρης Δ.

Supreme Member
21 June 2006
5,456
Έχει συζητηθεί πολλές φορές. Να κάνουμε την αρχή ?
Δεν είναι απαραίτητο να γίνει υποκατηγορία - θα αρκούσε νομίζω και ένα sticky θέμα.
Γνώμες ?

Φίλτατοι, λυπάμαι αλλά δεν επιτρέπεται κατά αυτό τον τρόπο να βάζουμε αγγελίες.
Έσβησα μια προσφορά παραπάνω – καθώς αντιβαίνει στους κανονισμούς.
Σίγουρα μπορούμε να συζητήσουμε το θέμα, αλλά ως εκεί απλά συζήτηση - Όχι αγγελίες στο θέμα αυτό.
Θα επανέλθω.

Last edited:
Στέργιο, ‛πρόβλημα’ δεν υπάρχει.
Γενικά καλό είναι να συζητούμε αυτά τα θέματα, αλλά έχοντας υπόψη ότι τελικά:
Υπάρχουν επιχειρήματα υπέρ και κατά από όλες τις πλευρές.
Υπάρχουν γενικότερα θέματα δομής κ κατηγοριών του φόρουμ – όπως σε κάθε φόρουμ.
Είναι σύνηθες να απαιτείται χρόνος για να αποφασιστούν αντίστοιχες αλλαγές.
Οι αγγελίες είναι καυτό θέμα για όλα τα φόρουμς, έχουν γίνει πολλά και συνεχίζονται να γίνονται πολλά – μπαίνει βλέπεις στη μέση το άτιμο το χρήμα.

Φυσικά εμείς εδώ στη DIY έχουμε τελείως διαφορετικές ανάγκες από πολλά άλλα φόρουμ.
Για παράδειγμα εάν κάποιος ψάχνει το τάδε σπάνιο εξάρτημα και έχει φάει τον κόσμο να το βρει, μπορεί να ανοίξει ένα θέμα εδώ ‛Έχει κανείς ΧΥΖΕΡΤ16550505’ , και όχι στην κεντρική κατηγορία ‛Ζήτηση’.
Έχετε παρατηρήσει ότι πολλές φορές ανταλλάσσονται τυπωμένες πλακέτες κ.ο.κ. Είμαστε εάν θες πιο ελαστικοί από πολλά άλλα φόρουμ αντίστοιχου μεγέθους.
Και τα παραπάνω δε γίνεται καν να περιγράφουν επ’ ακριβώς σε κανονισμούς και διατάξεις …

Αλλά μη σας πάρω μονότερμα… είπαμε είναι θεμιτό και επιθυμητό να συζητούνται αντίστοιχα θέματα.

Φυσικά εμείς εδώ στη DIY έχουμε τελείως διαφορετικές ανάγκες

Αυτό ακριβώς είναι το νόημα, Τάσο. Οι δικές μας αγγελίες δεν έχουν σχέση με αυτές που μπαίνουν στην εκεί κατηγορία ...
Παράδειγμα,
θέλω μια Ελ84 δανεική για μερικές μέρες.
Θέλω να δώσω σε κάποιον μια κατασκευή να την ακούσει να πεί μια γνώμη.
Θέλω μερικά ζευγάρια 126 να κάνω ένα πείραμα :grinning-smiley-043
κλπ

Αυτό ακριβώς είναι το νόημα, Τάσο. Οι δικές μας αγγελίες δεν έχουν σχέση με αυτές που μπαίνουν στην εκεί κατηγορία ...
Παράδειγμα,
θέλω μια Ελ84 δανεική για μερικές μέρες.
Θέλω να δώσω σε κάποιον μια κατασκευή να την ακούσει να πεί μια γνώμη.
Θέλω μερικά ζευγάρια 126 να κάνω ένα πείραμα :grinning-smiley-043
κλπ

Ναι παλικάρι μου – το καταλαβαίνω. Απλά ανέπτυξα πολλά περιφερικά θέματα…

Αν και τα παραπάνω παραδείγματα σου δεν είναι αυστηρά αγγελίες!

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις, λ.χ. που συνδυαζόμαστε για να παραγγέλνουμε πυκνοτάκια και μικροπράγματα… απέχει έτη φωτός από power buy για ακριβές τηλεοράσεις.

Ναι παλικάρι μου – το καταλαβαίνω. Απλά ανέπτυξα πολλά περιφερικά θέματα…

Αν και τα παραπάνω παραδείγματα σου δεν είναι αυστηρά αγγελίες!

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις, λ.χ. που συνδυαζόμαστε για να παραγγέλνουμε πυκνοτάκια και μικροπράγματα… απέχει έτη φωτός από power buy για ακριβές τηλεοράσεις.

Σωστά, δε συζητάμε για αγγελίες με την συνηθισμένη έννοια.

αν μου επιτρέπετε, συμφωνώ με τον τζιμάκο. Εχω στο σπιτι διάφορα εξαρτήματα & κατασκευές στο ντουλάπι που αν εμπαινα στην διαδικασία να τα πουλήσω ή χαρίσω, αφορούν μόνο diy-ers. Πχ ποιος θα ήθελε ενα κουτι με subwoofer χωρίς τον ενισχυτή του? ποιος θα ηθελε δυο κουτες ρουταρισμένες και λουστραρισμένες? Ποιος μπορει εκτός diy να ενδιαφερθεί για ενα ηχείο κατασκευη η εμπορίου με τροποποιημένο crossover? Η για διάφορα ηλεκτρονικά εξαρτήματα που μόνο στον diy-er μπορουν να φανουν χρησιμα? Κανενας εκτός diy πιστεύω. Αν βαλω μια αγγελια στην κατάλληλη κατηγορία, θα πρέπει τοτε να ανοιξω κι ενα θέμα εδώ με το λινκ ωστε να ενημερώσω τους ενδιαφερόμενους, κάτι που επισης δεν ξέρω κατα πόσο συμφωνεί με τους κανονισμους (πολλαπλο θέμα)

το θέμα το κουβεντιάζαμε με τον Τζιμάκο χθες

εννοείται οτι συμφωνώ

τώρα αν πρέπει να μπει κάποιο πλαίσιο - και ποιό θα πρέπει να είναι αυτό , είναι θέμα προς συζήτηση,

π.χ δεν ξέρω αν πρέπει να μπαίνουν προς πώληση έτοιμα/ολοκληρωμένα μηχανήματα - ηχεία καθώς αυτά δεν απευθύνονται μόνο σε ντιούηδες αλλά και σε όλα τα μέλη του φόρουμ

αλλά η δυνατότητα π.χ ανταλλαγής - δανεισμού κλπ είναι πολύ καλή ιδέα ...

Ειχα την εντυπωση οτι ειχα στειλει το ποστ
Δεν πειράζει το ξεναστελνω κάνοντας εγκαινια στην κατηγορία

Ζητήτει για δανεισμό 5X Krell One ή αντιστοιχου επιπέδου τελικοί για κάτι που εχω στο μυαλό μου

Τζιμ εχεις απίστευτες ιδεες, δε κάνω πλάκα μη κρινεται από το παραπάνω

Υπάρχει πρόβλημα δηλαδή αν βάλω στις αγγελίες κάτι ντουίδικο ή εξάρτημα??
Δεν νομίζω πως απαγορευεται

Αρα δεν υπάρχει προβλημα διαδικαστικό για κάποιον που θελει να βάλει αγγελία
Το πρόβλημα το βλέπω μονο προβολής-προώθησης και εξυπηρετησης
Αν υπάρχει συγκεκριμένη κατηγορία δινεις βάρος στο ειδος και κατά πάσα πιθανότητα το αναβαθμίζεις
Τιποτα αλλο

Δεν νομίζω οτι ενοχλεί κανέναν ισα ισα βοηθάει τους ντουιδες που ειναι αρκετοί να εξυπηρετηθούνε και να εξυπηρετησουν
Μεχρι εδώ ολα καλά

Και ερχομαι τώρα στο λεπτο σημείο
Πειτε εγώ φτιάχνω διαφορα και τα πουλάω μεσω της κατηγορίας
οχι οτι δεν μπορουσα πριν αλλά πλέον το κάνω σε κατηγορία του avclub,
ποσο νομιμο ειναι για κάποιον που δεν εχει ιδιοτητα επιχειρηματια εφοριακά να κάνει κατι τετοιο.
Δεν ειμαι νομικός δεν ξέρω
αλλά μου φαινεται διαφορετικό να αγοράζεις κατι από μια εταιρία πληρώνοντας το ΦΠΑ και με το πουλάς σαν μ/χ
και αλλο να παιρνεις σαν χομπίστας εξαρτηματα να τα και να τα πουλάς σαν κάτι αλλο
Αυτό αν δεν κάνω λάθος ονομάζεται μεταποιηση και χρειάζεται να εισαι δηλωμένος στην εφορία με αυτην την ιδιοτητα

Ρωτάω δεν γνωριζω
Αλλά δεν θα ηθελα μια μέρα να ερθει...ξερω γω ποιοι ειναι σδοε?
και να μου πουνε τα δικαιωματα μου και στο αυτοφωρο να γνωριστώ με κάποιον απο τους συντονιστες:flipout: πηγαινοντας πραγματικά αδιαβαστοι

Υ.Γ.
Αν νομικά να ειναι παράνομο μολις μου ηρθε λύση
Φιλοι επαγγελματίες του χώρου, ολα θε γινονται μέσω εσας:flipout:
Αρε Ελλαδάρα αθάνατη
ειδατε για να δεινουν οι πολιτικοί μας το σωστο παράδειγμα...στροφάρει και ο λαός

Ακριβώς αυτό που γράφει ο Νίκος είναι μεταξύ άλλων και ο δικός μας προβληματισμός, το forum ανήκει σε νομικό πρόσωπο, μην το μπλέξουμε χωρίς λόγο.

Το συζητάμε βέβαια, επί της αρχής είναι κάτι πολύ εξυπηρετικό, πρέπει όμως να αντιμετωπιστούν κάτι τέτοιες (α)πιθανότητες.

Καλά το να πουλήσεις μια ερασιτεχνική κατασκευή ή συναφή μικρό-υλικά δεν απαγορεύεται. Αλλά πρώτα από όλα θα μας απασχολούσαν ηθικά θέματα πριν τα νομικά. Λ.χ. πότε είναι όντος ερασιτεχνική προσπάθεια και πότε ξεπερνά τα όρια.
Ακόμα και η μορφή λ.χ. κατηγορία με θέματα ή ένα θέμα sticky.

μα οτιδήποτε μεταχειρισμένο και αν πουληθεί ( πόσο μάλλον DIY ) από ιδιώτη
δεν υπάρχει πρόβλημα !

( μιλάω για stereo - ηχεία - Τν - video κ.λ.π κ.λ.π )

μισό

εδώ λέμε για αντικείμενα - εξαρτήματα που είναι χρήσιμα σε ανθρώπους που ασχολούνται με κατασκευές

λέμε για ανταλλαγές - δανεισμούς (π.χ είχα τα ΒΙΒ με τα fostex 126 ένα χρόνο να κάθονται, γιατί να μην κάνουν μία γύρα σε 5-6 συνφορουμίτες που ενδιαφέρονται να τα ακούσουνε?)

δεν νομίζω να πιστεύει κανείς οτι θα γίνει το φόρουμ υποκατάστημα του ...!!!

ανέφερα και πριν οτι ίσως όταν πρόκειται για τελιεωμένα-ολοκληρωμένα μηχανήματα-ηχεία να μην μπαίνουν εδώ, καθώς δεν αφορούν μόνο τους ντιούηδες αλλά όλα τα μέλη του φόρουμ ....

όσο για αυτό που λέει ο nbullamatsis για την μεταποίηση, αν δεν κάνω λάθος υπήρξαν και ίσως να υπάρχουν και τώρα κάποιες αγγελίες που ήταν τέτοιες περιπτώσεις .....

προς τι η ξαφνική ευαισθησία?

Jim
μαζί σου

τα λεφτα που μιλάμε ειναι και αστεια μπροστα σε αυτα που πρέπει να κυνηγήσουν
μολις ρώτησα ενα φιλο δικηγόρο και μου επιβεβαιωση οτι φυλακη δεν πάμε αλλά ειναι παράνομο γιατί ειναι μεταποιηση και εμπόριο χωρις την αδεια της εφορίας:SFGSFGSF:
εχεις πρόστημο, κυρώσεις που αποφασίζει το δικαστήριο
οπως στη κρίση του δικαστηριου ειναι και ο ιδιοκτητης του χώρου που σε φιλοξενεί και στο επιτρέπει εστω και ερήμην του
Αν ειναι εις γνώση του καταλαβαινεις...
απλά αναφέρουμε τα πραγματα για να μη μας ερθουν... απότομα
νόμοι ειναι....

μα να το ξαναπώ

δεν μιλάμε (εγώ τουλάχιστον) για έτοιμα-ολοκληρωμένα μηχανήματα

μιλάμε για υλικά-εξαρτήματα

μιλάμε για ανταλλαγές και δανεισμούς

η πώληση υλικών και εξαρτημάτων είναι παράνομη???