- 31 July 2007
- 41
Καλησπέρα, εδώ και καιρό ψάχνομαι με ήχο αποκλειστικά για θέαση ταινιών 4Κ μέσω υπολογιστή συνδεδεμένου με HDMI στην τηλεόραση. Καταρχήν το σαλόνι είναι μικρό, 5x3 περίπου, τηλεόραση έχω μια Samsung 55” 4K JU6800 που υποστηρίζει HDR μέσω HDMI. Για την ώρα για ήχο έχω ένα απλό 2.1 SoundBar της Samsung, το HW-F450. Δεν έχω τρελές απαιτήσεις, απλά θέλω να πάρω κάτι που θα μείνω ευχαριστημένος right out of the box, να υποστηρίζει καινούργια πρότυπα και να νιώσω την Dolby Atmos εμπειρία. Για να μην τα πολυλογώ, το πρώτο all in one σύστημα που μου έκατσε καλά στα μάτια και σε χαρακτηριστικά, αλλά βασικά και σε τιμή, ήταν το ONKYO HT-S5805. Δεν μπορώ να καταλάβω όμως χαρακτηριστικά. Το βασικό που με ενδιαφέρει είναι να μπορώ να δω ταινίες κωδικοποιημένες με το πρότυπο x265 σε ανάλυση 4Κ με Dolby Atmos ήχο. Βλέπω κάτι demos που γράφουν DTS:X, αυτά αν κατάλαβα καλά θα μπορώ να τα βλέπω πάλι αλλά ο ήχος θα γίνεται μετατροπή στην υπολογιστή να φανταστώ; Τί άλλο δεν θα υποστηρίζει το σύστημα; Έβλεπα και ένα πιο ακριβό σύστημα που φαινομενικά υποστηρίζει τα πάντα, ένας συνδυασμός του ONKYO TX-NR575 που είναι 7.2 μαζί με τα ηχεία ONKYO SKS-HT588 που είναι 5.1.2, θα δω καμμία χτυπητή διαφορά; Είναι τόσο σημαντική η υποστήριξη DTS:X; Σχεδόν ότι βλέπω βγαίνει με Dolby Atmos ήχο.. Ευχαριστώ για οποιαδήποτε βοήθεια και για τις διευκρινίσεις που χρειάζομαι.