Πρόταση για αγγελίες DIY υλικών - εξαρτημάτων.

αυτά ανοιχτά και νομιμα

Απλά διευκρινίζουμε οτι κάποιος χομπίστας δεν μπορεί να κατασκευάζει και να πουλάει από εδω νομιμα
Δεν ρισκάρει μονο την πάρτη του αλλά και τους νομικούς εκπρόσωπους του φορουμ

Ολα τα αλλα που αναφέρεις ειναι νομιμα

μα καλά ρε παιδιά τότε το να ρωτάει κανείς τρόπους να αποφύγει το τελωνείο
για να φέρει διάφορα "καλούδια" από την Κίνα τι είναι ????

να ρωτά κανεις ειναι νόμιμο:flipout:

μια που το εφερε η κουβέντα μου περισευουν δυο hemp 4.5''
μπορω να τα δανεισω σε οποιον ενδιαφερεται να πειραματιστεί

γιατι το μαρτυράς kokar
το ειπαμε από την αρχη οτι ηδη γινεται
το μονο που θα προσφερει η κατηγορια ειναι προώθηση
το κατεξακολουθηση ειναι το παράνομο

αυτά ανοιχτά και νομιμα

Απλά διευκρινίζουμε οτι κάποιος χομπίστας δεν μπορεί να κατασκευάζει και να πουλάει από εδω νομιμα
Δεν ρισκάρει μονο την πάρτη του αλλά και τους νομικούς εκπρόσωπους του φορουμ

Ολα τα αλλα που αναφέρεις ειναι νομιμα

σύμφωνοι. η παρανομία δηλαδή ειναι στο ότι ο ερασιτέχνης σε μια συναλλαγή δεν κόβει απόδειξη όπως θα εκανε ενας επαγγελματίας που διατηρει επιχείριση, ή ότι χρησιμοποίησε το φόρουμ για να κανει μια συναλλαγή? ο επαγγελματίας που υπογράφει βεβαια με την φιρμα του (οπως υποχρεούται) κι έμμεσα συχνά προωθεί τα προιόντα του μεσω του φόρουμ, είναι νόμιμο? Μην παρεξηγηθούν οι επαγγελματίες, ερωτηση κάνω. Θέλοντας και μή, όταν στο αβαταρ υπάρχει σε κάθε ποστ το logo JJ-Audio ( JohnJohn Audio δηλαδή :D ) όπως και να το κάνουμε ειναι μια μορφή διαφήμισης, μενει στο υποσυνείδητο η φίρμα. Ανεξάρτητα με τις προθέσεις ή τα γραφόμενα του JohnJohn. Αρα μια μικρή εστω προώθηση υπάρχει (και πολύ καλά κάνει, προσωπικά δεν διαφωνώ). Που ειναι το μεμπτό λοιπόν αν ενας μη επαγγελματίας προωθήσει ένα δικό του αντικείμενο? φορολογικό ειναι το θέμα? γιατι υπαρχει διαφοροποίηση? εγκυκλοπαιδική ειναι η ερώτηση.

Παίδες, το τραβάμε απο τα μαλλιά τώρα το θέμα.
Συζητάμε για να συζητάμε και όχι για να κάνουμε κάτι ουσιώδες.

Απλά Τζιμ βάζουμε τα ορια που μπορεί να κινηθεί η κατηγορία
σαν ανταλλαγές δεν εχουμε προβλημα

Μια ιδεα ειναι να ποστάρει οποιος θέλει οτι εχει διαθεσιμο για δανεισμό, ανταλλαγή, πώληση και οτι χρειάζεται
Το αν θα ειναι στις αγγελίες ή εδώ δεν με απασχολει
Αλλά ειναι καλό να οργανωθούμε γιατί πιστευω θα μας εξυπηρετησει που δεν βρισκουμε πολλά πραγματα Ελλάδα

Υ.Γ Τζον wellcome on board....νεα τάξη πραγματων το δικτυο

άλλο παράδειγμα διευκόλυνσης

βάζω π.χ παραγγελία στην digikey, γιατί να μην πάρω και καναδυό πραγματάκια για άλλους και να γλυτώσουνε τα μεταφορικά ???

άλλο παράδειγμα διευκόλυνσης

βάζω π.χ παραγγελία στην digikey, γιατί να μην πάρω και καναδυό πραγματάκια για άλλους και να γλυτώσουνε τα μεταφορικά ???

Σωστό και αυτό.
Και επειδή μου φαίνεται οτι το κουράζουμε μάλλον και για να μη βάζουμε τους διαχειριστές σε ταλαιπωρία πιστεύω ενα sticky θέμα είναι εντάξη.
Εαν δεν υπάρχει βέβαια διαδικαστικό ή άλλο πρόβλημα ....

Βρε κάνε μου ένα σωστό λογαριασμό… μόνο δύο είναι αναπάντητα ? :BDGBGDB55:

Λ.χ.Εγώ ακριβώς κάτω από το 14 σου γράφω για παράδειγμα ότι πρώτα θα κοιτούσα το ηθικό και μετά το νομικό. Και μπορούμε να μπλεχτούμε από πολλά ποστ / ανακρίβειες κ.ο.κ. Λ.χ. να με κυνηγάτε εμένα βραδιάτικα γιατί περιμένετε εγώ να απαντήσω κάτι. Μπλέξιμο για δράση ή για αδράνεια … γιατί φοράς κράνος γιατί δε φοράς?
Εντωμεταξύ όπως είπα και πιο πάνω ας αφήσουμε και άλλους να μιλήσουν… πέντε άνθρωποι το συζητήσαμε :-)

Για το 16 …. (Με έβαλες να τα κοιτάω και με τα νούμερα :deal: ) έχω πάλι απαντήσει είδη στο 15 … δες τι γράφω …

Αλλά PLZ μη το πάμε έτσι … post σε post … γιατί ξέρεις… θα κοιτάμε τα δέντρα και θα χάνουμε το δάσος.

Είδη από τα πιο πάνω κάτι πάει να βγει… και υπάρχουν και πιο συγκροτημένες σκέψεις… μη χάσουμε τη ρότα μας :captain:

Τάσο καλημέρα.
το οτι το έχουν διαβάσει 107 άτομα και έχουν πει την άποψη τους μόνο οι 15
όπως λες και εσυ δεν σε βάζει σε σκέψεις ???

Τάσο καλημέρα.

Προφανώς… από την πρώτη στιγμή το γράφω.

Τάσο καλημέρα.

Προφανώς ότι δεν τους ενδιαφέρει. Αρα τσάμπα τα keystokes των 15 : )

Κάτι μου λέει ότι σύντομα θα γίνουν 16.

Η γνώμη μου.

α) Δεν χρειάζεται να γκετοποιηθούν οι αγγελίες της κατηγορίας.
β) για έτοιμες συσκευές/κατασκευές ειδικά αν μπαίνουν στο δίκτυο με ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ. Υπάρχει πιθανότητα να τρέχουν όλοι, εκτός απ τον έξυπνο που την πούλησε.
γ) αν υπάρχουν τόσα πολλά που ν αξίζει η συζήτηση θα δημιουργήσουν ρεύμα προς την υπάρχουσα κατηγορία των αγγελιών. Αν δεν (που δεν) υπάρχουν, τσάμπα τα κιστρόουκς.

Προφανώς ότι δεν τους ενδιαφέρει. Αρα τσάμπα τα keystokes των 15 : )

Κάτι μου λέει ότι σύντομα θα γίνουν 16.

Η γνώμη μου.

α) Δεν χρειάζεται να γκετοποιηθούν οι αγγελίες της κατηγορίας.
β) για έτοιμες συσκευές/κατασκευές ειδικά αν μπαίνουν στο δίκτυο με ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ. Υπάρχει πιθανότητα να τρέχουν όλοι, εκτός απ τον έξυπνο που την πούλησε.
γ) αν υπάρχουν τόσα πολλά που ν αξίζει η συζήτηση θα δημιουργήσουν ρεύμα προς την υπάρχουσα κατηγορία των αγγελιών. Αν δεν (που δεν) υπάρχουν, τσάμπα τα κιστρόουκς.

βρε το ξέρουμε απλά μας αρέσει να γυμνάζουμε τα δάχτυλα μας !!!
:flipout::flipout:

Πάντως και εγώ πιστεύω ότι είναι μια πολύ καλή ιδέα, πολλές φορές όταν αγοράζω εξαρτήματα από εξωτερικό, ενώ χρειάζομαι μια χούφτα παίρνω πολύ περισσότερα γιατί λυπάμαι τα μεταφορικά να είναι περισσότερα από τα ίδια τα υλικά.

Φαντάζομαι ότι η λογική που κανονικά θα ήταν σωστό να λειτουργήσει μια τέτοια κατηγορία είναι η ανταλλαγή/πώληση για εξαρτήματα που μας περισσεύουν και που άλλοι χρειάζονται. Η πώληση έτοιμης κατασκευής ξεφεύγει από το DIY και πηγαίνει στο εμπόριο, πράγμα που οι χομπίστες συνήθως δεν κάνουν.

Από την άλλη, ο έλεγχος μίας τέτοιας κατηγορίας για τυχόν παρατυπίες αυτού του τύπου, θα βάραινε περισσότερο την διαχείρηση, συνεπώς η απόφαση πιστεύω είναι καθαρά δική τους. Στο κάτω κάτω, ήδη τέτοιες συναλλαγές έχουν γίνει μέσα από νήματα/π.μ./τηλέφωνα, αφού σε γενικές γραμμές, όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας.

Το μόνο που φαίνεται επικίνδυνο είναι οι νομίκες κυρώσεις, και αυτό πρέπει να ερευνηθεί.

Και γω ειμαι υπερ, γιατι απλα, Ελλαδα δεν ειναι μονο η Αθηνα.