Πρόταση για αγγελίες DIY υλικών - εξαρτημάτων.

Θα συμφωνήσω και εγώ με την άποψη να μη μπαίνουν εδώ αγγελίες για πώληση ιδιοκατασκευών. Η προηγούμενη εμπειρία δείχνει ότι υπάρχει ευαισθησία στο θέμα diy vs off the shelf και δεν χρειάζεται το ρίσκο να ανοίξουν οι ασκοί του Aιόλου :chinscratch:

Αντίθετα για οτιδήποτε άλλο, πώληση εξαρτημάτων, ανταλλαγές, δανεικά (αγύριστα ή μη), ομαδικές παραγγελίες, κλπ, όχι απλά χρειάζεται αλλά επιβάλλεται :grinning-smiley-043

Και για να στηρίξω την άποψη μου, μόλις άνοιξα ένα σχετικό thread. Αν τελικά γίνει κάποιο sticky, ας μεταφερθεί εκεί

Ας κάνω μιά ερώτηση
Εγώ σάν ερασιτέχνης έχω μιά αποθήκη πράγματα , απο πυκνωτές λαδιού μεγάλους , λάμπες παράξενες . μεταλικά αμερικάνικα τσόκ , κλπ κλπ κλπ , ημιτελή σασσιά τρυπημένα και ατρύπητα , σακκούλες με μεταχειρισμένο υλικό και δέν συμμαζεύεται , μεγάφωνα διάφορα κλπ κλπ
Το τονίζω οτι δέν είναι ΥΛΙΚΟ ΠΟΥ ΕΜΠΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΜΤΖ audio
Ρωτώ λοιπόν : Θα μπορώ να βάλω αγγελίες γι αυτά , αν και εφόσον παρθεί η αποφαση για τίς αγγελίες αποκλειστικά για την DIY ?

Είναι δύσκολη η απάντηση. Ειδικά μιας και όπως γράφω εξ αρχής, συζήτηση κάνουμε – δεν υπάρχει κάποιο Thread ακόμα όπως το προτείνουν οι παραπάνω. Ούτε κανόνες για το τι επιτρέπεται ή απαγορεύεται.
Και όχι τίποτε άλλο, αλλά μερικοί σκέπτονται αρχικά για μικροποσότητες ενώ ορισμένοι από εσάς έχετε ολόκληρη αποθήκη :-)
Ακόμα, τα όρια του χόμπι και του επαγγελματία σίγουρα είναι πολύ λεπτά στην DIY. Ηθικά μιλώντας πρώτα από όλα, και καταλαβαίνουμε ότι ακόμα και φαινομενικά χομπίστες μπορεί να εκμεταλλευτούν μια αντίστοιχη κατηγορία. Αγοράζοντας για παράδειγμα ποσότητες με σκοπό την πώληση τους και όχι βάση της ανάγκης κάποιου project.
Το σίγουρο είναι ότι για τους επαγγελματίες υπάρχει ειδικός χώρος στις αγγελίες.
Ας ρωτήσω την έννοια του ‛δεν εμπορεύονται’… για τον κατάλληλο πελάτη δεν πωλούνται?

Είναι δύσκολη η απάντηση. Ειδικά μιας και όπως γράφω εξ αρχής, συζήτηση κάνουμε – δεν υπάρχει κάποιο Thread ακόμα όπως το προτείνουν οι παραπάνω. Ούτε κανόνες για το τι επιτρέπεται ή απαγορεύεται.
Και όχι τίποτε άλλο, αλλά μερικοί σκέπτονται αρχικά για μικροποσότητες ενώ ορισμένοι από εσάς έχετε ολόκληρη αποθήκη :-)
Ακόμα, τα όρια του χόμπι και του επαγγελματία σίγουρα είναι πολύ λεπτά στην DIY. Ηθικά μιλώντας πρώτα από όλα, και καταλαβαίνουμε ότι ακόμα και φαινομενικά χομπίστες μπορεί να εκμεταλλευτούν μια αντίστοιχη κατηγορία. Αγοράζοντας για παράδειγμα ποσότητες με σκοπό την πώληση τους και όχι βάση της ανάγκης κάποιου project.
Το σίγουρο είναι ότι για τους επαγγελματίες υπάρχει ειδικός χώρος στις αγγελίες.
Ας ρωτήσω την έννοια του ‛δεν εμπορεύονται’… για τον κατάλληλο πελάτη δεν πωλούνται?

Οχι αυτά που αναφέρω δέν πωλούνται απο το μαγαζί γιατι πρόκειται υλικά που έχουν ολοι οι χομπίστες οταν κατα περιοδους ασχολούνται με κάποια projects , αλλωτε χρησιμοποιημένα υλικά και άλλωτε ημιτελή κομμάτια απο εδώ και απο εκεί

Το κάποιος έχει μιά αποθήκη ή ένα συρτάρι είναι ένα εντελώς διαφορετικό θέμα

Το καταλαβαίνω οτι πρέπει κάποιοι να αποφασίσουν για το ερώτημα που ετέθει , αλλα γι αυτο ακριβώς το λογο έβαλα κι εγώ τή ερώτηση ΠΡΙΝ ΛΗΦΘΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ , για να είμαι απολύτως κατανοητές και καθαρες οι προθέσεις μου

Και να δώσω κι ένα παράδειγμα :
Μπορεί πχ να υπάρχουν 100 πυκνωτές WIMA τύπου FKP-1 και FKP-4 που είναι μεταχειρισμένοι κολλημένοι και που αν ήταν καινούργιοι θα έκαναν απο 3-5 ευρώ το κομμάτι και να δωθούν για 0.30 -0.80 το κομμάτι και άλλα παρόμοια τέτοια , πχ Μ/Τ τροφοδοσίας για λαμπάτα μηχανήματα απο 400-1000VA με πχ 15.00- 30.00 e

Ευελπιστώ σε απεξαρτοποιημένες σκέψεις και πράξεις

Εγώ λέω να γίνει.
Πολλοί φίλοι δεν θέλουν να αγοράζουν παραπανίσιες ποσότητες αναγκαστικά, δεν θέλουν ιντερνετικές αγορές, δεν θέλουν πιστωτικές, δεν θέλουν γουρούνια στο σακί...
Στο φινάλε αγοράζουν από "γνωστούς" έχοντας αυτομάτως δικάιωμα καρπαζάς...
Επίσης τον δανεισμό πάντα τον υποστήριζα.
Εξ' άλλου πολύς κόσμος μου έχει εμπειστευθεί μηχανάκια, ενίοτε ακριβά...
Στα παλιουλικά θα κολλήσουμε...

θα συμφωνησω κι εγω με το να γινει!!! μαλιστα καποια στιγμη ,επειδη πνιγηκα απο διαφορες συσκευες,κατασκευες...και γενικα αρκετα υλικα (που πλεον δεν ηθελα),αναγκαστηκα να τα πεταξω (με κρυα καρδια βεβαια),ενω αν ειχα την δυνατοτητα θα τα χαριζα...η και γιατι οχι μπορει να τ ανταλλαζα με κατι που θα το χρειαζομουν (επεισης θα μ ενδιεφερε να αγορασω μεταχειρισμενα υλικα προκειμενου να πειραματιστω με μια σχεδιαση που μου ηρθε παρα να τα παραγγελνω στα διαδικτυακα καταστηματα και να πληρωνω μεταφορικα ,αναμονες κλπ )

Last edited:
Απάντηση: Re: Πρόταση για αγγελίες DIY υλικών - εξαρτημάτων.

Οχι αυτά που αναφέρω δέν πωλούνται απο το μαγαζί γιατι πρόκειται υλικά που έχουν ολοι οι χομπίστες οταν κατα περιοδους ασχολούνται με κάποια projects , αλλωτε χρησιμοποιημένα υλικά και άλλωτε ημιτελή κομμάτια απο εδώ και απο εκεί

Το κάποιος έχει μιά αποθήκη ή ένα συρτάρι είναι ένα εντελώς διαφορετικό θέμα

Το καταλαβαίνω οτι πρέπει κάποιοι να αποφασίσουν για το ερώτημα που ετέθει , αλλα γι αυτο ακριβώς το λογο έβαλα κι εγώ τή ερώτηση ΠΡΙΝ ΛΗΦΘΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ , για να είμαι απολύτως κατανοητές και καθαρες οι προθέσεις μου

Και να δώσω κι ένα παράδειγμα :
Μπορεί πχ να υπάρχουν 100 πυκνωτές WIMA τύπου FKP-1 και FKP-4 που είναι μεταχειρισμένοι κολλημένοι και που αν ήταν καινούργιοι θα έκαναν απο 3-5 ευρώ το κομμάτι και να δωθούν για 0.30 -0.80 το κομμάτι και άλλα παρόμοια τέτοια , πχ Μ/Τ τροφοδοσίας για λαμπάτα μηχανήματα απο 400-1000VA με πχ 15.00- 30.00 e

Ευελπιστώ σε απεξαρτοποιημένες σκέψεις και πράξεις

Εχω και εγω εναν τονο τετοια υλικα. Με ενδιαφερει και εμενα μια τετοια κινηση. Υποθετω και παρα πολλους αλλους.

Παιδια γιατί το κουράζουμε

Δεν ειναι παράνομο να πουλάς ή να ανταλλάζεις ή να δανείζεις εξαρτηματα εμπορίου.

Θα ειχε κλείσει η χρυση ευκαιρία και το κράτος θα ειχε εισπραξει απίστευτα λεφτά από ιδιωτες.

Το μονο που βλέπω σαν προβληματισμό, για τους συντονιστες μονο, ειναι ο χώρος που θα αναρτηθει.
Θα ειναι sticky στην diy ή κατηγορία στις αγγελίες?
Εμας σαν μέλη δεν νομίζω οτι μας απασχολεί

Από εκει και πέρα απλά δεν θα μπορεί καποιος να πουλάει ετοιμη κατασκευή ή ετοιμα επι μέρους εξαρτηματα συσκευής
Οπως στις αγγελίες περνάει πρώτα από ελεγχο και μετά δημοσιευεται ετσι και εδω δεν θα δημοσιευονται οι παραπάνω περιπτώσεις
Οι συντονιστες πιστευω οτι θα μπορούν να διακρινουν ποτε προκειτε για εξαρτημα εμπορίου ή ετοιμη συσκευή

Ρε σεις, το ψειρίζετε μέχρι θανάτου.
Έστω οτι πράγματι κάποιος προσπαθήσει να πουλήσει έτοιμους Gain Clones (φθηνοί και εμπορικοί γαρ...).
ΠΟΣΟΙ στην Ελλάδα να σκεφτούν να αγοράσουν diy συσκευή; Και πόσοι θα το αποφασίσουν και θα το κάνουν πράξη τελικά; Πέντε, δέκα τρελλοί από τα φόρουμς;
Δεν νομίζω οτι είναι καλή ιδέα για μπίζνα.

Και εγω πιστευω οτι ειναι καλη ιδεα μια τετοια κατηγορια, αλλα θα συμφωνησω και με οσους λενε οτι δεν πρεπει να ειναι ετοιμες κατασκευες αλλα εξαρτηματα ή ημιτελη κομματια (βεβαια και στο τι ειναι ημιτελες χωραει πολυ κουεβεντα...).
Αλλα ειναι πολυ πιο ωραιο και πολυ πιο πρακτικο, για ολους φανταζομαι, αν καποιος χρειαζεται μερικους (2-3) πυκνωτες για παραδειγμα, να μην τρεχει στα ιντερνετομαγαζα και να τους βρισκει απο καποιον συμφορουμιτη. Η αυτο που λεει και ο jimazz, εχει καποιος μια κατασκευη ετοιμη και εγω ενδιαφερομαι να την υλοποιησω, να μπορω να την δανειστω για καποιο διαστημα να δω αν αξιζει τον κοπο κλπ...

Δηλαδη μια κατηγορια οχι τοσο με σκοπο το κερδος αλλα πιο πολυ την αλληλοβοηθεια και την καλυτερη γνωριμια μεταξυ μας.

παιδια κ γω υπερ στο να φτιαχτει ειμαι...δε βλεπω τιπτοα κακο...αμα εγω θελω να πειραματιστω δε ειναι κριμα να αγοραζω απο το εμποριο πραγματα τα οποια θα κοστιζουν περισσοτερο, κ τελικα πχ να μη χρισημοποιηθουν..Μεσα ειμαι..

Re: Απάντηση: Πρόταση για αγγελίες DIY υλικών - εξαρτημάτων.

Ρε σεις, το ψειρίζετε μέχρι θανάτου.
Έστω οτι πράγματι κάποιος προσπαθήσει να πουλήσει έτοιμους Gain Clones (φθηνοί και εμπορικοί γαρ...).
ΠΟΣΟΙ στην Ελλάδα να σκεφτούν να αγοράσουν diy συσκευή; Και πόσοι θα το αποφασίσουν και θα το κάνουν πράξη τελικά; Πέντε, δέκα τρελλοί από τα φόρουμς;
Δεν νομίζω οτι είναι καλή ιδέα για μπίζνα.

Συμφωνώ για το ψείρισμα, διαφωνώ όμως για την diy "συσκευή".

Συνοψίζω.
Θέμα στικυ, όχι υποκατηγορία/κατηγορία.
Όχι έτοιμα μηχανάκια.
Ο τίτλος ήταν καλύτερα να μην περιέχει την λέξη "αγγελία" .

Συνάδελφοι, το θέμα είναι σε διαβούλευση :-). Παίρνουν κάποιο χρόνο αυτά, τι να γίνει.

Δεν θέμα "ψειρίσματος" (επιτυχημένος όρος), απλά καλό θα ήταν να προληφθούν κάποιες - έστω και στην πράξη σχεδόν απίθανες να συμβούν - δυσάρεστες για όλους μας παρενέργειες.

Re: Απάντηση: Πρόταση για αγγελίες DIY υλικών - εξαρτημάτων.

Συνάδελφοι, το θέμα είναι σε διαβούλευση :-). Παίρνουν κάποιο χρόνο αυτά, τι να γίνει.

Δεν θέμα "ψειρίσματος" (επιτυχημένος όρος), απλά καλό θα ήταν να προληφθούν κάποιες - έστω και στην πράξη σχεδόν απίθανες να συμβούν - δυσάρεστες για όλους μας παρενέργειες.

... ok Κωνσταντίνε, απολύτως κατανοητό.