Πρόταση για αναβάθμιση βιντεοκάμερας.

Re: Απάντηση: Πρόταση για αναβάθμιση βιντεοκάμερας.

Και ακόμα πιο μαγική προσλαμβάνουμε κινηματογραφικό συνεργείο που σίγουρα θα έχει από όλα.ο˜„ο˜„
Ήδη φυγαμε εκτός στόχου που είναι η all in one ευκολία. Με την λογική αυτή ας έχουμε μαζί και μια dslr και μια βαλίτσα με τα συμπραγκαλα φορτιστές μπαταρίες κλπ

Υπερβολικά απαντάς. Η FDR-Χ3000r έχει μέγεθος σπιρτόκουτου.
Για περπάτημα και γενικά όταν εσύ κινείσαι με τη μηχανή στο χέρι είναι ιδανική επιλογή.
Μπορεί να λειτουργήσει επικουρικά όποια βιντεοκάμερα ή φωτογραφική κι αν επιλέξεις ως βασική.

Tα camcorders έχουν κι ένα βασικό μειονέκτημα που τους λείπει το υπερευρυγώνιο.
Στα camcorders μια ζωή κουβαλούσα και wideangle converter. Μια X3000 πιο μικρή και πιο ελαφριά είναι από ένα wideangle converter.
Η X3000 κερδίζει σε σταθεροποίηση την ΑΧ53, άσχετα που έχουν και οι δύο BOSS.

https://www.youtube.com/watch?v=IugVZnn1ohA

Last edited:
Ωστε έχει το balanced optical η μικρή ε; ενδιαφέρον... αν και με τόσο μικρό βάρος δεν ξέρω κατά πόσον είναι αποτελεσματικό

Εγώ έχω την παλιότερη AS 30 V, παρά του ότι η εικόνα της είναι μετριότατη ειναι εξοπλισμένη σαν αστακός, wifi, gps, σταθεροποίηση (ψηφιακή έστω), είσοδος μικροφώνου, μέχρι και... clean hdmi out στην εγγραφή!

Βλέπω ότι έχουν βελτιώσει και την ΤΕΡΑΣΤΙΑ σχεδιαστική ατέλεια, όπου δεν μπορώ να την ακουμπήσω σε επίπεδη επιφάνεια ή να την βιδώσω σε 3ποδάκι δίχως το σκάφανδρο. Με αυτό το "κόψιμο" πλέον στέκεται, ενώ έχει και σπείρωμα.

Η τιμή της πάντως μου φαίνεται υψηλή για action camera, με την έννοια ότι από ποιότητα εικόνας δεν φαίνεται κάτι το ιδιαίτερο.

Τέλος πάντων, νομίζω ότι το εξαντλήσαμε από προτάσεις. Μια λύση είναι η ενοικίαση ή δοκιμή ίδιας ή αντίστοιχης κάμερας γνωστού πριν την αγορά.

Απίστευτα αποτελεσματικό είναι το BOSS σύστημα σταθεροποίησης στην X3000.
Gimbal στην X3000 πιο πολύ για τη σταθερή διατήρηση του ορίζοντα χρησιμοποιώ.
H ποιότητα εικόνας είναι κορυφαία στις action cams.
367 ευρώ τιμή grey μαζί με την wi-fi οθόνη είναι πολύ καλή τιμή. Τα αξίζει τα λεφτά της.

Re: Απάντηση: Πρόταση για αναβάθμιση βιντεοκάμερας.

H έκδοση x3000 με ζουμ είναι σε μορφή camcorder με την AX53, μοντέλο που αξίζει να σημειωθεί ότι μετά από δυόμιση χρόνια δεν άλλαξε ακόμη.

Τι θα λέγατε μεταξύ της AX700 και της RX10 IV για χρήση video;

Και οι δύο έχουν αισθητήρα 1" με καλά low light αλλά με μαγνητίζει το 25X της rx10 iv.

Με προβληματίζει μόνο το πιάσιμο της φωτ. μηχανής για χρήση βιντεοκαμερας όπως επίσης και ο περιορισμός των 30 λεπτών.

Δυστυχώς δεν βρίσκω κάποιο συγκριτικό στο YouTube μεταξύ των δύο αυτών μοντέλων σε κίνηση βίντεο. Όλο στατικά πλάνα βλέπω ....

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά υβριδικής μηχανής με προτεραιότητα το καλό Βίντεο.

Θα σας ενοχλησω κι εγω λιγακι για μια αγορα.
Θελει ο μικρος μου αδελφος να αγορασει μια καμερα μεχρι 200 ευρω.

Τον ενδιαφερει το βιντεο και οχι οι φωτογραφιες. (οποτε δεν ξερω αν πρεπει να κινηθει σε φωτ μηχανη/καμερα ή π.χ. σε μια action cam.
Εχει χομπυ το ψαρεμα με βαρκα οποτε γνωριζω οτι αρκετα βιντεο θα ειναι για εκει, αλλα η καμερα θα τραβηξει και γενικοτερα βιντεο. (ειτε κοντινα για να κανει καποιο review στο εργαστηριακι του, ειτε μακρινα γενικης θεματολογιας.

Μου ζητησε ως προτεραιοτητα οσο το δυνατον καλυτερες ληψεις σε νυχτερινα βιντεο και ενα οπτικο zoom τουλαχιστον 40Χ.

Τωρα φανταζομαι πως 4Κ, 60fps, οπτικος σταθεροποιητης ειναι επισης χρησιμα για αυτον και μαλλον θα πρεπει να υπολογιστουν κι αυτα.
Αυτονομιες φακοι κλπ, δεν εχω ιδεα τι θα του ειναι χρησιμο, ουτε αυτος ξερει λογω αγνοιας.

Στην αρχη μου ζητησε να του βρω σε καλη τιμη μια canon powershot sx720 HS. Του ειπα ομως να περιμενει να ρωτησω πρωτα εδω, μιας και το οτι τον ενδιαφερει μονο το βιντεο, ισως μια action cam ή καποιο αλλο μοντελο γενικα, ειναι καλυτερο απο αυτο που (στην τυχη) ζητησε.

Δεν ξερω τι μπορει να γινει με μολις 200 ευρω.

Εψαξα λιγο και μαλλον η περιπτωση του ειναι για camcorder μαλλον. (οκ ξεχναει το 4Κ)
Ξεχωρισα 3 camcorder και ενω απο τα specs καταλαβα τις διαφορες σε zoom, battery life, αναλυση αισθητηρα, κλπ

Δεν ξερω ομως ποια ειναι καλυτερη στα οπτικα/διαφραγματα , ποιος αισθητηρας θεωρειται καλυτερος, ποια κανει καλυτερη σταθεροποιηση, ή ειναι καλυτερη στο σκοταδι.

1) Canon VIXIA HF R800 (Αισθητηρας 1/4.85-inch CMOS, RGB Primary Colour Filter)

2) Sony HDR- CX405 (Αισθητήρας Exmor R® CMOS τύπου 1/5,8 (3,1 mm) με οπίσθιο φωτισμό)

3) Panasonic HC-V180 (Αισθητήρας BSI MOS τύπου 1/5.8)

Καποια βοηθεια για αυτες τις 3. ?

UΚοίτα με αυτά που πρωτογραψες και με budjet 200 εννοείται οτι δεν μπορείς να βρεις κάτι. Πρέπει να ιεραρχήσει τις προτεραιότητες του γιατί σούπερ οπτικό ζουμ 40X, καλή σταθεροποίηση, στεγανότητα, καλό low light, 4K 60fps κλπ. ούτε σε μηχανή 2000 δεν υπάρχει :smash:

Επειδή θα είναι σε βάρκα που θα κουνάει για να βγάλει αξιοπρεπές βίντεο γνώμη μου είναι να δώσει προταιρεότητα στην πολύ καλή σταθεροποίηση και σε κάποιου είδους στεγανότητα μην τύχει καμία στραβή. Οκ έβγαλες το 4Κ από την εξίσωση και καλά έκανες. Βέβαια ακόμη και τέτοιες λύσεις με τεράστιο οπτικό ζουμ και καλό low light πολύ δυσκολα θα βρεις σε αυτό το budget.
Αν το ζητούμενο ήταν μια παντός καιρού μηχανή που να τραβά και βίντεο με καλή σταθεροποίηση θα σου πρότεινα Olympus TG4,TG5, το οπτικό ζουμ όμως είναι μικρό 4X (24mm-100mm) και επεκτείνεται με τον TCON ΤC-01 1.7X στα 170mm. Ειδαλως μια καλή στεγανή action camera και κανεις πάλι υποχωρήσεις σε οπτικό ζουμ και low light.

Aν το μεγάλο οπτικό ζουμ είναι όμως βασική προτεραιοτητα και τα πολύ καλά χειριστήρια - εργονομία τότε κοιτάς για λύσεις σε βιντεοκάμερες όπως αυτές που έγραψες στις οποίες όμως δεν έχω άποψη. Ξεχνάς βέβαια την στεγανότητα.

Το νήμα όπου ανέβασες την ερώτηση σου αφορά κυρίως προτάσεις για υβριδική μηχανή που τραβά και βίντεο, πιο κοντά στο θέμα σου υπάρχει το νήμα που αφορά προτάσεις για βιντεοκάμερες όπου και στα μεταφέρω : https://avclub.gr/forum/showthread....άμερας?p=1058131878&viewfull=1#post1058131878, εδω έχουν συζητηθεί ξανά τα παραπάνω και έχουμε εξηγήσει γιατί δέν μπορούν να συνδυαστούν τεχνολογικά σε ένα ολα όσα ζητάς (στο πρώτο σου post) και ειδικά σε τόσο χαμηλό budget.

Last edited:

Η ξεχναει το zoom και παει σε action cam!!

Eυχαριστω παιδια για τις απαντησεις. Θα κοιταξω στο αλλο θεμα που μου υποδειξατε.
Παντως οσον αφορα βαρκα/αδιαβροχοποιηση δεν θελει καμερα με αναλογα προσοντα. Θα ειναι ελαχιστοτατα τετοια βιντεο με θαλασσα σε απολυτη ηρεμια.

Ποιο πολυ μεσα σε χωρο στημενη θα ειναι να τραβαει τυπου vlog καθως και για εξω σε πεζοποριες, οπου θα ηθελε το zoom για να συλλαμβανει θεματα και απο πιο μακρια. (Τοπια, ζωακια κλπ)
Για αυτο και σκεφτηκα καποια entry level camcorder.
Θα κοιταξω και αυτη που προταθηκε.
Και παλι ευχαριστω.

Γιατι τα ακριβοτερα camcorders εχουν μικροτερο zoom απο τα φθηνα entry level. ?

Βy the way ψαχνοντας βιντεοκαμερα για τον αδελφο μου, διαβαζοντας το πρωτο ποστ του τασου εδω, ειναι σαν να ακουγα τις απαιτησεις του αδελφου μου.
Μονο που εκεινος θελει διαθετει πολυ μικρο budget, που κανει τα πραγματα ακομη δυσκολοτερα.

Γιαυτο ακριβώς σε έφερα στο νήμα αυτό μιας και έχουν συζητηθεί ξανά. Συνήθως οι ερασιτέχνες ενδιαφέρονται για μεγάλο ζουμ στο οποίο αναπόφευκτα πέφτει η ποιότητα τόσο γιατί τα οπτικά δεν είναι της προκοπής, όσο και του οτι η σταθεροποίηση δεν μπορεί να αποδώσει πολύ καλά αλλά επιπλεον έχουν και μικρότερο αισθητήρα. Με λίγα λόγια δεν διαφέρει κάτι από τις αντίστοιχες φωτογραφικές μηχανές τσέπης με μεγάλα ζουμ. Που ως ποιότητα εικονας τα περισσότερα κινητά τις έχουν υπερκαλύψει σε ποιότητα και λόγω software.

Tα φθηνά camrecorder έχουν πιασάρικες προδιαγραφές για αυτούς που θα τσιμπήσουν, αλίμονο αν επερνες καλή ποιότητα με 40Χ οπτικό ζουμ. Τα ακριβότερα έχουν συνήθως μεγαλύτερο πιο σύγχρονο αισθητήρα, εξαιρετικό σύστημα σταθεροποίησης σε συνδιασμό με λογικό οπτικό ζουμ και άλλες ψηφιακές ευκολίες, εισόδους εξόδους και εργονομία ειδικά για τα βίντεο. Σημαντική διαφορα σε σχέση με τις φωτογραφικές είναι οτι τα camrecorder έχουν συνήθως μικρή ανάλυση (8-12Μpix) ώστε σε συνδιασμό με το μικρότερο αισθητήρα που φοράνε, τα pixel τους να είναι όσο το δυνατόν πιο μεγάλα και να έχουν έτσι καλύτερη απόδοση σε χαμηλό φωτισμό.

Last edited:

Εψαξα λιγο και μαλλον η περιπτωση του ειναι για camcorder μαλλον. (οκ ξεχναει το 4Κ)
Ξεχωρισα 3 camcorder και ενω απο τα specs καταλαβα τις διαφορες σε zoom, battery life, αναλυση αισθητηρα, κλπ

Δεν ξερω ομως ποια ειναι καλυτερη στα οπτικα/διαφραγματα , ποιος αισθητηρας θεωρειται καλυτερος, ποια κανει καλυτερη σταθεροποιηση, ή ειναι καλυτερη στο σκοταδι.

1) Canon VIXIA HF R800 (Αισθητηρας 1/4.85-inch CMOS, RGB Primary Colour Filter)

2) Sony HDR- CX405 (Αισθητήρας Exmor RΒοΏ½ CMOS τύπου 1/5,8 (3,1 mm) με οπίσθιο φωτισμό)

3) Panasonic HC-V180 (Αισθητήρας BSI MOS τύπου 1/5.8)

Καποια βοηθεια για αυτες τις 3. ?

Από τις τρεις ξεχνάς την Panasonic, δεν έχει σκόπευτρο, απαραίτητο για Ελλάδα με ήλιο. Οι άλλες δυο είναι παρόμοιες σε χαρακτηριστικά στο βίντεο αλλά η canon πέρνει εξωτερικο μικρόφωνο κάτι που μπορεί να βελτιώσει τρομερά τον ήχο που είναι εξισου σημαντικός στο βίντεο. Η SONY βγάζει έξτρα και φωτό 10 Mpx αν ενδιαφέρει (η Canon μόνο 3.5 MPx λόγω μικρότερης ανάλυσης αισθητήρα). Αυτό με κάνει να πιστευω (αφού έχουν περίπου ίδιο μέγεθος αισθητήρα, η canon ελαφρως μεγαλύτερο) οτι η Canon θα εινα πολύ καλύτερη σε low light, για ψαξτο σε κάποιο συγκριτικό μεταξύ τους (σου βάζω ένα που βρήκα εγώ πιο κάτω). Και μόνο για το εξωτερικό μικρόφωνο θα επερνα την Canon. Αν ενδιαφέρει ευρυγώνιο κάδρο η SONY έχει πιο ευρυγώνιο φακό που ξεκινα από 28mm περίπου ενω η Canon από 38mm, φωτεινότητα φακού έχουν περίπου ίδια και η Canon έχει και μεγαλύτερη οθόνη 3’’.

https://heavy.com/camera/2018/09/best-cheap-camcorders/

Μια ακόμη πρόταση στο budget σου με 40Χ ζουμ αν ενδιαφέρει ανθεκτικό σώμα είναι η JVC Everio GZ-R405BEU (και αυτή όμως δεν έχει σκόπευτρο) : https://www.amazon.it/dp/B07B3LDKHK...Code=df0&ascsubtag=dcw-1851075315411556189-21

Last edited:
Eπανερχομαι εδω γιατι σκεφτηκα τα οσα λεχθηκαν και κρατωντας παντα την απαιτηση για μεγαλο ζουμ (αδιαπραγματευτο) θα ελεγα να προτεινω στο αδελφακι μου την panasonic lumix fz82.

Στα θετικα:

- το μεγαλο ζουμ που θελει.(60Χ, αν και αντιλαμβανομαι πως ισως υπαρχει ενα κοστος στην ποιοτητα)
- Σχετικα καλος σταθεροποιητης για ληψεις με ζουμ και χωρις τριποδο. (αν εχεις και σταθερο χερι)
- Μεγαλυτερη αναλυση αισθητηρα.
- Καλες φωτογραφιες για την τιμη της και με ζουμ) και μιας και δεν εχει ουτε αξιολογο smartphone για φωτογραφικη, ειναι κι αυτο ενα plus.
- Περιπου ιδια τιμη με τα προηγουμενα 1080p camcorders που ανεφερα.

Στα αρνητικα:

Ο μικρος αισθητηρας και οι σκοτεινοι φακοι στις super zoom απο οτι καταλαβα πανε ψιλο πακετο και νυχτερινες βιντεοσκοπησεις χωρις φλας δεν ειναι εφικτες. (φανταζομαι το ιδιο θα ισχυει και για τις φωτο ?)

Εν κατακλειδι, με πρωταρχικη απαιτηση το δυνατο ζουμ και στο budget που εθεσε στα 200 ευρω +-, δεν ξερω αν υπαρχει κατι καλυτερο για βιντεο που ζηταει. (μην ξεχναμε οτι μιλαμε και για εναν αρχαριο χρηστη)

Δεν ξερω αν μου εχει διαφυγει κατι (π.χ. χρονος αυτονομιας κλπ) αλλα μου φαινεται καλυτερη λυση απο τα 1080p camcorders σαν all arround λυση. Αν συμφωνειτε, να του πω να την παραγγειλει.

edit:
τωρα προσεξα και την προταση της JVC πιο πανω, δεν ξερω αν εκεινη υπερτερει καπου. (για βιντεο παντα, οχι φωτογραφιες)

Σιγουρα οι τεχνολογίες έχουν αλλάξει και τα μοντέλα που ακούστηκαν είναι σαφώς νεότερα. Ομως πρέπει να πω ότι ΜΑΚΡΑΝ το καλύτερο stabilization το είχα δει στην Panasonic. Εχω ένα παλιό μοντέλο, το HC-V700 του οποίου το stabilization πραγματικά ήταν και παραμένει εντυπωσιακό. Τώρα για τα παραπάνω μοντέλα ο καλύτερος τρόπος είναι να αφιερώσεις λίγο χρόνο και να δεις test από χρήστες στο youtube.

Απάντηση: Re: Πρόταση για αναβάθμιση βιντεοκάμερας.

Σιγουρα οι τεχνολογίες έχουν αλλάξει και τα μοντέλα που ακούστηκαν είναι σαφώς νεότερα. Ομως πρέπει να πω ότι ΜΑΚΡΑΝ το καλύτερο stabilization το είχα δει στην Panasonic. Εχω ένα παλιό μοντέλο, το HC-V700 του οποίου το stabilization πραγματικά ήταν και παραμένει εντυπωσιακό. Τώρα για τα παραπάνω μοντέλα ο καλύτερος τρόπος είναι να αφιερώσεις λίγο χρόνο και να δεις test από χρήστες στο youtube.

Mε παραξενευει αυτο που ειδα στα βιντεο.
Η V-700 που αναφερεις, οχι μονο εχει πολυ καλυτερη σταθεροποιηση, αλλα αν στο καπακι κοιταξω την lumix fz82, αυτη φαινεται λες και κανεις ληψη απο κινητο. Μια εικονα σαν να αντιλαμβανεσαι τεχνητα πιξελ, λες και της εχεις ενεργοποιησει καποιο dynamic contrast και ταυτοχρονα καμενο λευκο σε σχεδον ολες τις σκηνες. Και με τρεμουλο στην εικονα συνεχως.
Ενω η V-700 δειχνει πολυ πιο καθαρη και φυσικη εικονα στις διαβαθμισεις. Και ειναι και 5 χρονια παλαιοτερη.
Προοδος σου λεει μετα.

Απάντηση: Re: Πρόταση για αναβάθμιση βιντεοκάμερας.

Φυσιολογικό είναι , εχεις πέσει στην παγίδα να συγκρίνεις γενικά χαρακτηριστικά σε μηχανές για άλλη τελειως χρήση. Η FZ82 είναι φωτογραφική μηχανή κυρίως που τραβά και βίντεο, έχει ανάλυση 18mpx αρα ο μικρός αισθητήρας της βγάζει πολύ περισσότερο θόρυβο και σπάει το αρχείο του πιο εύκολα στο βίντεο από τις βιντεοκάμερες των λίγων Mpx. και ίδιου μεγέθους αισθητήρα. Και αυτό θα είναι πιο ορατά όσο το ζουμ μεγαλώνει. Καλά το ξεκίνησες αν πρόκειται για βίντεο κυρία χρήση παρτε μια από τις πρώτες που κοίταξες. Αν ψάξεις όμως και για φωτογραφική χρήση χαμήλωσε το ζουμ υποχρεωτικά στις απαιτήσεις - προδιαγραφές για να βρεις κάτι υποφερτά αξιόλογο.

Last edited:
Τελικα το αδελφακι παραγγειλε την lumix fz82. Αφου στραφηκε σε αυτη την κατηγορια, προσπαθησα λιγο να του αλλαξω γνωμη για να επιλεξει τουλαχιστον την fz 330, ωστε με 100 ευρω παραπανω να παρει σπαστη οθονη, λιγοτερο θορυβο και λιγο παραπανω φως, θυσιαζοντας μερος του ζουμ. Αποφασισε τελικα το ζουμ και την fz82.

Οσο εψαχνα ομως για αυτον εκατσα και χαζευα και για μενα διαφορα βιντεο στο youtube βρισκοντας μεγαλη ποιοτητα σε βιντεο.
Κατεληξα οτι μου αρεσει αυτη (που δεν θα παρω ποτε) :flipout:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Αποχωρω μην πεισθω κι εγω να αγορασω τιποτα και μετα ελαφρυνει το πορτοφολι μου κανενα χιλιαρικο.
Ειστε πολυ επικινδυνοι εσεις οι φωτογραφακηδες. :laugh:

Ευχαριστω για τις συμβουλες.