Εγώ πάντως όταν θέλω να γράψω τέτοιες εκφράσεις, βάζω σε παρένθεση την λέξη (καθ'υπερβολή) και καθάρισα 
Να σου πω κάτι Άγγελε ;;;
Κανείς κάτοχος μηχανημάτων τέτοιας "κατηγορίας" δεν έχει ανάγκη από "συμβουλές" ... για άλλο λόγο γίνονται τέτοιες "ερωτήσεις", μιας και η απάντηση πάντα είναι η προφανής:
" Άκουσε στον χώρο σου μόνος σου (ή με παρέα) ότι σε ενδιαφέρει "
Να το πάω πιο μακρυά ;;
Αγοράζει κάποιος "πρωτάρης" μηχάνημα/μηχανήματα τέτοιας κατηγορίας τιμής ;;;
Δύσκολο... και αν το κάνει μάλλον έχει άλλες ασχολίες και σίγουρα δεν ασχολείται με φόρα κλπ.. βάζει τον μπάτλερ να ξοδέψει το ποσό που θα εντυπωσιάσει τον κύκλο του και χέστηκε για το πως ακούγεται...
Είναι κάποιος έμπειρος ακροατής και θέλει για τον Α ή Β λόγο να αλλάξει κάτι ;;; πολύ ωραία... θα του πουν κάποιοι άλλοι που δεν έχουν ιδέα από τον χώρο του τι να πάρει ;;;
Έχει ανάγκη την γνώμη τους ;;; μπα.. και πολύ σωστά !
Να μιλήσουμε λίγο για τα μηχανήματα αυτά καθαυτά αυτής της κατηγορίας ;;;
Έχει καμία σχέση η τιμή πώλησης με την απόδοση ή το κόστος κατασκευής τους ;;;
Όποιος πιστεύει ότι "ναι" , πλανάται πλάνην οικτράν !
Πόσα παραδείγματα θέλεις που ο αντιπρόσωπος ζητάει από τον κατασκευαστή να αλλάξει ένα μπιχλιμπίδι για να πάει η τιμή στα ύψη γιατί όταν ήταν χαμηλά (εκεί που έπρεπε να είναι δλδ), κανείς "hiendας" δεν το αγόραζε ;;;
Άρα όταν έχουμε περιπτώσεις σαν το chord vs pontus (όποια έκδοση και να είναι), εκφράσεις του τύπου "του πήρε τα βρακιά" είναι 100% δικαιολογημένες και όχι υπερβολικές.
Αν το pontus είχε την ίδια τιμή πώλησης με το μικρό chord , ναι θα ήμουν λιγότερο χλευαστικός.
Εχμ... έχουμε μπερδευτεί λίγο.
Το Qutest έχει 1400€, το Pontus 2 δεν υπάρχει στην αγορά, το Ares 15th που είναι το πρώην Pontus 2 έχει κάπου 1200€.
Το Allo Revolution ακούσαμε σε κόντρα με το Pontus και θυμάται ο Βλαδίμηρος.
Που με το Shanti (το τροφοδοτικό του) πάει 500€. Και όντως, όταν βάζεις σε κόντρα ένα μηχάνημα των 500€ με ένα των 2400€ και να μην είναι ξεκάθαρη η διαφορά, πόσο μάλλον να χάνει στα σημεία το ακριβό, είναι αστείο.
Τώρα, το ότι ο Τσινέζος αποφάσισε στην επόμενη έκδοση να πουλήσει το (σχεδόν) Venus για Pontus είναι άλλο θέμα.
Πραγματικά το γράφεις και το ξαναγράφεις με τέτοια σιγουριά. Δείξε μας μια φωτογραφία να δούμε πόσο ίδια ειναι το Pontus II με το Ares 15th. Επίσης έχεις δοκιμάσει ξανά r2r? Έκανα κάποιες ερωτήσεις για το πως το δοκιμάσατε και δεν απάντησες. Τσάτρα Πάτρα βγάλαμε συμπέρασμα.

To Pontus 15th είναι όπως έγραψα σχεδόν το Venus 2. ΠΙθανόν να έχει κάποιες διαφορές σε εξαρτήματα αλλά η ομοιότητα είναι κραυγαλέα.
Venus II
View attachment 266567
Pontus 15th
View attachment 266568
Από ότι είχε γράψει η ίδια η εταιρία, την ίδια "αναβάθμιση" έκανε και στο Ares.
Στο ίδιο RPI, από USB, είχαμε στην μία έξοδο το Pontus 2 και στην άλλη έξοδο το Revolution της Allo.
Την ώρα που έπαιζε ένα κομμάτι, κάναμε αλλαγή στην είσοδο του pro.
Και τα δύο συνδεδεμένα με τα Heimdal της Nordost στον ενισχυτή.
Οι ρυθμίσεις στα φίλτρα του Revolution ήταν όσο πιο default γινόταν, με το Denafrips άλλος ασχολήθηκε.
Σε τέτοια διαφορά τιμής άλλωστε δεν θα έπρεπε να παίζει ρόλο.
H διαφορά στην ποιότητα θα έπρεπε να είναι εμφανής.
Αντ' αυτού, πήραμε ασθενικό χαμηλό χωρίς να ξεχωρίζει στα υπόλοιπα σημεία τόσο που να υποδηλώνει την διαφορά στην τιμή.
Απάντησα και μάλιστα και με φωτογραφίες.
Αν λοιπόν το Pontus 2 είναι όντως αυτή την εποχή DAC των 2.400€ και δεν κατάφερε να δείξει αυτή την ανωτερότητά του στο Revolution, είναι για κλωτσιές.
Προσπάθησα να του δώσω μία δικαιολογία, οπότε την έχασε και αυτή.
Ο ιδιοκτήτης του το άλλαξε με το Cayin Idac-8, dac των 1400€. Ούτε αυτό τιμά το Denafrips.
Για πες πως είναι η σωστή δοκιμή.
Μην πεις για μέτρηση στάθμης με τον Βλαδίμηρο που κυκλοφορεί με ένα ντεσιμπελόμετρο στην τσέπη μόνο ή ότι πρέπει να το ζεσταίνουμε για κάποιες ώρες.
Οι περισσότεροι εδώ μέσα γράφετε σαν να έχετε το αλάθητο του Πάπα. Σαν να είστε οι μεγαλύτεροι γκουρού του ήχου με τα χρυσά αυτιά που το μόνο που μετράει είναι η γνώμη σας. Έχετε ξεχάσει σε κάθε εκφορά ακουστικών εντυπώσεων να γράφετε στο τέλος "κατά την ταπεινή μου άποψη", "με βάση τα δικά μου αυτιά και γούστα", "για την μουσική που ακούω", "στο σύστημα και τον χώρο μου".
Λίγη ταπεινοφροσύνη και ενσυναίσθηση αυτών που γράφουμε δεν βλάπτει.
Αυτό δεν λέει τίποτα και δεν αλλάζει αυτό που έγραψα. Υποκειμενικές εντυπώσεις που παρουσιάζονται ως θέσφατο.Κόψε κάτι προϊστάμενε.. τόσοι νοματαίοι είμασταν παρόντες .
Αυτό δεν λέει τίποτα.
Πραγματικά δεν διαβάζεις καν τι γράφεις εσύ ο ίδιος και παραπληροφορείς. Ενημερωτικά το Pontus II είχε 1.890 ευρώ.
Όχι βέβαια. Αλλά ο τρόπος που γράφει κανείς την άποψη του έχει σημασία. Μήπως να έχουμε για Ευαγγέλιο αυτά που γράφονται εδώ μέσα;Πως δεν λέει ;;;
Και τι/ποιό είναι αυτό που λέει ;;;
Τα "επίσημα" reviews ;;;
Να το βουλώσουμε τότε και να έχουμε για ευαγγέλιο ότι γράφουν οι επαγγελματίες του είδους....
Πιθανολογώ οτι ηχεία όπως τα atc σου το προτιμάνε το φούσκωμα. Σε κάποιο αλλο συστημα, εκ φύσεως πιο μπαμπατσικο, ενα r2r να είχε να δώσει περισσότερα. Οπότε ειναι αρκετά system dependant το άκουσμα. Έχοντας ακουσει μονο το denafrips και όχι τα άλλα δεν έχω και την πλέον ξεκάθαρη εικονα. Αλλα σίγουρα το denafrips εχει ιδιαίτερη ροή και σα να λείπουν (για καλό το λεω) τα "περιγραμματα" απο τα όργανα. Ακούγεται ας πουμε φυσικόΔηλαδή εκεί είναι η διαφορά;
Ok, ένα DAC των 500€ ταπείνωσε το Pontus των 1890€ στο σύστημα μου.
Καλύτερα τώρα;
Πες μου πως βολεύει να το γράψω.
Πάντως εποχή που ήμουν με τα λεφτά στο χέρι για DAC, το pontus δεν με έπεισε να τα δώσω.
Όχι βέβαια. Αλλά ο τρόπος που γράφει κανείς την άποψη του έχει σημασία. Μήπως να έχουμε για Ευαγγέλιο αυτά που γράφονται εδώ μέσα;
Πιθανολογώ οτι ηχεία όπως τα atc σου το προτιμάνε το φούσκωμα. Σε κάποιο αλλο συστημα, εκ φύσεως πιο μπαμπατσικο, ενα r2r να είχε να δώσει περισσότερα.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.