πρόταση για αγορά blue ray

Απάντηση: Re: πρόταση για αγορά blue ray

Κατά πως τα λέει η Sony, MKV container με ήχο DTS δεν υποστηρίζει. Το USB 3.0 δεν έχει σχέση πέραν του ορίου της διαμεταγωγής των δεδομένων. Μάλλον το φορμάρισμα των δίσκων που έχεις φταίει.

Μάλλον θα πρέπει να βρεις κάποιο UBP-Χ700 σε κάποιο κατάστημα για δοκιμή σε όλα αυτά.

φορμάρισμα των δίσκων είναι σε NTFS.Αυτό που γράφεις για mkv με DTS το διάβασα και εγώ στο manual.Απλώς απορώ ενας Player με 300€ να μην το κάνει.Μίλησα με τα SONY CENTER και μου είπαν να περάσω με ένα δίσκο να το δοκιμάσω,όπως και με τους υπότιλους αν παίζει και τους εξωτερικούς.Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.Οταν εχω νεότερα θα γράψω εδώ τις εντυπώσεις μήπως βοηθήσω και κάποιον άλλον φίλο στο μέλλον.
 
Re: Απάντηση: Re: πρόταση για αγορά blue ray

φορμάρισμα των δίσκων είναι σε NTFS.Αυτό που γράφεις για mkv με DTS το διάβασα και εγώ στο manual.Απλώς απορώ ενας Player με 300 να μην το κάνει.Μίλησα με τα SONY CENTER και μου είπαν να περάσω με ένα δίσκο να το δοκιμάσω,όπως και με τους υπότιλους αν παίζει και τους εξωτερικούς.Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.Οταν εχω νεότερα θα γράψω εδώ τις εντυπώσεις μήπως βοηθήσω και κάποιον άλλον φίλο στο μέλλον.

Μπορεί να είναι θέμα τροφοδοσίας του δίσκου. Να μην έχει εξωτερική τροφοδοσία και να χρειάζεται τέτοια το player που έχεις. Μόνο με δοκιμή θα το δεις.
 
Καλημέρα παιδιά θα ήθελα την βοήθεια σας για την αγορά ενός blu ray player. Η αλήθεια είναι ότι δεν βλέπω ταινίες ούτε δημιουργώ Ταινιοθήκη με bluray, απλά επειδή στις ειδικές εκδόσεις των cd και βινυλίων μουσικής βάζουν σιγά σιγά bluray συναυλιών και το dvd πάει για απόσυρση αναγκάζομαι να παίρνω συναυλίες σε blu ray και δεν έχω πως να τις δω. Το μπάτζετ είναι το μικρότερο δυνατό απλά σκέφτομαι να πάρω κάτι που να μείνει. Ο χώρος μου δεν υποστηρίζει dolby Atmos ο ενισχυτής μου ομως διαβάζει τα .πρωτόκολλα ήχου HD δεν περνάει όμως 4Κ σήμα από αυτόν (pioneer vsx520) Είδα λοιπόν σαν κορυφή του μπάτζετ μου το sony x700 άλλα πιθανό τα χαρακτηριστικά του να μην μπορώ να τα αξιοποιήσω. Η οθόνη μου είναι samsungH7000 55 ιντσών fullHd και η απόσταση θέασης 3 μέτρα. Απλά δεν γνωρίζω αυτά τα HDR και dolby vision αν αξιοποιούνται με τον εξοπλισμό μου.
Υ.γ. ο player θα συνδεθεί μέσω του ενισχυτή εννοείται με HDMI με την τηλεόραση. Ευχαριστώ πολύ
 
Αν θέλεις να είσαι μέσα στα πράγματα ...μιας και θα υπάρχουν αλλαγές .
Η πιο ασφαλής λύση λόγω καθαρά υποστήριξης του software αλλά και με δυνατό hardware είναι να πας σε ένα Xbox series X η στο play station 5.
 
Αν θέλεις να είσαι μέσα στα πράγματα ...μιας και θα υπάρχουν αλλαγές .
Η πιο ασφαλής λύση λόγω καθαρά υποστήριξης του software αλλά και με δυνατό hardware είναι να πας σε ένα Xbox series X η στο play station 5.

Καλημέρα καταλαβαίνω πως το εννοείς, απλά επειδή δεν είμαι φανατικός av viewer και ειδικά μέσω δίσκων το να πάω σε συσκευή η οποία κατά βάση είναι παιχνιδομηχανή με υπέρ αυξημένο κόστος για τα δεδομένα μου το θεωρώ υπερβολικό.
 
Πάντως τα παρακάτω που υποστηρίζονται από τον VSX-520 θα μπορέσεις να τα έχεις από το UBP-X700 μέσω HDMI για να τα στείλεις στον ενισχυτή.

VIDEO FEATURES
HDMI (v.1.4 with 3D), Deep Color, and x.v.Color

AUDIO FEATURES
Dolby TrueHD
Dolby Digital / EX
DTS-HD Master Audio
DTS 96/24 / DTS Neo:6/DTS Express
Multi PCM Playback (192 kHz) via HDMI
SACD Playback via HDMI (2 ch)
 
καλησπέρα και πάλι θα ήθελα να ρωτήσω κάτι αν γνωρίζετε. βλέπω στο διαδίκτυο ότι υπάρχει το sony x700 και το sony x700 b ποια η διαφορά μεταξύ τους γιατί το απλό είναι στα 220 ευρώ σταθερά σε πολλά μαγαζιά Ελλάδας και Ευρώπης ενώ το x700b είναι φθηνότερο. γνωρίζετε το λόγο μήπως. Ευχαριστώ πολύ
 
Μήπως είναι για άλλο region? Ψάξε το γιατί αν δεν είναι ευρωπαϊκό δεν θα παίζει τα ευρωπαϊκά δισκάκια.
https://www.sony.com/electronics/support/articles/00029369

Χλωμό να είναι άλλο region αλλά με την ευκαιρία να πω ότι τα μουσικά δισκάκια, που ενδιαφέρουν τον φίλο, είναι σχεδόν πάντα region feee.
 
Εγώ πάντως θα πήγαινα στο 800m2 για να έχω και τη δυνατότητα να παίζω DVD-Audio, να έχω Bluetooth και γενικά η κατασκευή να είναι πολύ πιο solid, καθώς το 800m2 έχει το ίδιο σασί με το 1100, μείον την οθόνη και μείον την αναλογική έξοδο.

Έχω και το 700 και το 800m2 στημένα σε συστήματα στη δουλειά και έχω δοκιμάσει και δει τις διαφορές τους. Στο 800m2 βάζεις το δίσκο DVD-A και εμφανίζει το μενού του δίσκου που αφορά την αποκωδικοποίηση MLP σε πολλά κανάλια ή σε δύο (96/24 στα πολλά, 192/24 στα δύο). Στο 700 σου βγάζει μόνο το μενού που αφορά το DTS ή το Dolby Digital. Υπάρχει σχετική ρύθμιση επιλογής στο 800m2 που φυσικά δεν υπάρχει στο 700.
Και τα δύο θα σε καλύψουν πάντως ως player σε αυτό που θέλεις.

Σε ό,τι αφορά το DSD over HDMI εφ' όσον ο ενισχυτής το υποστηρίζει, βλέπεις π.χ. αυτό το μενού, εδώ είναι το 700 συνδεμένο σε έναν SR6014 και η αναπαραγωγή αφορά m/channel SACD. Στον δικό σου η αναπαραγωγή θα αφορά μόνο SACD σε δύο κανάλια. Απλώς θα ρυθμίσεις το player να παίξει τη δικάναλη στρώση του δίσκου.

Τη φωτογραφία την τράβηξα γιατί μου ζητήθηκε από κάτοχο να βρω αν γίνεται και γιατί δεν γίνεται στον δικό του ενισχυτή (ο οποίος δεν έχει τη δυνατότητα αυτή).

IMG_20200915_140106.jpg
 
Καλησπέρα και ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις. θα ήθελα να ρωτήσω κάτι γιατί δεν είμαι εξοικειωμένος με τα αρχεία υψηλής ανάλυσης.αυτή τη στιγμή έχω ένα DVD player της pioneer το dv 600 av το οποίο λέει ότι παίζει super audio CD μέσω της HDMI συνεπώς μεταφέρει υψηλής ανάλυσης. ήχο στον ενισχυτή. Παρόλα αυτά δισκάκια super audio CD δεν έχω επομένως και το x-700 πού παίζει super audio CD δεν θα χρησιμοποιήσω την επιλογή αυτή αντιθέτως με ενδιαφέρει επειδή βρίσκω αρχεία dsd να δω πώς αναπαράγεται ένα τέτοιο αρχείο αλλά από ότι κατάλαβα ο ενισχυτής μου δεν υποστηρίζει dsd ήχο επομένως ούτε αυτή η επιλογή θα μου είναι χρήσιμη άμεσα, βέβαια στο μέλλον μπορεί με ένα dac να γίνει αυτή η επιλογή χρήσιμη οπότε για αυτό και το συζητώ. διαπιστώνω όμως ότι σιγά-σιγά στα άλμπουμ μουσικής προστίθενται blu-ray bonus δισκάκια στα οποία μπορεί να υπάρχει σε 5,1 με ανάλυση 2496 το άλμπουμ όλο οπότε σε αυτή την περίπτωση θα ήθελα να ρωτήσω πώς μεταφέρεται ο ήχος από το blu-ray στον ενισχυτή μόνο μέσω της HDMI αλλά θα μου παίζει ή θα είναι είδος dsd οπότε δεν θα έχω αναπαραγωγή λόγω του ενισχυτή. το λέω αυτό και σας κουράζω συγνώμη γιατι παράλληλα έχω και έναν στερεοφωνικό ενισχυτή της sony (θα σας παραθέσω και το link για περαιτέρω στοιχεία) ο οποίος θεωρώ ότι έχει καλύτερο ήχο και καλύτερο dac αλλά δεν έχει HDMI. πώς θα μπορούσα να μεταφέρω την ποιότητα όπως αναγνωρίζεται από το blu ray δισκάκι στο στερεοφωνικό ενισχυτή?δεν με ενδιαφέρει να ακούω πολύκαναλα, στερεοφωνικά απλά να έχω την ποιότητα την πολύ καλή ενος super audio CD. Ευχαριστώ πολύ

https://www.manualslib.com/manual/162793/Sony-Ta-Fa1200es.html?page=22
 
Δεν έχουν αναλογικές εξόδους πια τα οικονομικά Blue Ray player, επομένως ξεχνάς τον στερεοφωνικό ενισχυτή. Από την coaxial του Blu-Ray έχεις πολλούς περιορισμούς στο τι είδους ήχο μπορείς να στείλεις σε αυτόν.

Στα υπόλοιπα που ρωτάς, ο ενισχυτής σου υποστηρίζει πολυκάναλο PCM και Dolby True HD και DTS HD Master Audio, το οποίο σημαίνει ότι θα έχεις ήχο υψηλής ανάλυσης, εφ' όσον αυτός υπάρχει στο δίσκο Blu-Ray. Επίσης σε περίπτωση που στείλεις Dolby Atmos ή και DTS X στον ενισχυτή, θα αναπαραχθεί το stream που φέρει το συγκεκριμένο format και πάλι δηλαδή θα είσαι ΟΚ, αλλά δεν θα αναπαράγεται η object based πληροφορία. Δηλαδή θα αναγνωρίζεται το stream του Dolby True HD και του DTS X αντίστοιχα (και του Dolby Digital Plus εφ' όσον είναι τέτοιο το stream που επιλέχθηκε να μεταφέρει το Atmos).

Τη δυνατότητα του 800m2 να λειτουργεί αποστολή ήχου Bluetooth την είδες; Σημαίνει ότι μπορείς να συνδέσεις Bluetooth ακουστικά και να ακούς.

Τέλος σε ό,τι αφορά τους δίσκους SACD και DVD-A αφού δεν έχεις, δεν χρειάζεται να σε απασχολεί το θέμα. Ο ενισχυτής σου υποστηρίζει μέχρι δικάναλο DSD έτσι κι αλλιώς και μιλάμε για format που δεν υφίστανται (σχεδόν) πια.
 
πολύ ωραία και για να μην σας κουράζω περαιτέρω να ρωτήσω μήπως τελικά δεδομένων των περιορισμών που έχω από τον εξοπλισμό μου μπορώ να κάνω τη δουλειά μου και με ένα πιο οικονομικό blu-ray player? εντάξει το ξέρω ότι το sony είναι πολύ καλό έχει πολύ καλές λειτουργίες που όμως τώρα αν σχεδόν όλες δεν μπορούν να αξιοποιηθούν δεν έχω λόγο να δώσω ένα διακοσάρι αν μπορώ και πιο οικονομικά να κάνω τη δουλειά μου?
 
Επειδή έγραψες να πάρεις κάτι "για να σου μείνει" γι' αυτό και οι προτάσεις για το Sony και το Panasonic. Το "για να σου μείνει" σημαίνει να μπορεί να αξιοποιηθεί στο μέλλον έμπρακτα με μια τηλεόραση π.χ. 4Κ.

Αλλιώς οποιοδήποτε δισκοπαικτικό Blu-Ray 1080p με HDMI σου κάνει με την Full HD τηλεόραση που έχεις.

Παρεμπιπτόντως, ως κάτοχος του DV-600 κι εγώ, αν θα πήγαινα σε Blu-Ray 4K θα πήγαινα στο 800m2, αλλά αυτό αφορά εμένα που έχω δίσκους DVD-A και SACD και θέλω να έχω τη δυνατότητα να περνάω την συγκεκριμένη πληροφορία μέσω HDMI σε ενισχυτή AV.
 
.....
Παρεμπιπτόντως, ως κάτοχος του DV-600 κι εγώ, αν θα πήγαινα σε Blu-Ray 4K θα πήγαινα στο 800m2, αλλά αυτό αφορά εμένα που έχω δίσκους DVD-A και SACD και θέλω να έχω τη δυνατότητα να περνάω την συγκεκριμένη πληροφορία μέσω HDMI σε ενισχυτή AV.

Καλησπέρα θα ήθελα να σε ρωτήσω το εξής. Εσύ που έχεις και το 600av και το Blu-ray, τα sacd σου αναπαράγονται το ίδιο ποιοτικά ή έχει μεγάλη διαφορά ο ήχος τους μεταξύ τους. Στο ίδιο ηχοσυστημα εννοείται. Ευχαριστώ πολύ.
 
To UBP-X800m2 είναι στο 7.2.4 σύστημα της Ultimate Audio.
Τα τρία UBP-X700 βρίσκονται αντίστοιχα σε άλλα τρία συστήματα πολυκάναλα επίσης στην Ultimate Audio.
To DV-600 είναι στο σπίτι μου στο δικό μου πολυκάναλο σύστημα.

Όπως καταλαβαίνεις δεν είναι εφικτή η σύγκριση, μπορώ να σου πω ότι η ποιότητα πάει ανάλογα σε ποιο σύστημα είναι συνδεμένο τι και μιλάμε για 5 διαφορετικά συστήματα.
Μπορώ να σου πω τι διαφορά έχει το DV-600 από την αναλογική και την HDMI. Από την αναλογική ο ήχος είναι τυπικά ό,τι θα έπαιρνες από οποιοδήποτε εισαγωγικό DVD player. Από την HDMI όπως προείπα εξαρτάται από το σύστημα, πάντως ξεκινάμε να μιλάμε για καλύτερο ήχο σε κάθε περίπτωση δεδομένου ότι το αναλογικό του στάδιο δεν είναι τίποτε το ιδιαίτερο.
 
πολύ ωραία και για να μην σας κουράζω περαιτέρω να ρωτήσω μήπως τελικά δεδομένων των περιορισμών που έχω από τον εξοπλισμό μου μπορώ να κάνω τη δουλειά μου και με ένα πιο οικονομικό blu-ray player? εντάξει το ξέρω ότι το sony είναι πολύ καλό έχει πολύ καλές λειτουργίες που όμως τώρα αν σχεδόν όλες δεν μπορούν να αξιοποιηθούν δεν έχω λόγο να δώσω ένα διακοσάρι αν μπορώ και πιο οικονομικά να κάνω τη δουλειά μου?

Εφόσον ο ήχος θα μεταφερθεί ψηφιακά στον ενισχυτή, ο ήχος ΌΤΙ και να πάρεις θα είναι το ίδιο.
Είτε πάρεις oppo, είτε πάρεις LG, είτε πάρεις sony.

.... τα sacd σου αναπαράγονται το ίδιο ποιοτικά ή έχει μεγάλη διαφορά ο ήχος τους μεταξύ τους...


Αν διαβασα καλά έχεις έναν pioneer 520Κ. SACD αυτή τη στιγμή έχεις? Έχεις σκοπό να αρχίσεις συλλογή με SACD?
Μήπως ασχολείσαι με κάτι που δεν σε ενδιαφέρει καθόλου αυτή τη στιγμή;
Aν όντως σε ενδιαφέρει το ποιο φθηνό player που διαβάζει SACD , πρέπει να είανι το Sony s6700.
 
Όχι η αλήθεια είναι ότι δεν έχω συλλογή από sacd και στο metal δεν υπάρχουν κιόλας. Ψάχνω μήπως και πάρω κάποια ροκ έτσι για αναφορά του ηχοσυστήματος. Με το 600av καλύπτομαι θεωρώ στον τομέα αυτό. Το μόνο ότι η μεταφορά του ήχου γίνεται μέσω HDMIκαι ο πολυκαναλος δεν είναι στεροφωνικος στην ποιότητα. Η απορία μου είναι αυτοί που έχουν ας πούμε λαμπατους ενισχυτές με τα dac να μην έχουν HDMI input παρά μόνο ένα της nad και άλλο ένα δύο, πως ακούνε τα δισκάκια αυτά...(σ.σ. απάντηση: δεν ακούνε...)