Πρόταση για αγορά Dolby Atmos 5.1.2 Home Cinema

kavaliotis

New member
31 July 2007
41
Καλησπέρα, εδώ και καιρό ψάχνομαι με ήχο αποκλειστικά για θέαση ταινιών 4Κ μέσω υπολογιστή συνδεδεμένου με HDMI στην τηλεόραση. Καταρχήν το σαλόνι είναι μικρό, 5x3 περίπου, τηλεόραση έχω μια Samsung 55” 4K JU6800 που υποστηρίζει HDR μέσω HDMI. Για την ώρα για ήχο έχω ένα απλό 2.1 SoundBar της Samsung, το HW-F450. Δεν έχω τρελές απαιτήσεις, απλά θέλω να πάρω κάτι που θα μείνω ευχαριστημένος right out of the box, να υποστηρίζει καινούργια πρότυπα και να νιώσω την Dolby Atmos εμπειρία. Για να μην τα πολυλογώ, το πρώτο all in one σύστημα που μου έκατσε καλά στα μάτια και σε χαρακτηριστικά, αλλά βασικά και σε τιμή, ήταν το ONKYO HT-S5805. Δεν μπορώ να καταλάβω όμως χαρακτηριστικά. Το βασικό που με ενδιαφέρει είναι να μπορώ να δω ταινίες κωδικοποιημένες με το πρότυπο x265 σε ανάλυση 4Κ με Dolby Atmos ήχο. Βλέπω κάτι demos που γράφουν DTS:X, αυτά αν κατάλαβα καλά θα μπορώ να τα βλέπω πάλι αλλά ο ήχος θα γίνεται μετατροπή στην υπολογιστή να φανταστώ; Τί άλλο δεν θα υποστηρίζει το σύστημα; Έβλεπα και ένα πιο ακριβό σύστημα που φαινομενικά υποστηρίζει τα πάντα, ένας συνδυασμός του ONKYO TX-NR575 που είναι 7.2 μαζί με τα ηχεία ONKYO SKS-HT588 που είναι 5.1.2, θα δω καμμία χτυπητή διαφορά; Είναι τόσο σημαντική η υποστήριξη DTS:X; Σχεδόν ότι βλέπω βγαίνει με Dolby Atmos ήχο.. Ευχαριστώ για οποιαδήποτε βοήθεια και για τις διευκρινίσεις που χρειάζομαι.
 
Όλοι οι επτακάναλοι ενισχυτές έχουν υποστήριξη Atmos και DTS:X, οπότε μην πολυανησυχείς.

Τα σετάκια που βλέπεις όμως είναι κάπως "λίγα", ειδικά στα ηχεία που τα συνοδεύουν.
 
πάει ο πελάτης. την έχασες την πώληση. δεν τον βουτάς από τα μούτρα. ξεκινάς με το καλάμι και πας μετά στο σκάφος (από το δεν που δεν...δεν πας για ψάρεμα) :)
 
Δεν ..χάθηκα! Μετά από πολλές μέρες διάβασμα για τα πάντα, κατέληξα στο να ..μην ξέρω τί να πάρω! Όσο διάβαζα, χανόμουν και πιό πολύ. Άρχισα με τον ήχο, αλλά μέτα λες μπας και αλλάξω και τηλεόραση.. Μετά ψάχτηκα λίγο με players μπας και αφήσω σιγά σιγά τον υπολογιστή ως είσοδο αλλά και πάλι κάτι αξιοπρεπές ΔΕΝ βρήκα. Εννοείται πάντα με βάση το τί θες να ξοδέψεις. Κατέληξα (που λέει ο λόγος) ως πηγή στον Denon AVRX1400H που σίγουρα υποστηρίζει Dolby Atmos και DTS:X και η τιμή του είναι άπιαστη σε site του εξωτερικού που τον βρήκα. Τα ηχεία είναι το επόμενο πρόβλημα. Το σαλόνι είναι πολύ μικρό με ελάχιστη ηχομόνωση και φοβάμαι ότι αυτά που με προτάθηκαν θα τα έχω να παίζουν στο ελάχιστο. Ήδη με την απλή ηχόμπαρα που έχω εννοείται η ένταση του ήχου δεν είναι θέμα. Θέλω όμως τον πραγμάτικο πολυκάναλο ήχο. Η ηχόμπαρα ακούγεται μόνο από μπροστά. Για ηχεία (αν και φαίνονται "λίγα"), κατέληξα πάλι σε φθηνή λύση, τα ONKYO SKS-HT588 που επίσης τα βρίσκω αρκετά φθηνά σε site του εξωτερικού. Ανέβαλα το τελευταίο λεπτό την αγορά τους γιατί ενώ έχω σχετικά δυνατό υπολογιστή (i5 4ης γενιάς, 1050Ti 4GB), έχω stutter σε κάποιες 4Κ HEVC ταινίες μέσω MPC και madVR (τα ηχεία τα θέλω αποκλειστικά για θέαση 4Κ ταινιών και 1080p σειρών) που με κάνουν να θέλω να ψαχθώ για κάποια έτοιμη λύση (αν υπερτερεί του υπολογιστή). Ακόμα και από την USB της τηλεόρασης με στικάκι, η αναπαραγωγή 4Κ HEVC ταινιών είναι τέλεια, αλλά νομίζω ότι χάνω σε ποιότητα συγκριτικά με την λύση μέσω υπολογιστή. Ξέρω, πολλές και άσχετες ερωτήσεις. Που είναι ακόμα περισσότερες γιατί είδα πριν λίγο ένα παιδί να πουλάει Dolby Atmos ηχόμπαρα στα 450 (μεταχειρισμένη) από 900+ καινούργια. Και λέω, μπορεί κάποια ηχόμπαρα να δώσει το ίδιο αποτέλεσμα με την φθηνή λύση (που πρακτικά θα με βγουν Denon+ηχεία 5.1.2 κάτω από 650 );
 
Πάρε καλύτερα ηχεία+sub και ας μην έχεις atmos. 10ιντσο sub τουλάχιστον και τα ηχεία να έχουν tweeter, όλα. Στο σετ που κοιτάς το... 60% των ηχείων από το οποίο αποτελείται, δεν έχει.